Canada

Reviews Canada

9,0
9,4 Algemene ervaring
9,3 Beziens­waardigheden
8,3 Steden of plaatsen
9,3 Locals
9,1 Veilig
9,9 Natuur
7,9 Stranden
8,3 Klimaat
  • Aantal reviews: 254
  • Aantal waarderingen: 124

Super reis Canada (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Petra van Leeuwen-Brockotter op 04 mei 2018

We hebben een reis gemaakt van drie weken door West-Canada. Met de camper en met onze dochter erbij. Het was onze eerste keer vliegen en camper en Canada ,maar wat hebben we genoten. Toen hebben we ook VI gedaan, maar we gaan dit jaar september weer maar zonder VI. Nu hebben we ook meer tijd in de Rocky Mountains.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Natuur
  • Wildlife
  • vriendelijke bewoners.
Ultieme tip: We hebben ook een paar keer een bus gepakt naar de stad.Kun je de camper laten staan op de RV Park en betaal je vijf dollar p.p.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige natuur (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Ton de Bruijn op 20 april 2018

Wij zijn met een groepsreis naar de westkust van Canada gegaan. Dit was een geweldige ervaring.
Wat een mooie Rocky omgeving. Gestart in Vancouver met de volgende route: Granville Islands, Stanley park, Fort Langley, Kelowna, Hope, Vernon, Emerald lake, Lake Louise, Lake Minnewanka, Athabasca Glacier, Jasper, Whistler, Duncan, Victoria en Vancouver. Dit was een hele mooie reis vooral de natuurparken onder andere Banff zijn erg mooi. En de bevolking is erg vriendelijk. Echt een aanrader, voor ons een waardering van een dikke 9+

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Aardige bevolking
  • betaalbaar
  • schoon land

Minpunten Canada

  • ik kan ze niet bedenken
Ultieme tip: Geef je ogen goed de kost onderweg en meldt aan de chauffeur als je een beer ziet. Grote kans dat hij stopt en terugkeert. Restaurants zijn goed, betaalbaar en de taxi is prima.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reis van mn leven (bezocht in april 2016)

Review geschreven door tess vd bel op 10 maart 2018

Canada is een super mooie land met veel natuur en super aardige locals. Ook is er in canada veel wildlife. Zelf heb ik eekhoorns, zeehonden, walrussen, adelaars, bergschapen, elanden, herten en orka’s gezien. Ook zijn er veel leuke dingen te doen zoals raften, zipline, mountain bike, wolven voeren, hiken en nog veel meer. Dus als je van natuur, avontuur en wildlife houd kan ik Canada zeker aanraden.

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Canada

  • super aardige locals
  • prachtige natuur
  • veel wildlife
Ultieme tip: Vancouver island bezoeken en een restaurant genaamd white spot
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Waterton National Park (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Ans Schol-de Nood op 29 december 2017

Prachtig land voor alle rustieke en natuurliefhebbers. Al verschillende keren bezocht en er zelfs een jaar gewoond, maar steeds onder de indruk van de prachtige natuur. Heel makkelijk te bereizen. Het is een geweldig land!

Pluspunten Canada

  • Ruimte
  • Rust

Minpunten Canada

  • Grote afstanden
Ultieme tip: Huur een auto en ga dit prachtige land op je eigen manier ontdekken! Iedereen is vriendelijk en overal ben je welkom!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

De onbeschrijfelijke schoonheid en wildlife van Canada (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Corien Koreman op 08 december 2017

In september 2017 hebben wij een onvergetelijke reis gemaakt door Canada. Wij hebben gekozen voor een reis waarbij we hoopten op overweldigende natuur en veel wildlife. Dat hebben we gekregen! Vanaf Vancouver zijn wij naar Vancouver Island gegaan. Nabij Ucluelet al direct een zwarte beer op 40 meter van ons af op de Nuu-Chah-Nulth-Trail! Een aanrader is Stamp River (Beaver Creek). Even van de route af tussen Ucluelet en Qualicum Bay! De zalmtrek is hier in volle gang en daarom zijn er beren! De overnachting in Free Spirit Treehouse (Qualicum Beach) mag je niet missen! Via Vancouver, Whistler naar Alkali Lake. Boek hier een Tiny House! Neem om hier te komen niet de Highway, maar ga off the road (gravel road, ca. 160km). Een 4x4 auto is hier een must! Wat een avontuur! Black bear met 3 cubs steken dagelijks voor je huisje over om in de beek te gaan vissen. De native culture is overweldigend en voelbaar hier. Door naar Clearwater Lake. Schitterende blokhut aan het water en tijdens een kanotocht over dit meer spelende visotters, ijsvogeltjes en bald eagle van dichtbij gezien. Wauw! Een dagtocht naar Bella Coola mag je echt niet overslaan en is te doen. Een machtig mooie tocht over een bergpas. Zeldzame blue fox, eland, zwarte beren gezien. In Bella Coola ook nog zeehonden. Er is onderweg een prachtige plek waar je grizzly's kan spotten. Wij hebben hier een grizzly met 2 cubs gezien, die zalmen aan het vangen waren. Via Wells Gray naar Jasper. Het massa toerisme kun je omzeilen door wat langere trails te lopen, we zijn zelden mensen tegen gekomen. Wat hebben we gespot? Wapiti's, coyote, sneeuwgeiten, dikhoornschapen en bevers. In de bergen waanden wij ons ineens op wintersport met een dikke laag sneeuw, ge-wel-dig mooi! Via overweldigende Icefield Parkway naar Banff en al direct oog in oog met een zwarte beer. Op onze laatste dag hebben wij als kers op de taart nog een grizzly op geen tien meter van de overnachtingslocatie gespot. Een droomreis om nooit meer te vergeten!

8,7
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
3 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Canada

  • super aardige mensen

Minpunten Canada

  • Op sommige plekken te toeristisch
Ultieme tip: Wil je zo veel mogelijk natuur en wildlife en het toerisme vermijden? Ga eens van de highway af en kies voor gravel roads! Geen toerist te zien, wel veel wildlife The real Canada!
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Onvergetelijk Canada (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Anita Kip op 07 december 2017

Na een soepele vlucht van ongeveer 9 uur zijn wij geland op Vancouver. Na aankomst gelijk onze huurauto opgehaald om vervolgens te vertrekken naar Tsawwassen voor de overtocht naar Swartz Bay en de hoofdstad Victoria. Bij een aankomst in juni en als je van plan bent de Canadese Rockies te bezoeken, dan is het verstandig om zo laat mogelijk richting de Rockies te rijden vanwege de kans op sneeuw. Vanuit Victoria via Duncan, Cowichan en Nanaimo naar Coombs (goats on the roof). Leuke winkeltjes. Cathedrale Grove niet vergeten en dan door naar Tofino. Een must do: met de boot waar je onderweg schattige zee-0tters kunt tegenkomen en naar de heetwaterbron en terug met het watervliegtuig. Heb je niet viel tijd laat Tofino dan voor wat het is. Vergeet niet dat je bijna overal in Canada maar 90 km. p.u. kunt rijden. In het Pacific Rum NP heb je diverse kleine wandel"loops". Nb. voor de NP is wel een permit nodig! Terug naar Courtenay om met de ferry de oversteek te maken naar Powell River (ga kanovaren!) en de Sunshine Coast. Om terug te komen naar Vancouver heb je 2 ferry's nodig. Bij feestdagen is het verstandig te reserveren. Verder door naar het Olympische Whistler waar je zeker de Peak 2 Peak Gondola moet nemen. Geniet vooral ook van het geweldige uitzicht. Net voorbij Whistler in het plaatsje Pemberton heb je diverse leuke overnachtingsmogelijkheden en het is tevens een mooie uitvalsbasis voor de Joffre Lakes. Verder via de Wells' Gray watervallen naar Mount Robson (hopelijk is het helder weer) en Jasper. De Jasper tramway, vergeet geen warme kleding, is zeer de moeite waarde en vooral de laatste 500 meter naar de top. En daar is ie dan: The Icefields Parkway, GEWELDIG. Het ene uitzicht is nog mooier dan het andere waardoor je hier zeker een dag mee bezig kunt zijn. De Athabasca gletsjer is flink aan het inkrimpen, maar een wandeling is nog steeds de moeite waard. De Glacier Skywalk gaat helaas niet meer over ijs. In Banff is nog een leuke 'historische' wandeling.

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Rust
  • Ruimte
  • natuur
  • wild
  • super vriendelijke mensen
  • indiaansverleden
Ultieme tip: The Icefields Parkway en Powell River.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Cruise door Canada & Alaska (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Tessa van Deijzen op 07 december 2017

Canada is een prachtig land! Ik vloog naar Vancouver, wat een duidelijk en overzichtelijk vliegveld is! In Vancouver stapte ik op het schip waar mijn reis vervolgde! Van Vancouver ben ik naar Juneau, Skagway, Glacier Bay en Ketchikan gevaren. Deze plaatsten liggen in Alaska. Via Skagway ben ik met de bus naar Yukon geweest (Canada).
De omgeving is prachtig en je ruikt de natuur! Heb echt een top vakantie gehad in Canada en Alaska!

Pluspunten Canada

  • Natuurgebied
  • Prefect voor wandelingen/hiking
  • Goed klimaat

Minpunten Canada

  • Niet iedereen spreekt daar vloeiend Engels
Ultieme tip: De treinreis: White Pass & Yukon Route doen! Je rijdt met de trein langs de prachtigste plekjes van Canada en Alaska waar je met de auto of ter voet niet kan komen. 100% genieten.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in juni 2014)

Review geschreven door Anja Kes op 05 december 2017

De hele reis was geweldig. Begonnen en geëindigd in Vancouver. Lake Louise, Jasper, Kelowna, Revelstoke, Tofine enz. We hebben zelf de reis geboekt via Booking.com. Dat is goed bevallen. Tickets ook los geboekt. Met de auto van hotel naar hotel/bed& breakfast/huisje.

Ultieme tip: Lake Louise is prachtig. Raften in Jaspers.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Om nooit te vergeten (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Klaske Pander op 04 december 2017

Een prachtige vakantie hebben wij gehad in het westen van Canada. In totaal 18 dagen gereizigd door de mooie natuurlijk. Veel gezien, o.a. zwarte beren en elanden. Begongen met de reis in Vancouver, verder richting Whistler (echt een aanrader!!), Sun Peaks, Blue River. Vervolgens doorgegaan naar Jasper en Banff. Ook deze plaatsten waren zeker de moeite waard!! Vanaf Banff ging de reis terug richting Vancouver. Gestopt in Revelstoke en Vernon. Uiteindelijk het avondtuur afgesloten bij familie. Dit was een vakantie om nooit te vergeten! Zeker een aanrader!!

8,9
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • De prachtige en uitgestrekte natuur
  • Wildlife
  • Het weer
  • Betaalbaar
  • Leuke activiteiten te doen
  • Lake Louise
  • Vele watervallen
  • Vrienedelijke bevolking

Minpunten Canada

  • Langere afstanden
  • Ongeveer 10 uren vliegen naar Vancouver
Ultieme tip: De hop-on/hop-off tour door Vancouver was zeker een aanrader. Hiermee zie je de verscheidenheid van de grote stad. Ook Capilano Suspension Bridge Park moet je niet missen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis canada (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Monique Otten-van eijk op 04 december 2017

Canada is een geweldig mooi land met prachtige en overweldigende natuur. In Canada is overal langs de weg aangegeven waar je kunt stoppen om te kijken. Er zijn niet zoveel wegen dus je kunt bijna niet verkeerd rijden. Als je denkt dat je net het mooiste gezien hebt dan kom je weer iets moois tegen om naar te gaan kijken. Ik ben er met mijn eigen gezin heengegaan en omdat we veel gehiked hebben moesten we elkaar wel helpen, het is heel goed voor teambuilding onderling. Als je oudere kinderen hebt, zou ik wel hotels aanraden en een auto huren, dan kunnen de kinderen zich ook een paar uren terug trekken. Bovendien is dit niet veel duurder als een camper. Als je teveel boekt, kan er door weersomstandigheden wel eens iets niet doorgaan. Wij hadden allerlei verschillende dingen gedaan, wat onze grote jongens geweldig vonden.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • mensen zijn ontzettend relaxt

Minpunten Canada

  • kan het veel te koud zijn om te zwemmen
Ultieme tip: In Field is een heel leuk restaurant en niet duur om te eten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Tombstone (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Ad Heijmans op 04 december 2017

Geweldig, vooral de westkust is indrukwekkend. Veel afwisseling, mooie uitzichten, prachtige landschappen en heel veel wildlife. Vooral de verschillende gebergtes zijn voor een bezoek de moeite waard. Rijden is genieten hier, weinig verkeer en onovertroffen zicht om de meest fantastische natuur.

Ultieme tip: Tombstone Mountains en Bella Coola
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

The beauty of The Rockies (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Jan van Asveldt op 04 december 2017

Alweer voor de 6e keer naar Canada op bezoek bij mijn dochter. Deze keer woont ze in Fernie (BC) aan de voet van de Rocky Mountains. Op de derde dag van ons verblijf kwam na een mistige ochtend de zon door en hulde de bergen in een kleurenpracht die mij uitnodigden tot het maken van deze foto.

Ultieme tip: Canada heeft zo veel te bieden maar de Rockies spannen voor mij de kroon. Schitterende landschappen, wilde dieren, natuurschoon, alles is er te beleven
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Johnston Canyon trail (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Anna Huitema op 04 december 2017

Indrukwekkend, een reis om nooit te vergeten! De natuur, de cultuur en de mensen die vriendelijk en behulpzaam zijn. Een veelzijdig land met rust en ruimte waar veel te zien en te beleven is. Zou graag teruggaan, want 3 weken is echt te kort.

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Natuur
  • cultuur
  • bevolking

Minpunten Canada

  • dure tickets
Ultieme tip: Race niet van plek naar plek, er is teveel..
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Oost-Canada; een verrassing! (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Arjan van Roon op 03 december 2017

De meeste mensen gaan, als ze voor de eerste keer naar Canada gaan, naar het westen. Fantastische keuze natuurlijk met de indrukwekkende Rockies en de prachtige Nationale Parken rondom Banff en Jasper. En natuurlijk met Whisper en Vancouver als afsluiter.

Dit jaar trokken wij naar Oost-Canada en alhoewel op papier misschien minder spectaculair, eveneens zeer de moeite waard. Mooie riviergezichten, prachtige kust en met één van de mooiste autoroutes van Noord-Amerika, de Cabot Trail. En vergeet Fundy Park niet met het grootste getijde verschil ter wereld. En natuurlijk de grote steden, waarvan Quebec op ons de meeste indruk maakten.

Kortom, als je niet vies bent van veel kilometers rijden en je veel verschillend natuurschoon wilt zien, denk dan eens aan een rondreis door Oost-Canada: zeer de moeite waard!

Pluspunten Canada

  • relaxt
  • bescheiden bevolking
  • behulpzaam
  • brandstof voordelig
  • erg veel te zien

Minpunten Canada

  • grote afstanden
  • veel tweebaanswegen
  • niet goedkoop
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Nog mooier dan de natuur was de ontmoeting met onze dochter (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Toos den Duyn op 03 december 2017

Als je er heen kan/mag: Vancouver is het land met stip!

Verder hele vriendelijke en behulpzame mensen, indrukwekkende natuur en ook veel cultuur in bijvoorbeeld prachtige musea. Iedere dag tijdens onze camperreis bracht ons weer een verrassing.

Pluspunten Canada

  • Zo veel variaties in het landschap.

Minpunten Canada

  • Kan eigenlijk geen minpunten benoemen :)
Ultieme tip: Ga fietsen door Stanleypark in Vancouver. Reis met een camper: the best way to travel.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sprookjesachtig Lake Louisa, maagdelijk wit in plaats van turquoise uit de folder (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Edwin Vermeulen op 30 november 2017

Ga op roadtrip met de camper naar de Rocky Mountains en heb de tijd van je leven! Ook in het voorjaar is het er prachtig en ben je één met de natuur. Banff en Jasper zijn pareltjes, net als de wetlands en Edmonton.

Minpunten Canada

  • Het eten en drinken is duur
Ultieme tip: Ga niet in het hoogseizoen maar in het voor- of naseizoen naar Alberta, huur een camper, de faciliteiten zijn goed.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Rondreis met een camper door British Columbia en Alberta Canada (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Els Van de Waart op 25 november 2017

Het is fantastisch om met een camper door Canada te trekken. Je hebt alle vrijheid en er zijn ruim voldoende plekken om te overnachten. We hebben drie weken rondgereisd en hebben heel veel mooie dingen gezien. In de 4.5oo kilometer die we hebben afgelegd hebben we schitterende natuur gezien: bergen, meren, gletsjers, wilde dieren. De Ice Field Park Way is prachtig. Hetzelfde geldt voor de bootreis Inside Passage. Ook Vancouver en Vancouver Island mag je niet missen. Heel veel foto's gemaakt. We hadden een prima camper. Voor onze begrippen een grote camper, maar in vergelijking wat daar allemaal rond reed hadden wij maar een kleine. We hebben ervaren dat de Canadezen vriendelijk en behulpzaam zijn. Kortom we hebben een super vakantie gehad.

Pluspunten Canada

  • Vriendelijke en behulpzame mensen
  • Een prachtige natuur

Minpunten Canada

  • Boodschappen zijn aardig aan de prijs
Ultieme tip: Rondreizen met een camper. Wel van tevoren een route uitstippelen. Houdt rekening met de afstanden. Canada is een groot en uitgestrekt land.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

west canada, rondje kust en mountains (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Ellen Tarre op 24 november 2017

Canada, mooi, ruim, schoon en crispy. Prachtige plekken, veel variatie, aardige mensen en prachtige natuur. Lieve vrienden, hernieuwde vriendschappen, nieuwe ontmoetingen. Een prachtig land om doorheen te trekken en je te laten verrassen.

Pluspunten Canada

  • schoon
  • mooi
Ultieme tip: Whales vanaf een rubberboot volgen aan de kust van Vancouver island
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Jasper National Park, Alberta, Canada (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Dirk Bakker op 24 november 2017

Na een prachtige rit vanaf Vancouver kwamen we in Jasper NP aan. We zijn met een kabelbaan naar boven gegaan en de laatste meters naar boven gelopen. Daar werden we onthaald door een geweldig uitzicht, en omdat Canada dit jaar 150 jaar bestaat waren er stoeltjes bovenop de berg geplaatst.

9,3
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Kom je nog eens in Vernon, ga dan even naar de Sir Winston Churchil Pub. Je kunt er eten op het dakterras. Deze pub werd ons door een "local" aangeraden en we weten nu waarom.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Super! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Mirjam Van Tiggele op 23 november 2017

Wat een prachtig land is Canada.
Ik heb zoveel gezien en de natuur is zo mooi. De dieren zijn indrukwekkend, je hebt er beren, orka's, kolibries, noem maar op.
De mensen in Canada zijn ook heel vriendelijk en behulpzaam.
Kortom: een super super land!
Ik ga zo snel mogelijk terug.

Ultieme tip: Zalm eten in Telegraph Cove op Vancouver Island. Vers gevangen en heerlijk gerookt. Ook de orka's spotten vanuit Port Hardy is geweldige ervaring. En zip-linen in Wistler. Super!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Verenigde Staten kenner
Sponsors