NoordAmerika.nl Jouw vakantie naar NoordAmerika begint hier!

Reviews Canada

9,0
9,4 Algemene ervaring
9,2 Beziens­waardigheden
8,3 Steden of plaatsen
9,3 Locals
9,1 Veilig
9,9 Natuur
7,9 Stranden
8,3 Klimaat
  • Aantal reviews: 270
  • Aantal waarderingen: 138

Verbluffend mooie natuur Canada (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Sylke Haverkorn op 17 mei 2017

Wil je graag verbluffend mooie natuur en meren zien dan moet je in Canada zijn. Mensen daar zijn ook super gastvrij als ik ooit zou moeten immigreren naar een ander land dan zou dit Canada zijn. Als de kans zich financieel ooit weer voor doet zou ik heel graag Canada willen door trekken met een camper.

Ultieme tip: Waar je geweest moet zijn, Moraine lake, lake louise, kananaskis
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Amazing mooi en rustig land - canada

Review geschreven door Jelle Timmermans op 17 mei 2017

Voor mensen die van rust, natuur en schone lucht houden, is canada absoluut een prachtig land. Begin je reis in calgary en maak een rondreis door british colombia. Banff, jasper, vancouver en kleine andere plaatsjes. Sommige nog mooier gelegen dan de ander.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Canada

  • mooie natuurhan
  • rustig landhan

Minpunten Canada

  • die zijn er niethan
Ultieme tip: Neem een kijkje bij crooked lake. Absoluut een aanrader. Heeeeel rustig gelegen. Zonder enige verbinden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

7places (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Joyce Raymakers op 17 mei 2017

Mooie rondreis gemaakt. Apart om te zien dat wij van +15 naar -7 naar +31 graden reden, wat een wereld van verschil. Iedere keer dachten we: "dit is het toppunt van onze reis" maar iedere stad heeft zijn eigen toppunt gekregen. Deze reis zal mij altijd dierbaar blijven, in de helikopter over Niagara Falls ten huwelijk worden gevraagd geeft de doorslag. Quebec vond ik daarna allermooiste, de stad en de tour waren interessant. Mis nog steeds de poutine.! Toronto vonden wij persoonlijk geen mooie stad maar denk dat dat meer kwam door de vrieskou en het vieze weer. Dit moet je zelf ervaren, Canada kan je niet uitleggen dat moet je meemaken!

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Canada

  • betaalbaar
  • divers
  • natuur
  • romantisch

Minpunten Canada

  • veel werkzaamheden
Ultieme tip: Rondtour maken met een local. Zeer grappig, goede informatie en zij kennen plekken die je reisboek niet vertellen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Winter 2015 (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Cindy Vos op 17 mei 2017

December 2015 voor mij en mijn gezin een tijd om nooit te vergeten, dit jaar gingen wij kerst en nieuwjaar vieren bij de familie van mijn man in Canada, wij zijn naar Calagary gevlogen en werden daar opgehaald. De eerste week hebben wij doorgebracht in Westlock en omgeving dat ligt zo ongeveer op een uur rijden van Edmonton. Samen met familie kerst vieren in dit land is een geweldige beleving met een sfeer die niet te beschrijven is. Na de kerst zijn we naar Jasper National Park gegaan voor twee dagen waar onze zoons 11-14 hebben leren skiën bij Marmot Bassin een prachtig skigebied, en aangezien wij niet skiën zijn wij heerlijk gaan wandelen bij de bevroren Athabasca Falls echt geweldig om te zien, daar is ook de foto gemaakt. Ook de Maligne Canyon is in deze tijd van het jaar hier geweldig om te bezoeken. Daarna hebben we oud en nieuw gevierd in Enisfaill bij een andere neef van mijn man, geweldig alles kan 27 personen blijven eten/slapen geen probleem wordt allemaal geregeld, de kinderen hebben daar op sneeuwscooters gereden en in tweezitters, echt van die dingen die ze thuis niet snel mee zouden maken dus al met al een geweldige vakantie en zeker voor herhaling vatbaar.

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Canada

  • geweldige natuur en super mentaliteit van de bewoners

Minpunten Canada

  • geen
Ultieme tip: Neem een kijkje in Jasper National park bij Maligne Canyon en Athabasca Falls.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Zuidwest-Canada (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Gian Kerstges op 16 mei 2017

Onze rondreis begon in Vancouver waar we drie dagen verbleven. Een fantastische stad met een unieke sfeer, vol vriendelijkheid. Van daaruit staken we over naar Vancouver Island voor bijna een week. Pure wildernis! Werkelijk schitterend was onze excursie naar Hot Springs Cove......walvissen , zeeotters, een dolfijn, zeearenden en beren gezien! Daarna terug naar het vasteland en nog acht campings aangedaan met tal van parken en fenomenale natuur. Jasper en Banff sprongen eruit. Dwars door de Rocky Mountains, in totaal bijna drieduizend kilometer gereden, eindigde onze reis in Calgary. Een ervaring voor het leven! Met dank ook aan Manuel Rosdorff van Canadareizen in Capelle a/d IJssel voor het regelen van de campings en excursies. Geweldig.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Canada

  • natuur
  • wildernis
  • wildlife

Minpunten Canada

  • afstanden
Ultieme tip: Jasper en Banff National Parks. Eekhoorns springen over de camper. In de ochtend zie je herten om je camper of tent heenlopen. En schrik niet van een beer op de weg!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Roadtrip Canada (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Sjors van den Beuken op 16 mei 2017

Na mijn stage op Vancouver Island ben ik samen met een goede vriend van mij gaan rondreizen door Alberta en British Columbia. Hier hebben we genoten van de prachtige natuur en het wildleven. Tijdens onze reis hebben we ongeveer 15.000 km afgelegd, voornamelijk door British Columbia. We kunnen wel stellen dat we veel mooie en bijzondere plekken hebben gezien.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Ruige Natuur van de Rocky Mountains
  • Wild dieren die je overal kan tegenkomen
  • De vele meren tussen de bergen
  • Canadezen zijn hele aardige en gastvrije mensen

Minpunten Canada

  • Veel Aziaten vooral in Vancouver
  • Weinig bereik in afgelegen gebieden in geval van een noodgeval
  • Dure vliegtickets
Ultieme tip: In Vancouver is het openbaar vervoer erg toegankelijk, snel en goedkoop. Ook kun je in het nieuwe Olympic Park bij Craft Beerhouse gezellig zitten, eten en Canadees bier proeven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een geweldig land om rond te reizen (bezocht in juni 2011)

Review geschreven door Nico Philipsen op 16 mei 2017

Ik was voor drie maanden in Canada in de zomer van 2011. Het was er geweldig. Ik kon in beginsel niet kiezen hoe ik zou beginnen met start van rondtrekken. Montreal was geweldig. Zo ook de Niagara Falls. Maar ook aan de oostkust Halifax. Charlottetown op Prince Edward Island. Maar ook Riviere du loup. Maar het is beter dat je daar een woordje Frans kunt spreken ;-) De westkust is er ook geweldig. Zelf ben meer voor Vancouver Island. Vancouver zelf is opzich mooi maar niet echt om langer te verblijven. Voor mij persoonlijk dan. In Victoria, Port Hardy en Nanaimo heb ik leuke tijden gehad. Niet te groot niet te klein, precies perfect. Openbaar vervoer aldaar met Greyhound was in 2011 goed te doen. Maar weet niet hoe het nu is. Mensen daar zijn heel erg behulpzaam en wijzen je de weg. Ja Canada is een geweldig land om rond te reizen. Nico Philipsen

9,6
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Ga naar kleinere plaatsen waar normaal gesproken backpackers voor 1 nacht verblijven voor op doorreis langer verblijven Zoals Port Hardy. Was daar voor 5 dagen en ervan genoten :-)
Aangeraden voor: Backpackers

Het land van uitersten (bezocht in juli 2011)

Review geschreven door Ilse Van Den Biggelaar op 16 mei 2017

Canada heeft werkelijk alles! Van een prachtige natuur tot geweldige steden. Je voelt je meteen thuis door de warmte van de mensen waarmee je wordt ontvangen. Het is bijzonder om te zien hoeveel diversiteit aan lanschappen het land kent. Van bosrijke gebieden tot prairies tot bergen. In een woord: geweldig! Telkens is er weer iets nieuws te ontdekken, waar je ook komt.

9,1
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • multiculturele
  • samenleving
  • locals
  • natuur
  • vriendelijheid

Minpunten Canada

  • groot
  • teveel
  • te
  • zien.
Ultieme tip: Maak een treinreis van de oostkust naar de westkust en je zal versteld staan van de schoonheid die het land te bieden heeft.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

walking my adopted wolf in the backcountry of BC (bezocht in juli 2013)

Review geschreven door Anna Banning op 15 mei 2017

Canada... het land van de duizend meren en ontelbare bossen met hun eigen habitat bewoners. Wat een pracht en uitgestrektheid.

Voor altijd in mijn hart sinds ik in 1978 mijn eerste voetstappen op jouw bodem mocht zetten. Jarenlange gekoesterde wens en dromen waren waarheid geworden. En nu bijna 40 jaar verder in 2017 ieder jaar weer een waar festijn om op jouw grond te zijn!

Ieder jaargetijde heb ik je mogen bewonderen, en ieder seizoen is het weer anders. In de winter bedekt met een kleed van wel soms een ha wandelen in de Backcountry halve meter hoog, daar waar je in de sneeuw een speld kan horen vallen. In de lente overweldigend met je prachtige smeltende sneeuw die veranderen in tomeloze kletterende watervallen, in de zomer bedekt met je groene smaragdkleurige valleien en blauwe meren, waar de beren, cougars, herten en moose en wolven de heersers zijn van de ondoordringbare wouden, en in de herfst ben je getooid met je prachtige Indian Summer palet.

Het land waar ik graag ook met mijn geadopteerde wolven vriendje wandel in de Backcountry, want ook dat is Canada. Naast de natuur beleving is er genoeg te beleven in grote steden als Calgary, Vancouver, Ottawa, Montreal Toronto. Allemaal een eigen diverse cultuur en karakter en dus daardoor steeds weer een totaal andere belevenis.

Pluspunten Canada

  • ruime highways ruige natuur
  • aardige bediening in restaurants
  • rust
Ultieme tip: Maak een Lake Louise tour met als einddoel het theehuis. De tocht kan wel zes uur duren, neem een warme trui mee en regenkleding, de temperatuur verschillen kunnen een enorm zijn.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bijzonder Canada (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Anja List op 15 mei 2017

Alles is mooi aan Canada! Autoreis gemaakt vanaf Calgary naar Banff, Jasper ,wells Grey ,Wistler. Vanuit Vancouver de boot genomen naar Vancouver Island daar Victoria bezocht toen weer terug richting Seattle voor familiebezoek van een paar dagen teruggereden naar Vancouver, daar weer op het vliegtuig naar Amsterdam. De rust, het gevoel van vrijheid, mooie natuur en de vriendelijke mensen maken het samen een prachtig land. Vergis je echter niet in de afstanden die je af moet leggen.

Pluspunten Canada

  • aardig locals
  • lekker eten
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Duffey Lake (bezocht in september 2012)

Review geschreven door Frederique Balt-Maas op 15 mei 2017

Rondreis van drie weken met een camper gemaakt. Prachtige natuur, aardige mensen en wat een ruimte op de campings en de wegen. We zagen arenden en beren, maakten mooie wandelingen en keken onze ogen uit bij zoveel natuurschoon.

Pluspunten Canada

  • Overweldigende natuur
  • wildlife
  • ruimte
  • rust
  • vriendelijk
  • hulpvaardig
  • cultuur

Minpunten Canada

  • dure ijsjes
Ultieme tip: De weg tussen Banff en Jasper (The Icefields Parkway) is een must. Rijd hem van Jasper naar het zuiden voor de mooiste foto's ( lichtval ).
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Kootenay National Park (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Tim de nijs op 15 mei 2017

Ga 's morgens voor zonsopgang je auto in en rijd door het Kootenay National Park. Langs de weg kan je verschillende wilde dieren spotten, behoud hierbij wel altijd voldoende afstand en stap nooit uit de auto.
Wilde dieren kunnen onverwachtse dingen doen.

Pluspunten Canada

  • visitor center
  • mooie wegen
  • vriendelijke mensen
Ultieme tip: 's Morgens vroeg en in de avond rijd je rond in nationale parken en spot je geweldige wilde dieren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Banff (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Tim Nice op 15 mei 2017

Roadtrip van Calgary naar Vancouver kan niet zonder een bezoekje gebracht te hebben aan Banff en Jasper. Maar vergeet ook de kleinere nationale parken niet deze zijn ook altijd geschikt voor mooie wandelingen. Bezoek altijd even voor je gaat lopen een visitor center of er paden afgesloten zijn.

Pluspunten Canada

  • gastvrij

Minpunten Canada

  • visum
Ultieme tip: Ga 's morgens vroeg op pad om wilde dieren te spotten of na 19:00 in de avond.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

most wonderful holiday ever !!! (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Ineke Domhof op 14 mei 2017

Ik heb afgelopen zomer met Naturetrek Canada en Tathenshini Expediting een river raft trekking gedaan op de Bonnet Plume river in Yukon. Twaalf dagen geen mensen (behalve de groep), geen beschaving, internet, maar wel overweldigende natuur en rust. Yukon is sowieso by far de mooiste provincie van Canada. Ze zeggen niet voor niets zelf: "Yukon: Larger than life"

Pluspunten Canada

  • natuur
  • ruimte
  • rust

Minpunten Canada

  • geen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Fantastisch (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Tanya Gorree op 14 mei 2017

Fantastisch land met geweldige natuur, we hebben ontzettend genoten van alles wat er te zien is. Wij zijn hier samen geweest en willen absoluut zonder twijfel nog een keer naar dit schitterende land terug!

Pluspunten Canada

  • natuur

Minpunten Canada

  • geen
Ultieme tip: De natuur!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtig!! Adembenemend mooi! (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Renate Bergen op 14 mei 2017

Canada is een land waar iedereen een keer in zijn leven geweest moet zijn! Je valt van de ene verbazing in de andere. Prachtige bergpartijen, helderblauwe meren die bijna te blauw zijn en nep lijken, gletsjers, wilde dieren zoals beren en rendieren... echt fantastisch! Wij hebben een roadtrip gemaakt door Canada, inclusief Vancouver Island. Zou er dolgraag nog eens naar toe willen reizen, nog lang niet uitgekeken.

Pluspunten Canada

  • Natuur
  • wilde dieren

Minpunten Canada

  • bussen me aziaten
Ultieme tip: Riversafari; beren zoeken. Sushi eten in Whistler. Vroeg op pad gaan om grote toeristenstromen te vermijden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Oost-Canada prachtige Indian summer! (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Paula Aelbers op 14 mei 2017

Machtig en prachtig land. Voel je vrij om te reizen zoals jij wilt. Spot wilde dieren, zeker als het schemert of de dag heel vroeg begint. Bezoek native musea. Ze proberen aandacht te vragen en presenteren zich met mooie en interessante verhalen. Bezoek de parken, maak kleine en of grote wandelingen. Praat eens met de inwoners. Ze vertellen mooie verhalen over hoe ze leven.
Een land om vaker terug te keren. Zowel het westen als het oosten is zeer de moeite waard. Je kunt er zomaar verliefd op raken.

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Ruimte en prachtige landschappen
  • wilde dieren spotten in de herfst
  • de natives zijn hun roots aan het beschermen en dat is soms indrukwekkend

Minpunten Canada

  • in de herfst geen walvissen gezien maar wel grijze zeehonden
Ultieme tip: Huur een camper en je bent zo vrij als een vogeltje.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Lake Abraham net naast de Canadese Rocky Mountains (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Christa Thieme-Krüs op 13 mei 2017

Het is vroeg in de ochtend, rond 06.00 uur. Het nachtelijke donker wordt langzaam vervangen door het ochtendlicht, het blauwe uurtje door de warme kleuren van de zonsopgang. Bij Lake Abraham heb ik ook nog eens het geluk dat de zon begin augustus precies in de V-vorm van de bergen omhoog komt. En met de de wolken die mooi mee kleuren, ben ik op dat moment de gelukkigste mens op aarde. Wat is dat prachtig!

Vanaf de camping David Thompson Resort is het een klein kwartiertje lopen naar de oever van dit prachtige meer. Abraham Lake is een mooi langwerpig meer net buiten de Rocky Mountains. Doordat het niet op de route door de Nationale Parken Banff en Jasper ligt, zijn er maar weinig mensen die deze aftakking nemen. Als je vanaf Icefields Parkway richting het noorden rijdt kom je op een gegeven moment bij The Crossing. Hier staat een restaurantje en een paar bungalows die je kunt huren. Zoals de naam al zegt lig het op een kruispunt.

Op dit kruispunt rij ga je rechts de David Thomson Highway op. Niet lang daarna zie je aan je rechterhand het meer al liggen. Wij hadden de weg helemaal voor onszelf, geen mens te zien. Het is toch wonderlijk dat je in zo'n druk toeristisch gebied binnen een tiental minuten de wereld voor jezelf kan hebben.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Prachtige uitzichten
  • aardige locals
  • highlights gemakkelijk te bereiken
Ultieme tip: Sta vroeg op om van de prachtige zonsopgangen te genieten in de Canadese Rocky Mountains!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Canada, Indrukwekkend en adembenemend (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Jeanet de Jager op 13 mei 2017

Canada is een geweldig land, met mooie stranden, prachtige regenwouden, indrukwekkende bergen en prachtige meren, de intense kleuren zijn bijna niet te vangen op een foto. De 22 dagen die we geweest zijn waren veel te kort.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • aardige locals
  • mensen zijn erg behulpzaam

Minpunten Canada

  • heel veel toeristen
  • boodschappen zijn duur
Ultieme tip: Lake moiraine is prachtig, misschien nog wel mooier dan Lake Louise, pas wel op je spiegels als je naar boven rijd, weinig parkeerruimte daar dus je kan beter vroeg zijn!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Dream away (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Gerard Leushuis op 13 mei 2017

Canada een prachtig land of het vlakke gedeelte of de bergen soms is het een land om weg te dromen em soms heel ruig met z,n bossen en zijn wilde dieren. Aan de ene kant de Niagara watervallen aan de andere kant de Rockies !! En bovenin natuurlijk het ijs van Alaska. Je kan er heerlijk toeren of met auto of camper wild water varen betoverende treinreizen maken! In Canada zijn de mogelijkheden onbeperkt!

Ultieme tip: Rondtrekken met een camper heeft mijn voorkeur zoveel ruimte zoveel verschillende mogelijkheden onbeperkt en niet te vergeten de prachtige natuur!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Reizen Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors