Reviews Canada

Reviews Canada

9,0
9,4 Algemene ervaring
9,2 Beziens­waardigheden
8,3 Steden of plaatsen
9,3 Locals
9,1 Veilig
9,9 Natuur
7,9 Stranden
8,3 Klimaat
  • Aantal reviews: 267
  • Aantal waarderingen: 134

Onze droomreis (bezocht in juli 2009)

Review geschreven door Bjorn Schiphorst op 19 mei 2017

Mijn vrouw en ik hebben in 2009 een rondreis door Canada gemaakt. Vanuit Calgary zijn we richting de Rocky Mountains gereden. Banff is een ware bezienswaardigheid met Lake Louise, Moraine Lake en Sulphur mountain als hoogtepunt. Vancouver is een fantastische stad met een relaxte sfeer. Ook Vancouver Island is een absolute aanrader om te zien. Vanuit Victoria hebben we een whale watching tour gedaan. Tofino is een rustige plaats en ademt de sfeer van surfers en andere wateraanbidders. Terug op het vaste land zijn we via Whistler en Lillioet richting Jasper gegaan. Lillioet stelt niet zo heel veel voor. Absolute hoogtepunt vanuit Jasper is Maligne Lake met de boottocht richting Spirit Island. Ook de autorit terug richting Calgary over de Columbia icefield parkway is een must om te zien. Een tip is om met de snowcoach de Athabasca gletsjer op te gaan. Al met al verlangen wij heel erg terug om dit fantastische land nog een keer weer te bezoeken.

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Een must om te doen en te zien is Spirit Island.

Montréal, Ottowa en Toronto in 1 trip (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Gerrie Elsebroek op 19 mei 2017

Montréal, Ottowa en Toronto hebben we in een trip gedaan. Deze steden zijn allemaal uniek en bijzonder. Ze verschillen enorm, maar ik kan niet kiezen wat mijn favoriet is, ze zijn dus allemaal zeker een bezoekje waard.

Ultieme tip: Neem de tijd, bekijk van te voren wat voor verscholen moois Canada te bieden heeft.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Een prachtig land met prachtige mensen (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Froukje Locher op 19 mei 2017

Ik ben naar Canada gegaan omdat ik dreigde overspannen te worden. Ik belde een vriendin van een vriend die in een klein dorpje in Canada zat en alles in Nederland had opgegeven. Het klonk als het perfecte leven: opstaan, de natuur in en dieren verzorgen. Dus heb ik een week later met trillende handjes mijn baan opgezegd en mijn ticket geboekt naar dit prachtige land. De zonsopgangen en -ondergangen heb ik nergens zo mooi gezien als in the cariboo en de vriendelijkheid van de mensen is haast ongeëvenaard. Ik heb weinig rond getrokken omdat ik het echte Canadese leven wilde ervaren en het was en is me nog steeds goud waard.

8,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • locals
  • natuur

Minpunten Canada

  • prijs
  • auto nodig
Ultieme tip: Gang ranch
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Canada in de herfst (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Hilde Hockx op 18 mei 2017

Een geweldig mooi land. Met heel veel natuur en cultuur. Vooral het verschil tussen het Franstalige en Engelstalige gedeelte. De inwoners zijn vriendelijk, gastvrij en behulpzaam. De natuur is overweldigend en groots.. Soms eindeloos rijden voordat je weer in de bewoonde wereld kom.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Minpunten Canada

  • wij heben genoten
Ultieme tip: Buiten het seizoen is het heerlijk reizen. Geen drukte en overal kan je de tijd voor nemen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

West-Canada rondreis (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Merel Mocking op 18 mei 2017

Canada is super mooi. Het weer kan, ook in de zomer, wel een beetje tegenvallen af en toe. Veel bergen waren niet goed te zien door de wolken, maar dat is een kwestie van geluk. Grote toeristische trekpleisters zijn druk, maar dat maakt de omgeving niet minder mooi. Ik zal aanraden hier dan ook zo vroeg mogelijk heen te gaan. Jammer genoeg geen grote beren gezien (of misschien gelukkig), maar wel twee kleintjes. Walvissen kijken op een Zodiac is echt een aanrader, super tof (gedaan in Tofino).

Pluspunten Canada

  • Mooi
  • Bijzonder
  • Natuur
  • Spectaculair

Minpunten Canada

  • Toeristen
  • weer
Ultieme tip: Marble Canyon bezoeken & walvissentocht in Tofino op Vancouver Island.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ultieme Canadareis (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Joke Voskamp op 18 mei 2017

Wat een geweldig land. Ongerepte en weidse natuur en erg vriendelijke mensen. Een land om vaker naar toe te gaan. Een land voor ieder wat wils. Cultuur, stad, natuur. Omdat het zo groot is ook zoveel verscheidenheid. Wik zijn alleen in de rockys geweest maar daar was elke dag een ander landschap.

Pluspunten Canada

  • een land waar ieder wat wil heeft. natuur
Ultieme tip: Knight Inlet Lodge voor jet ultieme wildspotten . Adelaars, zalmen, Grizzlies , zwarte beren, dolfijnen ... noem maar op
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Verbluffend mooie natuur Canada (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Sylke Haverkorn op 17 mei 2017

Wil je graag verbluffend mooie natuur en meren zien dan moet je in Canada zijn. Mensen daar zijn ook super gastvrij als ik ooit zou moeten immigreren naar een ander land dan zou dit Canada zijn. Als de kans zich financieel ooit weer voor doet zou ik heel graag Canada willen door trekken met een camper.

Ultieme tip: Waar je geweest moet zijn, Moraine lake, lake louise, kananaskis
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Amazing mooi en rustig land - canada

Review geschreven door Jelle Timmermans op 17 mei 2017

Voor mensen die van rust, natuur en schone lucht houden, is canada absoluut een prachtig land. Begin je reis in calgary en maak een rondreis door british colombia. Banff, jasper, vancouver en kleine andere plaatsjes. Sommige nog mooier gelegen dan de ander.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Canada

  • mooie natuurhan
  • rustig landhan

Minpunten Canada

  • die zijn er niethan
Ultieme tip: Neem een kijkje bij crooked lake. Absoluut een aanrader. Heeeeel rustig gelegen. Zonder enige verbinden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

7places (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Joyce Raymakers op 17 mei 2017

Mooie rondreis gemaakt. Apart om te zien dat wij van +15 naar -7 naar +31 graden reden, wat een wereld van verschil. Iedere keer dachten we: "dit is het toppunt van onze reis" maar iedere stad heeft zijn eigen toppunt gekregen. Deze reis zal mij altijd dierbaar blijven, in de helikopter over Niagara Falls ten huwelijk worden gevraagd geeft de doorslag. Quebec vond ik daarna allermooiste, de stad en de tour waren interessant. Mis nog steeds de poutine.! Toronto vonden wij persoonlijk geen mooie stad maar denk dat dat meer kwam door de vrieskou en het vieze weer. Dit moet je zelf ervaren, Canada kan je niet uitleggen dat moet je meemaken!

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Canada

  • betaalbaar
  • divers
  • natuur
  • romantisch

Minpunten Canada

  • veel werkzaamheden
Ultieme tip: Rondtour maken met een local. Zeer grappig, goede informatie en zij kennen plekken die je reisboek niet vertellen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Winter 2015 (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Cindy Vos op 17 mei 2017

December 2015 voor mij en mijn gezin een tijd om nooit te vergeten, dit jaar gingen wij kerst en nieuwjaar vieren bij de familie van mijn man in Canada, wij zijn naar Calagary gevlogen en werden daar opgehaald. De eerste week hebben wij doorgebracht in Westlock en omgeving dat ligt zo ongeveer op een uur rijden van Edmonton. Samen met familie kerst vieren in dit land is een geweldige beleving met een sfeer die niet te beschrijven is. Na de kerst zijn we naar Jasper National Park gegaan voor twee dagen waar onze zoons 11-14 hebben leren skiën bij Marmot Bassin een prachtig skigebied, en aangezien wij niet skiën zijn wij heerlijk gaan wandelen bij de bevroren Athabasca Falls echt geweldig om te zien, daar is ook de foto gemaakt. Ook de Maligne Canyon is in deze tijd van het jaar hier geweldig om te bezoeken. Daarna hebben we oud en nieuw gevierd in Enisfaill bij een andere neef van mijn man, geweldig alles kan 27 personen blijven eten/slapen geen probleem wordt allemaal geregeld, de kinderen hebben daar op sneeuwscooters gereden en in tweezitters, echt van die dingen die ze thuis niet snel mee zouden maken dus al met al een geweldige vakantie en zeker voor herhaling vatbaar.

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Canada

  • geweldige natuur en super mentaliteit van de bewoners

Minpunten Canada

  • geen
Ultieme tip: Neem een kijkje in Jasper National park bij Maligne Canyon en Athabasca Falls.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Zuidwest-Canada (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Gian Kerstges op 16 mei 2017

Onze rondreis begon in Vancouver waar we drie dagen verbleven. Een fantastische stad met een unieke sfeer, vol vriendelijkheid. Van daaruit staken we over naar Vancouver Island voor bijna een week. Pure wildernis! Werkelijk schitterend was onze excursie naar Hot Springs Cove......walvissen , zeeotters, een dolfijn, zeearenden en beren gezien! Daarna terug naar het vasteland en nog acht campings aangedaan met tal van parken en fenomenale natuur. Jasper en Banff sprongen eruit. Dwars door de Rocky Mountains, in totaal bijna drieduizend kilometer gereden, eindigde onze reis in Calgary. Een ervaring voor het leven! Met dank ook aan Manuel Rosdorff van Canadareizen in Capelle a/d IJssel voor het regelen van de campings en excursies. Geweldig.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Canada

  • natuur
  • wildernis
  • wildlife

Minpunten Canada

  • afstanden
Ultieme tip: Jasper en Banff National Parks. Eekhoorns springen over de camper. In de ochtend zie je herten om je camper of tent heenlopen. En schrik niet van een beer op de weg!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Roadtrip Canada (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Sjors van den Beuken op 16 mei 2017

Na mijn stage op Vancouver Island ben ik samen met een goede vriend van mij gaan rondreizen door Alberta en British Columbia. Hier hebben we genoten van de prachtige natuur en het wildleven. Tijdens onze reis hebben we ongeveer 15.000 km afgelegd, voornamelijk door British Columbia. We kunnen wel stellen dat we veel mooie en bijzondere plekken hebben gezien.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Ruige Natuur van de Rocky Mountains
  • Wild dieren die je overal kan tegenkomen
  • De vele meren tussen de bergen
  • Canadezen zijn hele aardige en gastvrije mensen

Minpunten Canada

  • Veel Aziaten vooral in Vancouver
  • Weinig bereik in afgelegen gebieden in geval van een noodgeval
  • Dure vliegtickets
Ultieme tip: In Vancouver is het openbaar vervoer erg toegankelijk, snel en goedkoop. Ook kun je in het nieuwe Olympic Park bij Craft Beerhouse gezellig zitten, eten en Canadees bier proeven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een geweldig land om rond te reizen (bezocht in juni 2011)

Review geschreven door Nico Philipsen op 16 mei 2017

Ik was voor drie maanden in Canada in de zomer van 2011. Het was er geweldig. Ik kon in beginsel niet kiezen hoe ik zou beginnen met start van rondtrekken. Montreal was geweldig. Zo ook de Niagara Falls. Maar ook aan de oostkust Halifax. Charlottetown op Prince Edward Island. Maar ook Riviere du loup. Maar het is beter dat je daar een woordje Frans kunt spreken ;-) De westkust is er ook geweldig. Zelf ben meer voor Vancouver Island. Vancouver zelf is opzich mooi maar niet echt om langer te verblijven. Voor mij persoonlijk dan. In Victoria, Port Hardy en Nanaimo heb ik leuke tijden gehad. Niet te groot niet te klein, precies perfect. Openbaar vervoer aldaar met Greyhound was in 2011 goed te doen. Maar weet niet hoe het nu is. Mensen daar zijn heel erg behulpzaam en wijzen je de weg. Ja Canada is een geweldig land om rond te reizen. Nico Philipsen

9,6
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Ga naar kleinere plaatsen waar normaal gesproken backpackers voor 1 nacht verblijven voor op doorreis langer verblijven Zoals Port Hardy. Was daar voor 5 dagen en ervan genoten :-)
Aangeraden voor: Backpackers

Het land van uitersten (bezocht in juli 2011)

Review geschreven door Ilse Van Den Biggelaar op 16 mei 2017

Canada heeft werkelijk alles! Van een prachtige natuur tot geweldige steden. Je voelt je meteen thuis door de warmte van de mensen waarmee je wordt ontvangen. Het is bijzonder om te zien hoeveel diversiteit aan lanschappen het land kent. Van bosrijke gebieden tot prairies tot bergen. In een woord: geweldig! Telkens is er weer iets nieuws te ontdekken, waar je ook komt.

9,1
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • multiculturele
  • samenleving
  • locals
  • natuur
  • vriendelijheid

Minpunten Canada

  • groot
  • teveel
  • te
  • zien.
Ultieme tip: Maak een treinreis van de oostkust naar de westkust en je zal versteld staan van de schoonheid die het land te bieden heeft.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

walking my adopted wolf in the backcountry of BC (bezocht in juli 2013)

Review geschreven door Anna Banning op 15 mei 2017

Canada... het land van de duizend meren en ontelbare bossen met hun eigen habitat bewoners. Wat een pracht en uitgestrektheid.

Voor altijd in mijn hart sinds ik in 1978 mijn eerste voetstappen op jouw bodem mocht zetten. Jarenlange gekoesterde wens en dromen waren waarheid geworden. En nu bijna 40 jaar verder in 2017 ieder jaar weer een waar festijn om op jouw grond te zijn!

Ieder jaargetijde heb ik je mogen bewonderen, en ieder seizoen is het weer anders. In de winter bedekt met een kleed van wel soms een ha wandelen in de Backcountry halve meter hoog, daar waar je in de sneeuw een speld kan horen vallen. In de lente overweldigend met je prachtige smeltende sneeuw die veranderen in tomeloze kletterende watervallen, in de zomer bedekt met je groene smaragdkleurige valleien en blauwe meren, waar de beren, cougars, herten en moose en wolven de heersers zijn van de ondoordringbare wouden, en in de herfst ben je getooid met je prachtige Indian Summer palet.

Het land waar ik graag ook met mijn geadopteerde wolven vriendje wandel in de Backcountry, want ook dat is Canada. Naast de natuur beleving is er genoeg te beleven in grote steden als Calgary, Vancouver, Ottawa, Montreal Toronto. Allemaal een eigen diverse cultuur en karakter en dus daardoor steeds weer een totaal andere belevenis.

Pluspunten Canada

  • ruime highways ruige natuur
  • aardige bediening in restaurants
  • rust
Ultieme tip: Maak een Lake Louise tour met als einddoel het theehuis. De tocht kan wel zes uur duren, neem een warme trui mee en regenkleding, de temperatuur verschillen kunnen een enorm zijn.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bijzonder Canada (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Anja List op 15 mei 2017

Alles is mooi aan Canada! Autoreis gemaakt vanaf Calgary naar Banff, Jasper ,wells Grey ,Wistler. Vanuit Vancouver de boot genomen naar Vancouver Island daar Victoria bezocht toen weer terug richting Seattle voor familiebezoek van een paar dagen teruggereden naar Vancouver, daar weer op het vliegtuig naar Amsterdam. De rust, het gevoel van vrijheid, mooie natuur en de vriendelijke mensen maken het samen een prachtig land. Vergis je echter niet in de afstanden die je af moet leggen.

Pluspunten Canada

  • aardig locals
  • lekker eten
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Duffey Lake (bezocht in september 2012)

Review geschreven door Frederique Balt-Maas op 15 mei 2017

Rondreis van drie weken met een camper gemaakt. Prachtige natuur, aardige mensen en wat een ruimte op de campings en de wegen. We zagen arenden en beren, maakten mooie wandelingen en keken onze ogen uit bij zoveel natuurschoon.

Pluspunten Canada

  • Overweldigende natuur
  • wildlife
  • ruimte
  • rust
  • vriendelijk
  • hulpvaardig
  • cultuur

Minpunten Canada

  • dure ijsjes
Ultieme tip: De weg tussen Banff en Jasper (The Icefields Parkway) is een must. Rijd hem van Jasper naar het zuiden voor de mooiste foto's ( lichtval ).
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Kootenay National Park (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Tim de nijs op 15 mei 2017

Ga 's morgens voor zonsopgang je auto in en rijd door het Kootenay National Park. Langs de weg kan je verschillende wilde dieren spotten, behoud hierbij wel altijd voldoende afstand en stap nooit uit de auto.
Wilde dieren kunnen onverwachtse dingen doen.

Pluspunten Canada

  • visitor center
  • mooie wegen
  • vriendelijke mensen
Ultieme tip: 's Morgens vroeg en in de avond rijd je rond in nationale parken en spot je geweldige wilde dieren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Banff (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Tim Nice op 15 mei 2017

Roadtrip van Calgary naar Vancouver kan niet zonder een bezoekje gebracht te hebben aan Banff en Jasper. Maar vergeet ook de kleinere nationale parken niet deze zijn ook altijd geschikt voor mooie wandelingen. Bezoek altijd even voor je gaat lopen een visitor center of er paden afgesloten zijn.

Pluspunten Canada

  • gastvrij

Minpunten Canada

  • visum
Ultieme tip: Ga 's morgens vroeg op pad om wilde dieren te spotten of na 19:00 in de avond.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

most wonderful holiday ever !!! (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Ineke Domhof op 14 mei 2017

Ik heb afgelopen zomer met Naturetrek Canada en Tathenshini Expediting een river raft trekking gedaan op de Bonnet Plume river in Yukon. Twaalf dagen geen mensen (behalve de groep), geen beschaving, internet, maar wel overweldigende natuur en rust. Yukon is sowieso by far de mooiste provincie van Canada. Ze zeggen niet voor niets zelf: "Yukon: Larger than life"

Pluspunten Canada

  • natuur
  • ruimte
  • rust

Minpunten Canada

  • geen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Fantastisch (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Tanya Gorree op 14 mei 2017

Fantastisch land met geweldige natuur, we hebben ontzettend genoten van alles wat er te zien is. Wij zijn hier samen geweest en willen absoluut zonder twijfel nog een keer naar dit schitterende land terug!

Pluspunten Canada

  • natuur

Minpunten Canada

  • geen
Ultieme tip: De natuur!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtig!! Adembenemend mooi! (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Renate Bergen op 14 mei 2017

Canada is een land waar iedereen een keer in zijn leven geweest moet zijn! Je valt van de ene verbazing in de andere. Prachtige bergpartijen, helderblauwe meren die bijna te blauw zijn en nep lijken, gletsjers, wilde dieren zoals beren en rendieren... echt fantastisch! Wij hebben een roadtrip gemaakt door Canada, inclusief Vancouver Island. Zou er dolgraag nog eens naar toe willen reizen, nog lang niet uitgekeken.

Pluspunten Canada

  • Natuur
  • wilde dieren

Minpunten Canada

  • bussen me aziaten
Ultieme tip: Riversafari; beren zoeken. Sushi eten in Whistler. Vroeg op pad gaan om grote toeristenstromen te vermijden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Oost-Canada prachtige Indian summer! (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Paula Aelbers op 14 mei 2017

Machtig en prachtig land. Voel je vrij om te reizen zoals jij wilt. Spot wilde dieren, zeker als het schemert of de dag heel vroeg begint. Bezoek native musea. Ze proberen aandacht te vragen en presenteren zich met mooie en interessante verhalen. Bezoek de parken, maak kleine en of grote wandelingen. Praat eens met de inwoners. Ze vertellen mooie verhalen over hoe ze leven.
Een land om vaker terug te keren. Zowel het westen als het oosten is zeer de moeite waard. Je kunt er zomaar verliefd op raken.

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Ruimte en prachtige landschappen
  • wilde dieren spotten in de herfst
  • de natives zijn hun roots aan het beschermen en dat is soms indrukwekkend

Minpunten Canada

  • in de herfst geen walvissen gezien maar wel grijze zeehonden
Ultieme tip: Huur een camper en je bent zo vrij als een vogeltje.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Lake Abraham net naast de Canadese Rocky Mountains (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Christa Thieme-Krüs op 13 mei 2017

Het is vroeg in de ochtend, rond 06.00 uur. Het nachtelijke donker wordt langzaam vervangen door het ochtendlicht, het blauwe uurtje door de warme kleuren van de zonsopgang. Bij Lake Abraham heb ik ook nog eens het geluk dat de zon begin augustus precies in de V-vorm van de bergen omhoog komt. En met de de wolken die mooi mee kleuren, ben ik op dat moment de gelukkigste mens op aarde. Wat is dat prachtig!

Vanaf de camping David Thompson Resort is het een klein kwartiertje lopen naar de oever van dit prachtige meer. Abraham Lake is een mooi langwerpig meer net buiten de Rocky Mountains. Doordat het niet op de route door de Nationale Parken Banff en Jasper ligt, zijn er maar weinig mensen die deze aftakking nemen. Als je vanaf Icefields Parkway richting het noorden rijdt kom je op een gegeven moment bij The Crossing. Hier staat een restaurantje en een paar bungalows die je kunt huren. Zoals de naam al zegt lig het op een kruispunt.

Op dit kruispunt rij ga je rechts de David Thomson Highway op. Niet lang daarna zie je aan je rechterhand het meer al liggen. Wij hadden de weg helemaal voor onszelf, geen mens te zien. Het is toch wonderlijk dat je in zo'n druk toeristisch gebied binnen een tiental minuten de wereld voor jezelf kan hebben.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Prachtige uitzichten
  • aardige locals
  • highlights gemakkelijk te bereiken
Ultieme tip: Sta vroeg op om van de prachtige zonsopgangen te genieten in de Canadese Rocky Mountains!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Canada, Indrukwekkend en adembenemend (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Jeanet de Jager op 13 mei 2017

Canada is een geweldig land, met mooie stranden, prachtige regenwouden, indrukwekkende bergen en prachtige meren, de intense kleuren zijn bijna niet te vangen op een foto. De 22 dagen die we geweest zijn waren veel te kort.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • aardige locals
  • mensen zijn erg behulpzaam

Minpunten Canada

  • heel veel toeristen
  • boodschappen zijn duur
Ultieme tip: Lake moiraine is prachtig, misschien nog wel mooier dan Lake Louise, pas wel op je spiegels als je naar boven rijd, weinig parkeerruimte daar dus je kan beter vroeg zijn!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Dream away (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Gerard Leushuis op 13 mei 2017

Canada een prachtig land of het vlakke gedeelte of de bergen soms is het een land om weg te dromen em soms heel ruig met z,n bossen en zijn wilde dieren. Aan de ene kant de Niagara watervallen aan de andere kant de Rockies !! En bovenin natuurlijk het ijs van Alaska. Je kan er heerlijk toeren of met auto of camper wild water varen betoverende treinreizen maken! In Canada zijn de mogelijkheden onbeperkt!

Ultieme tip: Rondtrekken met een camper heeft mijn voorkeur zoveel ruimte zoveel verschillende mogelijkheden onbeperkt en niet te vergeten de prachtige natuur!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Waanzinnig (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Cynthia Ippel op 12 mei 2017

Wij hebben vorig jaar eind april tot half mei een rondreis gemaakt met de camper door Canada, adembenemend mooi! Het land heeft ontzettend veel te bieden en als je denkt dat het went komt er weer een ander mooi moment, het land is verrassend, dierrijk, gastvrij echt waanzinnig! Een aanrader voor iedereen!

Pluspunten Canada

  • Gastvrij
  • Dierrijk
  • Natuur
Ultieme tip: Orka's spotten op Vancouver Island / Cowichanbay -niet te veel toeristen lang op het water en laten je echt het meest mooie op het water zien en in de omgeving.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Jasper (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Erik Stam op 12 mei 2017

Wat een fantastische plek! Ik reis al jaren door Noord-Amerika, en dit was mijn eerste ervaring met Canada en WOW, ik werd zeker niet teleurgesteld! Had al eerder beren gezien, maar deze keer was hij zo ontzettend dichtbij dat ik er de hele dag nog van onder de indruk was! Canada is overweldigend mooi, en zou daar zeker nog een keer naar toe willen :-)!

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Gemoedelijk
  • Natuur
  • Prijs
  • Locals

Minpunten Canada

  • Geen
Ultieme tip: Vancouver Island, Whistler en Jasper/Banff

Mooi British Canada (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Sandra Koopmans Whiteside op 12 mei 2017

Ik kom uit British Canada dus ik ben super bevooroordeeld . Maar het is ook zo een mooi deel van Canada. Enorme mooie natuur en plekken te ontdekken, ook de eilanden niet vergeten.
Must sees: Capilano-Vancouver,Victoria, White Rock en nog veel meer.

Pluspunten Canada

  • natuur
  • mensen
  • eten

Minpunten Canada

  • geen
Ultieme tip: Huur een auto en ga rijden, onderweg kom je genoeg motels en hotels tegen. Kun je het betalen dan is de treinreis door de Rocky's een aanrader! Maar deze rit is best wel duur.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Schooner beach. (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Rutger Hollemans op 12 mei 2017

Canada is voor ons het land bij uitstek om tot rust te komen. De grootsheid van de natuur is elke keer, als we daar zijn, weer bijzonder. Ook al zien we dan sommige plekken opnieuw het blijft een schitterend beeld. De Rocky Mountains zijn een plek om te ontsnappen aan de drukke wereld thuis. De wandelingen die je er kunt maken zijn spectaculair en spannend. Altijd op zoek naar wilde dieren. Genieten van de bergdorpen zoals Banff en Jasper zijn een must. Een andere plek die ons steeds terug laat keren naar Canada is Vancouver Island. De westkust, met name het Pacific Rim NP, is de plek voor ons om te genieten van strand, bos, bergen en dieren. Als je op het strand staat en de nevel van walvissen ziet geeft dit een geweldig gevoel. De bald eagle en ijsvogels die overvliegen zijn spectaculair. Alles bij elkaar is dit een land die onze voorkeur heeft om regelmatig naar te rug te gaan.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Rust
  • Natuur
  • Grootsheid

Minpunten Canada

  • geen
Ultieme tip: De bergtop van Mount Whistlers bij Jasper. Je kunt er met de tramway komen, dan loop je nog een aardig stuk door naar de schitterend top, voor een spectaculair uitzicht.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldige vakantie (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Patty Rikumahu-Rooswinkel op 12 mei 2017

Prachtige natuur, goede accommodaties, hulpvaardige mensen en lekker koffie met heerlijke gebakjes erbij ook voor glutenvrij dieet. We hadden vijf weken en waren blij met de rustige manier van reizen, we ontmoetten veel mensen die in twintig dagen veel wilde zien, dit is wat ons betreft zonde. Prima auto gehuurd, bij de Wallmart een gps gekocht en een koelbox voor in de auto. Heerlijk om onderweg ergens een lunch te maken en wat te drinken op prachtige plekken. Echt een aanrader, dit land waar je ook erg veilig voelt. En de Calgary Stampede is echt een must als je in die tijd in Calgary bent.In Jasper met de tramway omhoog, was echt geweldig, doe wel een warme jas aan. In het hoogseizoen zijn sommige highlights erg druk.

Pluspunten Canada

  • net zo duur als nederland
  • ,goedkope benzine
  • Erg aardige mensen
Ultieme tip: Er zijn ook prachtige bed and breakfasts.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Droomreis met een groep door Noordwest-Canada (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Frieda Van Nieuwenhuizen Honderdors op 12 mei 2017

Met een groepsreis per bus zijn wij begonnen in Calgary en zo door alle mooie bergen en streken gekomen. Banff en Jasper, maar ook grote steden als Vancouver en Victoria zijn bezocht. Met een boot orka's spotten over de inside passage. Kort bezoek aan Seattle en daar de boeingfabrieken bezocht.
Kortom, de reis van ons leven. Zou zo weer gaan. Ruimte, groen en relaxte mensen. Prima vertoeven daar.

Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Canada: van Vancouverisland tot Calgary (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Marjan Dijkstra op 12 mei 2017

Aangekomen in Vancouver eerst maar eens de auto ophalen. Vervolgens richting het hotel vlakbij de haven, omdat we de volgende dag meteen de oversteek zouden maken naar Vancouver Island. Wat een fantastische oversteek en wat een schitterend eiland! Van het gemoedelijke stadje Victoria, via het binnenland naar Telegraph Cove, om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: een walvistocht bij Stubbs whale watching. Echt een aanrader. We hebben die dag zoveel moois gezien dat we allebei emotioneel waren.
Na vijf dagen op Vancouver Island rondgetoerd te hebben, terug naar het vaste land. Op naar Jasper! Onderweg hopend op een beer die met z'n poot een zalm uit een beek zou slaan...
Met dat ik deze woorden uitsprak, stak onze eerste zwarte beer voor onze auto de weg over. Natuurlijk geen camera bij de hand. Leermoment! Rijd altijd met een camera op schoot!
Jasper is fantastisch, gezellig dorp in prachtige natuur.
Als je niet bang bent voor paarden, raad ik een paardrijtocht aan van minimaal twee uur in de bergen!
Jasper riding stables verzorgt prachtige tochten hoog door de Rockies.
Van Jasper richting Banff rijdend over de Colombia Icefield Parkway langs watervallen, woeste bergen en bergmeren ,de glazen brug (glacier Skywalk) en vergeet vooral een bezoek aan de Athabasca Gletsjer niet!
Banff is een echte wintersportplaats, zien en gezien worden. Wel de moeite waard om met de kabelbaan omhoog te gaan en te genieten van het schitterende uitzicht!
Lake Louise mag je ook niet missen, maar dat is wel super toeristisch.
Onderweg gewoon wat kleine weggetjes inrijden levert vaak mooiere momenten op.
Laatste stuk naar Calgary...
Landschap wordt weer vlak en we rijden door de akkervelden, wat een ander gezicht!
Nog een nachtje Calgary en dan weer terug naar Nederland. We kunnen niet wachten tot we weer kunnen gaan!!

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • schitterende natuur
  • lieve mensen

Minpunten Canada

  • geen
Ultieme tip: Jasper Riding stables- paardrijden in de Rockies!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Rocky Mountains (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Philip Tuinenga op 12 mei 2017

Na eerder met de camper door de Rocky Mountains te zijn gereisd, hebben we dit jaar, gezien de nachtelijke temperaturen, gekozen voor een tocht langs hotels. Onder andere Jasper, Banff en Lake Louise. Geweldige natuur en wilde dieren. Het zoeken van een cache (geocaching) in een gebied waar we toch net een grizzly beer hadden zien struinen was wel erg spannend. Een land, een natuur om elke keer weer van te genieten.

Minpunten Canada

  • Erg veel toeristen op de "bekende" atracties
Ultieme tip: Famoso Neopolitan Pizzeria in Jasper. Geweldig lekker en een op en top Canadese tent.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Natuurliefhebbers

Roadtrip door adembenemend Alberta... (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Linda van der Veer op 11 mei 2017

Alberta is fantastisch, niet alleen Banff & Jasper in de Rocky Mountains, maar ook Drumheller, Waterton Lakes, Edmonton, Athabasca, Calgary, Writing on a stone, Reynolds Alberta museum, Leduc oil museum en nog veel meer. Maar, het allermooiste is het plattelandsleven, uitgestrekte landschappen vol gewassen, paarden, koeien en wildlife...

9,1
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Mentaliteit
  • geen files
  • natuur
  • rust
  • ruimte
  • landklimaat

Minpunten Canada

  • geen!
Ultieme tip: Plan je route niet helemaal tot in de puntjes. Plan globaal en reken max 250 km rijden per dag. Zo heb je tijd en ruimte voor spontane dingen en overnacht je waar het leuk is!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Visit to Canada september 2015 was awesome (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Martin Panman op 11 mei 2017

Van start tot eind een goede reis gehad. Volgende keer een weekje meer. Like the freedom and the kindness of the people. Heb geleerd om te ontstressen en daadwerkelijk te genieten van een periode die juist hiervoor bedoeld is.

Pluspunten Canada

  • ruimte natuur en vrijheid
Ultieme tip: Neem je tijd en ga erheen als je de mogelijkheid hebt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Natuur in overvloed (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Esther Van daalen op 11 mei 2017

Canada is natuurlijk heel groot maar de British Canada omgeving is echt super mooi. Zoveel meren dat ze bijna niet te tellen zijn. Mijn mooiste is lake jones. Het is een hele trip om er te komen maar zeker de moeite waard. Tip: neem genoeg eten en drinken mee.

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • uit eten is erg betaalbaar

Minpunten Canada

  • vergeet de tax niet
Ultieme tip: Olive garden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Moraine Lake Banff National Park (bezocht in september 2002)

Review geschreven door Remco van der Heeft op 10 mei 2017

Moraine Lake in Banff National Park is waarschijnlijk een van de mooiste plekken op de wereld, vooral de kleur van het water welke al naar gelang het weer van kleur verschilt. Echt wat mij betreft de mooiste plek in Canada.

7,9
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Aardige mensen

Minpunten Canada

  • Geen
Ultieme tip: De ultieme tip voor Canada is lastig, voordeel van Canada vindt ik de combinatie tussen de invloed van de USA en de invloed van Europa. Een perfecte mix tussen de VS en Europa !
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtig land! (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Marloes Willemsen op 10 mei 2017

Tijdens een (twee weken durende) rondreis in West-Canada heb ik onder andere Banff, Jasper (hot springs), Whistler, Clearwater, Kamloops, Vancouver, Vancouver-Island (Ucluelet), Kelowna, Fort Steele en Waterton bezocht. We hebben in vijftien dagen ruim 3300 km gereden en de meest prachtige dingen gezien! Waaronder natuurlijk de Icefields Parkway, met al haar toeristische trekpleisters, maar ook wilde beren en zelfs een walvis! Het was kortom prachtig en werkelijk waar onvergetelijk!!

9,0
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Betaalbaar
  • Gastvrij
  • Vriendelijk
Ultieme tip: Ga zeker eens heerlijke chicken enchilada's eten bij Moxie's grill. En als je de kans hebt, neem eens een kijkje bij een Hutterite Colony (bv. tijdens een branding).
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Indian Summer in Oost-Canada (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Paula Aelbers op 09 mei 2017

Begonnen in het oostelijke puntje van Canada, via parken, door een stukje Amerika om ook de Niagara watervallen van twee kanten te bekijken, togen we naar Toronto. Een zeer interessante stad waar we een prachtige tentoonstelling van World Press Photo konden bekijken. En als toetje het Alqonquinpark boven Toronto, waar we bevers, herfstkleuren, bald eagles, vogels, elanden, vossen en beren hebben gespot. Zeker doen in begin herfst. Je kwam ogen (en tijd) te kort.

Pluspunten Canada

  • prachtige natuur
  • hulpvaardige mensen
  • zeer betaalbaar
  • , vrijheid
  • overweldigend
Ultieme tip: Ga in september/ oktober voor de prachtige kleuren naar Oost-Canada. Schitterende parken waar je veel wild kunt spotten en wandelingen kunt maken van een tot wel zeven uur!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De Rocky Mountains, de prachtige omgeving bewonderen, bergen, bomen, wilde dieren. (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Sjaak Zuidhoek op 08 mei 2017

Canada is voor ons elke keer weer ontdekken hoe mooi en hoe prachtig de natuur is, welke maand je er ook komt. Met de auto door de Rocky Mountains is adembenemend. Met ons Canadese nichtje rijden we regelmatig door de Rocky Mountains, zij kent de plaatsen en wij komen dus op plaatsen waar de gewone toerist niet komt, prachtig.

8,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Canada

  • natuur
  • berg
  • dier

Minpunten Canada

  • weer
Ultieme tip: Ga de Rocky Mountains in en probeer op zoveel mogelijk plaatsen te stoppen, uit te stappen en om je heen kijken, adembenemend.
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

veel prachtige natuur. (bezocht in mei 2012)

Review geschreven door Annelies de Koning-Bos op 08 mei 2017

De mooiste plekken zijn in het westen. Vooral Vancouver Island heeft alles: stranden, bossen en sneeuw.
De Rocky Mountains op het vasteland zijn ook prachtig. Of ga vissen langs de kust, kanovaren of killerwhales en walvissen spotten.

Pluspunten Canada

  • veel natuur
  • rustige wegen

Minpunten Canada

  • het weer
Ultieme tip: Vancouver is een moderne stad met veel hotels en winkels. Op Vancouver Island zijn veel hotels.
Aangeraden voor: Avonturiers

De sunroad was prachtig. Lange route van Canada naar Amerika. (bezocht in september 2016)

Review geschreven door A Bronkhorst op 08 mei 2017

De sunroad was prachtig! Een route van Canada naar Amerika. Mooie uitzichten langs slinger wegen met bergen en rotsen langs prachtige meren! Canada blijft mooi en is gaaf om vaker te gaan en weer nieuwe plekken te ontdekken! Bezoek Banff National Park, Jasper National Park, grote steden, de locals en wat je maar wilt. Er is genoeg te doen voor iedereen.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Prachtig natuurgebied
  • mooie lakes
Ultieme tip: Ga op reis naar Canada, Alberta en Britisch Colombia en ontdek de vele mooie parken en routes!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Yellowhead Lake in Canada: onbeschrijflijk. (bezocht in mei 2014)

Review geschreven door AJ Barneveld op 08 mei 2017

Doe Canada eens met een camper, en stop ook eens bij de niet al overbelichte plekjes in de reisbrochures. Zet de camper aan de kant van de weg en neem de tijd om het adembenemende landschap van bergen, rivieren en meren in je op te nemen. Dit werkt het best als je in de reisplanning voldoende ruimte laat voor de onverwachtte dingen.

Pluspunten Canada

  • Hét pluspunt is de natuur
  • stilte en rust
  • heldere lucht

Minpunten Canada

  • Lange winters
  • kort seizoen
Ultieme tip: Neem voor Canada de tijd; een overbelast reisschema doet afbreuk aan de beleving.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Droomreis Canada, British Colombia (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Anita van der Vaart-Postma op 07 mei 2017

We hebben met een camper een rondreis gemaakt vanaf Calgary, Waterton, Radium, Banff, Lake Louise, Clearwater, Glacier, Cache Creek, Whistler, Vancouver Island, Ucluelet, Vancouver. We zijn tijdens onze reis letterlijk van de ene verbazing in de andere gevallen.

Dit land heeft een ongelooflijke schoonheid. We hebben beren, elanden en walvissen gezien. De Canadezen zijn ongelooflijk vriendelijk en gastvrij. Ze helpen je overal bij. Eigenlijk was de hele reis een groot hoogtepunt.

Als je foto's van dit land ziet, dan zijn ze zo mooi dat je denkt dat ze bewerkt zijn. Maar dat blijkt niet het geval. Als je bijvoorbeeld bij Lake Louise bent, heeft dat meer echt de schitterende blauwe kleur die je op de foto's ziet. De natuurgebieden zijn ook heel divers.

Zo is er op Vancouver Island een tropisch regenwoud waar bomen staan die meer dan 700 jaar oud zijn. Er loopt een houten pad doorheen, waardoor je er makkelijk doorheen kan lopen. Dit is echt de moeite waard.

Maar er zijn zoveel hoogtepunten. In Radium lopen elanden gewoon door het dorp, de bewoners staan heel dicht bij de natuur, Banff en Jasper zijn adembenemende natuurgebieden. Als je de over de weg tussen Cache Creek en Whistler rijdt zie je het ene mooie uitzicht naar het andere.

Gelukkig zorgen de Candezen er voor dat je op heel veel plekken kunt stoppen en van het uitzicht genieten. De foto is genomen op Vancouver Island, wat ook geweldig mooie gebieden heeft. Dit uitzicht hadden we in de Kennedy River, je moet wel even afdalen en over de rotsen klimmen, maar het is de moeite waard.

Wij hadden lang gespaard voor deze reis, maar het was elke cent waard en eigenlijk nog ver boven onze verwachtingen. Ik kan alleen maar zeggen: als je je dit kunt veroorloven, doe het dan. Je zult er geen spijt van hebben!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Schtterende natuur
  • Vriendelijke en gastvrije Canadezen

Minpunten Canada

  • Ben ze niet tegengekomen
Ultieme tip: Als de gletsjer op gaat, sla dan zeker de Skywalk niet over. Doe de Blue River Safari. Ga Walvissen spotten en doe de Flly Over in Vancouver.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een unieke ervaring! (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Johan Feyen op 07 mei 2017

Canada is mijn ultieme reisbestemming. Ik heb een jaar in Vancouver gewoond, nu al 30 jaar geleden, en deze streek laat mij nooit meer los. De geschiedenis, de natuur en cultuur, de oorspronkelijke en de moderne bevolking, de weidsheid van het land en het kosmopolitische Vancouver, de prachtige nationale parken met hun uitstekende accommodatie nodigen keer op keer uit om terug te komen, en dan liefst in de Indian summer, als de kleurenpracht onovertroffen is.

9,0
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • natuur
  • vriendelijkheid
  • wijdsheid
  • nationale parken
Ultieme tip: Het museum of antropology (MOA) in Vancouver mag je niet missen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Met een mond vol tanden... (bezocht in september 2012)

Review geschreven door ingrid van der sluis op 07 mei 2017

Ja met een mond vol tanden, zo sta je keer op keer wanneer je Britsich Columbia bezoekt. De natuur is zo overweldigend dat het eigenlijk niet te beschrijven is. Je moet er gewoon zelf naartoe om het te ervaren en het in je op te nemen, nee, het te ondergaan. Niets is zo indrukwekkend wanneer je dwaalt door de natuur en volkomen alleen bent met die natuur. Er is werkelijk niets anders waarmee je dit kunt vergelijken.

Ultieme tip: De region The Cariboo in BC.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Moraine Lake Canada (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Richard van Rijswijk op 07 mei 2017

Wat een schitterend land is Canada met zijn mooie natuur en vriendelijke mensen.
Aan wildlife was ook geen gebrek. We hebben van alles gezien, maar het meeste zijn we toch onder de indruk van het feit dat we zwarte en grizzly beren hebben gezien, deze waren dan ook zeer dichtbij.
Tijdens deze rondreis hebben we de prachtige rit over de Icefields Parkway gemaakt tussen Jasper en Banff, hebben we vanuit de Rocky Mountains een deel van Canada gezien dat je vanuit de auto niet kunt zien en hebben we de overtocht naar het prachtige Vancouver Island gemaakt.
Hier ook de mooie Orka's en walvissen kunnen zien.

9,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Vriendelijke mensen

Minpunten Canada

  • Kans op wisselvallig weer
Ultieme tip: Als je de grizzlybeer wilt zien van dichtbij moet je naar Vancouver Island, campbell river, met de Nederlandse eigenaar Jos Krijnen van Eagle Eye Adventures.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wonderbaarlijk mooie Canadese Rocky Mountains (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Carla Den Os-Oosterbaan op 07 mei 2017

Waarom had nog nooit iemand ons verteld dat Canada zo mooi is? Als echte liefhebbers van het Amerikaanse continent met de wonderschone Nationale Parken van de USA waren wij nog nooit in Canada geweest. Dat is absoluut een foutje geweest. Als je de Icefields Parkway rijdt, val je zowel heen als terug, van de ene verbazing in de andere. Er is zoveel te zien dat we dit jaar terug gaan voor zeven weken. Wat een mysterieuze Emerald groene meren. Kom je ook voor het eerst? Bezoek dan eerst Banff National Park and Jasper National Park en rijd de Icefields Parkway. Vergeet de gekte van Lake Louise en ga naar Morainne Lake, mooier en makkelijker te bereiken. Boek je excursies ruim van te voren bij Brewster anders sta je uren in de rij voor bijvoorbeeld de Banff Gondola en het bootje van Lake Maligne.
Wij vonden de avond safari teleurstellend en een beetje over de top. Wel een mooie route met prachtige vergezichten op Banff, die je ook ziet als je de gondola neemt. Als je heel vroeg op weg gaat naar Lake Maligne heb je kans om net zoveel wilde dieren te zien als wij hebben gedaan en is het zonde van je geld. Niet zonde van je geld is de Colombia Glacier Icefield Adventure en is het lopen van de glazen brug echt iets wat je gedaan moet hebben. De gletsjer vonden wij in vergelijking met Alaska wat tegenvallen, doch dat is wel erg verwend wat ik zeg. Als je die nog nooit hebt gezien is dit ook wellicht heel bijzonder. Ga naar Jasper voor minimaal twee dagen zodat je op je gemak de boot tour van Lake Maligne kan doen en boek ook deze ruim van te voren. Neem de vroege boot. Jammer dat ze gaan racen met het bootje dat vonden wij niet passen in de liefde die je moet hebben voor dit land om het te behouden zoals het nu is. Namelijk nog steeds redelijk ongerept.
Lake Maligne was mijn absolute killer. Je ziet om het meer heen zeven bergen, die de seven thrones of God zijn met Spirit Island in het midden. Zó mooi, heel sereen en voor mij heel mystiek.

Pluspunten Canada

  • Wonderschone natuur
  • aardige mensen
  • makkelijk te rijden
  • goede wegen

Minpunten Canada

  • veel toeristen
  • Druk op de wegen
  • bijna geen accomodatie te vinden
Ultieme tip: Brewster heeft het alleen recht op excursies, boek ruim op tijd. Stel je op de hoogte wat te doen bij beren als je gaat hiken of biken. Tijdens ons verblijf waren er twee attacks.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

dieren knight inlet (bezocht in juni 2014)

Review geschreven door Anja Oosterwijk op 07 mei 2017

Als onderdeel van een rondreis door Canada is Knight Inlet een geweldig adres voor drie nachten de vlucht met een watervliegtuig, de dieren, ja en er zijn in deze tijd van het jaar veel beren net uit de winterslaap, belangrijk om hier rekening mee te houden.

Pluspunten Canada

  • je gaat voor de overweldigende natuur
Ultieme tip: Met een kleine auto kun je overal komen is voordelig in Vancouver openbaar vervoer gebruiken.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers