Vervoer Canada

Vervoer Canada

Wat zijn de vervoersmiddelen in Canada?

In Canada kun je kiezen uit verschillende vervoersmiddelen. Om grote afstanden te overbruggen kies je voor het vliegtuig of een buslijn. Maar ook heb je de mogelijkheid een auto te huren of een meer over te steken met een veerpont.

Vliegtuig

Canada is een enorm land. Binnen Canada kun je gemakkelijk reizen met vliegtuigen. Dit scheelt veel tijd vergeleken met andere vormen van transport. Er zijn verschillende concurrerende maatschappijen, waaronder prijsvechters. De prijs van een vliegticket hangt af van hoe afgelegen de bestemming is.

ZELF NAAR Canada?

Bekijk alle 123 reizen naar Canada

Boot

In Canada zie je veel boten. Veerponten brengen je gemakkelijk van de ene naar de andere kant van een rivier. Maar ook zul je veel boottochten tegenkomen op meren of bij bijvoorbeeld de Niagara Falls.

Bus

Verschillende busmaatschappijen rijden in Canada. Er zijn buslijnen die alleen lokale of regionale routes volgen, maar ook diensten die door heel het land rijden. Zo is er bijvoorbeeld de Greyhound-bus. Hier kun je een pas aanschaffen die een bepaald aantal kilometers of dagen telt, zodat je wanneer je wilt kan in- en uitstappen tijdens je reis.

Huurauto

In Canada huur je gemakkelijk een auto voor korte of langere tijd. In de meeste provincies is het toegestaan drie maanden lang met je Nederlandse rijbewijs te rijden. Maar het loont een internationaal rijbewijs aan te schaffen. Deze haal je bij de ANWB. De brandstofprijzen liggen in Canada hoger dan in de Verenigde Staten. In afgelegen gebieden ligt de gemiddelde prijs hoger dan rond de steden.

Reizen Canada

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors