NoordAmerika.nl Oma Norma cancelt chemo en gaat op reis

Oma Norma cancelt chemo en gaat op reis

13 oktober 2016 door Charlotte de Vries

Te oud om te reizen? Nooit! Dat heeft de 90-jarige Norma Bauerschmidt wel bewezen toen ze vorig jaar te horen kreeg dat ze kanker had. Chemotherapie en operaties stonden voor de boeg, maar de stoere oma pakte haar koffers in – nee, niet om haar het ziekenhuis te gaan. Norma moest nog op roadtrip door Amerika.

Samen met haar zoon Tim, schoondochter Ramie en poedel Ringo reisde Norma de Verenigde Staten rond. De oude dame werkte een waslijst aan laatste wensen af. Ze proefde voor het eerst oesters en buffelburgers, bezocht natuurparken, maakte een trip in een luchtballon en kreeg zelfs een pedicure.

Met een glimlach op reis

Norma leefde enorm op. Zo vrolijk hadden Tim en Ramie haar nog nooit gezien. Voorheen lachte de eigenwijze vrouw nauwelijks voor de camera, maar nu hoefden Tim en Ramie niet eens ‘cheese!’ te roepen. Daarom maakte Ramie een Facebookpagina voor Norma aan. ‘Driving Miss Norma’ noemde ze de pagina die door duizenden mensen werd gevolgd.

In een jaar tijd bezocht het bijzondere stel maar liefst 75 plaatsen in 32 staten. De kilometerteller stond bijna op 21.000 toen Norma vorige week op 91-jarige leeftijd overleed. Volgens Ramie was het een zachte landing: Norma heeft tot het einde geleefd.

Sponsors