Reisverzekering in Canada

Reisverzekering in Canada

Als het goed is heb je een zorgverzekering. Logisch, want het is verplicht in Nederland. Elke maand betaal je daar een flinke premie voor. Maar wat als er op vakantie iets mis gaat en je zorg nodig hebt? Ben je dan in het buitenland goed verzekerd voor deze kosten? Dat is in Canada helaas lang niet altijd het geval. Bereid je hier op voor, want deze hardnekkige misvatting kan dure gevolgen hebben. In dit stuk lees je hoe het zit en hoe je risico’s kunt vermijden met een reisverzekering.

Geneeskundige kosten in het buitenland worden vaak niet volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Daardoor kan het gebeuren dat je veel moet bijbetalen voor medische zorg op vakantie. Dat geldt zeker voor een land als Canada, waar de zorgkosten een stuk hoger zijn dan in Nederland.

ZELF NAAR Canada?

Bekijk alle 123 reizen naar Canada

Je zorgverzekeraar vergoedt de zorgkosten in het buitenland tot maximaal de kosten van dezelfde behandeling in Nederland. Met andere woorden: heb je in Canada een behandeling nodig hebt omdat je bent aangevallen door een beer? Dan krijg je maximaal het bedrag vergoedt dat diezelfde behandeling kost in Nederland. Als de doktersrekening hoger uitvalt, dan draai je zelf op voor de extra kosten.

Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan krijg je maximaal 2 x het Nederlandse tarief uitgekeerd – afhankelijk van de zorgverzekeraar en de gekozen dekking. Je bent dus ook met een aanvullende zorgverzekering nooit in alle gevallen 100% verzekerd voor medische kosten op reis.

Reisverzekering met de dekking Geneeskundige Kosten

De dekking Geneeskundige Kosten van de reisverzekering biedt een aanvulling de Nederlandse zorgverzekering. Deze dekking vergoedt aanvullend wat je zorgverzekering niet of onvoldoende vergoedt. MAW: valt de doktersrekening hoger uit, dan vergoedt de reisverzekering de extra kosten. Onderstaande tabel maakt het duidelijk.

Sluit de dekking Geneeskundige Kosten af bij je reisverzekering

Want dan heb je de volgende zekerheden op vakantie:

  • Alle noodzakelijke medische kosten altijd tegen kostprijs gedekt;
  • Repatriëring indien medisch gewenst en verantwoord (op de zorgverzekering alleen repatriëring medisch noodzakelijk is);
  • Vergoeding van het “verplichte eigen risico” van de zorgverzekeraar voor op vakantie gemaakte medische kosten;
  • Vergoeding van extra reiskosten van en naar de arts of ziekenhuis / kliniek.

Wil je meer weten? 

Bekijk voor meer informatie over Reisverzekeringen en de dekking Geneeskundige Kosten deze pagina over de Reisverzekering

Reizen Canada

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors