Canada
9,0
9,3 Algemene ervaring
9,3 Beziens­waardigheden
8,4 Steden of plaatsen
9,2 Locals
9,2 Veilig
9,8 Natuur
8,0 Stranden
8,3 Klimaat

Canada

door Charlotte de Vries

Het op één na grootste land ter wereld is gelijk een van de mooiste. Canada strekt uit over piekerige delen van de Rocky Mountains, weerspiegelende ijsvlaktes en de machtige Niagara Falls. Het natuurschoon van Canada is eindeloos.

Ook voor cultuursnuivers is Canada een juweeltje. Canada's ontstaansgeschiedenis ontdek je in victoriaans Charlottetown, een Frans historisch stadscentrum in magnifiek Québec en pittoresk Saskatoon. De grootste stad van Canada is multicultureel Toronto en de meest leefbare is Vancouver, vlakbij de ijzige Whistler Mountain. De beste jazz luister je in Europees Montréal. Ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Canada.

De mooiste bezienswaardigheden van Canada

Canada is een smeltkroes van culturen en tradities. In de moderne stad Calgary vindt het grootste rodeofestival ter wereld plaats en in Edmonton een gigantisch theaterfestival. Eskimo's kom je tegen in Iqaluit en goudzoekers in Dawson City.

Vanaf vrijwel alle steden maak je ook fantastische natuurwandelingen. Nova Scotia is het meest geliefd onder de hikers door haar ligging aan de ruige oostkust. Vlakbij ligt New Brunswick, waar het verschil tussen eb en vloed wel zestien meter kan zijn.

Canada's witte en groene natuur

De mooiste natuur ontdek je echter in Canada's absurd grote natuurparken. In het westen ligt het bekende Banff National Park, dat met 6.641 vierkante meter uitspreidt over de Rocky Mountains, turquoise meren en gletsjers. Nog groter en nóg mooier is het Jasper National Park. Ondergrondse rivieren, ravijnen, helderblauwe meren, enorme bergen en kloven tekenen dit beeldschone park.

Helemaal in het oosten ligt het niet te missen Bruce Peninsula National Park. Dit dichtbegroeide natuurpark ligt rond het ijskoude, blauwgroene water van Georgian Bay. Vlakbij bezichtig je de monumentale Niagara Falls.

Wilde dieren spotten in Canada

In de schitterende Canadese natuur vinden uiteraard veel wilde dieren hun thuis. Loodzware ijsberen kom je tegen bij het dorpje Churchill. Orka's spotten kan op een catamaran vanaf Vancouver Island. Langs het eiland Newfoundland zie je walvissen en in het stadje Yellowknife sleuren sledehonden je mee over ijsvlaktes. Zoals we al zeiden: de schoonheid van Canada is eindeloos.

Like deze pagina

Reizen Canada

Meer Canada

Reviews Canada

Met de camper door het westen van Canada (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Katja Bol op 07 oktober 2017

Vancouver Island vonden wij echt een eye opener, zeer relaxte en super aardige locals, schitterende natuur en prachtige dieren, we zijn een dag langer gebleven dan voorzien en hebben de dag erna ruim 900 km moeten rijden om uiteindelijk toch nog op tijd terug te zijn in Calgary voor de terugvlucht. Gaan we zeker nog eens naar toe in de toekomst. Afgelopen zomer zaten we trouwens precies aan de overkant van de Strait De Juan de Fuca, maar dan aan de Amerikaanse kant, Olympic State National Park. Zowel aan de Canadese als aan de Amerikaanse kant is het schitterend, super mooie wandelroutes langs de met bossen en kliffen bezaaide kust.

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

 • zeer aardige relaxte locals
 • minder overdreven dan Amerikanen
 • veel ruimte en natuur
 • ook voor vegetariers is er qua eten genoeg keuze vooral in de restaurantjes en bio supermarkten

Minpunten Canada

 • veel drukte bij de toeristische trekpleisters
Ultieme tip: We hadden geen campings gereserveerd en dat was goed te doen ondanks dat het midden in de zomer was... Op deze manier kwamen we vaak terecht op de wat meer natuur campings .
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Gevoel van enorme vrijheid (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Roelie Berg op 15 juli 2017

De natuur, zoals God de schepping heeft bedoeld. Wat een rijkdom, wat een vrijheid, wat een wonder. Wells Gray Provincial Park, Jasper, Icefield, Banff, Lale Louise, Magnily Canyon: allemaal plekken waar je geweest moet zijn.
Neem de kabelbaan de Whistler op en loop naar de top. Je bent letterlijk on de top of the world. Ervaar Gods wondermooie schepping.

Pluspunten Canada

 • De locals
 • geweldige mensen
 • Voorjaar
 • Wondermooie natuur
 • Ga in het voorjaar
 • Ervaar de rust

Minpunten Canada

 • Verder gewoon geen
 • Grote afstanden tussen de benzinepompen
 • Een vervoersmiddel nodig
Ultieme tip: Ga in gesprek met de oorspronkelijk bewoners van Canada. Ervaar waar jij vandaan komt en je wordt rijk overladen van de rijkdommen van Canada.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

West Canada (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Sil van Keulen op 30 juni 2017

Wat is Canada een mooi land.

De natuur is overweldigend en blijft je verbazen. Van de mooie plekken en meren in Jasper en Lake Louis waar je midden in de natuur staat. Als je goed oplet zie je zo veel bijzondere planten en dieren.

Totaal anders is Vancouver Island waar in Tofino de ontspannen sfeer en de surfstranden je tegemoet komen en tijdens tochten o.a walvissen kan zien.

De mensen zijn heel vriendelijk en toegankelijk wat de reis een extra dimensie geeft.

Wij gaan zeker terug.

8,8
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

 • rust
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Must go! (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Pauline Batenburg op 30 juni 2017

Britisch Columbia in Canada is de plek waar wij 3 weken hebben bezocht met een camper.
De natuur doet wat met je, het is een gevoel. En het hoogtepunt waren the Rockies. Overweldigend en schoon. Het heeft iets spiritueels. De plek die je gezien moet hebben. En een kleine tip, als je van plan bent daarheen te gaan, blijf langer dan 3 weken en geniet!

8,6
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Canada

 • locals zijn heel vriendelijk
 • natuur
 • weinig verkeer op de weg
 • mooie campings

Minpunten Canada

 • eten is erg duur
Ultieme tip: Voor Britisch Columbia: vlieg op Calgary, pak via Banff, Lake Louise de Icefield Parkway en vlieg terug op Vancouver.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Verliefd op Canada (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Jolien van Alphen op 30 juni 2017

Wat een geweldig land, waanzinnig mooie natuur, vriendelijke mensen. Zoveel moois om te zien, van Vancouver, Whistler, Jasper, Banff. Kom hier zeker nog een keer terug!! Ook zeker vanuit Granville Island (Vancouver) de orca excursie doen, waanzinnig gaaf!!

8,8
10 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Canada

 • Geweldig natuur
Ultieme tip: Joffrey Lake, rondje StanleyPark fietsen in Vancouver en Granville Island Vancouver, waar je heerlijk vis kan eten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bijzondere natuurgebieden (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Mart van Iersel op 30 juni 2017

Prachtige natuur en wildlife is wat je vindt in British Columbia en Alberta.
De wegen zijn heel rustig en overzichtig, dit is ideaal voor een rondreis met een camper.
Voor zo'n reis dien je wel ongeveer 3 weken uit te trekken.
Indien je ook Vancouver Island in je reis opneemt neem een week extra.

Ultieme tip: In Vancouver kent men dagkaarten voor het openbaar vervoer. Dit is net zo handig als hop on hop off!
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Op trip in Canada (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Aartje de Vries op 30 juni 2017

Canada is een prachtige bestemming als je op zoek bent naar natuur. Bovenden heeft het ook prachtige steden. Het indrukwekkende berglandschap om je heen is erg indrukwekkend. Je kan zo de herten, elanden en beren tegen komen langs de weg. Wat een flora en fauna kom je tegen, het is iets wat je zelf moet gaan ervaren. Zo mooi.
Vancouver is een geweldige stad. Veel groen en fietsen huren is een must. Prachtige routes met de meest mooie uitzichtpunten over de stad. Bovendien kun je een mooie stadswandeling maken en ervaar deze enerverende stad.

7,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
2 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

 • Bevolking is erg vriendelijk
Ultieme tip: Bezoek Whistler, het skidorp van Canada met de poedersneeuw. Boek een watervliegtuig en ervaar Whistler vanuit de lucht. Whale watching is een aanrader.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kamperen zonder poespas in de natuur (bezocht in juli 2013)

Review geschreven door Janet de Bruijn op 29 juni 2017

Ontario, Canada heeft ons verrast! Onder anderen de campsite Cypres Lake, waar de voorzieningen heel elementair zijn, maar waar je de natuur en wilde dieren intens en van dichtbij beleeft. Frisse lucht, puur natuur, heerlijk weer... Onze zoon vond tijdens het rondstruinen een slangenkuil onder dat zonnebaad-plateautje aan het water. En zo kom je een zwarte beer tegen, 's nachts, op de weg terug door de dichte bossen naar je plek.
De Bruce Trail van de Niagara Falls tot aan Manitoulin Island lijkt ons geweldig voor een volgende keer. (We hebben hier nu stukjes van gezien.) Je loopt langs of over een aardplaat die omhoog steekt, door toegankelijke en ontoegankelijke gebieden, over land en langs water (Lake Ontario en Lake Huron), langs Indianengebieden - waar je echt eens een pow wow zou moeten bezoeken, magisch!

9,1
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Canada

 • Je kan je reis helemaal naar je eigen hand zetten
 • Geweldige natuur
 • Je ziet er in een paar weken meer wilde dieren dan in Nederland in een paar jaar
 • Vriendelijke mensen

Minpunten Canada

 • Als je Toronto wil bezoeken is het niet fijn als het bloedheet is (hartje zomer)
Ultieme tip: De Bruce Trail van de Niagara Falls tot Manitoulin Island. Je loopt door immense natuur, op paden waar je niet zomaar kan komen en langs Lake Ontario en Huron en Indianengebieden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Canada bezocht en deze prachtige zonsopkomst kunnen vastleggen (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Wicher Folkers op 29 juni 2017

Canada is een prachtige bestemming om natuur en vakantie te combineren. Vriendelijke mensen en alles is betaalbaar. Neem de tijd om grote steden te bezoeken of juist de plattelands dorpjes. Alles is adem benemend.

Pluspunten Canada

 • Vriendelijke mensen
 • betaalbaar
 • rust

Minpunten Canada

 • prijzen excl. belasting
Ultieme tip: underground food in Toronto.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Niagara Falls (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Wicher Folkers op 29 juni 2017

Voor het eerst in mijn leven naar Canada geweest met mijn vrouw. Tijdens een familie bezoek hebben deze ons mee genomen naar de Niagara watervallen...Wat een ontzettend mooie ervaring is dat.
De overweldigende hoeveelheid water die daar naar beneden komt maakt je als mens klein en nietig.
Verder is de natuur in de omgeving van de Niagara watervallen erg mooi om te ontdekken.

Pluspunten Canada

 • Vriendelijke mensen
 • betaalbaar
 • prachtige natuur
 • rust

Minpunten Canada

 • niet gevonden
Ultieme tip: Neem de tijd om Canada te ontdekken en je zult een verrijking in je leven kunnen toevoegen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

City hoppen in canada (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Jeroen Deroos op 28 juni 2017

Ik ben samen met mijn reisgenoot naar toronto gevlogen en daar 3,5dag gebleven. Daar hadden we één dag een huur auto en zijn wij naar de Niagara falls geweest. Toen met de trein naar Montreal. Daar zijn wij ook 3,5 dag gebleven waarvan wij één dag ook een huur auto hadden. Toen zijn wij gewoon naar een dorp gereden en een national park in de buurt, echt een aanrader ! Het dorp heet Mont-Tremblant. Daarna met het vliegtuig naar Vancouver gegaan en daar zijn wij vijf dagen geweest. Daar hadden wij twee dagen een huur auto, onder andere naar Vancouver Island geweest en de Capilano Suspencion bridge en Crouse Mountain. Allemaal erg leuk en een walvissen toch gedaan. Helaas geen walvissen gezien. Al met al een top vakantie en ervaring gehad in Canada. Super aardige mensen, super mooie natuur! Wij gaan zeker nog een keer terug.

Ultieme tip: Geniet en ga voor al ook buiten de stad kijken!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige natuur (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Desiree Meijer op 27 juni 2017

De Capilano Suspension Bridge ligt in een erg mooi park waar je veel kan beleven, het is zeker de moeite waard om dit te bezoeken. Een prachtige wandeling over de hangbrug met een speciaal uitzicht. Prachtige natuur.

Ultieme tip: Geniet van de prachtige natuur. Neem goede wandelschoenen mee en zeker ook je fototoestel.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Onvergetelijke Haida Gwaii (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Angenita Last op 27 juni 2017

Je waant je op het eind van de wereld in Canada maar het exploren van het geweldige eiland Queen Charlotte moet je zeker niet overslaan. Onderweg naar Skidegate worden we begroet door de Sitka black tail deer. Vervolgens doorkruisen we het prachtig mossig tropische regenwoud om uiteindelijk op onze eindbestemming aan te komen bij Agate Beach, dit is nabij Tow Hill en ligt op het noordelijkste puntje van het eiland. Hier is zoveel moois te zien: oneindige stranden, ocean view, Tow Hill, ottertjes die in de vroege morgen over het strand rennen en in de branding spelen, magische zonsondergangen en de zee. Op het stranden hebben we talloze moonshells, zee-egeltjes, etc. gevonden. Als kers op de taart vonden we onze eigen Agaten. Het was een onvergetelijke ervaring!

9,1
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Maak gebruik van je jetlag. Sta zo vroeg op als je kunt om in alle rust van de prachtige natuur te kunnen genieten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig Canada (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Vera Sneeuw op 26 juni 2017

Canada is het ultieme camper land. Wij hebben volop genoten. In april is het nog wat koud, maar daarentegen was het adembenemend mooi met alle sneeuwtoppen. Ook de drukte ben je nog voor.
Gave plekken: Whistler, Well gray park, Jasper, Banff, Kelowna, Victoria en Tofino.
Te gek om beren en walvissen te spotten.
De trails bij Tofino zijn erg mooi met de bossen. En dan aan de andere kant de zee. Victoria is gezellig. Vancouver ook veel te zien, gastown was erg leuk en Stanley park. Calgary vonden wij heel erg tegenvallen. Heel veel junks en daardoor een onveilig gevoel. Alleen het olympisch park was de moeite.

Pluspunten Canada

 • aardige bevolking
 • relaxte sfeer
 • prachtige natuur

Minpunten Canada

 • veel junks in grote steden
 • duur land
 • kan koud zijn en campings dicht
Ultieme tip: De bear watch tour in Tofino, waarna lekker te gaan eten bij de shelter. Vergeet het toetje niet! Appeltaart met ijs, genoeg om samen te delen. Echt verrukkelijk!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Beren in de Canades Rocky Mountains (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Christa Thieme-Krüs op 26 juni 2017

Naast de overweldigende mooie natuur is er ook veel wildlife te zien in de Canadese Rocky Mountains. Behalve beren hebben wij ook de kans gehad om de volgende dieren te zien: herten, wolven, elanden, dikhoornschapen, berggeiten, verschillende (roof)vogels en natuurlijk de vele eekhoorns. Het was één van onze mooiste reizen ooit!

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Canada

 • vriendelijke mensen
 • prachtige natuur
 • gemakkelijk te rijden wegen
 • veel stopplaatsen langs de weg
 • de overweldigende uitzichtpunten liggen zelfs vlak langs de weg

Minpunten Canada

 • geen
Ultieme tip: Geen beren gezien tijdens je trip in de Rock Mountains? Ga op de berensafari in Blue River (dorpje net buiten de Rockies). De kans dat je dan beren te zien krijgt is supergroot!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Prachtig Canafy (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Carla Wiedenhoff op 23 juni 2017

De Rockies in Canada zijn prachtig: meren met waanzinnige kleuren blauw; wilde dieren, zoals beren en elanden, die je kunt tegenkomen langs de weg en heel vriendelijke mensen. Goede wegen en prima hotels. Wat wil je nog meer! Banff en Jasper zijn leuke plaatsen. Vancouver is een heerlijke stad, met veel mogelijkheden, van winkels tot natuur. En niet te vergeten : Vancouver Island met Victoria en Tofino. Ga vooral op zoek naar walvissen!

Pluspunten Canada

 • mooie natuur
 • goede wegen
 • ontspannen sfeer
 • goed eten

Minpunten Canada

 • redelijk duur
Ultieme tip: Ga zoals veel Canadezen eens uitgebreid ontbijten in de speciale ontbijtrestaurants, bijvoorbeeld in Victoria in de Blue Fox Café.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Droomreis (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Juf Ilona Booij op 21 juni 2017

Wat is West Canada mooi , overweldigend mooi . Een reis van blauwe meren en bruine beren! Banff , Jasper en Vancouver Island. Zoveel prachtige natuur. Maar ook de geweldige stad Vancouver, mensen zijn vriendelijk .

Ultieme tip: Rij tussen Banff en Jasper de weg 1a en niet de snelweg!
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Helemaal geweldig (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Lydia Noteboom-Witte op 21 juni 2017

Canada is echt een heel mooi land om door te reizen, de mensen zijn heel behulpzaam en vriendelijk. Wij hebben rond getrokken van Vancouver tot Calgary met een camper en dat is echt heel goed bevallen! Op deze route zijn veel nationale parken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken met als hoogtepunt natuurlijk National Park Jasper en Banff.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

 • Behulpzame inwoners
 • groot en ruim land

Minpunten Canada

 • Boodschappen in de supermarkt zijn redelijk prijzig en veel in grote verpakkingen
Ultieme tip: Onze tip om een hele gave reis te beleven in Canada is om vooral rustig overal de tijd voor te nemen, er is zoveel moois om te bekijken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Adembenemende reis dwars door de Rocky Mountains. (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Eric Vermeulen op 18 juni 2017

Ik ga regelmatig voor zaken naar Canada en gebruik deze reizen ook om tot rust te komen. Hoewel ik relatief dicht bij Edmonton moet zijn, 'slechts' 4 uur rijden, vlieg ik meestal via Calgary. Met een huurauto rijd ik dan via Banff door het Nationale park richting Jasper. De route gaat via de immens indrukwekkende Icefields langs prachtige diepblauwe meren en eindeloze dennenbossen. Steeds weer raak ik diep onder de indruk van de uitgestrekte ruimte en de mooie natuur.

soms lijkt het alsof je door een dierenpark rijd maar dan in het echt. Waar zie je nog beren en hun gezin in het wild, wolven roedels, elanden en berggeiten of wilde zalm door de stromende heldere rivieren. Het blijft indrukwekkend, hoe vaak ik deze ruim 8 uur durende rit ook maak!

Halverwege raak je je telefoon en radio verbinding kwijt en dat draagt alleen maar bij aan het gevoel van absolute vrijheid. De natuurgeluiden en de frisse lucht, als je de moeite neemt om een tijdje uit je auto te komen, is echt niet te beschrijven.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

 • veilig
 • groot
 • vriendelijk
 • betaalbaar
 • natuur
Ultieme tip: De treisreis dwars door de Rocky Mountains met de Rocky Moutaineer, alsof je in ee film bent terecht gekomen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis Canada (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Angela Hendriks op 16 juni 2017

Eind mei, begin juni, voor 21 dagen in het westen van Canada geweest. We zijn in Calgary begonnen en zijn via Banff, Lake Louise, Jasper, Banff, Kelowna, Vancouver Island uiteindelijk beland in Vancouver waarvandaan ik weer terug gevlogen ben. Want een geweldig land is Canada. Fantastische natuur, en vriendelijke en behulpzame mensen. Vooral de natuurparken Banff en Jasper zijn indrukwekkend. Helemaal als je ineens een beer over de weg ziet lopen, vlak voor je auto langs. Het enige nadeel is dat het niet naast de deur ligt. Anders had je mij hier heel vaak terug zien komen.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Canada

 • Geweldige natuur
 • Wildlife vlak voor je neus
 • Aardige bevolking
 • behulpzame bevolking

Minpunten Canada

 • Wisselvallig weer
 • Lange reisafstand
Ultieme tip: Huur een auto en rijd vanuit Banff richting Jasper over de mooiste weg van Canada de Icefield parkway. Neem hier je tijd voor en stop op zoveel mogelijk plaatsen langs de route.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Verenigde Staten kenner
Sponsors