Canada
9,0
9,3 Algemene ervaring
9,3 Beziens­waardigheden
8,4 Steden of plaatsen
9,2 Locals
9,1 Veilig
9,9 Natuur
8,0 Stranden
8,2 Klimaat

Canada

door Charlotte de Vries

Het op één na grootste land ter wereld is gelijk een van de mooiste. Canada strekt uit over piekerige delen van de Rocky Mountains, weerspiegelende ijsvlaktes en de machtige Niagara Falls. Het natuurschoon van Canada is eindeloos.

Ook voor cultuursnuivers is Canada een juweeltje. Canada's ontstaansgeschiedenis ontdek je in victoriaans Charlottetown, een Frans historisch stadscentrum in magnifiek Québec en pittoresk Saskatoon. De grootste stad van Canada is multicultureel Toronto en de meest leefbare is Vancouver, vlakbij de ijzige Whistler Mountain. De beste jazz luister je in Europees Montréal. Ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Canada.

De mooiste bezienswaardigheden van Canada

Canada is een smeltkroes van culturen en tradities. In de moderne stad Calgary vindt het grootste rodeofestival ter wereld plaats en in Edmonton een gigantisch theaterfestival. Eskimo's kom je tegen in Iqaluit en goudzoekers in Dawson City.

Vanaf vrijwel alle steden maak je ook fantastische natuurwandelingen. Nova Scotia is het meest geliefd onder de hikers door haar ligging aan de ruige oostkust. Vlakbij ligt New Brunswick, waar het verschil tussen eb en vloed wel zestien meter kan zijn.

Canada's witte en groene natuur

De mooiste natuur ontdek je echter in Canada's absurd grote natuurparken. In het westen ligt het bekende Banff National Park, dat met 6.641 vierkante meter uitspreidt over de Rocky Mountains, turquoise meren en gletsjers. Nog groter en nóg mooier is het Jasper National Park. Ondergrondse rivieren, ravijnen, helderblauwe meren, enorme bergen en kloven tekenen dit beeldschone park.

Helemaal in het oosten ligt het niet te missen Bruce Peninsula National Park. Dit dichtbegroeide natuurpark ligt rond het ijskoude, blauwgroene water van Georgian Bay. Vlakbij bezichtig je de monumentale Niagara Falls.

Wilde dieren spotten in Canada

In de schitterende Canadese natuur vinden uiteraard veel wilde dieren hun thuis. Loodzware ijsberen kom je tegen bij het dorpje Churchill. Orka's spotten kan op een catamaran vanaf Vancouver Island. Langs het eiland Newfoundland zie je walvissen en in het stadje Yellowknife sleuren sledehonden je mee over ijsvlaktes. Zoals we al zeiden: de schoonheid van Canada is eindeloos.

Like deze pagina

Reizen Canada

Meer Canada

Reviews Canada

In love with Canada! (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Saskia Dudok op 20 november 2017

Wij zijn met ons gezin met KLM naar Calgary gevlogen. Vanuit Calgary zijn we met de camper via Banff, Jasper, Well's gray, Okanagan valley, Victoria, Vancouver Island, Sunshine Coast naar Vancouver gereisd. We hebben zelf de campings in de National Parcs geboekt. Tip: doe dit ruim van tevoren! We hebben een zeer afwisselende en onvergetelijke reis gemaakt. Wat is Canada prachtig qua natuur en wildlife. We hebben herten, eekhoorns, grondmarmotjes, eagles, zeehonden, dolfijnen, orka's, bultruggen en beren gezien. Het is een erg toegankelijk land met supervriendelijke mensen. We hebben heimwee en willen weer terug! Zorg wel dat je nog een paar dagen vrij bent na de terugreis ivm jetlag.

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Canada

 • De ruimte
 • de rust
 • aardige locals

Minpunten Canada

 • kans op bosbranden in de zomer
Ultieme tip: Ga whalewatchen bij Stubb's Tekegraph Cove. Het is wel wat verder rijden maar echt een unieke beleving met ontzettend gedreven biologen en captain en heel veel wildlife!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

De onbeschrijfelijke schoonheid van Canada (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Corien Koreman op 19 november 2017

Canada is één van de mooiste landen om te reizen als je natuur- en wildlife liefhebber bent! Neem de moeite om daar waar het kan van de highway af te gaan en een alternatieve route te kiezen! De kans dat je oog in oog met bijzondere dieren komt te staan is groot. De lijst is te lang voor deze review om deze op te noemen. Bald eagle, visotters, blue fox, snowgoats, beren, wapiti's etz. enz. Adembenemend landschap, geweldig gastvrije mensen! Higlights: Vancouver Island, Kleena Kleene, Bella Coola, Icefiels Parkway. Adembenemend land!

Pluspunten Canada

 • Heb je even?

Minpunten Canada

 • veel toeristen soms
Ultieme tip: Kies daar waar het kan binnendoor wegen! Het levert je de meest fantastische ervaringen en waarnemingen op. De tocht van Kleena Kleene naar Bella Coola sprong er boven uit! Wauw!
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Verrassend Canada (bezocht in juli 2013)

Review geschreven door Vera De Best op 19 november 2017

Als je van natuur en dieren houdt dan moet je naar Canada! Dit land heeft zoveel te bieden, is makkelijk te bereizen en heeft ook nog een aangenaam klimaat. In 2013 reisden wij in 22 dagen van Calgary naar Vancouver en verbleven we een week op Vancouver Island. Hoogtepunten waren toch wel de beroemde Icefield Parkway en de vele beren die we (gewoon langs te kant van de weg) gezien hebben. En ook Vancouver staat sindsdien bovenaan in ons lijstje met favoriete steden... Met toch niet de minste concurrenten (Sydney, Kaapstad en Singapore).

8,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Canada

 • natuur
 • dieren
 • vriendelijke mensen
 • Vancouver
Ultieme tip: Verblijf in één van de hutje aan het water in Telegraph Cove en luister savonds naar de beren die snuffelen in de afvalbakken op de steigers.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

van Galgary naar Vancouver (bezocht in juli 2013)

Review geschreven door Vera De Best op 19 november 2017

Canada stond nooit hoog op mijn 'lijstje' maar wel op die van mijn vriend. Ik was 21 en vroeg me af waarom je naar zo'n koud land zou willen voor een zomervakantie. Nou, daar ben ik dus van terug gekomen. Want wat een ongelooflijk mooi en veelzijdig land is Canada! We zijn begonnen in Calgary en o.a. via Banff, Jasper (de beroemde Icefields Parkway), Kelowna en Vancouver Island teruggevlogen vanaf Vancouver. Het ene meer in nog mooier dan het andere en ook van de dieren krijg je in Canada geen genoeg. We hebben veel beren gezien, waaronder ook een grizzly, en op Vancouver Island vele walvissen en orka's mogen spotten.

9,1
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Canada

 • Natuur
 • vancouver
 • klimaat
 • vriendelijke mensen
Ultieme tip: Ga naar Telegraph Cove en verblijf daar in één van de 'hutjes'. Snachts hoor je de beren snuffelen in de afvalbakken op de steigers bij het water.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

West canada en vancouver island (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Suzanne van der Spek op 16 november 2017

Canada, wat een prachtig land! Wij,mijn vriend en ik, hebben voor 3 weken een camper gehuurd via tioga tours. Wij zijn vertrokken vanaf Vancouver en omhoog gegaan langs whistler en o.a. blue river waar wij een river Safari hebben gedaan. Zeker een aanrader als je beren wil zien. Al vond ik wel dat de tochten op vancouver island langer en goedkoper waren dan op het vaste land. Na blue river kwamen wij in Jasper national park uit. Erg mooi en veel kans om hier 'wildlife' te spotten. Vrel grote parken aanwezig waar je minstens een dag voor miet uittrekken. Na een paar dagen door naar Banff national park. Hier hadden wij allebei het meest naar uitgekeken. En het heeft ons absoluut niet teleurgesteld. Wat is het daar ontzettend mooi zeg. Grote bergen en de meest blauwe meren die je ooit gezien hebt. De eerste keer echt onwerkelijk, zo mooi is het. Banff town is ook echt een aanrader. Heel gezellig stadje tussen de bergen in. De laatste week hebben wij nog een week doorgebracht op vancouver island. Eindelijk weer een wat warmere tempetatuur. Want door de rocky mountains heen hadden we het s nachts wel eens -7! Op vancouver island komen ook veel Canadezen om vakantie te vieren of een weekendje weg te gaan. Het is erg populair voor surfers. Ook zie je veel regenwoud. Hier kan je mooie hike trails volgen rond Tofino en Ucluelet.
Al met al hebben wij hier echt een super tijd gehad in Canada en ik raad iedereen aan om hier naartoe te gaan en van de natuur te genieten!

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

 • locals zijn erg vriendelijk en behulpzaam.
 • benzine is goedkoop
 • met camper prima te doen.

Minpunten Canada

 • boodschappen zijn erg duur
Ultieme tip: Doe een whale watching tour of een tocht om beren te spotten. Heel bijzonder om deze mooie dieren in hun echte omgeving te zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

West canada en vancouver island (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Suzanne van der Spek op 16 november 2017

Canada, wat een prachtig land! Wij,mijn vriend en ik, hebben voor 3 weken een camper gehuurd via tioga tours. Wij zijn vertrokken vanaf Vancouver en omhoog gegaan langs whistler en o.a. blue river waar wij een river Safari hebben gedaan. Zeker een aanrader als je beren wil zien. Al vond ik wel dat de tochten op vancouver island langer en goedkoper waren dan op het vaste land. Na blue river kwamen wij in Jasper national park uit. Erg mooi en veel kans om hier 'wildlife' te spotten. Vrel grote parken aanwezig waar je minstens een dag voor miet uittrekken. Na een paar dagen door naar Banff national park. Hier hadden wij allebei het meest naar uitgekeken. En het heeft ons absoluut niet teleurgesteld. Wat is het daar ontzettend mooi zeg. Grote bergen en de meest blauwe meren die je ooit gezien hebt. De eerste keer echt onwerkelijk, zo mooi is het. Banff town is ook echt een aanrader. Heel gezellig stadje tussen de bergen in. De laatste week hebben wij nog een week doorgebracht op vancouver island. Eindelijk weer een wat warmere tempetatuur. Want door de rocky mountains heen hadden we het s nachts wel eens -7! Op vancouver island komen ook veel Canadezen om vakantie te vieren of een weekendje weg te gaan. Het is erg populair voor surfers. Ook zie je veel regenwoud. Hier kan je mooie hike trails volgen rond Tofino en Ucluelet.
Al met al hebben wij hier echt een super tijd gehad in Canada en ik raad iedereen aan om hier naartoe te gaan en van de natuur te genieten!

Pluspunten Canada

 • locals zijn erg vriendelijk en behulpzaam.
 • benzine is goedkoop
 • met camper prima te doen.

Minpunten Canada

 • boodschappen zijn erg duur
Ultieme tip: Doe een whale watching tour of een tocht om beren te spotten. Heel bijzonder om deze mooie dieren in hun echte omgeving te zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rocky mountains & glacier lakes (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Mirella Slingerland op 14 november 2017

De leukste & meest budgetvriendelijke manier om Canada te ontdekken is met een groep goeie vrienden. Niks leuker dan een auto te huren, tent en slaapzak mee en het avontuur te beginnen. West Canada is bij uitstek de beste plek als je houdt van een uitdaging. De vele trails maken het mogelijk om op bijzondere plekken te komen. De natuur is overweldigend! De vele bossen, bergen en meren maken British Colombia een gewilde plek voor de natuurliefhebber en avonturier.

Pluspunten Canada

 • Veilig
 • prachtige natuur
 • Veel trails
 • Aardige locals

Minpunten Canada

 • Toeristisch in de zomer
 • best prijzig
Ultieme tip: Reserveer je kampeerplaatsen. Overal! Zelfs al doe je een hike van meerdere dagen in de middle of nowhere. Je moet reserveren. Elk park heeft hier zijn eigen online systeem voor.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

We gingen voor het zien van Grizzly beren en zijn helemaal uit ons dak gegaan! (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Peter Noy op 14 november 2017

Vanwege Canada Day, 150-jarig bestaan van Canada, is de entree voor diverse Nationale Parken in Canada dit jaar gratis. Voor ons een extra prikkel om deze zomer een rondreis te boeken naar West-Canada (British Columbia). We hebben daar geen spijt van gehad, wat een schitterende ongerepte natuur; van wetlands, ruige kusten tot gletsjers, watervallen en hoge bergen. Je komt het allemaal tegen. De rust en ruimte heeft een diepe indruk op ons achtergelaten. De Canadese bevolking is over het algemeen erg vriendelijk en behulpzaam, stress kom je daar niet zo snel tegen in tegenstelling tot ons kleine kikkerlandje waar het altijd haasten is. Het hoogtepunt van onze reis was de ontdekking van Grizzly beren bij de Knight Inlet. We gingen daar met een snelle boot vanaf Vancouver Island naar toe. Daar aangekomen stapten we over op langzame fluisterbootjes waarmee we de beren tot op enkele tientallen meters konden benaderen. Wat opviel was dat de rangers met respect voor de dieren en hun omgeving handelden. Voor stedenbezoekers maar ook kleine, lieflijke dorpjes valt er genoeg te beleven. Naast de wereldberoemde toeristische route 'Icefield Parkway', is een bezoek aan Vancouver Island een aanrader. Om onze rondreis compleet te maken hadden we tickets geboekt voor de Inside Passage, een unieke vaartocht tussen de fjorden en hoge bergwanden door van Prince Rupert naar Port Hardey. Kortom een reis om nooit te vergeten!

Pluspunten Canada

 • Vriendelijke en behulpzame mensen
 • Schitterende ongerepte natuur

Minpunten Canada

 • Hotels vinden een borg op je creditcard heel normaal
 • De afstanden zijn wat groter
Ultieme tip: Een bezoek aan Vancouver is zeer de moeite waard. Deze wereldstad heeft alles in zich om daar enkele dagen te verblijven. Veel rondreizen in West-Canada starten vanaf Vancouver.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Canada het land waar ik thuis kom... (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Demi van Vliet op 14 november 2017

Voor mijn studie heb ik een half jaar in Canada geleefd. Ik ben begonnen in Toronto en de laatste 3 maanden doorgebracht in Vancouver en omstreken. Vancouver: de stad der steden. De stad dat alles heeft. CityCentrum, strand, kleine dorpen, Victoria Island, drukte, stilte en dan het allermooist: de bergen. De bergen van Canada zijn onbeschrijfelijk mooi. De reden dat ik hier was in de winter was voor het skiën en snowboarden. De welbespraakte dikke poeder zou je alleen kunnen vinden in de wintersportgebieden van Canada. En wauw, daar is niks over gelogen. Als je ergens geweldig off-piste en op de piste tot aan je borst in de sneeuw wil skiën ben je in Whistler op het juiste adres. Naast de geweldige natuur zijn de mensen onwijs vriendelijk en staan ze open om je te leren kennen en je te helpen. Een land waar je het avontuur van je leven kan meemaken.

8,9
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Canada

 • vriendelijke mensen
 • natuur
 • vrijheid
 • gezelligheid
 • bergen

Minpunten Canada

 • Wat meer regen in de herfst
 • openbaar vervoer naar de buitenwijken
Ultieme tip: De reis van Vancouver naar Banff met de auto!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtig uitzicht (bezocht in december 2012)

Review geschreven door A Berg op 13 november 2017

Heerlijk weer gehad, en vooral super veel sneeuw. Prachtig land om te skiën en snowboarden! De mensen zijn vriendelijk en de pistes zijn strak geprepareerd, zelfs toen er die nacht nog sneeuw was bijge vallen.

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Boek ruim van tevoren een vraag de lokale bevolking om tips. Een tip voor het eten: probeer poutine! Niet heel gezond maar wel super lekker.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rondtrekken door Alberta en BC (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Mirjam Dunnewind op 13 november 2017

Het was geweldig om met een tent rond te trekken in dit land. Diverse natuur, veel wilde dieren gezien en prachtige wandelingen gemaakt! De opties in dit land zijn zo divers dat er voor iedereen wat is. Wij hebben een ronde gereden vanaf Edmonton, echte aanrader want dit vliegveld is niet zo groot!

Pluspunten Canada

 • veel campings
 • iedereen is super vriendelijk
 • voldoende voorzieningen
 • alles goed geregeld voor toeristen

Minpunten Canada

 • boodschappen zijn duur
 • grote afstanden
Ultieme tip: Trek rond, doe een walvis tour vanag Vancouver Island en bovenal; geniet van de geweldige natuur!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Adembenemend mooi (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Liang Oei op 13 november 2017

Ik heb nog nooit zo'n mooie land gezien als West Canada. De natuur is adembenemend mooi. De bergen, de gletsjers, de meren, de beren, de walvissen, de rust. Een must visit!!! nummer 1 op je Bucket lijst, echt waar. Gegarandeerd tevreden!!!!!

Ultieme tip: Neem je hiking outfit mee, goede schoenen
Aangeraden voor: Gezinnen, Natuurliefhebbers

Canada (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Sandra van Veen-Hendriks op 13 november 2017

We hebben een periode afgesloten na het overlijden van mijn schoonouders door de reis te maken die zij graag hadden gemaakt. Door hun dementie is dat niet meer gelukt. Daarom hebben wij de reis van ons leven gemaakt. Prachtig land, alleraardigste mensen en ik kan niet wachten om een volgende reis te maken.

Pluspunten Canada

 • de natuur
 • mensen

Minpunten Canada

 • geen
Ultieme tip: Met de camper rondrijden door Canada en poutine eten. Of marshmallows eten bij een vuurtje. Kokanee biertje erbij, Top! Genieten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis west Canada (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Abigail Fuchten op 13 november 2017

Geweldig mooi land, super mooie natuur
Overal waar je komt is de natuur weer totaal anders dan de vorige plek, je wordt telkens weer verbaasd door alle mooie en bijzondere dingen die je ziet. Tevens ook erg vriendelijke en behulpzame mensen!

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

 • super aardige en behulpzame mensen
 • geweldige natuur
Ultieme tip: Whale watch tour Tofino Rocky Mountains/Icefiels park way
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

West Canada (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Linda Boomsma op 13 november 2017

Ik kan hier heel kort over zijn. Het is geweldig!
Wij zijn van Calgary via the rockies naar Vancouver gereden. Het was overweldigend mooi. Vergeet vooral Vancouver island niet. En als je daar dan ben ga naar tofino

Pluspunten Canada

 • banf
 • lake louise
 • jasper

Minpunten Canada

 • chinesen
Ultieme tip: Huur een camper en ga!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

West Canada (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Linda Boomsma op 13 november 2017

Ik kan hier heel kort over zijn. Het is geweldig!
Wij zijn van Calgary via the rockies naar Vancouver gereden. Het was overweldigend mooi. Vergeet vooral Vancouver island niet. En als je daar dan ben ga naar tofino

Pluspunten Canada

 • banf
 • lake louise
 • jasper

Minpunten Canada

 • chinesen
Ultieme tip: Huur een camper en ga!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig Canada (bezocht in september 2015)

Review geschreven door M Hemmer op 13 november 2017

Canada blijft 1 van de mooiste bestemmingen. Een rondreis in west canada is een must voor de ticket list. Vergeet daarbij niet naar vancouver island met victoria en tofino te gaan. Hier kan je de ealvissen gaan bekijken maar ook is het leuk om een tour per watervliegtuig te doen. Ook een bezoek aan de rockie mountains met al zijn nationaal parken is een must!

Ultieme tip: Neem de tijd!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldige vakantie door Canada (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Jim Steketee op 12 november 2017

Rond reis Amerika en Canada is te omschrijven als geweldig.
Zulk mooie natuur en vriendelijke mensen.
Om elke hoek is het weer adembenemend.
Of er nu zon schijnt of sneeuw valt een land van mijn hart.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Mijn tip zou zijn om ruim de tijd te nemen zodat je al het moois kan zien qua natuur en dieren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Living the Canadian dream (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Marit Boekema op 12 november 2017

Zijn helderblauwe meren, bergen, glaciers, hikes, wild life en back to the nature wat je zoekt op vakantie? Ga dan naar de Canadian Rockies. De adembenemende landschappen zorgen ervoor dat het oergevoel van de mens weer naar boven borrelt. Daarnaast is de lokale bevolking uiterst vriendelijk en behulpzaam.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

 • Prachtige natuur
 • Wild life
 • Hiken
 • Aardige locals

Minpunten Canada

 • Vrij duur
Ultieme tip: Bezoek de provincies Alberta en British Colombia voor de prachtige natuur. Absolute hoogtepunten zijn: Lake Louise (Candian Rockies) Tofino (Vancouver Island) en Whistler.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis per camper (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Erline Pouwels op 12 november 2017

Canada per camper! Dit is echt de moeite waard. Wij hebben gekozen voor een Indian Summer en die hebben we gezien! Wat is de natuur prachtig in de herfst. We hebben Wild life gezien en ons bijna elke avond lekker opgewarmd aan een kampvuur! Plaatsen zoals Victoria en Vancouver zijn natuurlijk geweldig, maar wel druk. Dan is het heerlijk om op eigen houtje weer te vertrekken naar de natuur en daar de rust op te zoeken. Echt een aanrader om buiten het hoogseizoen te gaan zodat je geen camping hoeft te reserveren en de toeristen minimaal aanwezig zijn. Kortom: wij gaan zeker terug naar dit adembenemende land met zijn uiterst gastvrije bewoners!

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Canada

 • natuur
 • locals
 • gastvrijheid
 • sportscafe
 • klimaat

Minpunten Canada

 • veel chinezen in Banff
Ultieme tip: Illecillewaet campground! Aan de voet een gletcher! Williamson Lake, ook een geweldige camping.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

NoordAmerika.nl kenner
Sponsors