Veiligheid Canada

Veiligheid Canada

Waar moet ik extra voorzichtig op zijn in Canada?

In Canada kan de temperatuur tot ver onder het nulpunt dalen. Houd dus rekening met extreme kou. Ook is de natuur prachtig, maar niet zonder gevaren. In de wildernis loop je de kans wilde beren en andere dieren tegen te komen. Houd je aan de regels van natuurgebieden en blijf op de wandelpaden.

Wat is zijn de alarmnummers van Canada?

Het algemene alarmnummer voor brandweer, politie en ambulance is 911. Maar in de provincies Yukon, Northwest Territories en Nunavut is doen andere nummers dienst.

In Yukon zijn de alarmnummers voor politie 867-667-5555 en medische hulp 867-667-3333. In de Northwest Territories bel je voor ambulance en brandweer 867-873-2222. De politie is bereikbaar op 867-669-1111.In Nunavut is het alarmnummer voor ambulance en brandweer 867-979-4422 en politie 867-979-1111.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

NoordAmerika.nl kenner
Sponsors