Reviews Canada

Reviews Canada

9,0
9,4 Algemene ervaring
9,2 Beziens­waardigheden
8,3 Steden of plaatsen
9,3 Locals
9,1 Veilig
9,9 Natuur
7,9 Stranden
8,3 Klimaat
  • Aantal reviews: 267
  • Aantal waarderingen: 134

Rocky mountains & glacier lakes (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Mirella Slingerland op 14 november 2017

De leukste en meest budgetvriendelijke manier om Canada te ontdekken is met een groep goeie vrienden. Niks leuker dan een auto te huren, tent en slaapzak mee en het avontuur te beginnen.
West-Canada is bij uitstek de beste plek als je houdt van een uitdaging. De vele trails maken het mogelijk om op bijzondere plekken te komen. De natuur is overweldigend! De vele bossen, bergen en meren maken British Colombia een gewilde plek voor de natuurliefhebber en avonturier.

Pluspunten Canada

  • Veilig
  • prachtige natuur
  • Veel trails
  • Aardige locals

Minpunten Canada

  • Toeristisch in de zomer
  • best prijzig
Ultieme tip: Reserveer je kampeerplaatsen. Overal! Zelfs al doe je een hike van meerdere dagen in de middle of nowhere. Je moet reserveren. Elk park heeft hier zijn eigen online systeem voor.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

We gingen voor het zien van Grizzly beren en zijn helemaal uit ons dak gegaan! (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Peter Noy op 14 november 2017

Vanwege Canada Day, het 150-jarig bestaan van Canada, is de entree voor diverse nationale parken in Canada dit jaar gratis. Voor ons een extra prikkel om deze zomer een rondreis te boeken naar West-Canada (British Columbia). We hebben daar geen spijt van gehad, wat een schitterende ongerepte natuur. Van wetlands en ruige kusten tot gletsjers, watervallen en hoge bergen. Je komt het allemaal tegen. De rust en ruimte heeft een diepe indruk op ons achtergelaten. De Canadese bevolking is over het algemeen erg vriendelijk en behulpzaam, stress kom je daar niet zo snel tegen in tegenstelling tot ons kleine kikkerlandje waar het altijd haasten is. Het hoogtepunt van onze reis was de ontdekking van Grizzly beren bij de Knight Inlet. We gingen daar met een snelle boot vanaf Vancouver Island naar toe. Daar aangekomen stapten we over op langzame fluisterbootjes waarmee we de beren tot op enkele tientallen meters konden benaderen. Wat opviel was dat de rangers met respect voor de dieren en hun omgeving handelden. Voor stedenbezoekers maar ook kleine, lieflijke dorpjes valt er genoeg te beleven. Naast de wereldberoemde toeristische route 'Icefield Parkway', is een bezoek aan Vancouver Island een aanrader. Om onze rondreis compleet te maken hadden we tickets geboekt voor de Inside Passage, een unieke vaartocht tussen de fjorden en hoge bergwanden door van Prince Rupert naar Port Hardey. Kortom een reis om nooit te vergeten!

Pluspunten Canada

  • Vriendelijke en behulpzame mensen
  • Schitterende ongerepte natuur

Minpunten Canada

  • Hotels vinden een borg op je creditcard heel normaal
  • De afstanden zijn wat groter
Ultieme tip: Een bezoek aan Vancouver is zeer de moeite waard. Deze wereldstad heeft alles in zich om daar enkele dagen te verblijven. Veel rondreizen in West-Canada starten vanaf Vancouver.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Canada het land waar ik thuis kom... (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Demi van Vliet op 14 november 2017

Voor mijn studie heb ik een half jaar in Canada geleefd. Ik ben begonnen in Toronto en de laatste 3 maanden doorgebracht in Vancouver en omstreken.
Vancouver: de stad der steden. De stad dat alles heeft. Citycentrum, strand, kleine dorpen, Vancouver Island, drukte, stilte en dan het allermooist: de bergen.
De bergen van Canada zijn onbeschrijfelijk mooi. De reden dat ik hier was in de winter was voor het skiën en snowboarden. De welbespraakte dikke poeder zou je alleen kunnen vinden in de wintersportgebieden van Canada. En wauw, daar is niks over gelogen. Als je ergens geweldig off-piste en op de piste tot aan je borst in de sneeuw wil skiën ben je in Whistler op het juiste adres.
Naast de geweldige natuur zijn de mensen onwijs vriendelijk en staan ze open om je te leren kennen en je te helpen. Een land waar je het avontuur van je leven kan meemaken.

8,9
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Canada

  • vriendelijke mensen
  • natuur
  • vrijheid
  • gezelligheid
  • bergen

Minpunten Canada

  • Wat meer regen in de herfst
  • openbaar vervoer naar de buitenwijken
Ultieme tip: De reis van Vancouver naar Banff met de auto!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtig uitzicht (bezocht in december 2012)

Review geschreven door A Berg op 13 november 2017

Heerlijk weer gehad, en vooral super veel sneeuw. Prachtig land om te skiën en snowboarden! De mensen zijn vriendelijk en de pistes zijn strak geprepareerd, zelfs toen er die nacht nog sneeuw was bij gevallen.

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Boek ruim van tevoren en vraag de lokale bevolking om tips. Een tip voor het eten: probeer poutine! Niet heel gezond maar wel super lekker.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rondtrekken door Alberta en BC (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Mirjam Dunnewind op 13 november 2017

Het was geweldig om met een tent rond te trekken in dit land. Diverse natuur, veel wilde dieren gezien en prachtige wandelingen gemaakt! De opties in dit land zijn zo divers dat er voor iedereen wat is. Wij hebben een ronde gereden vanaf Edmonton, echte aanrader want dit vliegveld is niet zo groot!

Pluspunten Canada

  • veel campings
  • iedereen is super vriendelijk
  • voldoende voorzieningen
  • alles goed geregeld voor toeristen

Minpunten Canada

  • boodschappen zijn duur
  • grote afstanden
Ultieme tip: Trek rond, doe een walvis tour vanaf Vancouver Island en bovenal; geniet van de geweldige natuur!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Adembenemend mooi (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Liang Oei op 13 november 2017

Ik heb nog nooit zo'n mooie land gezien als West Canada. De natuur is adembenemend mooi. De bergen, de gletsjers, de meren, de beren, de walvissen, de rust. Een must visit! Nummer 1 op je Bucket lijst, echt waar. Gegarandeerd tevreden!

Ultieme tip: Neem je hiking outfit mee, goede schoenen
Aangeraden voor: Gezinnen, Natuurliefhebbers

Canada (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Sandra van Veen-Hendriks op 13 november 2017

We hebben een periode afgesloten na het overlijden van mijn schoonouders door de reis te maken die zij graag hadden gemaakt. Door hun dementie is dat niet meer gelukt. Daarom hebben wij de reis van ons leven gemaakt. Prachtig land, alleraardigste mensen en ik kan niet wachten om een volgende reis te maken.

Pluspunten Canada

  • de natuur
  • mensen

Minpunten Canada

  • geen
Ultieme tip: Met de camper rondrijden door Canada en poutine eten. Of marshmallows eten bij een vuurtje. Kokanee biertje erbij, Top! Genieten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis west Canada (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Abigail Fuchten op 13 november 2017

Geweldig mooi land, super mooie natuur.
Overal waar je komt is de natuur weer totaal anders dan de vorige plek, je wordt telkens weer verbaasd door alle mooie en bijzondere dingen die je ziet. Tevens ook erg vriendelijke en behulpzame mensen!

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • super aardige en behulpzame mensen
  • geweldige natuur
Ultieme tip: Whale watch tour Tofino Rocky Mountains/Icefiels park way
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

West Canada (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Linda Boomsma op 13 november 2017

Ik kan hier heel kort over zijn. Het is geweldig!
Wij zijn van Calgary via the rockies naar Vancouver gereden. Het was overweldigend mooi. Vergeet vooral Vancouver island niet, en als je daar dan ben ga naar Tofino.

Pluspunten Canada

  • banf
  • lake louise
  • jasper

Minpunten Canada

  • chinesen
Ultieme tip: Huur een camper en ga!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig Canada (bezocht in september 2015)

Review geschreven door M Hemmer op 13 november 2017

Canada blijft 1 van de mooiste bestemmingen. Een rondreis in west Canada is een must voor de ticket list. Vergeet daarbij niet naar Vancouver island met Victoria en Tofino te gaan. Hier kan je de walvissen gaan bekijken maar ook is het leuk om een tour per watervliegtuig te doen. Ook een bezoek aan de rockie mountains met al zijn nationaal parken is een must!

Ultieme tip: Neem de tijd!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldige vakantie door Canada (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Jim Steketee op 12 november 2017

Rondreis Amerika en Canada is te omschrijven als geweldig. Zulke mooie natuur en vriendelijke mensen. Om elke hoek is het weer adembenemend, of er nu zon schijnt of sneeuw valt. Een land van mijn hart.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Mijn tip zou zijn om ruim de tijd te nemen zodat je al het moois kan zien qua natuur en dieren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Living the Canadian dream (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Marit Boekema op 12 november 2017

Zijn helderblauwe meren, bergen, glaciers, hikes, wildlife en back to the nature wat je zoekt op vakantie? Ga dan naar de Canadian Rockies. De adembenemende landschappen zorgen ervoor dat het oergevoel van de mens weer naar boven borrelt. Daarnaast is de lokale bevolking uiterst vriendelijk en behulpzaam.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Prachtige natuur
  • Wild life
  • Hiken
  • Aardige locals

Minpunten Canada

  • Vrij duur
Ultieme tip: Bezoek de provincies Alberta en British Colombia voor de prachtige natuur. Absolute hoogtepunten zijn: Lake Louise (Candian Rockies) Tofino (Vancouver Island) en Whistler.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis per camper (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Erline Pouwels op 12 november 2017

Canada per camper! Dit is echt de moeite waard. Wij hebben gekozen voor een Indian Summer en die hebben we gezien! Wat is de natuur prachtig in de herfst. We hebben Wild life gezien en ons bijna elke avond lekker opgewarmd aan een kampvuur! Plaatsen zoals Victoria en Vancouver zijn natuurlijk geweldig, maar wel druk. Dan is het heerlijk om op eigen houtje weer te vertrekken naar de natuur en daar de rust op te zoeken. Echt een aanrader om buiten het hoogseizoen te gaan zodat je geen camping hoeft te reserveren en de toeristen minimaal aanwezig zijn. Kortom: wij gaan zeker terug naar dit adembenemende land met zijn uiterst gastvrije bewoners!

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Canada

  • natuur
  • locals
  • gastvrijheid
  • sportscafe
  • klimaat

Minpunten Canada

  • veel chinezen in Banff
Ultieme tip: Illecillewaet campground! Aan de voet een gletcher! Williamson Lake, ook een geweldige camping.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Banff NP in al zijn glorie (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Koen Lipman op 12 november 2017

Canada is een enorm wijds land met zoveel mooie natuur en wildlife! Dat is de reden waarom ik er heen ben gegaan en er hopelijk snel weer naar terug ga. De mensen zijn enorm vriendelijk en relaxed en de natuur is echt overweldigend. Zelfs de steden die ik heb gezien, zijn tof. (Ik ben geen enorme stadfanaat) Banff & Jasper NP zijn echt nationale parken die je gezien moet hebben als je aan de westkust van Canada gaat reizen/rondtrekken. En probeer vooral die beer of wolf te spotten!

Pluspunten Canada

  • Overweldigende natuur
  • vriendelijke mensen
  • wildlife
  • toffe roadtrips
Ultieme tip: Zorg dat je meerdere batterijen (voor je camera), een goede camera, je rugzak en je wandelschoenen meeneemt. Onmisbaar!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Spectaculair! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Linda Koene op 12 november 2017

Fantastische uitzichten en prachtige blauwe meren. Grandioze wilde beesten zoals beren en elanden. Gastvrije en aardige bevolking. Canada heeft vele verschillende landschappen te bieden. Waanzinnige bossen, grillige bergstoppen, sprankelende (blauwe) meren en nog véél meer is wat Canada te bieden heeft. Een land om van te dromen!

Ultieme tip: Huur een auto en rij daarmee door de verschillende landschappen. Prachtig! En vergeet de Icefields Parkway in Alberta niet. Dit is de beroemdste route door de Rocky Mountains.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis en familiebezoek (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Allegonda Hollander op 12 november 2017

Nadat we zijn geland in Vancouver de huurauto opgehaald. Vandaar naar de familie in Abbotsford gereisd. Daar enkele dagen verbleven, toen een week naar Vancouver Island. Wat een geweldige mooie natuur. De eerste beren gezien en walvissen. We verbleven bij mensen via Airbnb in Comox en Vitoria. Daarna via booking.com hotelovernachtingen. Door de Rocky mountains. Een reis om nooit te vergeten

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Minpunten Canada

  • niet ontdekt
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

The Canadian Rockies (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Pim Boogers op 12 november 2017

"Go visit the Rockies and save your soul". Een leus welke voor iedereen op gaat die zijn of haar liefde voor de bergen al eens heeft mogen ontmoeten in de Alpen of elders op grote hoogte! The Canadian Rockies, wat een prachtig gebied, wat een ongerepte natuur en openminded mensen. Met veel plezier heb ik tot tweemaal toe dit prachtige land mogen bezoeken en telkens weer blijft het in gedachten aan mij trekken.

9,1
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Prachtige natuur
  • Aardige mensen
  • Betaalbaar

Minpunten Canada

  • Drukke National parken
  • Je wilt telkens weer terug
Ultieme tip: Ga van de gebaande paden af, zoek contact met de locale bevolking en overnacht waar mogelijk in een cabin te midden van de wildernis
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtig! (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Laura Speltincx op 12 november 2017

Dit was de mooiste reis die ik al gemaakt heb. Prachtige uitzichten, natuur en dieren! Werkelijk een droom die uitkwam. Van Vancouver door de Rocky mountains, waardoor we heel veel hebben kunnen zien.

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • natuur
  • dieren
  • vriendelijke mensen

Minpunten Canada

  • soms veel toeristen
Ultieme tip: Whale watching in Victoria en bear watching in Ucluelet
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Heerlijk bakkertje in Jasper (Canada) (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Claudia Schouwenaar op 12 november 2017

In één woord: echt super. Maar als je gaat, boek dan een heerlijke camper waar je ook de ruimte in hebt. Het is tenslotte je huisje voor drie weken. Camper verhuurder Traveland vonden wij echt top.
Wij hebben alle campgrounds best vroeg geboekt, het is heel fijn dat je daar niet moet gaan zoeken en dat je weet dat je s 'avonds een plaats hebt. Je kan dus heel de dag genieten, zonder je daar zorgen over te maken.

Pluspunten Canada

  • de vrijheid en ruimte
Ultieme tip: Als je in Jasper bent, ga dan echt voor de heerlijke broodjes bij een échte warme bakker. De naam van de winkel is Bears Paw. Neem de tijd, want er staat meestal een rij.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Wonderful Canadad (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Corine van Leest op 12 november 2017

Op rondreis door Canada in een camper; de schitterende natuur, de weidse landschappen, rust... Super!!! Je komt op zoveel plekken en telkens, waar je ook komt, word je overmand door de natuur. Het is mooi, zo anders dan Nederland en wij vinden er rust en ruimte.

Ultieme tip: Ga in een camper.
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Mooi, mooier, mooist.. (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Geert Tilmans op 12 november 2017

Canada is een must-do voor alle natuurliefhebbers. Het ene prachtige meer na het het andere, spannende wildlife-ontmoetingen en ruige wandeltochten. Maar ook culinair kan je genieten. Echt een aanrader.

Pluspunten Canada

  • natuur
  • wildlife

Minpunten Canada

  • afstand
Ultieme tip: Bereid je goed voor. Wat wil je zeker doen en zien op je vakantie? Google het op voorhand en ter plekke en vraag gerust tips aan de lokale bevolking die zeer vriendelijk is.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Schitterende rondreis door West-Canada en door de Rocky Mountains. (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Pieter Donkers op 12 november 2017

De mooiste natuur die ik ooit heb gezien in mijn leven ontdekte ik in Canada. In het kort: we vertrokken via Vancouver naar het noorden via Whistler, Mount Robson en weer naar het zuiden via de Icefields Parkway langs Jasper en Banff naar Calgary. Vervolgens via Kelowna (wijjngebied) weer naar Vancouver.
Wie kan zeggen dat hij met zijn vrouw en de beheerder de enige bezoekers waren op de beroemde ijsbaan in Calgary. Nou ik dus. De meren zijn van een ongekende schoonheid met dan weer groen en dan weer azuurblauwe kleuren. Om de paar honderd meter wil je stoppen om weer foto's te maken.
We gaan er zeker naar terug!

Pluspunten Canada

  • Overweldigende en afwisselende natuurschoon
  • Zeer aardige inwoners
  • Prachtige en goed onderhouden wegen
  • Betaalbare hotels
  • Lage kosten voor autohuur en brandstof

Minpunten Canada

  • Weinig
  • Helaas buiten de grote plaatsen/steden vaak alleen maar junkfood verkrijgbaar
Ultieme tip: Bij Mount Robson vliegen ook veel kolibries rond. Dat moet je wel weten en er naar zoeken, maar ze zijn er echt. De berg zelf de hoogste van alle bergen in Canada met bijna 4.000m.

You never know the true value of a moment, until it becomes a memory. (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Mary van Dijk op 12 november 2017

Voordat ik begon met het schrijven van deze review, zat ik een hele tijd naar een blanco scherm te kijken. Te bedenken hoe ik zo'n ontzettend mooie ervaring ga samenvatten in zo weinig woorden. Ook moest ik eerst nog uitvogelen hoe ik de schoonheid van de Canadese flora, fauna, bevolking en cultuur waardig zou kunnen overbrengen in woorden, terwijl ik alleen zou kunnen zeggen: "je moet het gaan zien met je eigen ogen."

Tijdens de reis zijn we in een ruime 3 weken van Calgary naar Vancouver gereisd, met een hier en daar wel gewenste omweg. We hebben veel gezien en meegemaakt. Van de country sides vanuit Calgary, over de Rocky Mountains, langs de Athabasca gletsjer, door naar het Regenwoud op Vancouver Island om zo te eindigen in de prachtige stad Vancouver. Niet te vergeten de adembenemende natuur, het vele wildlife(waaronder beren, elanden, adelaars, walvissen en orca's), de rodeo's en de vele meren en wateren die het landschap maakten.

Uitgerust met onze bergschoenen en berenbellen trokken we de wildernis in. Terug in de bewoonde wereld, waar overigens de hertjes ook gewoon over straat liepen, had er altijd wel iemand op straat zin in een praatje. De mensen die we daar ontmoet hebben waren zeer vriendelijk, sociaal en behulpzaam.

Mocht het zo uitkomen, is een bezoekje brengen aan een plaatselijke rodeo zeker een aanrader. Whistler is ook leuk ok te zien hoe de winter olympische spelen daar nog steeds leeft. De Athabasca gletsjer Skywalk, een helikoptervlucht om het totale plaatje eens te bekijken en natuurlijk de vele wildlife tours moeten zeker meegepakt worden in de reis.

Eigenlijk het enige nadelige puntje van de reis was het moment dat we weer naar huis moesten.

8,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Maak heel veel foto's! Trek je bergschoenen aan, wees goed uitgerust met voldoende voedsel en water en wees niet bang om op avontuur te gaan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Point Pelee (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Wendy Arendse - de Bruin op 12 november 2017

Deze foto is gemaakt op het meest zuidelijke puntje van Canada, in natuurpark Point Pelee bij Leamington Ontario. Daar is de trek van de Monarch vlinders in September. Duizenden vlinders landen in het park, om daarna door te trekken naar Mexico.

Minpunten Canada

  • De Canadezen zijn niet op die manier sociaal
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Hiking trough the rainforest (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Yannick Roodheuvel op 12 november 2017

Voor de Westkust van Canada, ter hoogte van Vancouver, bevindt zich Vancouver Island. Na een heerlijke oversteek met de Ferry kan je op het eiland meerdere kanten op en kan bijvoorbeeld de avonturier hier meerdaagse hikes doen, de surfer zich vermaken in de branding, de wandelaar de ontelbare wandelpaden tussen gigantische bomen het regenwoud onveilig maken en de kampeer liefhebber zijn tent opgooien op plakken waar nog niet veel mensen je voor zijn geweest. Mocht je dit alles niets vinden dan kan je naar de stad Victoria toe. Een zeer levendige stad waar je vanaf het terras kan toezien hoe de watervliegtuigjes opstijgen en landen in de baai.
Kortom: Dit eiland biedt voor iedereen mogelijkheden om zich tot in het uiterste te vermaken.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Canada

  • natuur
  • bergen
  • activiteiten
  • fotografie
  • wildlife

Minpunten Canada

  • eten
  • brood
  • kaas
Ultieme tip: Vanaf Vancouver Island pak je een boot naar Floers. Hier begint een trail door het regenwoud en kan je fantastisch kamperen op één van de vele stranden. Pas op voor wolven.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

The amazing Rockies (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Yannick Roodheuvel op 12 november 2017

Canada is een land waar je je eerst goed moet oriënteren voor je op stap gaat. Het openbaar vervoer is zeer minimaal aanwezig, en om de mooiste plekjes te bereiken kan je hier het beste zelf met een auto of camper rondreizen. Op de ontelbare "gravel roads" kan je eenvoudig kamperen en stook je een vuurtje terwijl je van een fantastisch uitzicht geniet.
Zodra je Alberta bezoekt is het een absolute must om de zogeheten "Icefields Parkway" tussen Banff en Jasper af te rijden. Deze route staat bekend als één van de mooiste wegen ter wereld en is geweldig om te zien in alle 4 de seizoenen. Neem vooral de tijd om overal te stoppen en neem een paar goede schoenen en een berenbelletje mee!

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Canada

  • natuur
  • bergen
  • sneeuw
  • beren
  • walvissen
  • kamperen

Minpunten Canada

  • eten
  • brood
  • kaas
Ultieme tip: Koop een auto/camper, rij hiermee van Vancouver naar Prince Rupert. Geniet van het natuurschoon om je heen en hike elke berg die er interessant uitziet op. Vergeet je camera niet.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Roadtrip west Canada (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Ellen van Meggelen op 12 november 2017

Samen met mijn vader heb ik een onvergetelijke roadtrip gemaakt door het prachtige landschap van Alberta en Brits-Columbia. Start en finish in Calgary en drie weken de tijd gaven ons de gelegenheid om de mooiste plekken te ontdekken. Drumheller, the Rocky Mountains en Vancouver Island waren voor mij favoriet. Langs de kust van Vancouver Island bij toeval een grote groep met bultrug walvissen mogen bewonderen. Dit was werkelijk fantastisch. Verder konden we geen genoeg krijgen van de uitzichten in de Rockies met daarbij de helderblauwe gletsjer meren. Veel mensen weten dit niet, maar in Alberta heb je een mini Grand Canyon genaamd Drumheller en het Dinosaur National Park. Beide erg mooie locaties. Had ik niet willen missen! Ik ben langere tijd in Canada geweest, maar deze roadtrip was toch echt mijn beste tijd doordat ik zoveel heb kunnen zien van het land. Echt een aanrader!

9,1
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Canadeze zijn erg vriendelijk

Minpunten Canada

  • De afstanden zijn erg groot.
Ultieme tip: Bezoek Drumheller en het dinosaur National Park in Alberta. Heel apart!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

geweldig land ! (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Marieke Braaksma op 12 november 2017

Canada heeft alleen maar mooie plekken van bergen tot aan de graanvelden wat een ervaring. Wij hebben een maand lang van het prachtige land mogen genieten. In totaal 6200 km gereden van Vancouver naar Winnipeg en weer terug. Een plekje wat je niet moet missen is Canmore, geweldige dagen gehad daar!

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • aardige mensen
  • behulpzaam
  • prachtige natuur

Minpunten Canada

  • veel toeristen
  • chinesen
  • parkeerplekken voor xl campers
Ultieme tip: Ga met elkaar naar een ijshockeywedstrijd , ga je daar heen kun je het beste de bus pakken. Want als je 's avonds weer weg wil hoef je niet in de file te staan .
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtig (bezocht in juni 2012)

Review geschreven door Johanna Zwiers op 12 november 2017

De reis opzich vanaf Toronto richting Alberta en door de prairies was erg mooi. De Kakabeka Falls, Mr. Terry Fox, de Grey Well Falls en bij Jasper de Edith Cavell zijn ook echt een aanrader. Het weer zat ook erg mee, we hebben veel kunnen bezichtigen. Er liepen witte berggeiten, dat was leuk om te zien (je ziet ze niet vaak). Kleine plaatjes als Herbert en Meitstone zijn ook leuk. Bij Mount Robsen kun je veel dieren spotten.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • betaalbaar
  • veel bossen
  • campeergelegenheden

Minpunten Canada

  • heb
  • ik
  • niet
Ultieme tip: Ga er heen en geniet ervan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Leef je droom en ga (bezocht in juni 2013)

Review geschreven door Wenda Klaas Bos op 12 november 2017

Ons motto: wij houden van reizen, het liefst zo vaak mogelijk als de tijd het toe laat. Want af en toe moet er nog gewerkt worden .
Lees onze blog :
Klaas en Wenda Camperreis Canada USA Rocky Mountains!!! - blogger
klaaswenda-canada-usa.blogspot.com
Hoop dat jullie met veel plezier onze blog lezen en zo wat ideeën krijgen .

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Canada

  • prachtig land ook in de winter

Minpunten Canada

  • als je vroeg gaat zijn sommige wegen afgesloten
Ultieme tip: Ga met een camper reizen en vertrek vanaf mei ivm dichte passen !
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Magic (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Angenita Last op 12 november 2017

The Chief William Fathers Day Traditional Pow Wow is held annually in Williams Lake BC, to honour fathers during the three-day event.

The Grand Entry is the gala parade of a pow wow, with dignitaries and dancers. Flag bearers, those in military guard, veterans, active military duty, or the RCMP, lead the way. They enter the dancing area and circle around it in a clockwise direction. The group that follows is comprised of local dignitaries, visiting officials, special guests, and royalty and visiting. There is an order to every moment of the pow wow, from the dancers to drummers, songs and prayers. 

Williams Lake lies within the Secwepemc traditional territory and neighbours both the T'exelcemc First Nations (Williams Lake Indian Band) and the Xat'súll First Nation (Soda Creek Indian Band). The city is also home to the Tsilhqot’in (Chilcotin) people.

Stay at campground Chief Will Yum and fall asleep with the sound of the drums. The Pow wow is free entry.

Very impressive!

Pluspunten Canada

  • Nature
  • Freedom
  • Kindnes
Ultieme tip: If possible plan your own trip to get the most out of your time.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Voor herhaling vatbaar (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Michelle De kok op 12 november 2017

Rondreis canada met banff en Jasper national park. Mooie ervaring met nog mooiere foto's. Zeker een aanrader. Goed zelf te doen met een huur auto. Start in Vancouver en rij vanuit daar naar de parken.

8,0
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
6 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Canada

  • benzine is goedkoop

Minpunten Canada

  • lamge afstanden reizen
Ultieme tip: Banff nationalpark
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Wat bijzonder! (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Patricia Bos op 11 november 2017

In mei van dit jaar heb ik met mijn man en dochter een rondreis gemaakt met een huurauto. Alleen vlucht geboekt naar Portland in Oregon USA en vandaar met de huurauto naar Seattle, Vancouver, Banff, Glacier National Park, via Idaho weer terug naar Oregon, Painted Hills naar Portland. Echt een aanbeveling! De natuur is zó mooi en ongerept!
Er was alleen één teleurstelling, in de reisgidsen is Lake Louise prachtig turquoise, zo mooi, dus ik wilde ook zo’n foto maken. Daar aangekomen in de maand mei, was het meer nog bevroren. Dus helaas geen prachtig turquoise water, maar alles wit. Gelukkig was een klein stukje aan het dooien. Conclusie: voor de prachtige kleuren foto van het meer moet ik weer een keer terug!

Pluspunten Canada

  • Prachtige ongerepte natuur
  • aardige mensen
  • mooie schone hotels en motels
Ultieme tip: Beste maanden om naar Canada te gaan zijn de zomermaanden.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig! (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Ellen Wokke op 11 november 2017

Canadareis van Calgary naar Vancouver! Ruim drie weken met gehuurde auto en hotels als overnachting! Een prachtig land met overweldigende natuur! De natuurparken zijn een must see!
Vancouver is een geweldige stad, zeker de moeite waard!

In 21 dagen een induviduele rondreis Compleet door West Canada gedaan. (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Kees Veelo op 11 november 2017

De ervaringen en indrukken die wij hebben opgedaan tijdens onze reis door West-Canada zijn eigenlijk te veel om op te noemen, zoveel indrukken en landschappen, meren en natuur en vooral de rust en vriendelijkheid van de Canadezen heeft ons het meest getroffen.
Het relax rijden door Canada is een openbaring in vergelijking met Nederland, alles staat goed aangegeven, verkeersregels en verkeerslichten in de steden perfect.
Natuurlijk overal waar je kwam waren toeristische trekpleisters, dus veel toeristen, maar als je je goed voorbereid op je de reis en je omgeving per dag verkent kom je prachtige plekken tegen waar geen of weinig toeristen zijn.
De periode september toen wij er waren is wat het weer betreft zeer goed te doen, prachtige zonnige dagen afgewisseld met natte en mistige dagen ook hagel en sneeuw hadden we onderweg.
Je kon het dus treffen dat je bij een prachtig blauw/groen meer (Lake Louise bv) slecht regenachtig weer had en dus niet zo mooi was als aangegeven.
En de boottocht van Prince Rubert via Inside Passage Cruise naar Port Hardy een etmaal regen en een enkele walvis gezien, jammer was dat.
De steden die we bezochten zoals Vancouver en Victoria zijn in één woord prachtig, zeer de moeite waard om die per open bus te bezichtigen.
Hotels en Motels tijdens onze reis waren goed tot zeer goed.
Restaurants vonden wij minder, omdat wij van gezellig uit eten houden, veelal waren het snelle eet gelegenheden met een treinzit.
De vele parken waar we doorgingen waren goed te doen en met enige voorbereiding wat bezienswaardigheden betreft prachtig.
De geschiedenis van Canada was er ook op deze reis in de vorm van gerestaureerde western plaatsjes en mijnwerkers dorpen, je kon je er goed inleven hoe men vroeger zo'n 150 jaar geleden woonde en werkte voor de ontwikkeling met behulp van de oorspronkelijke bewoners de indianen en de immigranten.
We hebben genoten van onze reis, natuurlijk lang niet alles gezien, maar zeer de moeite waard.
Kees en Liny Veelo

8,6
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Minpunten Canada

  • Te veel toeristen bij de bezienswaardigheden
Ultieme tip: Bereid je goed voor wat je op je rondreis wilt zien.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Wildlife, echt gezien (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Hans Kriek op 11 november 2017

Voor onze (klein)kinderen was het een eerste kennismaking met Canada. Wij hebben daarom ons reisplan daar een beetje op afgestemd en een mix gezocht van natuur, wildlife en populaire bezienswaardigheden. Wij denken dat dit is gelukt omdat Canada volop avontuurlijke mogelijkheden biedt. Hoewel Canada haar 150-jarig bestaan vierde en wij dit land in het hoogseizoen bezochten, hebben wij volop kunnen genieten van de sfeer, natuurschoon en toch ook de rust. De Rocky Mountains zijn een bezienswaardigheid op zich en dat moet je nu eenmaal hebben gezien. Natuurlijk zijn plaatsen als Banff, Lake Louise en Jasper erg populair en zijn er veel toeristen maar je mag dit gewoon niet missen. Er is veel te doen in deze plaatsen en haar omgeving. Fietsen, wandelen, paardrijden en de vele vergezichten die je onderweg tegen komt.
Mount Robson, Wells Gray park nabij Clearwater en Whistler bieden ook voldoende mogelijkheden om actief bezig te zijn. Genieten van schitterende watervallen en de rust, of met je kleinkinderen met hoge snelheid van een zipline gaan: het kan allemaal.
De overtocht naar Vancouver Island en je reis daar voortzetten is aan te raden. Ook hier geldt weer: keuzes maken. Want je kunt nu eenmaal niet alles zien. Een aanrader is Ucluelet. Dit is een klein en rustig vissersdorp met voldoende mogelijkheden om langs de kustlijn te wandelen. Andere plaatsen die wij de moeite waard vonden zijn Campbell River (Elk Falls park), Sooke en Victoria.
Voor dat wij richting Vancouver gingen, een grote stad met veel bezienswaardigheden, bezochten wij Chilliwack om een dag te vissen op witte steur. Het is hard werken wanneer je zo'n vis aan de haak slaat.
Canada, een heerlijk land met voor elk wat wils.

Pluspunten Canada

  • Sfeer
  • Natuur
  • wildlife
  • rust

Minpunten Canada

  • Geen
  • Populariteit
Ultieme tip: Maak keuzes en neem de tijd om te genieten van de natuur.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Canada voelde als mijn moederland, Nederland is mijn vaderland... (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Marcel Mooij op 11 november 2017

Eigenlijk is het niet te beschrijven. Je moet er echt zelf een keer heen gaan als je de kans hebt.
Klein voordeeltje voor mij was dat ik er familie heb wonen. We zijn van oost naar west gereisd. Begonnen in Québec en geëindigd in Vancouver. Wel een binnenlandse vlucht geboekt van Toronto naar Calgary omdat we geen tijd hadden om het hele centrale deel van het land met de auto te doorkruisen.
Vier en een halve week was alsnog te kort. Maar ja, het op één na grootste land ter wereld... (zelf zeggen de Canadezen graag: "we zijn wel het grootste koninkrijk ter wereld!")
Soms spoken er gedachten door mijn hoofd om er gewoon te gaan wonen...

Pluspunten Canada

  • Gemoedelijk
  • relaxed
  • vrijheid en ruimte

Minpunten Canada

  • Grote afstanden
Ultieme tip: Vancouver en omgeving!!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooier dan Canada vind je bijna niet (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Shanna Dijkstra op 11 november 2017

Wij hebben een rondreis gemaakt aan de westkant van Canada. We zijn begonnen in Vancouver en geëindigd in de buurt van Calgary. Vancouver is een leuke stad, veel te zien en te doen. Fietsen door Stanley Park is een aanrader. Daarna met de boot door naar Vancouver Island. Dat staat bekend om zijn mooie natuur en om het walvissen spotten. Wij zaten in Tofino (westkant van het eiland). Leuk klein dorpje, wel behoorlijk toeristisch maar erg gezellig. Walvissen spotten is echt een aanrader. Heerlijk om op zee te zijn en zoveel moois te zien. We hebben niet alleen walvissen, maar ook zeeleeuwen, zeeotters en een zeearend gezien.
Toen terug naar het vasteland. Whistler was onze volgende stop. Een gezellig wintersportdorpje wat vooral bekend is van de Olympische Spelen. Als je van winkelen houdt kun je je hart ophalen daar. Je hebt daar ook heel veel leuke restaurantjes e.d.. Wij zijn met de Peak to Peak Gondola mee geweest. Het uitzicht dat je daar hebt is waanzinnig. Overal waar je kijkt zie je bomen, bergen en kleine riviertjes. Wij hebben daar heerlijk gewandeld in de bergen. De wandelroutes staan erg goed aangegeven. Daarna door naar Clearwater. Het dorpje zelf stelt niks voor en het is zoeken naar een leuk restaurant. Clearwater staat vooral bekend om het Wells Gray Provincial Park. Daar kun je de hele dag vertoeven. Het park staat bekend om zijn watervallen. Je vindt daar de hoogste waterval van Canada. Je moet er wel ruim 1,5 uur voor lopen, maar dat is geen straf.
Daarna zijn we doorgegaan naar de Canadian Rockies. Dat heeft al mijn verwachtingen overtroffen. De natuur is zo groots dat je je ontzettend klein voelt. Als je denkt dat het niet mooier kan, dan vind je om de hoek wel weer iets wat je eerdere ervaring overtreft. De wandeling naar Kinney Lake was het hoogtepunt voor mij. Een wandeling van een uur langs een rivier in het bos, om uit te komen op de mooiste open plek die ik ooit heb gezien. Een gigantisch meer met uitzicht op Mount Robson. Waanzinnig!

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • de vriendelijke en behulpzame mensen
  • alles staat heel goed aangegeven
  • iedereen houdt zich in het verkeer netjes aan de regels
  • de natuur is waanzinnig mooi
  • lekker eten

Minpunten Canada

  • In de wat bekendere plaatsen de hoeveelheid toeristen
  • je kunt met een gewone pinpas niet in alle winkels pinnen
  • alcohol is wat duurder dan in Nederland
Ultieme tip: Ga wandelen! De natuur in. Zoek naar leuke wandelroutes, vooral als je de drukte wilt vermijden. De meeste toeristen gaan niet verder dan 1 km van hun auto vandaan, dus lopen maar!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Op zoek naar goud! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Els Kwakman op 11 november 2017

Prachtige natuur en zeer vriendelijke en behulpzame mensen. We hebben goud gezocht in verschillende rivieren alleen niets gevonden. De motels waren prima. Juist buiten de toeristische routes veel moois gezien.

Pluspunten Canada

  • ,vriendelijke mensen
  • helder stromende rivieren
  • prachtige natuur
  • rust

Minpunten Canada

  • eten is prijzig
Ultieme tip: Reis ook via de Highway 3, prachtige weg en veel te zien.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Niagara Falls (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Jill Lippinkhof op 09 november 2017

De Niagara Falls zijn heel indrukwekkend om te zien en van dichtbij te ervaren. De sfeer in het stadje is erg gezellig met veel toeristen. Veel voorzieningen en bezienswaardigheden. De Niagara Falls zijn een must see voor de oostkant van Canada.

Pluspunten Canada

  • aardige locals
  • goede sfeer

Minpunten Canada

  • veel toeristen
Ultieme tip: Een ronde in het reuzenrad op de strip in Niagara Falls.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Canada, een natuurexplosie om nooit te vergeten (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Jennie Hoogerwerf op 08 november 2017

Ongerepte natuur, wildlife om nooit te vergeten. Canada een land met vele uitersten. Bossen, bergen, meren, watervallen en een dierenbelevenis die je niet snel weer zal meemaken. Beren, walvissen, orca's, zeearenden om er maar een paar te noemen. Op een weg in een bos zomaar ineens een beer op je pad. Wakker worden en 5 grote elken in je voortuin, dobberend in een bootje zien hoe de orca's een aanval op zeehonden voorbereiden en uitvoeren. Wij hebben het allemaal gezien en beleefd. De rust in de bossen en meren is adembenemend. De steden zijn leuk, mooi en de mensen vriendelijk. Wij hebben twee keer een rondreis gemaakt naar eigen idee. We zouden heel graag weer een derde keer terug willen omdat we nooit genoeg zullen krijgen van dit fantastische vakantieland.

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Prachtige natuur
  • vriendelijke mensen
  • wildlife
  • bezienswaardigheden
  • watervallen
  • meren
  • bergen
  • bossen
  • canyons

Minpunten Canada

  • geen
Ultieme tip: Een goede voorbereiding wat er allemaal te doen is op jouw route.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het prachtige Canada (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Jaap Oosterwijk op 07 november 2017

In juni dit jaar besloot ik samen met een vriend naar canada te gaan. Na een lange goede vliegreis kwamen we aan in vancouver. Wat een prachtige stad. Na 3 dagen hebben we de camper opgehaald die we hadden gehuurd. Dit was een prachtige ervaring. De vrijheid die je kunt genieten in dit enorme land is fantastisch. De natuur die je ziet, de dieren die er leven. We hebben verschillende excursies gedaan zoals walvissen kijken. Helaas ging deze tocht door een winterstorm niet door. We mochten alsnog gratis een andere dag uitzoeken om te gaan. We hebben genoten, en gaan zeker nog een keer terug.

8,0
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Canada

  • aardige bevolking
  • betaalbaar
  • mooie natuur
Ultieme tip: Ga met een camper en minimaal 3 weken om een mooie tocht af te leggen
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

En dan zwemt er opeens een beer op je af... (bezocht in augustus 2009)

Review geschreven door Sandra Timnmermans op 06 november 2017

Canada staat bekend om de prachtige ruige natuur en de vele wilde dieren die er wonen. Genoeg te zien beleven! Tijdens een boottocht op de Blue River fotografeerde ik een zwarte beer aan de oever. Na een tijdje observeren stapte de beer vervolgens het water in en zwom recht op onze boot af. Wij zijn uit de weg gegaan, maar eerst een foto gemaakt natuurlijk.

8,7
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • natuur
  • wilde dieren

Minpunten Canada

  • prijzen
Ultieme tip: Beren spotten bij Tofino, Blue River en in Banff NP. Orka's en walvissen zoeken met een zodiac. Paardrijden, kanoën, wandelen, fietsen door de prachtige bossen.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Canada (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Fenny Hemmen op 05 november 2017

Canada is een prachtig land! Veel natuur en wat een rust. Ik heb ook de zonsopkomt bij de Niagara Watervallen (Canadese kant) gezien. Het was zeker de moeite waard om vroeg op te staan en dit natuurlijk schouwspel te kunnen bewonderen.

Pluspunten Canada

  • Aardige locals
  • prachtige natuur

Minpunten Canada

  • duur
Ultieme tip: Ja, de watervallen dus ;)
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Veelzijdig Canada! (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Linda Kloppenberg op 05 november 2017

Zeker gaan fietsen door het Stanley Park in Vancouver! Genieten van de skyline van deze fantastische stad en de hoge Lions Gate Bridge. Waarbij de totempalen op Brockton Point een flinke indruk maken over de geschiedenis van Indianenstammen. Ook een eind gaan fietsen door de stad zelf geeft mooie plaatjes, zoals bij de Spanish Banks, Queen Elizabeth Park, Granville Island, Kitsilano Beach en Jericho Beach. Houdt wel rekening met de hoogteverschillen in de stad, anders wordt het een pittig stuk fietsen ;)
Vancouver Island zeker niet overslaan! Te veel moois om op te noemen om te bezichtigen, waaronder ook de fantastische surfstranden.
Huur een auto en ga rijden! Van Vancouver naar Whistler kom je langs het dorpje Squamish. Daar staat een gezellig hostel (Squamish Adventure Inn). Bezoek in de buurt de Shannon Falls waar het water van 355meter naar beneden valt. Hoogtepunt om zeker NIET over te slaan: Hike the Stawamus Chief! Ga voor de mooiste uitzichten en 'klim' echt naar top 3, dan naar 2 (1 kan evt. overgeslagen worden), neem wel genoeg water en eten mee (en een jas voor op de top!)
Whistler: ook zoooo veelzijdig: wintersporten, downhillen met mtb, hiken (Rainbow Trail), denk wel aan eventuele beer-ontmoetingen... ga nooit alleen op een hike!
Onderweg naar Kamloops: bezoek de Nairn falls en Joffre lakes (maak daar evt. een mooie hike). Bezoek pittoresk 'Lillooet' en zoek daar aan het eind van de dag een bakkerijtje op, waar je de overheerlijkste sticky cinnamon rolls 2 voor de prijs van 1 kan halen en nog veeeel meer lekkers! In de buurt van Lillooet geniet je nog even van adembenemende uitzichten op de reusachtige en met sneeuw bedekte bergtoppen en meren die omgeven zijn met veel groen.
Doorrijden naar Wells Gray pp, waar vele prachtige watervallen zijn (en muggen!). Reis vervolgen naar Mount Robson om daarna te beginnen aan nog 1 van de 'hoogtepunten' (letterlijk en figuurlijk): The Ice Field Parkway van Jasper naar Banff en geniet van 'the Rockies'!!

9,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Mensen zijn behulpzaam
  • Goed en veilig te bereizen ook voor een vrouw alleen
  • Voor ieder wat wils
  • Adembenemend mooi!

Minpunten Canada

  • Openbaar vervoer is duur
  • Temperatuur tussen dag en nacht kan enorm verschillen
  • Wildlife is mooi maar kan ook gevaarlijk zijn
Ultieme tip: (Samen) Auto huren geeft ultieme vrijheid, maar is duurder. Makkelijk en goedkoop met de Greyhound bus, maar stopt niet overal. Hitch hiking site geeft andere reismogelijkheden.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Canada & Alaska (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Marischa ter Beek op 05 november 2017

Een rondreis door Canada & Alaska in een geweldige beleving. Prachtige natuur afgewisseld met leuke steden. Een cruise door de inside passage, verlaten plekken en een uniek wildlife. Deze reis raad ik iedereen aan!

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Vancouver Island
  • Maligne Lake
  • Athabasca Glacier
Ultieme tip: Ga van de begane paden af voor een unieke beleving!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Adembenemende natuur (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Donja de Goede op 05 november 2017

Wat een mooi land met onwijs vriendelijke locals. De natuur is echt adembenemend. Het ene meer is nog mooier dan het andere. Je kunt hier heerlijk tot rust komen. Lekker ontstressen. Zorg ervoor dat je tijdens het wandelen met minimaal 4personen bent en geluid maakt zodat je niet oog in oog komt te staan met een grizzly beer. Dit is een land dat je echt gezien moet hebben als je een natuurliefhebber bent. Breng ook een bezoek aan de stad Victoria. Hier heb je hele leuke kleine watertaxis. Vanaf deze stad kun je een boottocht nemen om orka's en walvissen te zien! Zeker de moeite waard!!

Pluspunten Canada

  • locals
  • natuur
  • wildlife
Ultieme tip: Ga vroeg naar Lake Louis ivm de drukte en vergeet Morraine Lake niet. Zeker de moeite waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Met de camper door het westen van Canada (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Katja Bol op 07 oktober 2017

Vancouver Island vonden wij echt een eye opener, zeer relaxte en super aardige locals, schitterende natuur en prachtige dieren, we zijn een dag langer gebleven dan voorzien en hebben de dag erna ruim 900 km moeten rijden om uiteindelijk toch nog op tijd terug te zijn in Calgary voor de terugvlucht. Gaan we zeker nog eens naar toe in de toekomst. Afgelopen zomer zaten we trouwens precies aan de overkant van de Strait De Juan de Fuca, maar dan aan de Amerikaanse kant, Olympic State National Park. Zowel aan de Canadese als aan de Amerikaanse kant is het schitterend, super mooie wandelroutes langs de met bossen en kliffen bezaaide kust.

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • zeer aardige relaxte locals
  • minder overdreven dan Amerikanen
  • veel ruimte en natuur
  • ook voor vegetariers is er qua eten genoeg keuze vooral in de restaurantjes en bio supermarkten

Minpunten Canada

  • veel drukte bij de toeristische trekpleisters
Ultieme tip: We hadden geen campings gereserveerd en dat was goed te doen ondanks dat het midden in de zomer was... Op deze manier kwamen we vaak terecht op de wat meer natuur campings .
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Gevoel van enorme vrijheid (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Roelie Berg op 15 juli 2017

De natuur, zoals God de schepping heeft bedoeld. Wat een rijkdom, wat een vrijheid, wat een wonder. Wells Gray Provincial Park, Jasper, Icefield, Banff, Lale Louise, Magnily Canyon: allemaal plekken waar je geweest moet zijn.
Neem de kabelbaan de Whistler op en loop naar de top. Je bent letterlijk on de top of the world. Ervaar Gods wondermooie schepping.

Pluspunten Canada

  • De locals
  • geweldige mensen
  • Voorjaar
  • Wondermooie natuur
  • Ga in het voorjaar
  • Ervaar de rust

Minpunten Canada

  • Verder gewoon geen
  • Grote afstanden tussen de benzinepompen
  • Een vervoersmiddel nodig
Ultieme tip: Ga in gesprek met de oorspronkelijk bewoners van Canada. Ervaar waar jij vandaan komt en je wordt rijk overladen van de rijkdommen van Canada.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

West Canada (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Sil van Keulen op 30 juni 2017

Wat is Canada een mooi land.

De natuur is overweldigend en blijft je verbazen. Van de mooie plekken en meren in Jasper en Lake Louis waar je midden in de natuur staat. Als je goed oplet zie je zo veel bijzondere planten en dieren.

Totaal anders is Vancouver Island waar in Tofino de ontspannen sfeer en de surfstranden je tegemoet komen en tijdens tochten o.a walvissen kan zien.

De mensen zijn heel vriendelijk en toegankelijk wat de reis een extra dimensie geeft.

Wij gaan zeker terug.

8,8
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • rust
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers