NoordAmerika.nl Leguanen krioelen door vliegtuig naar Canada

Leguanen krioelen door vliegtuig naar Canada

20 september 2016 door Charlotte de Vries

Moet je je eens voorstellen. Je zit nietsvermoedend in het vliegtuig naar Vancouver. Je leunt lekker achterover in je stoel en droomt weg bij de gedachte aan alle wonderschone bergen en meren die je te wachten staan. Dan glibbert er opeens iets langs je voeten! Even denk je dat je vliegangst met je aan de haal is gegaan. Maar bij de derde keer kijk je omlaag, recht in het oog van… een leguaan!?

Dit wist Canadese vliegmaatschappij WestJet nog nét te voorkomen afgelopen zaterdag bij een vlucht van Toronto naar Vancouver. Het vliegtuig, dat net uit Cuba kwam, werd aan de grond gehouden omdat er leguanen in rondwandelden.

De Canadese douane had een man tegengehouden met een koffer waar twee leguanen nieuwsgierig uit opkeken. Met bevende handen doorzocht de man snel de rest van zijn bagage. Hij had namelijk niet twee, maar vier leguanen meegebracht uit Cuba.

Leguanen-opruimdienst

De leguanen-opruimdienst van WestJet kwam direct in actie. Het toestel dat op het punt stond van takeoff werd ontruimd en de reizigers werden op een ander vliegtuig naar Vancouver gezet. Gelukkig maakten ze geen scenario’s als uit de film Snakes on a Plane mee, grapten de passagiers. 

Sponsors