Canada
9,0
9,4 Algemene ervaring
9,4 Beziens­waardigheden
8,4 Steden of plaatsen
9,2 Locals
9,2 Veilig
9,9 Natuur
8,1 Stranden
8,2 Klimaat

Canada

door Charlotte de Vries

Het op één na grootste land ter wereld is gelijk een van de mooiste. Canada strekt uit over piekerige delen van de Rocky Mountains, weerspiegelende ijsvlaktes en de machtige Niagara Falls. Het natuurschoon van Canada is eindeloos.

Ook voor cultuursnuivers is Canada een juweeltje. Canada's ontstaansgeschiedenis ontdek je in victoriaans Charlottetown, een Frans historisch stadscentrum in magnifiek Québec en pittoresk Saskatoon. De grootste stad van Canada is multicultureel Toronto en de meest leefbare is Vancouver, vlakbij de ijzige Whistler Mountain. De beste jazz luister je in Europees Montréal. Ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Canada.

De mooiste bezienswaardigheden van Canada

Canada is een smeltkroes van culturen en tradities. In de moderne stad Calgary vindt het grootste rodeofestival ter wereld plaats en in Edmonton een gigantisch theaterfestival. Eskimo's kom je tegen in Iqaluit en goudzoekers in Dawson City.

Vanaf vrijwel alle steden maak je ook fantastische natuurwandelingen. Nova Scotia is het meest geliefd onder de hikers door haar ligging aan de ruige oostkust. Vlakbij ligt New Brunswick, waar het verschil tussen eb en vloed wel zestien meter kan zijn.

Canada's witte en groene natuur

De mooiste natuur ontdek je echter in Canada's absurd grote natuurparken. In het westen ligt het bekende Banff National Park, dat met 6.641 vierkante meter uitspreidt over de Rocky Mountains, turquoise meren en gletsjers. Nog groter en nóg mooier is het Jasper National Park. Ondergrondse rivieren, ravijnen, helderblauwe meren, enorme bergen en kloven tekenen dit beeldschone park.

Helemaal in het oosten ligt het niet te missen Bruce Peninsula National Park. Dit dichtbegroeide natuurpark ligt rond het ijskoude, blauwgroene water van Georgian Bay. Vlakbij bezichtig je de monumentale Niagara Falls.

Wilde dieren spotten in Canada

In de schitterende Canadese natuur vinden uiteraard veel wilde dieren hun thuis. Loodzware ijsberen kom je tegen bij het dorpje Churchill. Orka's spotten kan op een catamaran vanaf Vancouver Island. Langs het eiland Newfoundland zie je walvissen en in het stadje Yellowknife sleuren sledehonden je mee over ijsvlaktes. Zoals we al zeiden: de schoonheid van Canada is eindeloos.

Like deze pagina

Reizen Canada

Meer Canada

Reviews Canada

Prachtig Canada (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Vera Sneeuw op 26 juni 2017

Canada is het ultieme camper land. Wij hebben volop genoten. In april is het nog wat koud, maar daarentegen was het adembenemend mooi met alle sneeuwtoppen. Ook de drukte ben je nog voor.
Gave plekken: Whistler, Well gray park, Jasper, Banff, Kelowna, Victoria en Tofino.
Te gek om beren en walvissen te spotten.
De trails bij Tofino zijn erg mooi met de bossen. En dan aan de andere kant de zee. Victoria is gezellig. Vancouver ook veel te zien, gastown was erg leuk en Stanley park. Calgary vonden wij heel erg tegenvallen. Heel veel junks en daardoor een onveilig gevoel. Alleen het olympisch park was de moeite.

Pluspunten Canada

 • aardige bevolking
 • relaxte sfeer
 • prachtige natuur

Minpunten Canada

 • veel junks in grote steden
 • duur land
 • kan koud zijn en campings dicht
Ultieme tip: De bear watch tour in Tofino, waarna lekker te gaan eten bij de shelter. Vergeet het toetje niet! Appeltaart met ijs, genoeg om samen te delen. Echt verrukkelijk!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Beren in de Canades Rocky Mountains (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Christa Thieme-Krüs op 26 juni 2017

Naast de overweldigende mooie natuur is er ook veel wildlife te zien in de Canadese Rocky Mountains. Behalve beren hebben wij ook de kans gehad om de volgende dieren te zien: herten, wolven, elanden, dikhoornschapen, berggeiten, verschillende (roof)vogels en natuurlijk de vele eekhoorns. Het was één van onze mooiste reizen ooit!

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Canada

 • vriendelijke mensen
 • prachtige natuur
 • gemakkelijk te rijden wegen
 • veel stopplaatsen langs de weg
 • de overweldigende uitzichtpunten liggen zelfs vlak langs de weg

Minpunten Canada

 • geen
Ultieme tip: Geen beren gezien tijdens je trip in de Rock Mountains? Ga op de berensafari in Blue River (dorpje net buiten de Rockies). De kans dat je dan beren te zien krijgt is supergroot!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Prachtig Canafy (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Carla Wiedenhoff op 23 juni 2017

De Rockies in Canada zijn prachtig: meren met waanzinnige kleuren blauw; wilde dieren, zoals beren en elanden, die je kunt tegenkomen langs de weg en heel vriendelijke mensen. Goede wegen en prima hotels. Wat wil je nog meer! Banff en Jasper zijn leuke plaatsen. Vancouver een heerlijke stad, met veel mogelijkheden: van winkels tot natuur. En niet te vergeten : Vancouver Island met Victoria en Tofino. Ga vooral op zoek naar walvissen!

Pluspunten Canada

 • mooie natuur
 • goede wegen
 • ontspannen sfeer
 • goed eten

Minpunten Canada

 • redelijk duur
Ultieme tip: Ga zoals veel Canadezen eens uitgebreid ontbijten in de speciale ontbijtrestaurant, bijvoorbeeld in Victoria in de Blue Fox Cafe
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Droomreis (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Juf Ilona Booij op 21 juni 2017

Wat is West Canada mooi , overweldigend mooi . Een reis van blauwe meren en bruine beren! Banff , Jasper , Vancouver Island zoveel prachtige natuur. Maar ook de geweldige stad Vancouver , mensen zijn vriendelijk .

Ultieme tip: Rij tussen Banff en Jasper de weg 1a en niet de snelweg!
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Helemaal geweldig (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Lydia Noteboom-Witte op 21 juni 2017

Canada is echt een heel mooi land om door te reizen, de mensen zijn heel behulpzaam en vriendelijk. Wij hebben rond getrokken van Vancouver tot Calgary met een camper en dat is echt heel goed bevallen! Op deze route zijn veel nationale parken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken met als hoogtepunt natuurlijk National Park Jasper en Banff.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

 • Behulpzame inwoners
 • groot en ruim land

Minpunten Canada

 • Boodschappen in de supermarkt zijn redelijk prijzig en veel in grote verpakkingen
Ultieme tip: Onze tip om een hele gave reis te beleven in Canada is om vooral rustig overal de tijd voor te nemen, er is zoveel moois om te bekijken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Adembenemende reis dwars door de Rocky Mountains. (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Eric Vermeulen op 18 juni 2017

Ik ga regelmatig voor zaken naar Canada en gebruik deze reizen ook om tot rust te komen. Hoewel ik relatief dicht bij Edmonton moet zijn, 'slechts' 4 uur rijden, vlieg ik meestal via Calgary. Met een huurauto rijd ik dan via Banff door het Nationale park richting Jasper. De route gaat via de immens indrukwekkende Icefields langs prachtige diepblauwe meren en eindeloze dennenbossen. Steeds weer raak ik diep onder de indruk van de uitgestrekte ruimte en de mooie natuur.

soms lijkt het alsof je door een dierenpark rijd maar dan in het echt. Waar zie je nog beren en hun gezin in het wild, wolven roedels, elanden en berggeiten of wilde zalm door de stromende heldere rivieren. Het blijft indrukwekkend, hoe vaak ik deze ruim 8 uur durende rit ook maak!

Halverwege raak je je telefoon en radio verbinding kwijt en dat draagt alleen maar bij aan het gevoel van absolute vrijheid. De natuurgeluiden en de frisse lucht, als je de moeite neemt om een tijdje uit je auto te komen, is echt niet te beschrijven.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

 • veilig
 • groot
 • vriendelijk
 • betaalbaar
 • natuur
Ultieme tip: De treisreis dwars door de Rocky Mountains met de Rocky Moutaineer, alsof je in ee film bent terecht gekomen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis Canada (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Angela Hendriks op 16 juni 2017

Eind mei begin juni voor 21 dagen in het westen van Canada geweest. We zijn in Calgary begonnen en zijn via Banff, lake louise, Jasper, Banff, Kelowna, Vancouver Island uiteindelijk beland in Vancouver waarvandaan ik weer terug gevlogen ben. Want een geweldig land is Canada. Fantastische natuur, en vriendelijke en behulpzame mensen. Vooral de natuurparken Banff en Jasper zijn indrukwekkend. Helemaal als je ineens een beer over de weg ziet lopen, vlak voor je auto langs. Het enige nadeel is dat het niet naast de deur ligt. Anders had je mij hier heel vaak terug zien komen.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Canada

 • Geweldige natuur
 • Wildlife vlak voor je neus
 • Aardige bevolking
 • behulpzame bevolking

Minpunten Canada

 • Wisselvallig weer
 • Lange reisafstand
Ultieme tip: Huur een auto en rijd vanuit Banff richting Jasper over de mooiste weg van Canada de Icefield parkway. Neem hier je tijd voor en stop op zoveel mogelijk plaatsen langs de route.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Lake Victoria in Canada (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Adjo Tjon op 16 juni 2017

Een ervaring en schoonheid, waardoor je moeder natuur nog meer gaat waarderen. Beren, steenbokken en herten zijn daar de inwoners en jij bent er op bezoek. Te gast om een kijkje te nemen in hun wereld. Erg mooi, sereen en minder druk dan Lake Louise.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

 • aardige locals
 • veel natuur
 • wijds
 • sportief
 • gastvrij

Minpunten Canada

 • Verder vliegen dan meeste bestemmingen
 • Kosten van vliegtickets
Ultieme tip: Bezoek Vancouver en ga whale watching een super ervaring en belevenis.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vrijheid met camper in natuur (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Vivianne Molenaar op 12 juni 2017

Met het hele gezin in een camper reizen is altijd een feestje. We genieten ervan om 's avonds een vuurtje te stoken of de barbecue aan te zetten. Het reizen door Canada of de USA is een apart gevoel, in de stilte van de natuur kom je compleet tot rust. De campings zijn soms eenvoudig maar omdat je alles bij je hebt is het geweldig.
De natuur is groot en weids veel water in Canada in de vorm van meren, rivieren en natuurlijk de oceaan. De nationale parken bent en Jasper bieden veel verschillende landschappen als je daarna doorrijdt naar Vancouver kom je in een andere wereld die ook prachtig is. Dus dat Vancouver is zeer relaxed en heerlijk om erte fietsen. Vancouver Island heeft prachtige natuurstranden en op de oceaan of tussen het eiland en het vaste land kun je walvissen en orca's zien.
Voor ons een plek om weer naar terug te keren en je welkom te voelen.

Pluspunten Canada

 • relaxed
 • natuur
 • groots
 • weids
 • water

Minpunten Canada

 • grote afstanden
Ultieme tip: -Ice Walk op Athabasca glacier -Vancouver Island -Ecoventures walvissen kijken vanaf Vancouver Island
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Canada, land van m'n dromen (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Netty Hoefakker op 12 juni 2017

Canada is zo'n onbeschrijfelijk mooi land. Ruimte, rust, betoverende prachtige natuur, vooral als je in mei gaat. Het is geen winter meer, maar ook nog lang geen zomer. De bergtoppen zijn nog wit, hooggelegen meren zijn nog bevroren en dat maakt de Rockies, maar ook Vancouver Island voor mij zo fantastisch, wat dan ook mijn twee favoriete plekken zijn.

Pluspunten Canada

 • Aardige mensen
 • veel ruimte en rust.
 • prachtige natuur
Ultieme tip: Ga eten in het visrestaurant in Staley Park in Vancouver of maak een avond trip op zoeken naar beren, elanden of kariboes. Of een high tea in Banff Fairmont Spring Hotel
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Roadtrip met een camper door West-Canada (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Robin Loke op 10 juni 2017

FAN-TAS-TISCH! Bijna niet te beschrijven. De variatie in landschappen, variërend van bergen en dalen, tot vlaktes en heuvels. Zelfs wijnvelden. En meren. Heel veel meren.
Het land overrompelt je en heeft een ongekende schoonheid.
Een camper is de juiste keuze geweest om deze trip te maken. De vrijheid en het gemak zijn heerlijk. En het land is er gewoon op ingericht. Voor ons de eerste keer en alles heeft zichzelf gewezen.
Een aanrader!

Pluspunten Canada

 • De vergezichten zijn ongekend
 • De Canadezen lijken oprecht geinteresseerd en zijn behulpzaam
 • De wegen zijn ruim en mooi
 • Alles is schoon en opgeruimd

Minpunten Canada

 • Het kan er soms nog wel eens fris of koud zijn
 • Op de echte toeristische hotspots kan het soms wat drukker zijn: ga vroeg!
 • Op nationale feestdagen en tijdens vakanties gaan ook de Canadezen op vakantie en kan het druk zijn
Ultieme tip: Probeer te overnachten op de National of Provincial Park campsites. Vaak zonder full hook-up, maar o, zo mooie plekken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

de Bear Whisperer (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Marco Kolleppel op 08 juni 2017

Als klein kind al raakte ik door tv series (grizzly adams) en natuurdocumentaires gefascineerd door Canada. Met name de fauna zoals grizzly beren en wolven had op mij een ongelooflijke wauw factor.
In 2014 was het eindelijk zo ver....
met een aantal vrienden ging ik als fervent mountainbiker naar het mekka van natuurschoon. Vanuit Calgary ging het naar Canmore, een klein stadje aan de rand van de canadese rockies.
Waar Calgary nog een redelijk grote, drukke stad is, wordt het op de weg richting Canmore steeds rustiger en de natuur steeds indrukwekkender. Na een aantal dagen mountainbike plezier met vrienden begon mij avontuur echter pas echt. Ik ging de rest van de reis alleen er op uit.. de canadese wilderniss in met alleen mijn camera als metgezel. Een onbeschrijfelijk gevoel, het ultieme "into the wild" avontuur.
Wandelen is hier niet gewoon wandelen... want naast het fantastische natuurschoon is overheerst vooral constant de opwindende gedachte dat je hier elk moment oog in oog kan komen te staan met één van de prachtigste, maar ook gevaarlijkste roofdieren die er zijn de grizzly beer.
Iets wat mij als nederlander, waar het gevaarlijkste dier een verdwaalde tijgermug is, bezorgde, maar bovenal een buitengewoon gevoel van "ik leef"..

Op een van de dagen maakte ik een wandeltoch door Yolo national park, en ineens was hij daar.... het was tegen de 30 graden en meneer (ik noem hem meneer, maar het kan net zo goed een vrouwtje zijn geweest) lag op zijn gemak in een plas water te spartelen alsof het een kleuter in een kinderbadje was. Een onbeschrijfelijk gevoel ging door mij heen. angst, opwinding , blijdschap, zenuwen... alles tegelijk!!
Mijn reis was geslaagd... dit was een ervaring om nooit te vergeten, een grizzly beer in het wild fotograferen (door de opwinding en trillingen helaas niet alle foto's even scherp maar dat mag de pret niet drukken.
Canada is de ultieme wilderness bestemming. Waarmijn bloed sneller gaat stromen dan in een achtbaan.

Pluspunten Canada

 • natuurschoon
 • wildlife
 • hier krijg je het echte wildernis gevoel

Minpunten Canada

 • duur
 • ergduur
 • niet natuurliefhebbers hebben hier weinig te zoeken
 • enorm groot enorme afstanden en dus veel tijd nodig als je veel wilt zien van het land
 • je moet geluk hebben met het weer dat is wellicht overal zo maar als je pech hebt kan het erg lang en hard regenen wat bijzonder jammer is aangezien de reis erheen en het verblijf vrij duur is
Ultieme tip: De icefields parkway rijden, van banff richting Jasper, na elke bocht valt je mond verder open door de schoonheid van het landschap.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Roadtrip to canada (bezocht in mei 2011)

Review geschreven door Floor Hoogstede op 08 juni 2017

Wauw wat was dit een mooie ervaring. Samet met mij ouders mn zus en haar vriend in de camper door canada. Zoveel mooie plaatsen mensen en gebouwen gezien, echt niet normaal. Nu 6 jaar later wil ik zoo graag terug samen met mijn beste vriendin om samen de reis van onze dromen te maken. Want niets is mooier dan iets delen met je vrienden. Echt het kan alleen nog maar beter worden want deze reis zal ik noooit meer vergeten.

9,0
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

 • betaalbaar
 • gezelig locals
 • goede kroegjes

Minpunten Canada

 • helemaal nikss
Ultieme tip: Geniet ervan het maakt daar niet uit wat je doet alles is zo mooi geniet geniet geniet geniet.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige rondreis West Canada (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Bas Moerings op 07 juni 2017

West Canada is heel divers, vooral Vancouver Island is een aanrader. Verder zijn de nationale parken zoals Banff, Jasper en Wells Grey echte aanraders. Vooral voor natuurliefhebber is hier genoeg te beleven. Tijdens onze rondreis hebben we diverse zwarte en grizzly beren gezien, ga vooral tijdens de schemering op pad voor de wilde dieren.

Pluspunten Canada

 • Hele aardige lokale bevolking

Minpunten Canada

 • Grote afstanden tussen sommige plaatsen
Ultieme tip: Neem vooral alternatieve routes i.p.v de highways in West Canada zoals de Bow Valley Parkway tussen Banff en Jasper.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis Nieuw Zeeland (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Debbie Schijvens op 06 juni 2017

We zijn nog nooit in Canada geweest, maar verdien graag extra stemmen dus schrijf iets over Nieuw Zeeland (hopelijk telt dit ook). Begin dit jaar hebben we in een maand door zowel het Zuider als het Noordereiland gereisd. Dit hebben we gedaan met de auto en we sliepen iedere nacht in een hostel. Hoogtepunten voor ons waren op het Zuidereiland o.a. een boottocht van Ekoseakers in de baai bij Akaroa, Lake Tekapo, de Hooker Valley track bij Mt Cook (zie ingestuurde foto) en een wandeling van 2 dagen in Abel Tasman met een nacht slapen op een bbq boot. De Tongariro crossing springt er bovenuit op het Noordereiland, echt fantastisch!

9,1
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Canada

 • Rust
 • prachtige natuur
 • lekkere lokale biertjes

Minpunten Canada

 • opkomende fastfood ketens
 • kleine vervallen dorpjes noordereiland
Ultieme tip: Neem de tijd om te genieten van de mooie natuur. Een roadtrip is gaaf, maar je ontdekt zoveel meer mooie dingen als je langer op 1 plek blijft!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Verstild (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Sonja Schoonhoven op 06 juni 2017

Zo overweldigend die natuur van Canada. Ik voelde me klein en nietig en werd er stil van. Wat een adembenemende natuur. Ik genoot van de stilte om me heen. Ook zo bijzonder die prachtige kleur van dit meer.

Ultieme tip: Ga mee in de flow van de Canadezen.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Roadtrip door Canada (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Rosalie Diepenbroek op 06 juni 2017

Het mooiste land waar ik ooit geweest ben. De ongerepte natuur is adembenemend mooi.. De mensen zijn heel vriendelijk. Wij zijn drie weken op pad geweest met een camper maar dit is eigenlijk nog te kort! Echt een enorme aanrader.

Pluspunten Canada

 • prachtige natuur
 • vriendelijke mensen

Minpunten Canada

 • op sommige plekken vee toeristen
Ultieme tip: Down town Banff! Echt een ontzettend leuk stadje. Vancouver island, prachtig!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

onvergetelijk (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Karin van Drongelen-Witlox op 06 juni 2017

Een fantastisch mooie camperrondreis door Noordwest Canada en Alaska met als hoogtepunten: De Cassiar Highway, Dalton City, De Dempster Highway en de Inside Passage. De milepost (travel planner) was onmisbaar voor het vinden van die plekken die nuttig/mooi zijn. Ook heb je in deze periode veel kans om wilde dieren tegen te komen.

Pluspunten Canada

 • vrijheid
 • , ruimte

Minpunten Canada

 • afstanden
Ultieme tip: Neem de tijd om te reizen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Back to nature (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Nicolet Bervoets-Beukers op 05 juni 2017

Wow! Alleen met een tent en volle backpack richting Vancouver gegaan. Samen met mijn vriend hebben we beren en walvissen gespot. Gewoon, zomaar in de natuur. Toeristische plekken als Lake Louise, Banff en Jasper zijn een aanrader, maar er zijn ook zoveel prachtige plekjes die je zelf kunt ontdekken. Zoals Egmont aan de Sunshine Coast. Vooral het buitenleven, de natuur en behulpzame mensen zijn zo geweldig in Canada.

9,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

 • natuur
 • behulpzame locals
 • bijzondere dieren

Minpunten Canada

 • prijzig
Ultieme tip: Bezoek Egmont aan de Sunshine Coast. Helemaal aan het einde van de weg zit een simpele camping aan het water. Bij zonsondergang zie je daar de meest mooie dingen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Je komt ogen tekort!! (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Anette Valk op 04 juni 2017

Een geweldig mooi land,met super vriendelijke mensen.
Je komt echt ogen tekort zoveel moois is er te zien.
Leuke stadjes,mooi landschap en heel veel wildlife gezien.
Wolven,herten,elanden,walvissen en heel veel beren met cubs.
Hier wil echt nog wel een keertje heen en nog wel meer als een keertje ook!!!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Lekker een auto huren en overal op je gemak heen rijden dat is super fijn. Vooral als je naar Banff en Jasper gaat.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors