Klimaat Canada

Klimaat Canada

Wat voor klimaat heeft Canada?

Canada is op Rusland na het grootste land ter wereld. Daardoor is sprake van verschillende klimaten in het land. Vooral in het noorden en de prairieprovincies ligt de temperatuur een stuk lager dan in de rest van het land. Hier daalt het 's winters soms tot onder de -40 graden Celsius. Ook in andere delen van Canada is het gedurende de winter koud. Maar de kustprovincie British Columbia is milder. Daar regent het vooral in de winter.

Het weer in Canada in de zomer is warm, de temperatuur kan dan behoorlijk stijgen. Met name in het zuiden van het land is het dan aangenaam.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Verenigde Staten kenner
Sponsors