NoordAmerika.nl Kleinste huis ter wereld te huur in Boston

Kleinste huis ter wereld te huur in Boston

30 mei 2016 door Victorine Sandkuyl

Beeldhouwer Jeff Smith heeft naar eigen zeggen het kleinste huis ter wereld ontworpen. Het gifgroene huisje is op wielen gebouwd en past volgens Smith zelfs in een klein busje. Hierdoor kan het eenpersoonshuis overal mee naartoe worden genomen.  

Smith begon met de bouw van zijn kleine woning als kunstproject en als reactie op de kleine huizen trend die in heel Amerika in opkomst is. Door de hoge kosten van huisvesting in grote steden kiezen steeds meer mensen ervoor om in kleine, minimalistische huizen te wonen.

Geen airco, maar wel een kookplaat

Het huis lijkt van de buitenkant misschien nog wel het meest op een veredeld hondenhok. En hoewel het de woning aan een hoop faciliteiten ontbreekt, zoals verwarming, airconditioning, internetverbinding en een televisie, biedt het de bezoeker genoeg om er comfortabel de nacht door te brengen. 

De microwoning  is gemaakt van gerecycled hout en heeft een kleine keuken bestaande uit een kookplaat en een gootsteen. Het licht schijnt door zes patrijspoorten en een dakraam de woning in en er is precies genoeg ruimte voor één liggend persoon.

Huren 

Nadat Smith klaar was met het bouwen van zijn miniwoning was hij te nieuwsgierig om het daarbij te laten. Omdat hij gelooft dat er wel iemand voorbij komt die het huisje op wagens wilt huren, plaatste hij een advertentie op AirBnB.

Smith omschrijft de woning als erg klein, maar super handig en een verblijf erin noemt hij een unieke ervaring dat niet voor gewone mensen is.  Ben je op zoek naar een bijzonder logeeradres in Boston? Je slaapt al in het kleinste huis ter wereld vanaf vijfenvijftig dollar per nacht.

Sponsors