NoordAmerika.nl Licht reizen met merinowol

Licht reizen met merinowol

15 augustus 2016 door Priscilla Nooijen

Zo min mogelijk bagage mee op reis was altijd een hele uitdaging, maar dat is dankzij een Canadese designer verleden tijd. Hij lanceerde een kledinglijn die wekenlang zonder enige wasbeurt gedragen kan worden.

Geen gedoe meer met overvolle koffers of shirtjes die na een korte wandeling al een uur in de wind stinken. De kleding van Unbound Apperal’s bestaat uit echt merinowol, een vezel die beter dan bijvoorbeeld katoen met vocht omgaat en in alle jaargetijden comfortabel gedragen wordt. 

Eigenschappen

In tegenstelling tot ander soort wol, jeukt de wol van de merinoschaap niet. Het is een comfortabele stof die dankzij de aanwezige lanoline ook een antibacteriële werking heeft. De weerstand tegen zweterige geurtjes zorgt ervoor dat vocht weggeveegd wordt en verdampt. En omdat de stof geen vocht absorbeert, vormt er geen broedplaats voor bacteriën. 

Test

Nadat de kleding voor het eerst gelanceerd werd, voerde het bedrijf een succesvolle test uit om de eigenschappen van de kleding te testen. Hierbij werden truien uit Unbound Apperal’s kledinglijn 46 dagen lang zonder wasbeurt gedragen. De truien werden op verschillende plekken rond ZuidoostAzië uitgetest, waarbij bezoekjes aan de sportschool en de sauna niet uitbleven. 

Prijzen

Naast truien en T-shirts bestaat de gloednieuwe kledinglijn uit sokken en ondergoed. Voor een T-shirt betaal je vijftig dollar, terwijl het ondergoed vijfendertig dollar kost en je voor vijftien dollar een nieuw paar sokken hebt. 

Meer weten over de kleding? Bekijk onderstaande video!

Sponsors