Verenigde Staten
8,7
9,1 Algemene ervaring
9,2 Beziens­waardigheden
8,6 Steden of plaatsen
8,7 Locals
8,5 Veilig
9,4 Natuur
8,3 Stranden
8,1 Klimaat

Verenigde Staten

door Charlotte de Vries

Geen land is beter weggelegd voor een road trip dan de Verenigde Staten van Amerika. Meer dan zes miljoen kilometer aan snelwegen begeleidt je naar uitgestrekte woestijnen, besneeuwde bergtoppen, reusachtige bossen, afgezonderde countryhouses en iconische metropolen. De vijftig Verenigde Staten van Amerika vormen één grote show van natuur- en cultuurwonderen.

Maar waar begint je reis door de Verenigde Staten? Bij de Grand Canyon, enorm New York of op Hawaii? De staten zijn verspreid over een oppervlakte van maar liefst tien miljoen vierkante kilometer. Een beetje voorbereiding is dus handig. Plan hier je reis langs de mooiste bezienswaardigheden van de Verenigde Staten.

ZELF NAAR Verenigde Staten?

Bekijk alle 334 reizen naar Verenigde Staten

De mooiste bezienswaardigheden van de Verenigde Staten

New York, New York! Alleen al in de naam van deze wolkenkrabbende wereldstad weerklinken de sterren van Broadway en honderden toeterende taxi's. In New York overmeester je je hoogtevrees op het Empire State Building, bezoek je kunstmusea en luier je in Central Park.

Maar laat het niet bij New York. Speel een potje poker in Las Vegas, toer door de Hollywood Studios in Los Angeles, bewonder de aandrijvende mist in San Francisco en feest in Chicago in de Midwest. Voor de Amerikaanse geschiedenis ga je naar Boston, waar de Harvard University haar thuis vindt, en Philadelphia.

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Ben je een muziekliefhebber? Luister naar originele jazzsounds in New Orleans, rock-'n-roll in Memphis, blues in Mississippi, zingende cowboys in Austin en country in Nashville.

De mooiste natuurparken van de Verenigde Staten

Naast een scala aan fascinerende steden is de Verenigde Staten een verbazingwekkende natuur rijk. Natuurschatten variëren van het noorderlicht in Alaska tot de lavavelden op Hawaii. Een paar van de grootste trekpleisters zijn de diepe kloof in het Grand Canyon National Park, de gletsjers en hot springs van Yellowstone National Park en de groene vallei van Yosemite National Park.

Langs de oostkust van de Verenigde Staten

Een bijzondere reis maak je langs de oostkust van de Verenigde Staten. Van boven naar beneden reis je door Vermont en Rhode Island naar New Jersey en New York, via de Appalachian Mountains in North Carolina en presidentenstad Richmond en komt even bij op het hagelwitte Myrtle Beach, nabij Charleston, in South Carolina. Je eindigt je route in een luxe resort in Florida.

Als je tijd overhoudt en landinwaarts wil reizen, bezoek dan het zeeaquarium in Atlanta en de indianen in Mobile. De Amish ontmoet je in Ohio, lekker eten vind je in Iowa en shoppen doe je in de Mall of America in Minneapolis in de staat Minnesota.

Langs de westkust van de Verenigde Staten

Ook langs de westkust maak je een fantastische reis. Je begint in Seattle in de staat Washington, een moderne stad getekend door een tv-toren en omliggende bossen. Je reist door naar de bevers in Portland en via de Rocky Mountains in Idaho rijd je naar San Francisco. Hier bewonder je niet alleen een prachtige stad, maar ook natuurparken zoals Death Valley.

Wil je door? Rijd dan door Arizona naar excentriek New Mexico en maak een stop in indianenstad Oklahoma City. Dwars door de Wild Wild West van Nebraska rijd je naar Mount Rushmore in South Dakota en de badlands in North Dakota. Je vergaapt je vervolgens aan enorme gletsjers in Montana en gaat skiën in de bergen rondom Salt Lake City. Je road trip door de Verenigde Staten zal je nooit vergeten.

Verenigde Staten zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Amerika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Verenigde Staten. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Amerika Desk!

Like deze pagina

Reizen Verenigde Staten

Meer Verenigde Staten

Reviews Verenigde Staten

Wauw! The West Coast in Fall (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Sanne Jonkmans op 16 december 2018

De westkust van Amerika is echt dè perfecte locatie voor een geweldige roadtrip! Van dichte bossen tot wijdopen woestijnen en van sneeuw bedekte bergen tot prachtige meren met watervallen!
Twijfel niet langer en ga! Huur een auto/busje/camper en ga het avontuur aan!

Ultieme tip: Vergeet niet om Monument Valley te bezoeken! Speachless!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Utah blijft mijn favoriet! (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Kristof Jans op 16 november 2018

Na 11 jaar achter elkaar in The USA geweest te zijn blijft Utah voor mij 1 van de mooiste staten qua natuur...de rode rotsen, de weidse landschappen...maar elke staat heeft wel zen eigen charme! Dat is juist het leuke eraan!

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Verenigde Staten

 • Betaalbare vliegtickets
 • Vriendelijke mensen
 • De vrijheid

Minpunten Verenigde Staten

 • geen
Ultieme tip: Boek alles zelf! Het is best leuk om zelf je reisplannen samen te stellen met behulp van forum’s ed...
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

There is no place like home (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Tamara Hurkens op 16 november 2018

Amerika is een land waar je nooit genoeg van kan krijgen, het heeft zo veel te bieden op gebied van natuur, amusement en cultuur. De Amerikaan is echt om een voorbeeld aan te nemen , behulpzaam , zorgzaam en heel lief.

Pluspunten Verenigde Staten

 • Het voelt als thuis komen
Ultieme tip: Amerika moet je beleven
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Herfst in de Rockies (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Dorien Souman op 14 november 2018

De nationale parken in de Rocky Mountains zijn over het algemeen vanaf half oktober grotendeels gesloten. Ga je in de weken ervoor, dan kun je genieten van de meest mooie herfstkleuren, vermijd je de toeristenmassa´s in de bekende parken en heb je meer kans op het zien van wild. Bonus: qua weersomstandigheden kun je alle seizoenen in één dag krijgen. Rij je in de regen weg, kom je in een fikse sneeuwbui terecht op een wat hoger gelegen stuk en rij je weer een stukje verder, dan kan het zomaar ineens tegen de 20 graden lopen. Nadeel: je loopt het risico dat sommige wegen (en parken) afgesloten zijn vanwege sneeuwval. Hou hier dus rekening mee in je planning en zorg dat je flexibel bent in je reisroute.

8,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Verenigde Staten

 • Goede wegen
 • Betaalbare accomodaties
 • natuur

Minpunten Verenigde Staten

 • Eten
Ultieme tip: Niet alleen de National Parks zijn prachtig, maar ook de National Forests zijn zeker de moeite waard. Zorg dat je met zonsopgang onderweg bent en dan zul je het meeste wild zien.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Overweldigend (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Petra Hermans op 11 november 2018

Zuidwest Verenigde Staten kenmerkt zich door een adembenemende schoonheid. Niet alleen de Nationale Parken maar ook de routes erheen en erdoor doen je beseffen dat de natuur de invloed van de mens overwint.

Pluspunten Verenigde Staten

 • natuur
 • cultuur
 • ruimte

Minpunten Verenigde Staten

 • druk in hoogseizoen
Ultieme tip: Ga met een camper. Tijd aan jezelf, voldoende goede accommodaties en de mogelijkheid de reis in je eigen tempo en naar eigen wens in te richten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Arlington geeft de dood een serene sfeer (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Theo Manders op 10 november 2018

Na een bezoek aan Washington DC wisten we een ding zeker, Amerika weet haar doden te herdenken. We bezochten het Korean War, het Vietnam Veterans Memorial en Arlington National Cemetery.
Deze begraafplaats uit de Amerikaanse Burgeroorlog bevat naast oorlogsgraven uit diverse oorlogen waarin Amerika deelnam ook de graven van bekende Amerikanen zoals JF Kennedy, zijn broer Robbert en zijn echtgenote Jacqueline. Er zijn op de begraafplaats in totaal meer dan 400.000 graven te vinden. Een bezoek is meer dan de moeite waard, naast het ritueel van de wisseling van de wacht kun je er vooral ronddwalen in herinneringen om te beseffen dat je leven vooral uit mooie reizen moet bestaan die uiteindelijk leiden naar de eindbestemming. Deze foto vond ik vooral geslaagd omdat de combinatie van de vogel en het graf symbool staat voor de ontsnapping aan de fysieke beperkingen van het aardse leven en het opstijgen van de geest naar de hemel.

9,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
7 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: De musea in Washington D.C.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zalige roadtrip met immense contrasten! (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Sally Dewallef op 29 december 2017

Death Valley is onbeschrijfelijk van natuur en schoonheid! Je wordt er compleet zen. San Francisco is de heerlijkste stad van atmosfeer en in Palm Springs moet je gewoon een nacht halt houden. En de Highway One is uiteraard een ervaring op zich die je niet mag overslaan.

Ultieme tip: Drink een fris pintje in Nepenthe aan de Highway One.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis USA- Washington naar Houston (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Martine Vaasje op 29 december 2017

Verrassende rondreis met de muziek roots. Country in Nashville, geboortevlekken BB King en Elvis. Leuke plekjes gezien en veel ‘echte’ Amerikanen gesproken. Toch leuk om eens buiten de gebaande paden te komen.

Pluspunten Verenigde Staten

 • Herkenbaarheid
 • Toegankelijkheid
Ultieme tip: Bezoek eens een echte Amerikaanse trekpleister voor de locals, bijvoorbeeld Pigeon Forge: de geboorteplaats van Dolly Parton.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig mooie reis met de verschillende parken. (bezocht in september 2017)

Review geschreven door corry Martens op 10 december 2017

De verschillende parken moet je gezien hebben, het is alleen maar genieten, dat er zoveel moois is op de wereld. Antelope Canyon met zijn mooie kleuren en vormen is een lust voor het oog. Zonsopgang in Monument Valley, waarbij alles rood kleurt.

Ultieme tip: Het is een prima land om te kamperen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Grand Canyon National Park (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Berend Brink op 10 december 2017

Zeker doen: kamperen in het grand Canyon National Park en dan lopend vanaf de campground naar de zonsondergang! Wandelingen naar keuze: eenvoudig en niet zwaar of een meerdaagse naar de ‘bodem’ van de Grand Canyon. Daarvoor moet je wel een geoefende wandelaar zijn. Vraag info bij toeristenbureau.

Pluspunten Verenigde Staten

 • de ruimte
Ultieme tip: Neem de tijd!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

West-USA, 4 states, 6038 kms (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Marjolein Peys op 10 december 2017

Ongelooflijke nationale parken, elk op zich anders en knap. Top 3 : Sequoia NP (met beren!), Bryce Canyon, Grand Canyon (zonsopgang!) Maar zoveel andere ongrijpbare natuurfenomenen! En met wat geluk kan je heel wat verschillende dieren zien: beren, vogels, walvissen, dolfijnen, zeeotters en zeeolifanten.

Pluspunten Verenigde Staten

 • Spectaculaire natuur

Minpunten Verenigde Staten

 • Moeilijk om gezond eten te vinden
Ultieme tip: Als het kan ga niet in juli/ augustus, in Vegas en Death Valley is het 53 graden! Het zijn verre afstanden, neem voldoende tijd om alles te doen, minstens drie weken en veel water!
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

De verenigde staten zijn de films en series. (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Jason Reef op 07 december 2017

Mijn neef en ik waren een maand in de Verenigde Staten. Wij zijn van Boston MA, New York NY, Philadelphia PEN, Washington DC, Richmond VIR, Charlotte NC, Charleston SC, Savannah Ge, Miami FL naar Keywest FL gegaan. De Verenigde Staten is zoals de films en dat verbaasde mij, de stereotypes en cultuur kloppen. De bevolking is vriendelijk maar zeer onwetend over de buitenwereld, het zuiden meer dan het noorden.
Wij hebben nergens, op 1 noodgeval na, fast food gegeten. En nee wij zijn niet rijk, je kan makkelijk goed eten voor een normale prijs. Wij zijn geen gram aangekomen. Je hebt het net zoals in Nederland zelf in de hand dus het ligt aan jezelf. Uiteraard klopt het dat je makkelijk fast food en grote frisdranken kan kopen.
Rascisme en segregatie is nog veel te zien en duidelijk aanwezig, zeker in het zuiden. Maar veel steden hebben wijken die lijken op 3e wereldland wijken. De Verenigde Staten is rijk maar de bevolking bij lange na niet: er is veel armoede vooral onder de niet blanke gemeenschap. Wat ik heb gezien is dat ze op alles achterlopen op west-Europa. Het enigste wat beter was, was de olieprijs.
Wij reisden puur op eigen initiatief, ons doel was Miami te halen voordat we terug moesten vanaf Boston. Wij deden bijna alles met Airbnb en 2x een motel bij gebrek aan Airbnbs. Allemaal betaalbaar. Ook gebruikten wij voornamelijk Uber in de steden. Daarnaast dus de Greyhound bus en 3x een auto gehuurd. Het leukste hieraan is is dat je midden in de samenleving komt en ziet hoe mensen leven en met mensen kan praten, elke verhuurder geeft je een inkijkje in het dagelijks leven daar en elke Uber chauffeur heeft zijn eigen verhaal van het leven daar. Dat is iets wat je niet kunt kopen. Wij huurden na een foute keuze in Jersey city (wij zaten in het ghetto) snel een ander appartement in Queens NY met als verrassing een dak met zicht op de skyline, wij hadden menig biertje gedronken met dit uitzicht

7,8
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
7 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Verenigde Staten

 • vriendelijke mensen overal.
 • makkelijkvanAnaarB
 • prijzenniettehoog

Minpunten Verenigde Staten

 • weinig historie
 • weinigcultuur
 • rascisme
 • bozewittemannenmetgeweren
 • donaldtrump
 • republikeinen
 • kapitalisme
 • doorgeslageninreligie
Ultieme tip: Doe het zelf! Het is niet nodig om met een organisatie te gaan tenzij je het niet aan durft of niet tegen onzekerheid kan. Het is niet gevaarlijk als je gewoon oplet en na denkt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Noord Amerika ons vakantie land (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Syl Heij op 04 december 2017

Wij reisden vroeger met zijn tweeen door Noord Amerika en wilde dit graag met onze kinderen delen. Zijn met hen in Florida gestart. daarna de westkust en zo verder. Nu zijn zij ook gek op rondreizen en wildlife spotten. Favoriete plekken zijn o.a. Vancouver island en omgeving ,Yellowstone , Jasper, Zion , hwy 1 Point lobos en een cruise naar Alaska met als hoogte punt walvissen die haring gezamenlijk aan het vangen waren juli 2016.
Vele beren, grizzly s tijdens onze reizen gespot, en ook de Bald Eagle is 1 van ons favoriete. Dit jaar dan ook eindelijk de eland en papegaaiduikers bij Cape Breton 2017 mogen toevoegen aan de lange lijst wild.
De meeste reizen maakten we in de mei vakantie 2 weken zeker goed te doen ondanks de vele km, en nu ook de laatste 2 keren ruim 3 weken in de zomer . Dat was dan ook de kans om naar Alaska te cruisen omdat dat een grote wens was en die reis in de meivakantie niet gaat i.v.m het ijs.
Yellowstone is een aanrader begin mei, dan zijn de dieren makkelijker te spotten is het nog rustig in het park.

Pluspunten Verenigde Staten

 • lekker eten
 • goedkope benzine
 • reist makkelijk

Minpunten Verenigde Staten

 • geen
Ultieme tip: Met tripadvisor zoeken wij restaurants .Verder mag je meer eten mee invoeren dan je denkt, wel aangeven. Geen planten of vlees. Koffer moet gesloten worden met een tsa slot
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Michelle Hoksbergen op 04 december 2017

We hebben nog nooit zoveel mooie natuur gezien. De verschillende soorten natuur die elkaar in rap tempo afwisselen zijn verbazingwekkend. Een roadtrip door het westen van de VS is het meest geweldige dat we ooit hebben gedaan: de perfecte combinatie tussen natuur en grote Amerikaanse steden.

Pluspunten Verenigde Staten

 • aardige locals
 • natuur
 • prettig verkeer

Minpunten Verenigde Staten

 • alleen creditcard betalingen
 • eten en drinken prijzig
Ultieme tip: Ondanks de drukte, Lower Antelope Canyon zeker niet overslaan. Neem ook vooral een tour door Monument Valley, alleen er doorheen rijden is niet genoeg.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zo bijzonder (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Natascha Schrama op 02 december 2017

Op eigen gelegenheid rond getoerd in het westen van de USA. Vooraf de reis geregeld wat echt prettig was. In de USA heb je echt een gevoel van ruimte; overal heb je een weids uitzicht. Echt een unieke ervaring.
Mijn tips:
- Neem een TomTom op je telefoon -> kaarten USA kun je downloaden. Scheelt in de kosten.
- Vraag bij de autoverhuur ook sneeuwkettingen wanneer je reist in het seizoen van sneeuw.
- Check de avond vooraf de route die je gaat rijden (zijn soms afgesloten).
- Ga bij de natuurparken gelijk naar het visitor center; daar krijg je goede tips wat je kunt doen met beperkte tijd.
- Oriënteer je op het rijden met een automaat.

Pluspunten Verenigde Staten

 • gevoel van grootsheid
 • gastvrij
 • gevarieerd

Minpunten Verenigde Staten

 • geen
Ultieme tip: To do - Alcatraz - zeeolifanten bij san Simeon - dante’s view death Valley - walking trail Zion park - Muir woods - helicoptervlucht Grand canyon
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

West-Amerika (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Sophie van Moll op 28 november 2017

Wat een prachtig land is Amerika. Heel divers. Verschillende landschappen, vriendelijke mensen, en ontzettend mooi. Mijn favoriete plekken waren echt Monument Valley en de Grand Canyon. Wat een natuur spektakel.
Echt een aanrader!

Pluspunten Verenigde Staten

 • aardige mensen
 • diverse natuur

Minpunten Verenigde Staten

 • eten is minder gevarieerd
Ultieme tip: Bij een bezoek aan San Fransisco een tip. Mocht u Alcatraz willen bezoeken boek de tickets dan thuis. Bij aankomst waren alle mogelijkheden die voor ons zouden kunnen volgeboekt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Grand canyon (bezocht in juni 2013)

Review geschreven door Ro My op 21 november 2017

Geweldig werelddeel met prachtige natuur en vele verschillende landschappen. Rondreizen is hier geweldig. Vrijheid en ruimte. De westkust is zeker aan te raden met als uitstapje Las Vegas. Voor ieder wat wils.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Verenigde Staten

 • natuur
 • rondreis
 • activiteiten

Minpunten Verenigde Staten

 • duur
Ultieme tip: Rondreis westkust
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis West Kust Amerika (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Irene de Kruif op 20 november 2017

Onze reis naar de Verenigde Staten was fantastisch. Route: Los Angeles - San Diego - Palm Springs (Joshua Tree National Park) - Phoenix - Williams (Grand Canyon) - Flagstaff (Grand Canyon) - Page (Horsehoe Bend en Antelope Canyon) - Bryce Canyon - Zion National Park - Las Vegas - Red Rock Canyon - Yosemite National Park - San Francisco - Pacific Grove (kustroute) - Santa Monica / Los Angeles.

Los Angeles: leuk om de bekende highlights te zien. Stad verder niet heel mooi/bijzonder. Tip; bezoek Venice Beach/Sante Monica. San Diego: Veel te zien en te doen. Tip; breng een bezoek aan Balboa park en La Jolla Cove. Hier liggen de zeehonden op het strand. Palm Spings: Bereid je voor op hitte (bij ons 47 graden). Joshua Tree bezocht, heel mooi en rustgevend. Niet overladen door toeristen. Phoenix: Nog steeds heel heet. Tip boek een baseball wedstrijd in het Chasefield stadion. Erg leuk om zo de Amerikaanse cultuur mee te krijgen. Williams: Leuk stadje aan de route 66. Als je krap in tijd zit, ga dan niet een dag besteden aan de route 66. Leuk om te zien maar stelt niet veel mee voor. Grand Canyon is adembenemd. Tip: maak een wandeltocht naar beneden. Page: Horshoe bend erg mooi, zeker bezoeken. Antelope Canyon iets minder bekend, maar echt een must. Onbeschrijfelijk mooi! Lake Powell is prachtig vanuit de lucht! Zion NP: maak hier een wandeling door de rivier, The Narrows. Goed park voor wandelaars! Las Vegas: Geweldige beleving. Tip; het drinken is overal heel duur, maar als je achter een gokkast gaat zitten krijg je ineens gratis drank! Ga ook naar alle hotels en laat je verrassen. Red Rock Canyon: geen must, echt alleen bezoeken als er genoeg tijd is. Yosemite NP; Heel mooi, ook de Tioga Pass er naar toe/door heen. Houdt wel van te voren de bericht in de gaten. Regelmatig zijn er bosbranden of veel sneeuw waardoor er delen afgesloten kunnen zijn. San Fransisco: Geweldige stad. Blijf hier wat langer. Tip; huur fietsen, stad is hier goed op ingesteld.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Verenigde Staten

 • Mensen aardig en behulpzaam
 • Fantastisch mooie natuur
 • Goede wegen

Minpunten Verenigde Staten

 • Relatief duur
 • alles is al ontdekt
Ultieme tip: Ga naar de Antelope Canyon!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

adembenemend uitzicht op Lake Powell (bezocht in mei 2014)

Review geschreven door mats van den bosch op 19 november 2017

Een reis naar de Verenigde Staten is echt een ervaring om nooit te vergeten. Er is zoveel te doen en te beleven gewoon te veel om op te noemen. Lake Powell is van zichzelf al indrukwekkend maar werd door het weer een extra gave ervaring, een echte aanrader!

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
nvt Klimaat

Pluspunten Verenigde Staten

 • gunstige koers = goedkoop
 • bijna overal het eten wat je thuisg gewend bent
 • prachtige natuur
 • indrukwekkende werelsteden
 • iedereen spreekt engels

Minpunten Verenigde Staten

 • wisselvallig weer
 • grote afstanden
 • vercommercionalisering van natuurparken
Ultieme tip: Huur een camper en zet hem neer op camping Wahweap bij Lake Powell voor hetzelfde fantastische uitzicht.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Best of the west (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Davy van den Berg op 14 november 2017

16-daagse rondreis door het westen van de Verenigde Staten.
Begin Los Angeles, via San Francisco naar de nationale parken om vervolgens New Years Eve te vieren in Las Vegas. Een leuke combo van stad en natuur.

7,9
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Verenigde Staten

 • vriendelijke mensen
 • genoeg bezienswaardigheden

Minpunten Verenigde Staten

 • royale fooi bij ieder lunch/dinner
Ultieme tip: Las Vegas, Grand Canyon, Yosemite National Park.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Verenigde Staten

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors