Edmonton

Edmonton

door Veerle Witte

Deze moderne koude stad fungeert voor veel mensen eerder als een stop-over dan als een echte toeristische bestemming. Toch bezoek je er het grootste winkelcentrum van Noord-Amerika, blijf je op voor het noorderlicht of ga je dansen op één van de vele festivals. Welkom in Edmonton!

Edmonton is de hoofdstad van Alberta in het westen van Canada. Ten noorden van de stad kom je praktisch niemand tegen in het verlaten open landschap tot aan Yellowknife, maar voor veel reizigers is het een ideale stad om door te reizen naar Jasper National Park: slechts vier uur ten westen van Edmonton.

ZELF NAAR Edmonton?

Bekijk alle 5 reizen naar Edmonton

Hartje Edmonton

Maar wees niet te snel met door racen naar de volgende bestemming in West-Canada. Drink in de zomer een koffietje op het terras van Sir Winston Churchill Square in het hart van Edmonton.

In de winter ga je op hetzelfde plein ijsskaten, omringd door indrukwekkende gebouwen zoals het stadhuis, theater en de kunstgalerij van Alberta.

Grootste winkelcentrum van Noord-Amerika

Het hele jaar door kun je shoppen in de nummer één attractie van de stad: West-Edmonton Mall, het grootste overdekte winkelcentrum van heel Noord-Amerika met meer dan achthonderd winkels. Het winkelcentrum lijkt een heus attractiepark met een waterwereld, twee hotels en meer dan honderd eetgelegenheden.

Magisch Noorderlicht

Edmonton is overigens ook een ideale plek om één van de machtigste natuurspektakels ter wereld te aanschouwen. Kleed je warm aan en neem een thermoskan hete chocolademelk mee de nacht in: het is tijd voor het Noorderlicht! Groene en roze lichtstrepen dansen in de winter vier maanden lang door de lucht boven Edmonton.

Wat is er te doen in Edmonton?

  • Bezoek het grootste winkelcentrum van Noord-Amerika met meer dan 800 winkels!
  • Ga schaatsen op het Sir Winston Churchill Square in het hart van Edmonton in de winter of drink er gezellig een kopje koffie in de zomer.
  • Aanschouw het nachtelijke Noorderlicht met een kop chocolademelk in je hand. Edmonton is één van de beste plekken ter wereld om dit schouwspel te zien!

Reizen Edmonton

Meer Edmonton

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Verenigde Staten kenner
Sponsors