Verenigde Staten
8,7
9,0 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
8,6 Steden of plaatsen
8,8 Locals
8,4 Veilig
9,3 Natuur
8,3 Stranden
8,0 Klimaat

Verenigde Staten

door Charlotte de Vries

Geen land is beter weggelegd voor een road trip dan de Verenigde Staten van Amerika. Meer dan zes miljoen kilometer aan snelwegen begeleidt je naar uitgestrekte woestijnen, besneeuwde bergtoppen, reusachtige bossen, afgezonderde countryhouses en iconische metropolen. De vijftig Verenigde Staten van Amerika vormen één grote show van natuur- en cultuurwonderen.

Maar waar begint je reis door de Verenigde Staten? Bij de Grand Canyon, enorm New York of op Hawaii? De staten zijn verspreid over een oppervlakte van maar liefst tien miljoen vierkante kilometer. Een beetje voorbereiding is dus handig. Plan hier je reis langs de mooiste bezienswaardigheden van de Verenigde Staten.

De mooiste bezienswaardigheden van de Verenigde Staten

New York, New York! Alleen al in de naam van deze wolkenkrabbende wereldstad weerklinken de sterren van Broadway en honderden toeterende taxi's. In New York overmeester je je hoogtevrees op het Empire State Building, bezoek je kunstmusea en luier je in Central Park.

Maar laat het niet bij New York. Speel een potje poker in Las Vegas, toer door de Hollywood Studios in Los Angeles, bewonder de aandrijvende mist in San Francisco en feest in Chicago in de Midwest. Voor de Amerikaanse geschiedenis ga je naar Boston, waar de Harvard University haar thuis vindt, en Philadelphia.

Ben je een muziekliefhebber? Luister naar originele jazzsounds in New Orleans, rock-'n-roll in Memphis, blues in Mississippi, zingende cowboys in Austin en country in Nashville.

De mooiste natuurparken van de Verenigde Staten

Naast een scala aan fascinerende steden is de Verenigde Staten een verbazingwekkende natuur rijk. Natuurschatten variëren van het noorderlicht in Alaska tot de lavavelden op Hawaii. Een paar van de grootste trekpleisters zijn de diepe kloof in het Grand Canyon National Park, de gletsjers en hot springs van Yellowstone National Park en de groene vallei van Yosemite National Park.

Langs de oostkust van de Verenigde Staten

Een bijzondere reis maak je langs de oostkust van de Verenigde Staten. Van boven naar beneden reis je door Vermont en Rhode Island naar New Jersey en New York, via de Appalachian Mountains in North Carolina en presidentenstad Richmond en komt even bij op het hagelwitte Myrtle Beach, nabij Charleston, in South Carolina. Je eindigt je route in een luxe resort in Florida.

Als je tijd overhoudt en landinwaarts wil reizen, bezoek dan het zeeaquarium in Atlanta en de indianen in Mobile. De Amish ontmoet je in Ohio, lekker eten vind je in Iowa en shoppen doe je in de Mall of America in Minneapolis in de staat Minnesota.

Langs de westkust van de Verenigde Staten

Ook langs de westkust maak je een fantastische reis. Je begint in Seattle in de staat Washington, een moderne stad getekend door een tv-toren en omliggende bossen. Je reist door naar de bevers in Portland en via de Rocky Mountains in Idaho rijd je naar San Francisco. Hier bewonder je niet alleen een prachtige stad, maar ook natuurparken zoals Death Valley.

Wil je door? Rijd dan door Arizona naar excentriek New Mexico en maak een stop in indianenstad Oklahoma City. Dwars door de Wild Wild West van Nebraska rijd je naar Mount Rushmore in South Dakota en de badlands in North Dakota. Je vergaapt je vervolgens aan enorme gletsjers in Montana en gaat skiën in de bergen rondom Salt Lake City. Je road trip door de Verenigde Staten zal je nooit vergeten.

Like deze pagina

Reizen Verenigde Staten

Meer Verenigde Staten

Reviews Verenigde Staten

Zalige roadtrip met immense contrasten! (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Sally Dewallef op 29 december 2017

Death Valley is onbeschrijfelijk van natuur en schoonheid! Je wordt er compleet zen. San Francisco is de heerlijkste stad van atmosfeer en in Palm Springs moet je gewoon een nacht halt houden. En de highway one is uiteraard een ervaring op zich die je niet mag overslaan.

Ultieme tip: Drink een fris pintje in Nepenthe aan de highway one....
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis usa - Washington naar Houston (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Martine Vaasje op 29 december 2017

Verrassende rondreis met de muziek roots. Country in Nashville, geboorteplekken BB King en Elvis. Leuke plekjes gezien en veel ‘echte’ Amerikanen gesproken. Toch leuk om eens buiten de gebaande paden te komen.

Pluspunten Verenigde Staten

 • herkenbaarheid
 • toegaanbaar
Ultieme tip: Bezoek eens een echte Amerikaanse trekpleister voor de locals, bijvoorbeeld Pigeon Forge - de geboorteplaats van Dolly Parton
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig mooie reis met de verschillende parken. (bezocht in september 2017)

Review geschreven door corry Martens op 10 december 2017

De verschillende parken moet je gezien hebben, het is alleen maar genieten, dat er zoveel moois is op de wereld. Antilope Canyon met zijn mooie kleuren en vormen is een lust voor het oog. Zonsopgang in monument valley, waarbij alles rood kleurt.

Ultieme tip: Het is een prima land om te kamperen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Grand Canyon National Park (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Berend Brink op 10 december 2017

Zeker doen: kamperen in het grand Canyon National Park en dan lopend vanaf de campground naar de zonsondergang! Wandelingen naar keuze: eenvoudog en niet zwaar of een meerdaagse naar de ‘bodem’ van de Grabd Canyon. Daarvoor moet je wel een geoefende wandelaar zijn. Vraag info bij toeristenbureau.

Pluspunten Verenigde Staten

 • de ruimte
Ultieme tip: Neem de tijd!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

West Usa, 4 states, 6038kms (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Marjolein Peys op 10 december 2017

Ongelooflijke nationale parken, elk op zich anders en knap. Top 3 : Sequioa NP (met beren!), Bryce Canyon, Grand Canyon (zonsopgang!)
Maar zoveel andere onbegrijpbare natuurfenomenen! En met wat geluk kan je heel wat verschillende dieren zien: beren, vogels, walvissen, dolfijnen, zeeotters, zeeolifanten...

Pluspunten Verenigde Staten

 • Spectaculaire natuur

Minpunten Verenigde Staten

 • Moeilijk om gezond eten te vinden
Ultieme tip: Als het kan ga niet in juli/ augustus, in Vegas en Death Valley is het 53 graden! Het zijn verre afstanden, neem voldoende tijd om alles te doen, minstens 3 weken, en veel water!
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

De verenigde staten zijn de films en series. (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Jason Reef op 07 december 2017

Mijn neef en ik waren 1 maand in de VS, wij zijn van Boston MA, New York NY, Philadelphia PEN, Washington DC, Richmond VIR, Charlotte NC, Charleston SC, Savannah Ge, Miami FL naar Keywest FL gegaan. De VS is zoals de films en dat verbaasde mij, de stereotypes kloppen en de cultuur klopt. De bevolking is vriendelijk maar zeer ontwetend over de buiten wereld, het zuiden meer dan het noorden.
Wij hebben nergens op 1 noodgeval na fast food gegeten, en nee wij zijn niet rijk, je kan makkelijk goed eten voor een normale prijs wij zijn geen gram aangekomen. Je hebt het net zoals in Nederland zelf in de hand dus het ligt aan jezelf. Uiteraard klopt het dat je makkelijk fast food en grote frisdranken kan kopen.
Rascisme en segregatie is nog veel te zien en duidelijk aanwezig, zeker in het zuiden. Maar veel steden hebben wijken die lijken op 3de wereld land wijken. De VS is rijk maar de bevolking bij lange na niet, er is veel armoede vooral onder de niet blanke gemeenschap. Wat ik heb gezien is dat ze op alles achterlopen op west europa. Het enigste wat beter was was de olieprijs.
Wij reisden puur op eigen iniatief, ons doel was miami te halen voor dat we terug moesten vanaf Boston. Wij deden bijna alles met Airbnb en 2x een motel bij gebrek aan Airbnbs. Allemaal betaalbaar. Ook gebruikte wij voornamelijk Uber in de steden. Daarnaast dus de Greyhound bus en 3x een auto gehuurd. Het leukste hieraan is is dat je midden in de samenleving komt en ziet hoe mensen leven en met mensen kan praten, elke verhuurder geeft je een inkijkje in het dagelijks leven daar en elke Uber chauffeur heeft zijn eigen verhaal van het leven daar en dat is iets wat je niet kunt kopen. Welk hotel heeft uitzicht op de skyline van NY of een villa op Miami beach betaalbaar voor studenten. Wij huurde na een fout keuze in Jersey city (wij zaten in het ghetto) snel een ander appartement in Queens NY met als verrassing een dak met zicht op de skyline, wij hadden menig beertje gedronken met dit uitzicht

7,8
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
7 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Verenigde Staten

 • vriendelijke mensen overal.
 • makkelijkvanAnaarB
 • prijzenniettehoog

Minpunten Verenigde Staten

 • weinig historie
 • weinigcultuur
 • rascisme
 • bozewittemannenmetgeweren
 • donaldtrump
 • republikeinen
 • kapitalisme
 • doorgeslageninreligie
Ultieme tip: Doe het zelf! Het is niet nodig om met een organisatie te gaan tenzij je het niet aan durft of niet tegen onzekerheid kan. Het is niet gevaarlijk als je gewoon oplet en na denkt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Noord Amerika ons vakantie land (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Syl Heij op 04 december 2017

Wij reisden vroeger met zijn tweeen door Noord Amerika en wilde dit graag met onze kinderen delen. Zijn met hen in Florida gestart. daarna de westkust en zo verder. Nu zijn zij ook gek op rondreizen en wildlife spotten. Favoriete plekken zijn o.a. Vancouver island en omgeving ,Yellowstone , Jasper, Zion , hwy 1 Point lobos en een cruise naar Alaska met als hoogte punt walvissen die haring gezamenlijk aan het vangen waren juli 2016.
Vele beren, grizzly s tijdens onze reizen gespot, en ook de Bald Eagle is 1 van ons favoriete. Dit jaar dan ook eindelijk de eland en papegaaiduikers bij Cape Breton 2017 mogen toevoegen aan de lange lijst wild.
De meeste reizen maakten we in de mei vakantie 2 weken zeker goed te doen ondanks de vele km, en nu ook de laatste 2 keren ruim 3 weken in de zomer . Dat was dan ook de kans om naar Alaska te cruisen omdat dat een grote wens was en die reis in de meivakantie niet gaat i.v.m het ijs.
Yellowstone is een aanrader begin mei, dan zijn de dieren makkelijker te spotten is het nog rustig in het park.

Pluspunten Verenigde Staten

 • lekker eten
 • goedkope benzine
 • reist makkelijk

Minpunten Verenigde Staten

 • geen
Ultieme tip: Met tripadvisor zoeken wij restaurants .Verder mag je meer eten mee invoeren dan je denkt, wel aangeven. Geen planten of vlees. Koffer moet gesloten worden met een tsa slot
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Michelle Hoksbergen op 04 december 2017

We hebben nog nooit zoveel mooie natuur gezien. De verschillende soorten natuur die elkaar in rap tempo afwisselen zijn verbazingwekkend. Een roadtrip door het westen van de VS is het meest geweldige dat we ooit hebben gedaan, de perfecte combinatie tussen natuur en grote Amerikaanse steden.

Pluspunten Verenigde Staten

 • aardige locals
 • natuur
 • prettig verkeer

Minpunten Verenigde Staten

 • alleen creditcard betalingen
 • eten en drinken prijzig
Ultieme tip: Ondanks de drukte Lower Antelope Canyon zeker niet overslaan en neem vooral een tour door Monument Valley; alleen er doorheen rijden is niet genoeg.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zo bijzonder (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Natascha Schrama op 02 december 2017

Op eigen gelegenheid rond getoerd in het westen van de USA. Vooraf de reis geregeld wat echt prettig was. In de USA heb je echt een gevoel van ruimte; overal heb je een weids uitzicht. Echt een unieke ervaring.
Mijn tips:
- neem een TomTom op je telefoon -> kaarten usa kun je downloaden. Scheelt in de kosten
- vraag bij de autoverhuur ook sneeuwkettingen wanneer je reist in het seizoen van sneeuw
- check de avond vooraf de route die je gaat rijden (zijn soms afgesloten)
- ga bij de natuurparken gelijk naar het visitorcentre; daar krijg je goede tips wat je kunt doen met beperkte tijd.
- oriënteer je op het rijden met een automaat

Pluspunten Verenigde Staten

 • gevoel van grootsheid
 • gastvrij
 • gevarieerd

Minpunten Verenigde Staten

 • geen
Ultieme tip: To do - Alcatraz - zeeolifanten bij san Simeon - dante’s view dealth Valley - walking trail Zion park - muirwoods - helicoptervlucht Grand canyon
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

West-Amerika (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Sophie van Moll op 28 november 2017

Wat een prachtig land is Amerika. Heel divers. Verschillende landschappen, vriendelijke mensen, en ontzettend mooi. Mijn favoriete plekken waren echt Monument Valley en de Grand Canyon. Wat een natuur spektakel.
Echt een aanrader!

Pluspunten Verenigde Staten

 • aardige mensen
 • diverse natuur

Minpunten Verenigde Staten

 • eten is minder gevarieerd
Ultieme tip: Bij een bezoek aan San Fransisco een tip. Mocht u Alcatraz willen bezoeken boek de tickets dan thuis. Bij aankomst waren alle mogelijkheden die voor ons zouden kunnen volgeboekt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Grand canyon (bezocht in juni 2013)

Review geschreven door Ro My op 21 november 2017

Geweldig werelddeel met prachtige natuur en vele verschillende landschappen. Rondreizen is hier geweldig. Vrijheid en ruimte. De westkust is zeker aan te raden met als uitstapje Las Vegas. Voor ieder wat wils.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Verenigde Staten

 • natuur
 • rondreis
 • activiteiten

Minpunten Verenigde Staten

 • duur
Ultieme tip: Rondreis westkust
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis West Kust Amerika (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Irene de Kruif op 20 november 2017

Onze reis naar de Verenigde Staten was fantastisch. Route: Los Angeles - San Diego - Palm Springs (Joshua Tree National Park) - Phoenix - Williams (Grand Canyon) - Flagstaff (Grand Canyon) - Page (Horsehoe Bend en Antelope Canyon) - Bryce Canyon - Zion National Park - Las Vegas - Red Rock Canyon - Yosemite National Park - San Francisco - Pacific Grove (kustroute) - Santa Monica / Los Angeles.

Los Angeles: leuk om de bekende highlights te zien. Stad verder niet heel mooi/bijzonder. Tip; bezoek Venice Beach/Sante Monica. San Diego: Veel te zien en te doen. Tip; breng een bezoek aan Balboa park en La Jolla Cove. Hier liggen de zeehonden op het strand. Palm Spings: Bereid je voor op hitte (bij ons 47 graden). Joshua Tree bezocht, heel mooi en rustgevend. Niet overladen door toeristen. Phoenix: Nog steeds heel heet. Tip boek een baseball wedstrijd in het Chasefield stadion. Erg leuk om zo de Amerikaanse cultuur mee te krijgen. Williams: Leuk stadje aan de route 66. Als je krap in tijd zit, ga dan niet een dag besteden aan de route 66. Leuk om te zien maar stelt niet veel mee voor. Grand Canyon is adembenemd. Tip: maak een wandeltocht naar beneden. Page: Horshoe bend erg mooi, zeker bezoeken. Antelope Canyon iets minder bekend, maar echt een must. Onbeschrijfelijk mooi! Lake Powell is prachtig vanuit de lucht! Zion NP: maak hier een wandeling door de rivier, The Narrows. Goed park voor wandelaars! Las Vegas: Geweldige beleving. Tip; het drinken is overal heel duur, maar als je achter een gokkast gaat zitten krijg je ineens gratis drank! Ga ook naar alle hotels en laat je verrassen. Red Rock Canyon: geen must, echt alleen bezoeken als er genoeg tijd is. Yosemite NP; Heel mooi, ook de Tioga Pass er naar toe/door heen. Houdt wel van te voren de bericht in de gaten. Regelmatig zijn er bosbranden of veel sneeuw waardoor er delen afgesloten kunnen zijn. San Fransisco: Geweldige stad. Blijf hier wat langer. Tip; huur fietsen, stad is hier goed op ingesteld.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Verenigde Staten

 • Mensen aardig en behulpzaam
 • Fantastisch mooie natuur
 • Goede wegen

Minpunten Verenigde Staten

 • Relatief duur
 • alles is al ontdekt
Ultieme tip: Ga naar de Antelope Canyon!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

adembenemend uitzicht op Lake Powell (bezocht in mei 2014)

Review geschreven door mats van den bosch op 19 november 2017

Een reis naar de Verenigde Staten is echt een ervaring om nooit te vergeten. Er is zoveel te doen en te beleven gewoon te veel om op te noemen. Lake Powell is van zichzelf al indrukwekkend maar werd door het weer een extra gave ervaring, een echte aanrader!

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
nvt Klimaat

Pluspunten Verenigde Staten

 • gunstige koers = goedkoop
 • bijna overal het eten wat je thuisg gewend bent
 • prachtige natuur
 • indrukwekkende werelsteden
 • iedereen spreekt engels

Minpunten Verenigde Staten

 • wisselvallig weer
 • grote afstanden
 • vercommercionalisering van natuurparken
Ultieme tip: Huur een camper en zet hem neer op camping Wahweap bij Lake Powell voor hetzelfde fantastische uitzicht.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Best of the west (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Davy van den Berg op 14 november 2017

16-daagse rondreis door het westen van de Verenigde Staten.
Begin Los Angeles, via San Francisco naar de nationale parken om vervolgens New Years Eve te vieren in Las Vegas. Een leuke combo van stad en natuur.

7,9
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Verenigde Staten

 • vriendelijke mensen
 • genoeg bezienswaardigheden

Minpunten Verenigde Staten

 • royale fooi bij ieder lunch/dinner
Ultieme tip: Las Vegas, Grand Canyon, Yosemite National Park.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Monument Valley jeep safari (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Carolien Verbeeten op 13 november 2017

Een geweldige jeeptocht door het leefgebied van de Navajo-bevolking, door Navajo-bevolking. Een traditioneel Navajo-avondmaal en een optreden van de bewoners die daar nog steeds leven.
Buiten slapen onder de sterrenhemel en vroeg opstaan om de magische zonsopgang te zien tussen de rode rotsen van Navajo-nation. Al met al een geweldige ervaring en zeker aan te raden!

8,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Boek een rondleiding door Antelope Canyon, van de Navajo-bewoners zelf die je kunnen helpen met het maken van de beste foto’s.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geheime plek met een camping voor ons alleen (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Sandra Kersbergen op 12 november 2017

National Monument NP is een onbekend park vlak bij Kayenta. De 2 campings zijn eenvoudig maar het uitzicht is prachtig. Wij hadden de camping voor de RV’s ( max. 25’ ) voor ons alleen. ‘s Morgens vroeg zijn er wandelingen met de rangers naar de nederzetting van de ‘native americans’. Ver dalen tussen de berken bij tropische temperaturen en later omhoog.

Pluspunten Verenigde Staten

 • aardige mensen
 • prachtige naruurverschijnselen
 • heel toegankelijk

Minpunten Verenigde Staten

 • warm in vakantiemaanden
 • veel toeristen
Ultieme tip: Ga eens van de gebaande paden af, er is zoveels te zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Roadtrip USA (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Ilona Roco op 10 november 2017

In augustus hebben wij een prachtige rondreis gemaakt door het westelijke deel van de Verenigde Staten. De diversiteit aan plaatsen en bezienswaardigheden heeft mij verrast! We hebben waanzinnig mooie dingen gezien en ik zou graag nog een keer terug willen om hier een rondreis te maken.

8,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Verenigde Staten

 • Aardige locals
 • Veel verschillende plaatsen
 • Diversiteit
 • Mooie natuur

Minpunten Verenigde Staten

 • Alles ligt ver uit elkaar
 • Alles wordt gefrituurd
Ultieme tip: Ga in LA eten bij In 'n Out, op z'n Amerikaans. Bestel het 'animal style' menu, dat is een 'secret menu'.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Cousins Road Trip (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Yvonne van Rijn op 08 november 2017

Dit jaar was een goed jaar! Drie keer mocht ik afreizen naar Amerika. De eerste keer als reisleidster van een groep naar de Amish in Pennsylvania en Washington DC. De tweede keer maakte ik een rondreis met mijn man door de zuidelijke staten, Tennessee, Mississippi, Alabama, Georgia, N en S Carolina en Kentucky. En de derde keer ging ik met 3 nichtjes op road trip door Colorado en Utah.

Deze laatste reis begon in Denver waarna we de prachtige I70 volgden dwars door de Rocky Mountains.
We bezochten Colorado NM bij Grand Junction, een prachtig gebied dat veel te vaak voorbij wordt gereden maar een bezoek meer dan waard is.
In Moab bleven we enkele dagen om Canyonlands en Arches NP te bezoeken waar we mooie wandelingen maakten, ook naar Delicate Arch.
Onze reis ging verder door prachtig Utah naar Capitol Reef ook al zo'n park dat minder bekend is maar ook zo mooi! We maakten er een wandeling naar Hickman Bridge, een mooie Arch met een spanwijdte van 41 meter.
Uiteraard was onze volgende stop Bryce Canyon. Dit keer deden we niet de hike in de canyon van Sunrise naar Sunset Point, die deed ik al drie keer en is zeker de moeite waard voor een ieder die het park bezoekt.
We hadden een strak schema en reden die dag verder naar St. George over de prachtige hwy 12, 89 en vervolgens de 14 via Duck Creek naar Cedar City. Een hele mooie route door het Dixie National Forest, vooral in oktober met alle herfstkleuren.
De komende nachten verbleven we in St. George, één van mijn favoriete steden in de USA.
We ontmoeten er vrienden die naar de stad waren afgereisd, hebben er heerlijk gewinkeld en we hebben uiteraard ook een dag doorgebracht in Zion NP en daar een aantal mooie hike gemaakt. Zion is de laatste jaren steeds drukker geworden, toch zijn er sommige stukken waar de bijna niemand tegenkomt. Wij liepen dit keer een wandeling waar we geen andere mensen hebben gezien, wel heel veel herten en eekhoorns!

Pluspunten Verenigde Staten

 • prachtige natuur

Minpunten Verenigde Staten

 • Trump
Ultieme tip: Sta vroeg op en ga op pad. Je hebt dan vaak de mooie plekjes nog voor jezelf in de NP's en je hebt minder last van de hitte.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Montana (bezocht in maart 2006)

Review geschreven door Ina Kooi op 07 november 2017

Montana is een van de mooiste staten van de VS in natuurschoon. De staat is groot en heeft geen grote steden, het is nog ongerept. Nog niet ontdekt door massa's toeristen. Je kunt er fantastisch wandelen, kanoën, vissen, skiën of een ritje met een hondenslee maken.

9,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Verenigde Staten

 • adembenemend
 • sterrenhemel
 • natuur
 • vriendelijke mensen

Minpunten Verenigde Staten

 • helemaal niets
 • ok in de winter is het echt koud
Ultieme tip: Bezoek Montana en Glacier Nationaal Park.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Yellowstone magic (bezocht in juli 2009)

Review geschreven door Ina Kooi op 07 november 2017

Yellowstone Nationaal Park ligt op de grens van de Staten Wyom8ng en Montana. Beide staten en het nationale park zijn een avontuur in adembenemende natuur. Niet alleen de vergezichten, ook van dichtbij is er veel te bewonderen. Verblijf in een rustieke chalet en geniet. Huur een auto, of een camper en ga op ontdekkingstocht. De binnenlandse vluchten zijn trouwens niet duur en een geweldige manier om de lange afstanden in rust te overbruggen.

Pluspunten Verenigde Staten

 • vriendelijk
 • geinteresseed
 • behulpzaam
 • gevarieerd

Minpunten Verenigde Staten

 • grote afstanden
 • mensen zijn erg werkgericht
Ultieme tip: De Verenigde Staten verdienen meerdere reizen. Het land is zo groot en bovenal zo divers dat een enkele vakantie het te kort zal doen. Dus, kies en kom vaak terug.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Verenigde Staten

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

NoordAmerika.nl kenner
Sponsors