Reviews Canada

Reviews Canada

9,0
9,4 Algemene ervaring
9,2 Beziens­waardigheden
8,3 Steden of plaatsen
9,3 Locals
9,1 Veilig
9,9 Natuur
7,9 Stranden
8,3 Klimaat
  • Aantal reviews: 267
  • Aantal waarderingen: 134

Vakantie Canada, Alberta (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Mathias Sinke op 07 mei 2017

Vorig jaar heb ik drie weken lang verschillende parken en plaatsen bezocht ik Alberta en British Columbia. Het was een prachtige ervaring omdat ik daar verschillende soorten natuur gezien heb. Heb Jasper, Banff en Waterton Lakes national park bezocht. Dit en nog wat andere plaatsen heb ik in een tripje van vier dagen gedaan. Ook heb ik nog een tour door de foothills van de Rocky Mountains gedaan. Tijdens de vakantie heb ik erg veel wilde dieren gespot. Deze vakantie is echt een aanrader voor iedereen!

9,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Canada

  • mooie natuur

Minpunten Canada

  • erg grote afstanden
Ultieme tip: Bezoek vooral veel nationale parken!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een onbeschrijfelijk mooie ervaring (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Paul Bänziger op 07 mei 2017

Als je van de natuur houdt, dan is Canada zeker een land waar je moet zijn geweest. Overal prachtige bossen, meren, rivieren en wilde dieren. Alleen de restaurantjes vielen een beetje tegen, maar voor de rest is er geen enkel minpunt te bedenken.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
9 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • super aardige mensen
  • prachtige natuur
  • weinig vervuiling

Minpunten Canada

  • slechte restaurantjes
  • sommige mooie plekken zijn moeilijk bereikbaar
Ultieme tip: Overnachten op de Night Inlet Lodge. Je wordt naar je slaapplaats gebracht met een watervliegtuigje, echt super gaaf!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Onvergetelijke reiservaring (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Paul Bänziger op 07 mei 2017

De mooiste ervaring van onze Canadareis waren de Rocky Mountains, Knight Inlet Lodge en ons uitstapje naar Alaska. Als je dan ook nog zwarte beren, grizzly's, orka's en walvissen ziet dan is dat echt super. Deze unieke ervaring ga je niet snel meer vergeten.

Ultieme tip: Knight inlet lodge
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtig Vancouver (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Marga Lanting op 07 mei 2017

Vancouver is echt wat ze zeggen. Vriendelijke mensen, prachtige natuur en een geweldige stad om te shoppen. Ben hier vijf dagen in mijn eentje geweest en heb mij geen moment verveeld of alleen gevoelt. Ik heb zelf gekozen voor een budgethotel. Een kamer voor mij alleen met gedeelde douche/toilet. Alles werd goed schoon gehouden. In principe ben je ook niet meer nodig. Je bent de hele dag weg en ontbijten, lunchen en diner kun je in elke straat doen. Neem wel goede wandelschoenen mee. Het is veel lopen en heuvelig.

Pluspunten Canada

  • vriendelijke mensen
  • prachtige natuur
  • veel te doen en te beleven
  • goede treinverbindingen

Minpunten Canada

  • duur
Ultieme tip: Vanaf Canada Place rijden de hele dag gratis shuttles naar bezienswaardigheden zoals: Grouse mountain en Capilano Suspension Bridge park
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Adembenemend (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Han Wintermans op 07 mei 2017

Met een camper door West-Canada is een adembenemende ervaring. Zoveel moois, het is bijna te veel.
Aardige mensen, goede campings op hele mooie plaatsen. Goede wegen en erg rustig in september.
Wat temperatuur betreft kun je warmte en kou hebben. Vooral bij de Icefield Highway route kan het erg koud zijn! Vancouver eiland is ook erg de moeite waard

Pluspunten Canada

  • aardige mensen
  • relaxed rijden
  • veel campings
  • niet extreem duur
  • ontzettend veel moois te zien

Minpunten Canada

  • geen
Ultieme tip: Dutch Lake, waar een mooie camping is en waar je heerlijk kunt roeien of kanoën. Een prachtige plek!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldig land (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Gean Domenie-Geboers op 07 mei 2017

Wat een super mooi land. Waar je van de ene verbazing in de andere valt qua schoonheid en diversiteit van het land. Mensen zijn vriendelijk en relaxed. Wild wat je langs de wegen ziet is zo indrukwekkend, beren, snowgoats, rendieren.
Echt een aanrader voor iedereen die van natuur houdt met een afwisseling van leuke schattige stadjes en dorpjes.

Pluspunten Canada

  • vriendelijk

Minpunten Canada

  • geen
Ultieme tip: Ga in ieders geval orka's spotten bij Victoria met een zodiac boot! Geweldige ervaring.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Wandelen bij Athabasca Glacier (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Christa Thieme-Krüs op 07 mei 2017

Athabasca Glacier is een gletsjer in de Canades Rocky Mountains, Alberta en gemakkelijk te bereiken via de Icefields Parkway. Het wandelpad naar de gletsjer verandert voortdurend doordat het smeltwater van de gletsjer zijn eigen weg zoekt. Dit zorgt ervoor dat je soms op creatieve manieren de kleine stroompjes dient over te steken. Soms kan je het beste springen, op andere momenten is er door de parkbeheerders provisorische een brug van stenen en planken gemaakt. Het is een avontuurlijke manier om de gletsjer te bereiken.

8,7
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Mooie uitzichten
  • ruige natuur
  • aardige gastvrije locals

Minpunten Canada

  • Veel toeristen op de Icefields Parkway
Ultieme tip: Parkeer bij Athabasca Glacier niet op de grote toeristische parkeerplaats maar op het kleine parkeerplaatsje een eindje verderop voor een ruigere wandelroute naar de gletsjer.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Jesper van Hulst op 07 mei 2017

We hebben een rondreis gemaakt. We zijn begonnen in Seattle (Amerika), toen hebben we twee weken in Canada rondgetrokken, daarna hebben we nog twee weken lang door Amerika getrokken.
We hebben in Canada beren en veel andere dieren gezien.

Pluspunten Canada

  • De mensen zijn vrij gastvrij
  • mooie natuur

Minpunten Canada

  • vrij duur vergeleken met Amerika
  • Er word vrij veel frans gesproken
Ultieme tip: Als je veel door de natuurparken gaat, neem dan en auto met 4 wiel aandrijving.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

The wild (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Jessica Kardoes op 07 mei 2017

Mooiste en avontuurlijkste vakantie die wij tot nu toe hebben meegemaakt. Mooie flora en fauna en geen dag verveeld of geen mooie canvas momenten gezien. Super vriendelijke mensen en overal ben je welkom. Wij willen graag Canada verder ontdekken!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Een en al natuurschoonheid (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Naomi Hoogeland op 07 mei 2017

Banff National Park, in een woord: wauw!
Mijn hoogtepunt (letterlijk) was Moraine Lake. Bij de parkeerplaats is een 'rots' gemaakt van keien. Te beklimmen via een wandelpad of klauter avontuurlijk via de keien omhoog! Vanaf boven is het meer nog tien keer mooier.
Lake Louise is prachtig blauw. Loop een stukje langs het meer op, daar is het veel rustiger.
In het plaatsje Banff zijn genoeg mogelijkheden om te eten en talloze winkeltjes om souvenirs te scoren.
Jasper National Park, waar kan ik beginnen? De verwachtingen lagen hoog voordat ik je bezocht. Elke verwachting heb je waargemaakt.
De Icefields Parkway: absoluut de mooiste weg die ik ooit heb gereden. Na elke bocht zie je iets moois! Kijk goed om je heen, want wie weet spot je wel een beer.
Hou je van spanning? Loop dan over de Glacier Skywalk. Deze glazen boog over een diep ravijn laat je hart sneller kloppen.
Liever sneeuw en ijs aanraken? Ga dan de Athabasca Glacier op. Dit is een enorm bijzondere ervaring.
Mooie meren kent Jasper National Park genoeg: Bow Lake, Medicine Lake, Maligne Lake, Patricia Lake en Pyramid Lake. Elke meer heeft zijn eigen charmes.
Mijn hoogtepunt was de Angel Glacier. Vlakbij het plaatsje Jasper kan je de gletsjer bekijken. Je kan ook oog in oog komen te staan met de gletsjer door een pad naar boven te nemen over grind en keien. Leuk extraatje: tijdens de klim naar boven zie je veel wildlife.
Wil je vlakbij bulderend water in de buurt komen? Bezoek dan zeker de Mistaya Canyon!
Yoho National Park, waar kan ik beginnen? Je bent klein, maar zo fijn!
Eerste hoogtepunt was het prachtige meer Emerald Lake. De kleur is zo bijzonder.
Op twee staat de Takkakaw-waterval. Van een afstand al een indrukwekkend gezicht. Maar wist je dat je ook een heel stuk naast de waterval omhoog kan klimmen? Het is een klim over keien, rotsen en grind. Tijdens je klim voel je de spetters op je gezicht en zie je de mensen en de bomen onder je steeds kleiner worden.

Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ook bij wat bewolkt weer is Lake Louise de moeite waard (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Gerard Diepenmaat op 07 mei 2017

Canada is volgens ons een groot natuurpark. Waar je ook bent in het westen, het is allemaal ongerept.
Een prachtig land om doorheen te reizen. Neem er wel voldoende tijd voor, er is zo ontzettend veel te bekijken. Op de route tussen Banff en Jasper, de Icefield Parkway, heb je erg veel kans om beren, berggeiten en ander wild tegen te komen.

Pluspunten Canada

  • Veel natuur
  • waar je gewoon doorheen kunt rijden

Minpunten Canada

  • Is nogal prijzig
Ultieme tip: Vergeet vooral Natuurpark Waterton, op de grens van Amerika, niet!
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Een reis terug naar de natuur! (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Jebbien Boidin op 23 april 2017

Onze rondreis door Canada begon in Vancouver. Iedere Canadees heeft een grote zware auto, maar wij hebben heerlijk gereisd in onze witte Chervolet met een koffer in de kofferbak en een koffer op de achterbank.
Vancouver was een verrassende stad die erg schoon en verrassende plekken heeft zoals de foodhall. Wij vonden het heerlijk om de stad op de fiets te verkennen. Na de grote stad zijn wij naar Telegraph Cove gereden. Hier zaten we in een hotel die pas sinds een jaar met de auto te bereiken is en waar je geen bereik hebt met je telefoon. Wat een uitzicht en rust heb je daar! Ik wil iedereen met plannen voor Canada adviseren hier heen te gaan. Op dezelfde plek hebben we nog een walvissentocht gemaakt. Erg mooi en door de laaghangende mist heel mysterieus! En wat leuk om te horen hoe orka's onder water communiceren. Ik had hier weleens over gelezen maar het ervaren is toch bijzonderder!
Na deze geweldige ervaring zijn we naar Ucluelet gereden voor onder andere onze eerste ontmoeting met beren en waar we de allerlekkerste Taco's gegeten hebben bij Taccofino. Ook dit mag je niet overslaan! Echt om je vinger bij af te likken!
Via Wistler waar we in de sneeuw hebben gestaan zijn we naar Clearwater gereden en naar Jasper. In Jasper hebben we rendieren gezien met zulke grote geweien die zelf de lokale Canadees nog nooit gezien had. En wat een geluid maken die beesten!
Tijdens de reis hebben wij maar een keer regen gehad wat heel positief was want hierdoor was de glacier genaamd Colombia Ice Field extra mooi blauw. De hike met gids op de glacier was echt een ervaring die ik niet snel vergeet. Zo ontzettend mooi! Als goede afsluiter zijn we naar de bekende meren in Banff geweest. Ook hier hadden we prachtig weer waardoor alle kleuren extra mooi waren. Via Calgary zijn we terug naar Nederland gevlogen.
Gedurende het rijden hebben wij veel hikes gemaakt in de oogverblindende natuur.
Ik ben een cultuurliefhebber maar de natuur in Canada heeft mijn hart gestolen.

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Vriendelijke mensen
  • Zelfstandig reizen
  • beeldschone natuur
  • rust
  • niet zo veel toeristen(Aziaten)
  • prima om in september heen te gaan
  • wandelen en hiken

Minpunten Canada

  • even duur of zelfs soms duurder dan Nederland dus daarom is zelf koken een goed alternatief
Ultieme tip: -Ucluelet voor de omgeving en de walvissentocht -Colombia Ice Field, hike met gids -Taccofino voor de Tacco's -Zorg dat je tijd hebt om onderweg ook verrassende hikes te maken
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis Oost-Canada (Quebec) (bezocht in juni 2013)

Review geschreven door Annemiek Olink op 13 maart 2017

Deze keer een rondreis gemaakt langs Toronto, Kingston, Montreal en Quebec city, prachtige natuur goede wegen en overal goede en schone toilet voorzieningen langs de wegen (ik ben rolstoel gebonden) Veel bezienswaardigheden waren voor mij toegankelijk, in de CN tower geen entreekosten voor rolstoelers en vele andere attracties tegen gereduceerd tarief! Hotels niet altijd aangepast maar altijd een goede oplossing geboden. Ook op de luchthaven hele goede begeleiding.

Pluspunten Canada

  • ruimte
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis met camper door Canada: rondje Vancouver (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Diana van der Poel op 26 februari 2017

In september hebben wij via Jan Doets drie weken met een camper door Canada getoerd. Eerste 2,5 dag verbleven wij in Vancouver, waar we twee dagen een fiets hebben gehuurd en de stad hebben verkend. Een mooi hulpmiddel om deze mooie stad te leren kennen. Daarna de camper opgehaald bij Fraserway en richting het oosten gereden waar we onder andere de volgende toeristische plaatsen hebben bezocht: Lake Louise, Banff, Jasper en Whistler. Drie weken voortreffelijk weer gehad, waardoor de Rockies en de natuur zo mooi waren om doorheen te rijden. Met één woord 'FANTASTICH' en zeker een aanrader om dit mooie afwisselende land te bezoeken.

Pluspunten Canada

  • rust

Minpunten Canada

  • geen
Ultieme tip: Een echte aanrader is om in Vancouver een fiets te huren en zo de stad te verkennen. Het is zo'n mooie stad om op de fiets te bekijken en is voor eenieder goed te doen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Canada (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Inge van den Bosch op 25 februari 2017

Prachtige bestemming, zie de beren walvissen en orca's. Geniet van de natuur en de rust. Prima te doen met camper of auto. Zie ook de watervallen en de diverse natuurparken zoals Banff, Jasper en Wells gray national park. Je bent verkocht aan dit prachtige land als je er bent geweest. Zie prachtige meren zoals Peyto Lake. Teveel om op te noemen en dit jaar wordt het mijn 25e keer.

9,4
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Canada

  • aardige mensen
  • prachtige natuur

Minpunten Canada

  • erg druk in zomer juli/augustus bij moraine lake (tip; bezoek voor 10.00 uur of later op de dag) en
Ultieme tip: Beren zien; campbell river via eagle eye of stewart/hyder of tideripe tours in telegraph cove en verblijf bij hidden cove lodge ! Amazing
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtig (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Renate Bergen op 22 januari 2017

Echte aanrader! Wij waren er in de zomer. De temperaturen zijn dan rond de twintig graden, tenzij je je in de bergen begeeft. Daar is het een stuk kouder. De omgeving is prachtig. Je rijdt tussen de bergen door, besneeuwde toppen. Komt langs prachtige meren. Icefield Parkway en omgeving is een aanrader!

Pluspunten Canada

  • Natuur
  • Actief
  • Bergen
  • meren

Minpunten Canada

  • duur
  • eten
Ultieme tip: De blauwe meren en omgeving in het Yoho national park.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

blijft altijn in mijn gedachten (bezocht in september 2006)

Review geschreven door Wilco Jansen op 16 januari 2017

Zes weken gereisd van Calgary naar Vancouver. Een onvergetelijke ervaring. De mooiste natuur die ik ooit, als min of meer wereldreiziger, heb ervaren. De wegen zijn heel bijzonder, er wordt erg rustig gereden. Heel verrassend, na elke bocht dient zich een nieuw uitzicht aan. Neem vooral de Icefield Highway van Banff naar Jasper!

Ultieme tip: Clearwater, Dutch Lake Resort & RV Park, huur een huisje, A frame, aan de rand van het meer! Bezoek het Wells Gray Park!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Het beloofde land (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Lia Bertram op 24 december 2016

Canada is een prachtig land.
Geweldig mooie natuurparken, helder blauwe meren, ongerepte bossen, prachtige steden met historische gebouwen, vriendelijke, behulpzame mensen, heerlijk eten.
Natuurlijk het wild, de beren, moose, elk, vele roofvogels, orka's.
Canada......een land wat heel veel te bieden heeft.

Pluspunten Canada

  • natuur
  • steden
  • vriendelijke mensen
  • ruimte
  • rust

Minpunten Canada

  • ik weet geen minpunten
Ultieme tip: Een overnachting in Sacacomie lodge mag niet ontbreken op je prachtige reis door oost Canada.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Icefield Parkway (bezocht in juni 2014)

Review geschreven door Sandra Fotografie op 10 december 2016

Tijdens mijn rondreis door Oost- en West-Canada van juni 2014 ging een deel van de reis via de Icefields Parkway in West-Canada. Deze 230 kilometer lange highway staat bekend om zijn prachtige natuurschoon en is een van de meest adembenemende wegen waar ik ooit overheen ben gereden.

De Icefields Parkway is een tweebaansweg dwars door een landschap van bergen, meren, gletsjers en watervallen. Een echte snelweg is het niet, want het wild loopt over en naast de weg. Het begint met een bezoek aan een van de bekendste meren van Canada, Lake Louise. Langs het prachtige blauwe meer loopt een wandelpad wat je dichterbij de Victoria-gletsjer brengt. Vlakbij is Lake Moraine. Dit is eveneens een prachtig blauw meer, maar dit meer is omgeven door twee gletsjers en bergen. Langs het meer loopt een pad en wanneer je dit volgt, kom je uiteindelijk uit bij een waterval. Na een blik op de Bow-gletsjer was de volgende stop Peyto Lake. Dit is een superblauw meer met een bijzondere vorm. Vanaf het uitzichtpunt kan je het meer en de omgeving goed zien. De Mistaya Canyon is een diepe kloof waar een enorme hoeveelheid water doorheen stroomt en de vormen ervan laten goed zien wat de kracht van water is. De volgende toeristische stop is het Icefield Centre. Vanaf een terras heb je prachtig uitzicht op de gletsjer. Een korte klim brengt je naar het beginpunt van de gletsjer. De Sunwapta Falls zijn langs de kant van de weg. Dit is niet een hele grote waterval in tegenstelling tot de Athabasca Falls die 24 kilometer verderop liggen. Er is een deel waar het water vroeger heeft gestroomd en de waterval nu is opgedroogd. Hier kan je tussen de uitgesleten kloof doorlopen en het begin van de waterval zien. Aan het eind splitst de snelweg in de 93A richting Edith Cavell. Een wandeling van 1,4 kilometer brengt je de Angel-gletsjer met eronder een bevroren meer. Het plaatsje Jasper is het einde van de Icefields Parkway. Een wandeling rond Pyramid Lake geeft je een mooi uitzicht op de omgeving.

Pluspunten Canada

  • natuur

Minpunten Canada

  • grote afstanden
Ultieme tip: Vliegveld van Toronto en Vancouver is makkelijk bereikbaar met OV. Lever je huurauto in zodra je in de stad bent aangekomen. Scheelt in (parkeer)kosten en stress in stadsverkeer.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geboorteland bezoeken (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Roos Meijers op 10 december 2016

Vroeger toen mijn ouders er woonden mocht je nog geen glaasje bier in je eigen tuin drinken. Nu zijn er drankwinkels zat. Drugstore genoemd, je moet je wel legitimeren. Maar het land is voor mij te groot. Voor een ijsje moesten mijn zus en oudste zoon drie uur rijden (heen-en weer).

Pluspunten Canada

  • Indianenstam bezocht
  • En de grote waterval
  • en vebleven bij Canadezen.

Minpunten Canada

  • Taxi bij Toronto veels te duur
Ultieme tip: Wij hadden huurauto's, die stonden al klaar bij het vliegveld. Dus heuvels op en af ... overal bomen en nog eens bomen. Net een achtbaan. Maar je ziet wel meer van Canada.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Canadian Rockies (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Louise Poortvliet op 19 oktober 2016

Na al zo'n 2 weken te hebben rondgereisd in het westen van Canada, kwamen we aan in de Rocky Mountains. Jasper was het eerste Nationale Park dat we hier bezochten en hoe mooi is dit!! Veel drukker dan andere parken maar als je goed om je heen kijkt begrijp je ook meteen waarom. De natuur, de bergen, knalblauwe rivieren en de rust, het is gewoon overweldigend! September is een mooie periode om de parken in de Rocky Mountains te bezoeken, de bomen beginnen al te verkleuren en 's nachts valt er zo nu en dan een laagje sneeuw waardoor de bergen nog mooier uitkomen dan ze al zijn.

Pluspunten Canada

  • Aardige locals
  • Relaxte sfeer
  • Engelstalig
  • Indrukwekkende natuur

Minpunten Canada

  • Kort reisseizoen
Ultieme tip: Ga op tijd je bed uit en zorg dat je voor de toerbussen aankomt op de bekendste plekken, maar stop ook gewoon even langs de weg.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Wonderschoon (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Jori Haar op 12 oktober 2016

Op naar Canada, Nova Scotia wel te verstaan. Met 8 man op vakantie van zuid naar noord Nova Scotia (en later ook richting Toronto). Als eerst viel mij op hoe schoon en fris de lucht ruikt, een en al groen ruik je, heerlijk. Wat ik leuk vind is dat iedereen heel gemoedelijk en relax is. De wegen zijn rustig alsof je alleen bent op de wereld (zelfs in de stadjes is het niet druk op de weg) In het noorden hebben we een 9km lange trail gelopen door de ruige natuur. Ook hebben we overnacht aan zee. Het huisje stond langs de weg die ligt aan zee, de hele kust was groen van het gras en als je met de trap naar beneden liep dan liep je op het strand en kon je het strand lekker aflopen, mooi en rustig. Het huisje zelf was vrij prijzig maar aangezien we met 8 personen waren viel het reuze mee. Alle kleine stadjes zijn leuk om te bezoeken, de stijl is kleurrijk en heeft op zich ook wel iets van midden-Europa weg, huisjes van hout en allemaal verschillend gebouwd.

Pluspunten Canada

  • frisse lucht
  • natuur
  • relax
  • aardig

Minpunten Canada

  • alles met de auto
Ultieme tip: Huur een auto en ga door heel Nova Scotia! Aangezien dit een "redelijk" klein gebied is kun je een heel rondje met de auto in 2/3 dagen doen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rocky Mountains (bezocht in september 2013)

Review geschreven door Sabine Pagie op 11 oktober 2016

Canada is geweldig mooi, zeker als je een natuurliefhebber bent. We hebben ontzettend mooie bergwandelingen en kanotochten gemaakt, en zijn ook wezen walvisspotten. Het was onvergetelijk! Vanaf Calgary zit je zo in de Rocky Mountains en lijkt het alsof je dwars door een schilderij rijdt. De vele National Parks zijn allemaal het bezoeken waard. Wij hebben met camper gereisd en vonden dit ideaal, Canada is hier ook duidelijk op ingericht. Ik maakte me vooraf toch wel lichtelijk zorgen over de beren die je tegen kan komen. Je wordt er dan ook om de haverklap op gewezen met een waarschuwingsbord. Tijdens wandelingen word je geadviseerd veel geluid te maken als je een bocht nadert. We hebben vanuit de camper uiteindelijk wel een beer en twee jongen de weg zien oversteken, en dat was toch echt super!

9,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Extreem mooie natuur
  • Ontzettend veel mooie hikes
  • Makkelijk te bereizen met camper
Ultieme tip: De hike bij Lake Louise moet je echt niet overslaan!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Oh Canada... (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Amber Meerman op 10 oktober 2016

Canada is by far the most beautiful county I've ever visited. The scenery changes every second by your perspective, traveling clouds, the sun and your point of view. The mountains are so intense and you get the chance to see some spectacular wildlife. I got so lucky to see a wolf, a moose, some elks and mountain goats and bighorn sheeps, an eagle and my biggest dream, a bear. The people in Canada are so kind, generous, and respectful to others and nature. For someone like me who loves nature, wildlife, hiking and sleeping in the middle of nowhere, Canada is the place to go.

Pluspunten Canada

  • nice people
  • beautiful scenery
  • easy roads
Ultieme tip: Drive from Edmonton to Banff through Jasper National Park. It's been rated by National Geographic as one of the most spectacular drives all over the world. It's true.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Canada met huurauto en tentje (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Wauda Maas op 10 oktober 2016

Ruim 3 weken rondgetrokken door de prachtige Canadese natuur, echt Gruun zoals we dat op z'n Brabants zeggen. Goede wegen, schitterende natuur, prachtige wandelpaden, veel wilde dieren, mooie natuurcampings en vriendelijke mensen. Kortom genieten, een zeer uitgestrekt land waar je tot rust komt. Wij hebben slechts een klein stukje bekeken zo'n 3000 km + enkele kanotochten en wandeltochten, maar durven gerust iedereen die van avontuur en natuur houdt aan te raden Canada te bezoeken.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Canada

  • De ruimte
Ultieme tip: 1 goede tip? Neem goede wandelschoenen mee!
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Wat een mooi land, in drie weken van Toronto naar Vancouver (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Agnes Snijders op 10 oktober 2016

Heel gastvrij, heerlijk om te eten en te drinken.
Natuur is geweldig, vooral de Canadian Rockies.
Zwarte beer gezien, herten, vogels, watervallen, de een nog mooier dan de ander.
En vooral, ook al ben je in de natuur, heerlijke schone toiletten.
En toch zo simpel, geweldig, overal mooie wandelroutes en ontzettend lieve mensen.

Pluspunten Canada

  • betaalbaar
  • vriendelijk

Minpunten Canada

  • fooi
Ultieme tip: Geef je over en ga gewoon naar binnen als het van buiten er niet uitziet. Als je dan binnen bent is het eten geweldig. Wat je over hebt, kun je meenemen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Met de tent Canada ontdekken (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Jessica Kardoes op 10 oktober 2016

Canada is een waanzinnig mooi land. Wij hebben onze ogen uitgekeken en konden alsmaar niet geloven dat wij ons hier bevonden. We hadden besloten om met de tent British Colombia en Alberta te gaan verkennen. En dit is zeker de moeite en de ervaring waard. We zijn onze reis begonnen in Victoria en zijn vandaar uit naar Campbell River gereden waar we op een mooie provinciale camping hebben gestaan. Hier zijn we een dagtrip gaan doen om orka's en andere marine dieren te spotten. Binnen tien minuten zagen we een groep orka's om vervolgens de rest van de dag bultruggen, zeehonden, dolfijnen, zeearenden en ook zwarte beren te zien. Onze reis ging na Vancouvers Island door naar het vasteland waar we intens hebben genoten van de bergen, rivieren en meren. We zijn het langst gebleven in het plaatsje Jasper. We waren hier omringd door bergen en alle bergen leken op geplaatste canvasdoeken. We voelde ons vrij in de natuur en genoten van de camping, de flora en fauna die we tegen kwamen. We zijn via Banff met diverse stops doorgereden naar Vancouver. Wat een wereldstad is dat. Mega indrukwekkend en zeker de moeite waard om hier een paar dagen door te brengen en diverse bezichtigen te zien zoals de skyline vanuit een watervliegtuig. De mensen in heel Canada zijn onwijs vriendelijk en zijn altijd bereidt je te helpen. Voor ons echt een land om zeker nog een keer naar terug te gaan en de rest van te ontdekken.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Canada

  • vriendelijk
  • schoon
  • vrij
  • mooie natuur

Minpunten Canada

  • niet
Ultieme tip: Met een zodiak op zoek naar marinedieren in Campbell River. Een safariboat-tour in Clearwater. Ga wild kamperen in Jasper en bezoek daar de skytram, diverse watervallen. Vancouver.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtige CANADA (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Dirk Koeleman op 10 oktober 2016

We gingen een reis maken vanaf Edmonton naar de Rocky Mountains in Canada. De reis om daar te komen is lang. Eerst een nacht slapen in Edmonton, daarna met de auto naar Hinton. Een prachtig gebied. Van daar naar Maligne Lake, daar kan je ook naar Maligne Canyon, ook heel mooi. Daarna zijn we na een paar dagen de Colombia Icefield's afgereden, een pracht trip. Een bezoek gebracht aan Banff en diversen watervallen bezocht: prachtig. Daarna doorgereden via Radium Hotsprings, Kamloops en Wells Grey Park, wat allemaal geweldig was. Kan nog wel een uur schrijven, het is allemaal geweldig mooi.

Pluspunten Canada

  • Aardige mensen
Ultieme tip: Bezoek Maligne Canyon, maak een trip over Colombia Icefields, neem voldoende water mee want de wegen zijn lang zonder dorpen of steden.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Met de camper West-Canada ontdekken (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Gilberte Dimicolis op 09 oktober 2016

Na een bezoek van een dag aan Vancouver (moet je zeker met de fiets doen als je zo weinig tijd hebt) namen we in Tsawwassen de boot naar Vancouver Island. Volgens de gids prachtig maar gezien we geen schitterend weer hadden is - zeker de westkust met Tofino en Ucluelet - dit toch wat tegengevallen.
De Inside Passage, een boottocht van vijfhonderd kilometer en vijftien uur tussen ontelbare eilanden van Port Hardy naar Prince Rupert, moest één van de absolute toppers van onze reis worden. Maar een onophoudelijke regen besliste daar anders over. De paar blows van walvissen die we zagen kon niet veel goed maken.
Maar we verloren onze moed niet en in plaats van rechtstreeks naar de Rockies te rijden deden we toch de geplande omweg via Alaska. En gelukkig maar want Stewart/Hyder vielen enorm goed mee. Net alsof we in een ander tijdperk belandden, een puur Western decor.
Op weg van Alaska naar de Rockies (via Smithers en Prince Georges) zagen we onze eerste beer. Hij stak op zijn dooie gemak de weg over.
De absolute topper van onze reis moesten de Rockies worden. En die hebben onze torenhoge verwachtingen meer dan ingelost. De driehonderd kilometer van Jasper naar Banff staan bekend als het mooiste stukje weg ter wereld en ik kan het geloven. Echt het Canada dat we kenden van de documentaires op National Geographic.
Van de oversteek van Banff naar Vancouver, waar we onze camper terug moesten inleveren, hadden we weinig verwacht; dit is echter ontzettend goed meegevallen omdat we in een totaal ander landschap terecht kwamen. De woestijn rond Kamloops had echt wel iets. Whistler was veel mooier dan beschreven.
Besluit: Canada is een prachtig en enorm gevarieerd land (verleden jaar deden we de oostkant) met uitermate vriendelijke mensen. En buiten een karibou hebben we alle wildlife van tamelijk dichtbij kunnen zien.

8,1
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Prachtige en gevarieerde natuur
  • uitermate vriendelijke mensen

Minpunten Canada

  • Geen garantie op mooi weer
  • De wegaanduidingen zijn niet altijd duidelijk
Ultieme tip: Positief: koop je Discovery Pass (parkenkaart) op voorhand op een veilingsite. Negatief: laat je niet verleiden om recovery centra voor wildlife te bezoeken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Canada hotspots (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door marjolein binnema op 09 oktober 2016

Aanraders in Canada zijn Jasper en Banff, beide nationale parken. Hier kun je wandelen, fietsen in een stukje mooie natuur. Op de camping word je wakker met herten om je camper heen. Lake Louise, een prachtig meer waar je kan wandelen. En een indrukwekkende Icefield Parkway van 230 kilometer lang met alleen maar mooie natuur en waar we regelmatig een beer konden spotten. Peyto Lake is een prachtig meer, ook kun je genieten van meerdere watervallen. Vancouver is een prachtige stad, minpunt vonden wij de stad Calgary waar naar ons idee weinig te beleven was

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • aardige mensen
  • prachtige natuur

Minpunten Canada

  • veel toeristen bij lake louise
  • de stad calgary
Ultieme tip: Om met de camper door Canada te reizen. Een pasje kopen zodat je voor een prijs tot alle nationale parken toegang hebt.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Amazing Canada! (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Hennie Hennie op 08 oktober 2016

Canada is een overweldigend land! Prachtige natuur; bergen, watervallen en meren met de meest geweldige kleuren! Hele mooie en gezellige steden! Vancouver is een absolute aanrader! Net als de kleinere plaatsen, Jasper en Banff.

Het land per camper verkennen is een absolute aanrader! De mensen zijn zeer vriendelijk en behulpzaam. Het is een duur land, maar zeer de moeite waard!

Pluspunten Canada

  • prachtige natuur
  • super aardige mensen
Ultieme tip: Ziplining in Whistler is een absolute must do!
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

West Canada (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Sheryl de Waard op 08 oktober 2016

West Canada, eigenlijk moet iedereen er een keer geweest zijn. De natuur is overweldigend mooi en is bijna niet vast te leggen op een foto, met de Rocky Mountains voor mij het bijzondere hoogtepunt. Yoho National Park vond ik vooral erg indrukwekkend en ik raad iederaan sterk aan om hier tijd voor vrij te maken! Lake o'Hara en de Iceline-trail werden daardoor onverwacht de mooiste ervaringen in de Rockies. Jasper volgt op korte afstand, met de Angel Glacier, Whistler Mountain en Maligne Road/Lake. Mijn advies is ook om zeker naar Miette hot springs te rijden na het avondeten, de omgeving maakt het alleen al waard om vervolgens de vermoeide spieren na een dag hiken bij te laten komen. Wanneer je dan terugrijdt met ondergaande zon en kans op wildleven (mountain goats, deer, bighorn sheep, elk et cetera) maakt het een mooie afsluiting van de dag

Pluspunten Canada

  • alles
  • natuur
  • rust
  • ontbijt
  • lokale bevolking
  • wildleven
  • hiken

Minpunten Canada

  • sommige plekken veel toeristen
Ultieme tip: Iceline-trail bij de Takakkew Falls in Yoho National Park.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

West Canada (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door William Boender op 08 oktober 2016

Wij begonnen met onze reis in Calgary (leuk voor een dag), waarna we door reden met een huurauto naar de Rocky Mountains. Dit is eigenlijk wel het hoogtepunt van onze reis geworden. Vooral het minder ontdekte National Park Yoho was ontzettend mooi! Lake o'Hara is moeilijk te bereiken als je geen busticket weet te bemachtigen, maar zelf de tien kilometer lopen vanaf de parkeerplaats is goed te doen en het dubbel en dwars waard! Jasper en Banff mogen zeker niet worden overgeslagen, ondanks dat dit qua toerisme stuk drukker is. De uitgestrektheid van de natuur is niet in woorden te omvatten. Vanuit Jasper zijn we via Clearwater en Whistler naar Vancouver Island gereden. Leuke tussenstops op weg naar een ander hoogtepunt. De whale watching-tour bij Campbell River was fantastisch! Zowel de walvissen (humpback whales) en de orka's lieten zich gelukkig genoeg zien, wat een magnifieke beesten. Ucluelet en Tofino zijn leuke laidback stadjes met geweldig mooie zonsondergang.

8,9
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Natuur
  • bewoners zijn super aardig
  • Wildlife
  • Natuurparken
  • trails
  • ontbijt
  • wat eigenlijk niet?

Minpunten Canada

  • Klein nadeel is dat de bekende plekken ook vol toeristen staan. Maar met de schitterende natuur is dit zeker logisch!
Ultieme tip: Zorg voor een goede conditie, zodat je de langere trails kunt lopen (denk aan twintig kilometer). Je wordt niet teleurgesteld met de uitzichten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Lake Louis is een aanrader.. je kan er uren rondlopen over het ijs❤ (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Jacolien Westerink op 04 oktober 2016

Echt een droom. Je komt er aan rijden en parkeert de auto. Je loopt naar beneden en ziet alleen maar wit wit en nog eens wit. Een groot hotel en alleen maar een grote witte ijsvlakte . Als je het meer rond wil lopen kan dat ook gewoon. Er waren veel mensen maar je kwam ze bijna niet tegen

Pluspunten Canada

  • aardig
  • behulpzaam

Minpunten Canada

  • reistijd
Ultieme tip: Een cinnamon bun in de winkelcentra
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers

Adembenemd mooi (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Gino Mogot op 04 oktober 2016

Oneindig prachtige natuur. Meren in een kleur blauw die je nooit eerder hebt gezien, gezellige dorpjes, wilde dieren in overvloed. Canada is prachtig. En koud, zelfs in September, dus zorg dat je voldoende warme kleding inpakt. Wat ik nog even belangrijk vind om te vermelden is dat er in en rondom Banff National Park ontzettend veel wilde dieren worden doodgereden. Ook grizzly beren. Toen wij Banff bezochten, bleken er binnen 24 uur al 3 grizzly beren te zijn doodgereden. Daar word je als natuurliefhebber ontzettend boos en verdrietig van. Het is onze plicht als bezoeker van een prachtige plek als Banff, om zo voorzichtig mogelijk om te gaan met al het moois dat het park te bieden heeft. Houd je aan de snelheid, of rijd wat langzamer, er is toch zoveel moois te zien onderweg!

Pluspunten Canada

  • betaalbare restaurants
  • , mooie natuur

Minpunten Canada

  • lange afstanden
Ultieme tip: Banff National park, Vancouver island
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ranchwork (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Nelanie Jansen op 04 oktober 2016

Mijn ervaring met Canada is dat het een ontzettend mooi land is met heel veel verschillende landschappen. Ik ben alleen in British Columbia geweest, wat zeker een erg mooi gedeelte is. De cliché dat Canadezen aardig zijn klopt ook echt.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Veilig land
  • aardige mensen.

Minpunten Canada

  • niet goedkoop
Ultieme tip: Probeer een ranch te vinden en ga paardrijden! Een hele goede manier om meer van de natuur en de dieren te zien en je krijgt een beetje mee van authentiek Canada.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Algonquin Park (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Tim Ooms op 04 oktober 2016

Een must als je in de buurt bent. Huur een kano of boek een dagtour kanoën door de prachtige meren van Algonquin Park. Wie weet spot je wel een eland of een zwarte beer in de oevers! Daarnaast kun je genieten van de prachtige natuur van Canada en overal heel dichtbij komen.

Ultieme tip: Greyhound is een eenvoudige en goedkope manier om met de bus het land te verkennen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Tadoussac place to be for whalewatching (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Tim Ooms op 04 oktober 2016

In het kleine plaatsje Tadoussac in de Franstalige Canadese provincie Quebec vind je een geweldige fjord genaamd Saguenay. In deze fjord leven de Beluga Whales en nog veel andere soorten. De gehele dag door kan men op de punt van dit dorp allerlei walvissen vanaf de kant bekijken. Adembenemend!!

Pluspunten Canada

  • Geweldige natuur

Minpunten Canada

  • Onvoorziene Taxes
Ultieme tip: Algonquin Park en Tadoussac
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Knisperend wit sneeuw onder je voeten (bezocht in maart 2015)

Review geschreven door Elisanne Van Der Tuuk op 04 oktober 2016

Ga twee nachtjes slapen in Kamloops bij Campbell Hills Guest Ranch en ga paardrijden door de natuur. Prachtige, rustieke omgeving met idyllisch water en landschap als uitzicht. Bezoek Sundog Retreat in Whitehorse, Yukon, en doe dat in de winter. Een waanzinnige route door knisperend, wit sneeuw en zie de bekende Yukon-River volledig bevroren.

Pluspunten Canada

  • Natuur
  • schone lucht
  • mensen

Minpunten Canada

  • veel plaatsjes zijn niet heel spannend
Ultieme tip: Praat met de locals die je tegen komt in de supermarkt en voor je het weet word je uitgenodigd om te schieten op hun land, of krijg je moose-vlees als bedankje
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Pittoresk toeristisch stadje in het midden van het natuurpark Banff (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Christa Thieme-Krüs op 03 oktober 2016

Banff is een pittoresk en toeristisch stadje midden in de Canadese Rocky Mountains. Zonder de vele toeristen zou het stadje niet kunnen floreren. Ze doen er dan ook alles aan om het de toeristen naar hun zin te maken. Er is van alles te doen en te zien. Winkeltjes, souvenirshops, knusse restaurantjes, vele hotelletjes en een enorme kampeergelegenheid. Je kan er verschillende hikes lopen, met een gondel omhoog voor spectaculaire uitzichten, vissen, golfen, kanoën en nog veel meer. Overdag is het erg vol met mensen in de straten, maar in de ochtend kan je in alle rust genieten en in de avond is het erg gezellig. Kortom, je kan er dagen vertoeven!

Pluspunten Canada

  • Walhalla voor de standaard toerist met tal van activiteiten
  • In Banff is alles op loopafstand
  • Mooi voorbeeld van Canadese architectuur

Minpunten Canada

  • Heel
Ultieme tip: Probeer eens 's morgens vroeg uit je bed te komen om de zon op te zien gaan boven zo'n schitterend lichtblauw meer midden in de bergen. Prachtige foto's verzekerd!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Wat een schitterend park... (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Diane Boomsma-Fokke op 03 oktober 2016

In 2010 waren wij ook in Canada. Helaas was Yoho National Park toen gesloten. In 2025 de herkansing en wat hebben we genoten. De natuur is overweldigend, de wandelingen super en goed te doen. Het water is bijzonder mooi van kleur. Uitzichten op bijna elke hoek. Toen wij even pauzeerden werden we begroet door een lieve squirrel... Was erg grappig, ging echt zitten voor een foto! Absolute aanrader dit NP!

Pluspunten Canada

  • natuur
  • vrijheid
  • wildlife

Minpunten Canada

  • verslavend
Ultieme tip: Ga wandelingen maken in de NP's, je zult verrast worden!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Onbeschrijfelijk Canada (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Caroline Schimmel op 03 oktober 2016

Wat een prachtig land is Canada!! Wij als twee vriendinnen wilden samen al heel lang een reis maken en west-Canada leek ons de uitgelezen plek. En dat was het zeker! We zijn begonnen in Alberta en zijn ons reis geëindigd op Vancouver Island. Onbeschrijfelijk wat mooi! Beiden ontzettend verschillend maar meer dan de moeite waard! Het diepe donkere water van de stille oceaan tot de uitgestrekte koolzaadvelden van Alberta. Een wilde motorrit, een ontmoeting met een beer en elke dag een donut eten bij Tim Hortons waren wel de hoogtepunten van onze reis. Ook bleven we ons verbazen over de grote van het land, de auto's en het eten. Een reis om nooit meer te vergeten in het veelzijdige Canada!

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Tim Hortons

Minpunten Canada

  • alles is ver weg
Ultieme tip: Mijn tip is om Waterton National Park te bezoeken. Een goede combinatie tussen natuur, cultuur en historie!
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

De weerspiegeling in het water was geweldig mooi (bezocht in september 2015)

Review geschreven door F.L.H. Heesakkers op 03 oktober 2016

Deze rondreis was geweldig, een echte aanrader, prachtige natuur en cultuur.
Het zien van orka's waaronder twee jonge orka's in Victoria was een echt hoogtepunt.
De nationale parken Banf, Jasper en Lake Louise en Moraine Lake en de Ice Fields: geweldig mooi.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Zeer behulpzame en vriendelijke mensen.

Minpunten Canada

  • geen
Ultieme tip: Goede wandelschoenen en een beren belletje meenemen. En onderweg de toerist info aan doen voor goede informatie.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een opmerkelijke bezienswaardigheid (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Leo van Orsouw op 03 oktober 2016

Spotted Lake in Osoyoos is een van Canada's mooie bezienswaardigheden.
Voor de provincie Alberta moet je veel tijd nemen, het is zeer de moeite waard.
Een walvistour mag in je vakantie naar Canada niet ontbreken.

Pluspunten Canada

  • Natuur
  • vriendelijke mensen
Ultieme tip: Plan een mooie rondreis voor je vertrekt. Canada heeft heel veel hoogtepunten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Alleen op de wereld, Yukon Canada (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Silvia van Reeuwijk op 03 oktober 2016

Yukon is nog vrij onbekend. Wil je tot rust komen of gewoon even ontstressen? Of wil je gaan om je fotocamera uit te laten of te wandelen? Hier vind je genoeg mogelijkheden.
Rust, natuur, toendra's, bloemen, sneeuw, panorama's, weinig toeristen, beren, rendieren en elanden. Hier voel je je klein en alleen, door al de indrukken die Yukon te bieden heeft.
Minpuntje, Uitkijken voor de goudkoorts!!!

Pluspunten Canada

  • De natuur in allerlei vormen. Makkelijk om met de auto heen en weer over de grensen gaan van Canada en USA

Minpunten Canada

  • Veel toeristen in parken.
Ultieme tip: Ontdek Canada buiten de nationale parken. Neem de boot van Vancouvereiland naar Olympic NL, USA. Huur een auto in White Horse. Je mag er op onverharde wegen rijden, ook in Alaska.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Cindy Vos op 03 oktober 2016

Tja waar moet ik beginnen, deze foto is een van de vele prachtige foto's die wij tijdens onze (kerst) vakantie in Canada gemaakt hebben. Het was daarom ook moeilijk om de mooiste eruit te halen maar deze was toch wel een ontzettende uitblinker vind ik zelf. De rust die deze foto uitstraalt geeft de sfeer van dit land weer, een bepaalde rust die je overvalt zodra je op zoek gaat naar het prachtige natuurlandschap dat Canada je onder andere te bieden heeft.

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • zijn er minpunten dan??
Ultieme tip: Wat ik reizigers zeker aan zou willen raden is de "Going to the Sun Road" op de grens van Canada en Amerika in het plaatsje St Mary. Echt een enorme aanrader om mee te maken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooi Canada (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Rosanne Stam op 03 oktober 2016

Wauw wat een prachtig land. Een reis gemaakt naar Canada. Eerst vijf dagen in Toronto geweest. Waar we de mooie watervallen hebben bekeken. Daarna zijn we doorgevlogen naar Calgary en hebben we een camper gehuurd en zo naar Vancouver gereden. Wat een prachtig land.

Pluspunten Canada

  • natuur

Minpunten Canada

  • geen
Ultieme tip: De prachtige Niagara watervallen bekijken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wonderschone natuur in Canada (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Jolanda Kuipers op 03 oktober 2016

Canada en met name West-Canada is schitterend. De afwisseling van de meren met daaromheen de bergen, die steeds ruiger worden naarmate je de Rocky Mountains nadert. De vriendelijke bevolking met altijd wel iemand die zijn roots heeft in Nederland. Kortom als je van wandelen houdt en van natuur in zijn puurheid, ga dan naar Canada.

Pluspunten Canada

  • natuur is prachtig
  • mensen zijn erg aardig

Minpunten Canada

  • helaas zijn er (nog) geen mooie fietspaden
  • niet goedkoop
Ultieme tip: In Vancouver kun je met een gratis bus naar Capilano Bridgepark.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een droomreis (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Leo van Orsouw op 02 oktober 2016

Als je naar Vancouver gaat dan is
Capilano een must en voor iedereen heel goed te doen.
De provincie Alberta is heel bijzonder en heeft ons hart gestolen.
Elke dag een lunchpakket en drinken meenemen, en zorgen voor een volle tank benzine, want de dorpjes liggen soms ver uit elkaar.
Van goede wandelschoenen zul je veel plezier hebben.
De Canadezen zijn erg vriendelijk en behulpzaam.

Pluspunten Canada

  • Het is betaalbaar
  • er zijn overal gratis toiletten op parkeerplekken
Ultieme tip: Als je een walvistour wilt gaan doen, ga dan na de middag, dan hebben ze geen haast, en hebben ze tijd genoeg om verder te varen om zeker walvissen te spotten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtige natuur (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Thyrza Moes op 02 oktober 2016

Canada is een geweldig land. Het heeft een prachtige natuur, de mensen zijn heel vriendelijk en het is een land waar ik zeker ooit terug naar toe wil gaan. De Rocky mountains zijn heel mooi, en is denk ik wel het mooiste wat ik tot nu toe heb mogen zien. Daarnaast is Toronto ook een hele leuke stad, ik vind het klein New York maar dan rustiger en vriendelijke mensen en veel minder toeristen. De Niagara watervallen zijn ook een aanrader. Montreal ben ik ook geweest, en dit is net alsof je in Frankrijk ben, maar dan met hele vriendelijke mensen. Wat ik tot nu toe heb mogen zien van Canada, heeft het echt een plekje in mijn hart.

Pluspunten Canada

  • Vriendelijke mensen
  • prachtige natuur
  • goed bereikbaar
  • wordt engels gesproken
Ultieme tip: Kijk goed van te voren of het drukke weekenden zijn etc. Anders wordt het slapen in een auto, en uit ervaring kan ik vertellen dat ik wel eens lekkerder geslapen heb! ;)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers