NoordAmerika.nl Amerikaans marineschip bijna 95 jaar later teruggevonden

Amerikaans marineschip bijna 95 jaar later teruggevonden

25 maart 2016 door Priscilla Nooijen

Na vijfennegentig jaar is één van de grootste mysteries uit de marinewereld opgelost. De National Oceanic and Atmospheric Administration en de marine maakten afgelopen woensdag bekend dat een sleepboot die in 1921 van de aardbodem verdween, werd teruggevonden nabij San Francisco.

Het schip was onderweg van San Francisco naar Pearl Harbour in Hawaii, toen het op 25 maart ineens van de radar verdween. Het wrak werd op zo’n vijfitg kilometer van de kust van San Francisco gevonden. De National Oceanic and Atmosphere Administration detecteerde in 2009 al een schip op de zeebodem, maar pas eind 2015 werd het wrak als positief geïdentificeerd. 

Verkeerd gezocht

Toen het wrak niet zoals gepland aankwam in Pearl Harbour, werd er een zoekactie over de Stille Oceaan opgezet. De marine ging er vanuit dat het schip verder op de route verdwenen was en focuste zich daarom op het gebied rondom Hawaii. 

Slecht weer

Experts gaan er vanuit dat slechte weersomstandigheden het schip deden zinken. Volgens de weergegevens stond er op zee een hevige wind en waren er hoge golven. De wind bereikte die dag een snelheid tussen de 37 en 64 kilometer per uur.

Vermiste bemanning

Hoewel de overblijfselen van het marineschip teruggevonden zijn, geldt dit niet voor de bemanning. Er waren destijds vijfenzestig leden aan boord, maar daar zijn geen resten van gevonden.

Bekijk de video hieronder.

Sponsors