Reviews Canada

Reviews Canada

9,0
9,4 Algemene ervaring
9,2 Beziens­waardigheden
8,3 Steden of plaatsen
9,3 Locals
9,1 Veilig
9,9 Natuur
7,9 Stranden
8,3 Klimaat
  • Aantal reviews: 267
  • Aantal waarderingen: 134

Oog in oog met mama grizzly en haar kleintjes (bezocht in juni 2012)

Review geschreven door indra paasse op 02 oktober 2016

Canada is wat mij betreft een land waar je geweest MOET zijn. Met meren zo helder en bijna zo blauw als de smurfen ;-), overal wilde dieren waardoor je bijna het gevoel hebt alsof je in een soort dierentuin rijdt, de rust want soms kom je uren niemand tegen en natuurlijk de fantastische campings midden in de natuur waar je speciale berenkisten hebt omdat ze anders even langskomen voor je eten :)
We zagen een file op de weg (dan weet je genoeg: er zijn dieren!) en voordat we het wisten stonden we oog in oog met mama grizzly en haar 3 (!) kleintjes. Ongelofelijk om te zien. Omdat je daar natuurlijk een foto van wilt maken, gelijk een paar foto's gemaakt maar ook zeker minutenlang met het blote oog staan staren. Zo bijzonder! Het schijnt best bijzonder te zijn om een grizzly te zien, zwarte beren zijn er genoeg maar grizzly's zijn wat zeldzamer. Deze toch maar mooi in de pocket en een ervaring om nooit meer te vergeten!

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Canada

  • natuur
  • rust
  • aardig mensen

Minpunten Canada

  • op sommige plekken aardig toeristisch
Ultieme tip: Met Jamies Whalewatching vanuit Vancouver Island mee op een rubberen boot om walvissen te gaan bekijken. En die zagen we! Als bonus nog een grappige zee-otter midden op zee :)
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Port Dover (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Lieke Bovenmars op 02 oktober 2016

Tijdens een prachtige uitwisseling naar Ontario, Canada, bezocht ik onder andere het dorpje Port Dover. Een dorpje gelegen aan een enorm meer, met een prachtig uitzicht en veel water. Naast wat normale toeristische winkeltjes kun je er heerlijk wandelen over het strand en op de steiger en heb je een prachtig uitzicht over Lake Erie: een meer dat de grens vormt tussen Canada en Amerika.

Pluspunten Canada

  • Prachtig uitzicht over Lake Erie
  • Niet te toeristisch
  • Gastvrije mensen
Ultieme tip: Haal een mega hotdog voor het echte Amerikaanse gevoel!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Youth Exchange Ontario, Canada (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Lieke Bovenmars op 02 oktober 2016

In zomer 2015 ben ik voor een maand op uitwisseling geweest in Canada, waar ik verbleef in een gastgezin en in een kamp met jongeren van over de hele wereld. Een geweldige ervaring. De Canadese mensen zijn enorm gastvrij; ze spreken graag met je en zijn geïnteresseerd in wat je doet en waar je vandaan komt. Tijdens mijn uitwisseling heb ik onder andere Toronto, de Niagara Falls, CN-Tower, Port Dover en nog veel meer highlights bezocht. Deze genoemden zijn dan ook zeker echte aanraders, net als het bijwonen van een echte Baseball game in het stadion in Toronto. Geweldig om een land op deze manier te leren kennen!

Pluspunten Canada

  • Prachtige natuur
  • Gastvriendelijke mensen

Minpunten Canada

  • Lange afstanden
Ultieme tip: Verblijf enkele dagen of een langere tijd in één of meerdere gastgezin(nen). Lokale mensen kunnen je de beste tips geven en de Canadese mensen zijn enorm gastvriendelijk!
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fantastisch mooi! (bezocht in september 2006)

Review geschreven door Serena Linnenbank-Nobel op 02 oktober 2016

Canada is een geweldig land! Heb een rondreis gemaakt door de Rocky Mountains. We begonnen in Calgary en zijn hier ook weer geëindigd. Een aanrader is om via Edmonton terug te gaan, mocht je dol zijn op winkelen, in verband met de grote West-Edmonton Mall. Het maakt niet uit wat je bezoekt in de Rocky Mountains, het een is nog mooier dan het andere! Columbia Icefields, Peyto- en Morain Lake en de schattige stadjes Banff en Jasper; de Rocky's zijn adembenemend!

Pluspunten Canada

  • lieve mensen
  • Engels sprekend
  • mooie natuur

Minpunten Canada

  • Groot land
  • auto is noodzakelijk
Ultieme tip: Ga net in het naseizoen, dan zijn de motels/hotels betaalbaar en kan je makkelijk met een SUV alleen af.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Canada is geweldig! (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Anne Valk op 02 oktober 2016

Wij zijn met een camper in drie weken van Calgary naar Vancouver gereden en weer terug. Wij vonden de Rocky Mountains (Banff/Jasper) echt geweldig. De natuur is zo indrukwekkend! Neem je tijd om te stoppen, want er zitten overal langs de wegen prachtige plekken verstopt. Een camper is echt de perfecte manier om Canada te ontdekken, omdat de afstanden groot zijn en met een camper heb je altijd je huis bij je. Zo kun je op je gemak alle afstanden overbruggen en vooral heel vaak stoppen om op een mooi plekje te lunchen of een stukje te gaan wandelen. Jasper, Banff, Lake Louise en de Icefields Parkway zijn echt een must. Trek voldoende tijd uit voor de Icefields Parkway, want je wil echt alle highlights bezoeken onderweg. Bijvoorbeeld de Athabasca Glacier (ga de gletsjer op met een tour!), Payto Lake, Mistaya Canyon, Athabasca Falls et cetera.

Tips:
- Orca's spotten met een tour vanuit Vancouver
- Kamperen op de Golden Eco Ranch vlakbij het plaatsje Golden
- Raften op de Kicking Horse River
- Neem een klein bijltje mee om hout klein te kunnen hakken, zodat je in de avonden lekker een vuurtje te maken.
- Neem warme kleding en fleece dekens mee voor 's nachts.

8,7
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Canada

  • de mensen zijn erg aardig

Minpunten Canada

  • grote afstanden
Ultieme tip: Whistler: wandel naar Lost Lake en haal onderweg een broodje bij Portobello in het Fairmont (zelf samenstellen en zoveel beleg je wil!). Neem je broodje mee en eet op bij het meer.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ramptoeristen (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Wout Teeuw op 02 oktober 2016

De mooiste plekken in westelijk Canada zijn plaatsen die je normaal gesproken zou willen mijden vanwege de horden niets ontziende 'ramptoeristen'. Toch wil je bepaalde plaatsen graag bezoeken, omdat je alleen al over de pracht ervan hebt gelezen.
Dat kan, wanneer je in alle vroegte of laat op de avond op pad gaat. Zo zijn hemelse plekjes ook werkelijk hemels. De eerste drie kano's trokken net het meer op, toen wij met de rugzak om de schouders aan onze hike begonnen, op een moment dat Lake Louise haar bijkans maagdelijke schoonheid aan onze blik ontvouwde.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • ongerept
  • wijds
  • vriendelijke mensen
  • avontuurlijk
Ultieme tip: Ga vroeg op pad en verlaat de beaten tracks, als je voluit wilt genieten van de Rockies, want wat is het er mooi!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Met de camper door Canada B.C. en Alberta (bezocht in mei 2014)

Review geschreven door Marjolein Schouten op 02 oktober 2016

Door het reizen met een camper ben je vrij om te gaan en te staan waar en wanneer je wilt.
Op een reguliere camping of in de bush, waar de dieren om en op de camping lopen.
Je beleeft de schitterende natuur van Canada in optima forma.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Aardige mensen
  • Schitterende natuur

Minpunten Canada

  • Weet ik niet
Ultieme tip: Waterton Lakes National Park
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Parc national des Hautes-Gorges-de-la-Rivière-Malbaie (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Janus van Limpt op 02 oktober 2016

Een fantastisch nationaal park dat het omrijden zeker waard is. Ongeveer twee uur boven Quebec City vind je deze heuvels. Het park biedt diverse uitdagende hikes aan waaronder een die klimt naar 1050 meter hoogte waarna je een spectaculair uitzicht over de omgeving hebt. Verder hadden wij het geluk een beer te zien en in de nacht tijdens het camperen was het noorderlicht zichtbaar. Dit was de highlight tijdens onze trip naar Oost Canada.

Pluspunten Canada

  • natuur
Ultieme tip: Ga de natuur in, het is fantastisch!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Into the wild (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Niels Bochoven op 02 oktober 2016

Het Algonquin Park is een absolute aanrader! Het is een fantastisch natuurpark waar je kan hiken, mountainbiken, kanoën en nog veel meer. Er zijn veel campings te vinden die midden in de bossen staan. Ook qua wildlife is er van alles te zien. Er rennen heel wat eekhoorns op een dag voorbij, maar wij zijn ook elanden tegengekomen! Beren hebben we niet gezien, maar ook die zitten in deze regio. Wij zijn 3 dagen in het park geweest maar hadden er zeker langer kunnen blijven!

Pluspunten Canada

  • vriendelijk
  • , goede wegen
  • natuur
  • uniek

Minpunten Canada

  • vrij duur
Ultieme tip: Mijn ultieme tip is; pak je tent en ga er op uit in de natuurparken!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Camping in west-Canada: A must do!!! (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Ilse Vanryckeghem op 02 oktober 2016

Op reis naar Canada om even de sleur van alle dag te doorbreken.... Was een geweldig idee! Rust en natuur staan er centraal.... Niets moest, alles mocht....je huurt een auto en tent en trekt op avontuur...

Minpunten Canada

  • geen
Ultieme tip: Boek niet te veel op voorhand, laat je verrassen op het moment zelf! En rij zonder gps,zo vind je zelf de mooiste plekjes!
Aangeraden voor: Backpackers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Roadtrip West Canada (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Eline Van de Ven op 02 oktober 2016

Na een maand in West Canada te hebben rondgereisd met een vriendin van me kan ik zeker zeggen dat dit een van de geweldigste en mooiste plekken op aarde is. Je komt tot rust in de natuur, en in Vancouver heb je dan weer een iets drukkere tijd.

Pluspunten Canada

  • natuur
  • groen
  • prachtig
  • aardig
Ultieme tip: Ga op een roadtrip, en huur als je oud genoeg bent een auto.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

West canada een panorama vakantie (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Peter Dircks op 02 oktober 2016

Een reis naar West Canada betekent dat jouw reis altijd een mooi panorama oplevert. Je kijkt telkens je ogen uit. Overal waar je kijkt zie je namelijk prachtige naturen. Zijn het niet de indrukwekkende bergen dan zijn het wel de adembenemende meren als Peto, Bow glacier en Louise. Onderweg kom je ook wilde dieren tegen zoals de zwarte beer, orka's, zeearenden, elanden, etc. Voor ons was het echt een vakantie om nooit meer te vergeten. Ik kan er nu nog steeds van nagenieten als ik er weer aan denk.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Panorma
  • Natuur
  • Dieren
  • Locals

Minpunten Canada

  • GEEN
Ultieme tip: Ben je in Whistler ga dan naar Rimrock cafe. Ze bieden daar een 5 gangen menu aan waar je jouw vingers bij aflikt ;-)
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Lake Peyto Canada (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Elsemiek van Doorn op 02 oktober 2016

Canada op zich is al een fantastisch land!!!
Wel hebben een rondreis gemaakt begonnen in Vancouver, langs Banff, Jasper, Whistler en Vancouver Island! Het was echt heel gaaf!!

Maar zo ook zijn we langs Lake Peyto gekomen en dat was toch wel heel bijzonder! Dat meer was zo fel van kleur!

En bovenaan had je een prachtig uitzicht over meerdere bergen van de Rockies!!

Dit was wel een van de hoogtepunten van onze reis!

1 tip, doe goede stevige wandelschoenen aan!

Pluspunten Canada

  • Vriendelijke mensen

Minpunten Canada

  • Vaak geen ontbijt bij hotels
Ultieme tip: Natuurlijk ga je de grote bezienswaardigheden bekijken, maar ga je zelf met de auto op pad, ga dan ook eens ergens eraf wat niet zo bekend is. Dat zijn vaak nog mooiere plekjes!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Canada heeft alles voor het echte outdoorgevoel (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Tamara Hofstede op 02 oktober 2016

Canada maakt je stil van binnen. De afwisseling in de onbeschrijfelijke mooie uitzichten, de vriendelijkheid van de bevolking, de wildlife...ga zo maar door. Je begrijpt na je reis waarom dit een favoriet emigratieland is. Waar je voorkeur ook maar naar uit gaat (bergen, steden, stranden, wijncultuur etc.) : kies maar uit. Het rijden met auto of camper is ideaal: brede wegen en sociaal gedrag in het verkeer. Je legt zo makkelijk grote afstanden af en met die fijne benzineprijs is dat geen straf.

De ruigheid van Vancouver Island is schitterend; we hebben 2 dagen een kajaktrip geboekt waarbij we de 2e dag zeeleeuwen en orca's op enkele meters zagen zwemmen. Ook de zalmentrek is fantastisch om te zien of een excursie met beren of walvissen. Vancouver is een heerlijke stad met een Aziatisch tintje en fantastische restaurants. Bezoek vooral de provinciale parken en maak een van de vele hikes en zie zo een van de vele (azuurblauwe) bergmeren en indrukwekkende watervallen. De Rockies zijn adembenememd, in zomer en winter. Canada is ook een heel schoon land (met hoge boetes als je afval dumpt) en erg veilig. Een perfecte afsluiting van de dag? Een eigengemaakt kampvuur met een glas Canadese wijn in je hand.

Pluspunten Canada

  • ongerept natuurschoon
  • gastvrije locals
  • goede infrastructuur
  • wildlife
  • echt kampeerland

Minpunten Canada

  • prijzig
Ultieme tip: Met een camper reizen? Regel dit vroeg. Hoe eerder, hoe goedkoper! Boodschappen en excursies: schrik niet van de prijzen. Maak gebruik van coupons of kortingskaarten (supermarkt).
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Reis van Toronto naar Vancouver. (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Beja Van der Veer op 01 oktober 2016

Toronto: de CN Tower bezocht, mooie stad, Niagara watervallen bekeken, heel indrukwekkend, op de waterval kijken vanaf de Skyline Tower. Niagara-on-the-Lake is een bezoek waard. In Kingston met de boot de 1000 eilanden bezocht. Québec is een aanrader, een heel sfeervolle stad. Een bezoek aan het Ford de Citadel is een aanrader, daar vind de wisseling van de wacht plaats. In Tadoussac is het leuk om met een boot walvissen te spotten. In Montréal een busrit gemaakt door de stad, dat viel enigszins tegen. Lake Louise bezocht, heel mooi. In Banff met de gondel de berg de Sulphur op, super. De Rocky Mountains zijn echt geweldig, de natuur is schitterend, mooie watervallen en helder groen/blauwe meren. Skywalk bij Colombia Icefields. De mooie Maligne Canyon in Jasper bezocht. Beren en eilanden gezien. Toch een beetje eng om ergens te picknicken, wetende dat er een beer in de omgeving is. Vancouver een mooie stad. Naar Vancouver eiland geweest en Victoria bezocht. Met de watertaxi naar de haven, daar een stel zeehonden gevoerd met stukjes verse vis. Al met al een bijzondere reis, en zeer de moeite waard.

Pluspunten Canada

  • zeer mooie natuur
  • goed te bereizen met de auto

Minpunten Canada

  • het tipgeld soms bij de rekening in soms niet
Ultieme tip: Bezoek Canada in augustus/september, temperatuur lekker, niet te druk en de natuur begint al wat te kleuren voor de herfst.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Canada 2016 met kids (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Fadol Elbkkari op 30 september 2016

Bijna een maand rondgetrokken met een camper in het westen van Canada. Zoals waarschijnlijk zovelen vinden is dit gedeelte van Canada prachtig! Makkelijk rond te trekken. Volgens mij het best met een camper en zelfs met 2 kleine kinderen van 5 & 7 jaar. Het ene nationale park is nog mooier dan het andere. De afstanden zijn goed te doen. Laat je niet afschrikken door Canadagoeroe's die zeggen dat je overal rustig aan moet doen. Kijk, je kunt niet van Calgary naar Vancouver en terug en in een paar dagen alles zien, maar overal een week hangen is ook overdreven. Er waren velen hoogtepunten, maar de Rocky Mountains, Whistler en Vancouver waren het mooist. Op naar de volgende bestemming.

Pluspunten Canada

  • ruimte
  • ingericht voor reizigers
  • infrastructuur
  • het weer
  • schoon
  • veilig

Minpunten Canada

  • relatief duur
  • druk in het hoogseizoen
Ultieme tip: Probeer elke dag vroeg op te staan en naar de betreffende bezienswaardigheid te gaan voordat de touringcars arriveren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

prachtige natuur in Canada (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Jolanda Kuipers op 29 september 2016

3 weken lang met een groep door West-Canada gereisd. Schitterende wandelingen door nog mooiere natuur gemaakt. De bergen werden steeds ruiger, en de natuur bleef verbazen. De afwisseling met steden als Victoria en Vancouver maakt de bewondering voor de mooie natuur nog leuker. Vriendelijke mensen ontmoet je overal, en heel veel mensen met Nederlandse roots. Niet 1 hoogtepunt maar wel 50 hoogtepunten! De schitterende meren zoals Malignelake, Moraine Lake en Spray lake. De bergen rond Whistler of bij Golden. Joffre Peak met zijn 3 meren, de Icefield Parkway. Je blijft je verbazen. Je moet het zelf zien en beleven, want ik kom woorden tekort om alles te omschrijven. Dus gewoon doen: ga naar Canada!

Pluspunten Canada

  • vriendelijke bevolking

Minpunten Canada

  • niet goedkoop
Ultieme tip: De pizzeria net buiten Whistler: Creekbread is een geweldige plaats om te eten. Pizza's worden voor je neus bereid en men gebruikt alleen lokale producten. Aanrader!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers
Waardering door Maarten Daanen op 29 jun. 2019
8,9

10

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

6

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

nvt

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Ada Venema op 29 jun. 2019
9,1

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Monique Nieuwpoort op 28 jun. 2019
9,4

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

7

Klimaat
Waardering door Cornelia J Harkman op 18 mei 2019
9,4

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Mirjam Van Tiggele op 17 mei 2019
9,5

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

10

Locals

9

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Maarten Daanen op 17 mei 2019
8,1

10

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

6

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

4

Stranden

7

Klimaat
Waardering door Salima Hamzaoui-de Bruin op 16 sep. 2018
8,7

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

10

Natuur

nvt

Stranden

7

Klimaat
Waardering door Trudy Rijkee op 10 jul. 2018
8,6

9

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

10

Locals

8

Veilig

9

Natuur

nvt

Stranden

7

Klimaat
Waardering door Mirjam Van Tiggele op 21 apr. 2018
8,9

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

9

Veilig

10

Natuur

7

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Ria Monsieurs op 20 apr. 2018
9,6

10

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

nvt

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Johan de Graaf op 01 sep. 2017
8,5

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

9

Veilig

9

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Dicky Klijnsmit op 01 sep. 2017
10,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

nvt

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Paul Beerens op 01 sep. 2017
9,6

10

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

nvt

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Nena van Bakel op 23 feb. 2017
9,4

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

10

Veilig

10

Natuur

nvt

Stranden

8

Klimaat