NoordAmerika.nl Vrouw uit San Diego zeilt al 10 jaar de wereld rond

Vrouw uit San Diego zeilt al 10 jaar de wereld rond

2 mei 2016 door Priscilla Nooijen

De 34- jarige Liz Clark uit San Diego heeft haar grote levensdroom waargemaakt. Al tien jaar lang vaart ze op zeilboot Swell de wereld rond. 

Het lijkt wel een sprookje. In 2006 besluit Liz Clark haar grote levensdroom waar te maken en op zeilavontuur te gaan. Ze koopt een zeilboot, noemt deze Swell en gaat te water. Tien jaar later heeft Liz al ruim 1600 kilometer op de teller staan en meer dan vijftigduizend volgers op Instagram. 

Reismaatje

Hoewel Liz aanvankelijk alleen rondreist, wordt ze nu vergezeld door Amelia. Deze kat, ook wel Tropicat genoemd, is aan boord gegaan toen zij nog maar zes maanden oud was. Sindsdien zeilen de twee samen de wereld over.

Duurzaam

Duurzaamheid is de reden voor het zeilavontuur van Liz. Ze probeert zo milieuvriendelijk mogelijk te leven door bijvoorbeeld elektriciteit aan boord van de Swell te verkrijgen uit zonne- en windenergie. 

Met haar website en door middel van social media probeert Liz haar volgers ook milieubewuster te maken. De zeilster leeft nu niet alleen dichter bij de natuur, maar heeft ook geleerd deze meer te waarderen. 

Sponsors