Reviews Canada

Reviews Canada

9,0
9,4 Algemene ervaring
9,2 Beziens­waardigheden
8,3 Steden of plaatsen
9,3 Locals
9,1 Veilig
9,9 Natuur
7,9 Stranden
8,3 Klimaat
  • Aantal reviews: 267
  • Aantal waarderingen: 134

Must go! (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Pauline Batenburg op 30 juni 2017

Britisch Columbia in Canada is de plek waar wij 3 weken hebben bezocht met een camper.
De natuur doet wat met je, het is een gevoel. En het hoogtepunt waren the Rockies. Overweldigend en schoon. Het heeft iets spiritueels. De plek die je gezien moet hebben. En een kleine tip, als je van plan bent daarheen te gaan, blijf langer dan 3 weken en geniet!

8,6
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Canada

  • locals zijn heel vriendelijk
  • natuur
  • weinig verkeer op de weg
  • mooie campings

Minpunten Canada

  • eten is erg duur
Ultieme tip: Voor Britisch Columbia: vlieg op Calgary, pak via Banff, Lake Louise de Icefield Parkway en vlieg terug op Vancouver.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Verliefd op Canada (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Jolien van Alphen op 30 juni 2017

Wat een geweldig land, waanzinnig mooie natuur, vriendelijke mensen. Zoveel moois om te zien, van Vancouver, Whistler, Jasper, Banff. Kom hier zeker nog een keer terug!! Ook zeker vanuit Granville Island (Vancouver) de orca excursie doen, waanzinnig gaaf!!

8,8
10 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Geweldig natuur
Ultieme tip: Joffrey Lake, rondje StanleyPark fietsen in Vancouver en Granville Island Vancouver, waar je heerlijk vis kan eten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bijzondere natuurgebieden (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Mart van Iersel op 30 juni 2017

Prachtige natuur en wildlife is wat je vindt in British Columbia en Alberta.
De wegen zijn heel rustig en overzichtig, dit is ideaal voor een rondreis met een camper.
Voor zo'n reis dien je wel ongeveer 3 weken uit te trekken.
Indien je ook Vancouver Island in je reis opneemt neem een week extra.

Ultieme tip: In Vancouver kent men dagkaarten voor het openbaar vervoer. Dit is net zo handig als hop on hop off!
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Op trip in Canada (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Aartje de Vries op 30 juni 2017

Canada is een prachtige bestemming als je op zoek bent naar natuur. Bovenden heeft het ook prachtige steden. Het indrukwekkende berglandschap om je heen is erg indrukwekkend. Je kan zo de herten, elanden en beren tegen komen langs de weg. Wat een flora en fauna kom je tegen, het is iets wat je zelf moet gaan ervaren. Zo mooi.
Vancouver is een geweldige stad. Veel groen en fietsen huren is een must. Prachtige routes met de meest mooie uitzichtpunten over de stad. Bovendien kun je een mooie stadswandeling maken en ervaar deze enerverende stad.

7,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
2 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Bevolking is erg vriendelijk
Ultieme tip: Bezoek Whistler, het skidorp van Canada met de poedersneeuw. Boek een watervliegtuig en ervaar Whistler vanuit de lucht. Whale watching is een aanrader.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kamperen zonder poespas in de natuur (bezocht in juli 2013)

Review geschreven door Janet de Bruijn op 29 juni 2017

Ontario, Canada heeft ons verrast! Onder anderen de campsite Cypres Lake, waar de voorzieningen heel elementair zijn, maar waar je de natuur en wilde dieren intens en van dichtbij beleeft. Frisse lucht, puur natuur, heerlijk weer... Onze zoon vond tijdens het rondstruinen een slangenkuil onder dat zonnebaad-plateautje aan het water. En zo kom je een zwarte beer tegen, 's nachts, op de weg terug door de dichte bossen naar je plek.
De Bruce Trail van de Niagara Falls tot aan Manitoulin Island lijkt ons geweldig voor een volgende keer. (We hebben hier nu stukjes van gezien.) Je loopt langs of over een aardplaat die omhoog steekt, door toegankelijke en ontoegankelijke gebieden, over land en langs water (Lake Ontario en Lake Huron), langs Indianengebieden - waar je echt eens een pow wow zou moeten bezoeken, magisch!

9,1
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Je kan je reis helemaal naar je eigen hand zetten
  • Geweldige natuur
  • Je ziet er in een paar weken meer wilde dieren dan in Nederland in een paar jaar
  • Vriendelijke mensen

Minpunten Canada

  • Als je Toronto wil bezoeken is het niet fijn als het bloedheet is (hartje zomer)
Ultieme tip: De Bruce Trail van de Niagara Falls tot Manitoulin Island. Je loopt door immense natuur, op paden waar je niet zomaar kan komen en langs Lake Ontario en Huron en Indianengebieden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Canada bezocht en deze prachtige zonsopkomst kunnen vastleggen (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Wicher Folkers op 29 juni 2017

Canada is een prachtige bestemming om natuur en vakantie te combineren. Vriendelijke mensen en alles is betaalbaar. Neem de tijd om grote steden te bezoeken of juist de plattelands dorpjes. Alles is adem benemend.

Pluspunten Canada

  • Vriendelijke mensen
  • betaalbaar
  • rust

Minpunten Canada

  • prijzen excl. belasting
Ultieme tip: underground food in Toronto.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Niagara Falls (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Wicher Folkers op 29 juni 2017

Voor het eerst in mijn leven naar Canada geweest met mijn vrouw. Tijdens een familie bezoek hebben deze ons mee genomen naar de Niagara watervallen...Wat een ontzettend mooie ervaring is dat.
De overweldigende hoeveelheid water die daar naar beneden komt maakt je als mens klein en nietig.
Verder is de natuur in de omgeving van de Niagara watervallen erg mooi om te ontdekken.

Pluspunten Canada

  • Vriendelijke mensen
  • betaalbaar
  • prachtige natuur
  • rust

Minpunten Canada

  • niet gevonden
Ultieme tip: Neem de tijd om Canada te ontdekken en je zult een verrijking in je leven kunnen toevoegen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

City hoppen in canada (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Jeroen Deroos op 28 juni 2017

Ik ben samen met mijn reisgenoot naar toronto gevlogen en daar 3,5dag gebleven. Daar hadden we één dag een huur auto en zijn wij naar de Niagara falls geweest. Toen met de trein naar Montreal. Daar zijn wij ook 3,5 dag gebleven waarvan wij één dag ook een huur auto hadden. Toen zijn wij gewoon naar een dorp gereden en een national park in de buurt, echt een aanrader ! Het dorp heet Mont-Tremblant. Daarna met het vliegtuig naar Vancouver gegaan en daar zijn wij vijf dagen geweest. Daar hadden wij twee dagen een huur auto, onder andere naar Vancouver Island geweest en de Capilano Suspencion bridge en Crouse Mountain. Allemaal erg leuk en een walvissen toch gedaan. Helaas geen walvissen gezien. Al met al een top vakantie en ervaring gehad in Canada. Super aardige mensen, super mooie natuur! Wij gaan zeker nog een keer terug.

Ultieme tip: Geniet en ga voor al ook buiten de stad kijken!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige natuur (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Desiree Meijer op 27 juni 2017

De Capilano Suspension Bridge ligt in een erg mooi park waar je veel kan beleven, het is zeker de moeite waard om dit te bezoeken. Een prachtige wandeling over de hangbrug met een speciaal uitzicht. Prachtige natuur.

Ultieme tip: Geniet van de prachtige natuur. Neem goede wandelschoenen mee en zeker ook je fototoestel.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Onvergetelijke Haida Gwaii (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Angenita Last op 27 juni 2017

Je waant je op het eind van de wereld in Canada maar het exploren van het geweldige eiland Queen Charlotte moet je zeker niet overslaan. Onderweg naar Skidegate worden we begroet door de Sitka black tail deer. Vervolgens doorkruisen we het prachtig mossig tropische regenwoud om uiteindelijk op onze eindbestemming aan te komen bij Agate Beach, dit is nabij Tow Hill en ligt op het noordelijkste puntje van het eiland. Hier is zoveel moois te zien: oneindige stranden, ocean view, Tow Hill, ottertjes die in de vroege morgen over het strand rennen en in de branding spelen, magische zonsondergangen en de zee. Op het stranden hebben we talloze moonshells, zee-egeltjes, etc. gevonden. Als kers op de taart vonden we onze eigen Agaten. Het was een onvergetelijke ervaring!

9,1
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Maak gebruik van je jetlag. Sta zo vroeg op als je kunt om in alle rust van de prachtige natuur te kunnen genieten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig Canada (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Vera Sneeuw op 26 juni 2017

Canada is het ultieme camper land. Wij hebben volop genoten. In april is het nog wat koud, maar daarentegen was het adembenemend mooi met alle sneeuwtoppen. Ook de drukte ben je nog voor.
Gave plekken: Whistler, Well gray park, Jasper, Banff, Kelowna, Victoria en Tofino.
Te gek om beren en walvissen te spotten.
De trails bij Tofino zijn erg mooi met de bossen. En dan aan de andere kant de zee. Victoria is gezellig. Vancouver ook veel te zien, gastown was erg leuk en Stanley park. Calgary vonden wij heel erg tegenvallen. Heel veel junks en daardoor een onveilig gevoel. Alleen het olympisch park was de moeite.

Pluspunten Canada

  • aardige bevolking
  • relaxte sfeer
  • prachtige natuur

Minpunten Canada

  • veel junks in grote steden
  • duur land
  • kan koud zijn en campings dicht
Ultieme tip: De bear watch tour in Tofino, waarna lekker te gaan eten bij de shelter. Vergeet het toetje niet! Appeltaart met ijs, genoeg om samen te delen. Echt verrukkelijk!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Beren in de Canades Rocky Mountains (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Christa Thieme-Krüs op 26 juni 2017

Naast de overweldigende mooie natuur is er ook veel wildlife te zien in de Canadese Rocky Mountains. Behalve beren hebben wij ook de kans gehad om de volgende dieren te zien: herten, wolven, elanden, dikhoornschapen, berggeiten, verschillende (roof)vogels en natuurlijk de vele eekhoorns. Het was één van onze mooiste reizen ooit!

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Canada

  • vriendelijke mensen
  • prachtige natuur
  • gemakkelijk te rijden wegen
  • veel stopplaatsen langs de weg
  • de overweldigende uitzichtpunten liggen zelfs vlak langs de weg

Minpunten Canada

  • geen
Ultieme tip: Geen beren gezien tijdens je trip in de Rock Mountains? Ga op de berensafari in Blue River (dorpje net buiten de Rockies). De kans dat je dan beren te zien krijgt is supergroot!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Prachtig Canafy (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Carla Wiedenhoff op 23 juni 2017

De Rockies in Canada zijn prachtig: meren met waanzinnige kleuren blauw; wilde dieren, zoals beren en elanden, die je kunt tegenkomen langs de weg en heel vriendelijke mensen. Goede wegen en prima hotels. Wat wil je nog meer! Banff en Jasper zijn leuke plaatsen. Vancouver is een heerlijke stad, met veel mogelijkheden, van winkels tot natuur. En niet te vergeten : Vancouver Island met Victoria en Tofino. Ga vooral op zoek naar walvissen!

Pluspunten Canada

  • mooie natuur
  • goede wegen
  • ontspannen sfeer
  • goed eten

Minpunten Canada

  • redelijk duur
Ultieme tip: Ga zoals veel Canadezen eens uitgebreid ontbijten in de speciale ontbijtrestaurants, bijvoorbeeld in Victoria in de Blue Fox Café.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Droomreis (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Juf Ilona Booij op 21 juni 2017

Wat is West Canada mooi , overweldigend mooi . Een reis van blauwe meren en bruine beren! Banff , Jasper en Vancouver Island. Zoveel prachtige natuur. Maar ook de geweldige stad Vancouver, mensen zijn vriendelijk .

Ultieme tip: Rij tussen Banff en Jasper de weg 1a en niet de snelweg!
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Helemaal geweldig (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Lydia Noteboom-Witte op 21 juni 2017

Canada is echt een heel mooi land om door te reizen, de mensen zijn heel behulpzaam en vriendelijk. Wij hebben rond getrokken van Vancouver tot Calgary met een camper en dat is echt heel goed bevallen! Op deze route zijn veel nationale parken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken met als hoogtepunt natuurlijk National Park Jasper en Banff.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Behulpzame inwoners
  • groot en ruim land

Minpunten Canada

  • Boodschappen in de supermarkt zijn redelijk prijzig en veel in grote verpakkingen
Ultieme tip: Onze tip om een hele gave reis te beleven in Canada is om vooral rustig overal de tijd voor te nemen, er is zoveel moois om te bekijken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Adembenemende reis dwars door de Rocky Mountains. (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Eric Vermeulen op 18 juni 2017

Ik ga regelmatig voor zaken naar Canada en gebruik deze reizen ook om tot rust te komen. Hoewel ik relatief dicht bij Edmonton moet zijn, 'slechts' 4 uur rijden, vlieg ik meestal via Calgary. Met een huurauto rijd ik dan via Banff door het Nationale park richting Jasper. De route gaat via de immens indrukwekkende Icefields langs prachtige diepblauwe meren en eindeloze dennenbossen. Steeds weer raak ik diep onder de indruk van de uitgestrekte ruimte en de mooie natuur.

soms lijkt het alsof je door een dierenpark rijd maar dan in het echt. Waar zie je nog beren en hun gezin in het wild, wolven roedels, elanden en berggeiten of wilde zalm door de stromende heldere rivieren. Het blijft indrukwekkend, hoe vaak ik deze ruim 8 uur durende rit ook maak!

Halverwege raak je je telefoon en radio verbinding kwijt en dat draagt alleen maar bij aan het gevoel van absolute vrijheid. De natuurgeluiden en de frisse lucht, als je de moeite neemt om een tijdje uit je auto te komen, is echt niet te beschrijven.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • veilig
  • groot
  • vriendelijk
  • betaalbaar
  • natuur
Ultieme tip: De treisreis dwars door de Rocky Mountains met de Rocky Moutaineer, alsof je in ee film bent terecht gekomen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis Canada (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Angela Hendriks op 16 juni 2017

Eind mei, begin juni, voor 21 dagen in het westen van Canada geweest. We zijn in Calgary begonnen en zijn via Banff, Lake Louise, Jasper, Banff, Kelowna, Vancouver Island uiteindelijk beland in Vancouver waarvandaan ik weer terug gevlogen ben. Want een geweldig land is Canada. Fantastische natuur, en vriendelijke en behulpzame mensen. Vooral de natuurparken Banff en Jasper zijn indrukwekkend. Helemaal als je ineens een beer over de weg ziet lopen, vlak voor je auto langs. Het enige nadeel is dat het niet naast de deur ligt. Anders had je mij hier heel vaak terug zien komen.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Geweldige natuur
  • Wildlife vlak voor je neus
  • Aardige bevolking
  • behulpzame bevolking

Minpunten Canada

  • Wisselvallig weer
  • Lange reisafstand
Ultieme tip: Huur een auto en rijd vanuit Banff richting Jasper over de mooiste weg van Canada de Icefield parkway. Neem hier je tijd voor en stop op zoveel mogelijk plaatsen langs de route.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Lake Victoria in Canada (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Adjo Tjon op 16 juni 2017

Een ervaring en schoonheid, waardoor je moeder natuur nog meer gaat waarderen. Beren, steenbokken en herten zijn daar de inwoners en jij bent er op bezoek. Te gast om een kijkje te nemen in hun wereld. Erg mooi, sereen en minder druk dan Lake Louise.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • aardige locals
  • veel natuur
  • wijds
  • sportief
  • gastvrij

Minpunten Canada

  • Verder vliegen dan meeste bestemmingen
  • Kosten van vliegtickets
Ultieme tip: Bezoek Vancouver en ga whale watching een super ervaring en belevenis.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vrijheid met camper in natuur (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Vivianne Molenaar op 12 juni 2017

Met het hele gezin in een camper reizen is altijd een feestje. We genieten ervan om 's avonds een vuurtje te stoken of de barbecue aan te zetten. Het reizen door Canada of de USA is een apart gevoel, in de stilte van de natuur kom je compleet tot rust. De campings zijn soms eenvoudig maar omdat je alles bij je hebt is het geweldig.
De natuur is groot en weids, veel water in Canada in de vorm van meren, rivieren en natuurlijk de oceaan. De nationale parken bieden veel verschillende landschappen. Als je daarna doorrijdt naar Vancouver kom je in een andere wereld die ook prachtig is. Dus Vancouver is ook zeer relaxed en heerlijk om naartoe fietsen. Vancouver Island heeft prachtige natuurstranden en op de oceaan of tussen het eiland en het vaste land kun je walvissen en orca's zien.
Voor ons een plek om weer naar terug te keren en je welkom te voelen.

Pluspunten Canada

  • relaxed
  • natuur
  • groots
  • weids
  • water

Minpunten Canada

  • grote afstanden
Ultieme tip: -Ice Walk op Athabasca glacier -Vancouver Island -Ecoventures walvissen kijken vanaf Vancouver Island
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Canada, land van m'n dromen (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Netty Hoefakker op 12 juni 2017

Canada is zo'n onbeschrijfelijk mooi land. Ruimte, rust, betoverende prachtige natuur, vooral als je in mei gaat. Het is geen winter meer, maar ook nog lang geen zomer. De bergtoppen zijn nog wit, hooggelegen meren zijn nog bevroren en dat maakt de Rockies, maar ook Vancouver Island voor mij zo fantastisch, wat dan ook mijn twee favoriete plekken zijn.

Pluspunten Canada

  • Aardige mensen
  • veel ruimte en rust.
  • prachtige natuur
Ultieme tip: Ga eten in het visrestaurant in Staley Park in Vancouver of maak een avond trip op zoeken naar beren, elanden of kariboes. Of een high tea in Banff Fairmont Spring Hotel
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Roadtrip met een camper door West-Canada (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Robin Loke op 10 juni 2017

FAN-TAS-TISCH! Bijna niet te beschrijven. De variatie in landschappen, variërend van bergen en dalen, tot vlaktes en heuvels. Zelfs wijnvelden. En meren. Heel veel meren.
Het land overrompelt je en heeft een ongekende schoonheid.
Een camper is de juiste keuze geweest om deze trip te maken. De vrijheid en het gemak zijn heerlijk. En het land is er gewoon op ingericht. Voor ons de eerste keer en alles heeft zichzelf gewezen.
Een aanrader!

Pluspunten Canada

  • De vergezichten zijn ongekend
  • De Canadezen lijken oprecht geinteresseerd en zijn behulpzaam
  • De wegen zijn ruim en mooi
  • Alles is schoon en opgeruimd

Minpunten Canada

  • Het kan er soms nog wel eens fris of koud zijn
  • Op de echte toeristische hotspots kan het soms wat drukker zijn: ga vroeg!
  • Op nationale feestdagen en tijdens vakanties gaan ook de Canadezen op vakantie en kan het druk zijn
Ultieme tip: Probeer te overnachten op de National of Provincial Park campsites. Vaak zonder full hook-up, maar o, zo mooie plekken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

de Bear Whisperer (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Marco Kolleppel op 08 juni 2017

Als klein kind al raakte ik door tv series (grizzly adams) en natuurdocumentaires gefascineerd door Canada. Met name de fauna zoals grizzly beren en wolven had op mij een ongelooflijke wauw factor.
In 2014 was het eindelijk zo ver....
met een aantal vrienden ging ik als fervent mountainbiker naar het mekka van natuurschoon. Vanuit Calgary ging het naar Canmore, een klein stadje aan de rand van de canadese rockies.
Waar Calgary nog een redelijk grote, drukke stad is, wordt het op de weg richting Canmore steeds rustiger en de natuur steeds indrukwekkender. Na een aantal dagen mountainbike plezier met vrienden begon mij avontuur echter pas echt. Ik ging de rest van de reis alleen er op uit.. de canadese wilderniss in met alleen mijn camera als metgezel. Een onbeschrijfelijk gevoel, het ultieme "into the wild" avontuur.
Wandelen is hier niet gewoon wandelen... want naast het fantastische natuurschoon is overheerst vooral constant de opwindende gedachte dat je hier elk moment oog in oog kan komen te staan met één van de prachtigste, maar ook gevaarlijkste roofdieren die er zijn de grizzly beer.
Iets wat mij als nederlander, waar het gevaarlijkste dier een verdwaalde tijgermug is, bezorgde, maar bovenal een buitengewoon gevoel van "ik leef"..

Op een van de dagen maakte ik een wandeltoch door Yolo national park, en ineens was hij daar.... het was tegen de 30 graden en meneer (ik noem hem meneer, maar het kan net zo goed een vrouwtje zijn geweest) lag op zijn gemak in een plas water te spartelen alsof het een kleuter in een kinderbadje was. Een onbeschrijfelijk gevoel ging door mij heen. angst, opwinding , blijdschap, zenuwen... alles tegelijk!!
Mijn reis was geslaagd... dit was een ervaring om nooit te vergeten, een grizzly beer in het wild fotograferen (door de opwinding en trillingen helaas niet alle foto's even scherp maar dat mag de pret niet drukken.
Canada is de ultieme wilderness bestemming. Waarmijn bloed sneller gaat stromen dan in een achtbaan.

Pluspunten Canada

  • natuurschoon
  • wildlife
  • hier krijg je het echte wildernis gevoel

Minpunten Canada

  • duur
  • ergduur
  • niet natuurliefhebbers hebben hier weinig te zoeken
  • enorm groot enorme afstanden en dus veel tijd nodig als je veel wilt zien van het land
  • je moet geluk hebben met het weer dat is wellicht overal zo maar als je pech hebt kan het erg lang en hard regenen wat bijzonder jammer is aangezien de reis erheen en het verblijf vrij duur is
Ultieme tip: De icefields parkway rijden, van banff richting Jasper, na elke bocht valt je mond verder open door de schoonheid van het landschap.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Roadtrip to canada (bezocht in mei 2011)

Review geschreven door Floor Hoogstede op 08 juni 2017

Wauw wat was dit een mooie ervaring. Samet met mij ouders mn zus en haar vriend in de camper door canada. Zoveel mooie plaatsen mensen en gebouwen gezien, echt niet normaal. Nu 6 jaar later wil ik zoo graag terug samen met mijn beste vriendin om samen de reis van onze dromen te maken. Want niets is mooier dan iets delen met je vrienden. Echt het kan alleen nog maar beter worden want deze reis zal ik noooit meer vergeten.

9,0
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • betaalbaar
  • gezelig locals
  • goede kroegjes

Minpunten Canada

  • helemaal nikss
Ultieme tip: Geniet ervan het maakt daar niet uit wat je doet alles is zo mooi geniet geniet geniet geniet.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige rondreis West Canada (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Bas Moerings op 07 juni 2017

West Canada is heel divers, vooral Vancouver Island is een aanrader. Verder zijn de nationale parken zoals Banff, Jasper en Wells Grey echte aanraders. Vooral voor natuurliefhebber is hier genoeg te beleven. Tijdens onze rondreis hebben we diverse zwarte en grizzly beren gezien, ga vooral tijdens de schemering op pad voor de wilde dieren.

Pluspunten Canada

  • Hele aardige lokale bevolking

Minpunten Canada

  • Grote afstanden tussen sommige plaatsen
Ultieme tip: Neem vooral alternatieve routes i.p.v de highways in West Canada zoals de Bow Valley Parkway tussen Banff en Jasper.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Verstild (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Sonja Schoonhoven op 06 juni 2017

Zo overweldigend die natuur van Canada. Ik voelde me klein en nietig en werd er stil van. Wat een adembenemende natuur. Ik genoot van de stilte om me heen. Ook zo bijzonder die prachtige kleur van dit meer.

Ultieme tip: Ga mee in de flow van de Canadezen.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Roadtrip door Canada (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Rosalie Diepenbroek op 06 juni 2017

Het mooiste land waar ik ooit geweest ben. De ongerepte natuur is adembenemend mooi. De mensen zijn heel vriendelijk. Wij zijn drie weken op pad geweest met een camper maar dit is eigenlijk nog te kort! Echt een enorme aanrader.

Pluspunten Canada

  • prachtige natuur
  • vriendelijke mensen

Minpunten Canada

  • op sommige plekken vee toeristen
Ultieme tip: Down town Banff! Echt een ontzettend leuk stadje. Vancouver Island, prachtig!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Onvergetelijk (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Karin van Drongelen-Witlox op 06 juni 2017

Een fantastisch mooie camperrondreis door Noordwest Canada en Alaska met als hoogtepunten: de Cassiar Highway, Dalton City, de Dempster Highway en de Inside Passage. De milepost (travel planner) was onmisbaar voor het vinden van die plekken die nuttig/mooi zijn. Ook heb je in deze periode veel kans om wilde dieren tegen te komen.

Pluspunten Canada

  • vrijheid
  • ruimte

Minpunten Canada

  • afstanden
Ultieme tip: Neem de tijd om te reizen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Back to nature (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Nicolet Bervoets-Beukers op 05 juni 2017

Wow! Alleen met een tent en volle backpack richting Vancouver gegaan. Samen met mijn vriend hebben we beren en walvissen gespot. Gewoon, zomaar in de natuur. Toeristische plekken als Lake Louise, Banff en Jasper zijn een aanrader, maar er zijn ook zoveel prachtige plekjes die je zelf kunt ontdekken. Zoals Egmont aan de Sunshine Coast. Vooral het buitenleven, de natuur en behulpzame mensen zijn zo geweldig in Canada.

9,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • natuur
  • behulpzame locals
  • bijzondere dieren

Minpunten Canada

  • prijzig
Ultieme tip: Bezoek Egmont aan de Sunshine Coast. Helemaal aan het einde van de weg zit een simpele camping aan het water. Bij zonsondergang zie je daar de meest mooie dingen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Je komt ogen tekort!! (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Anette Valk op 04 juni 2017

Een geweldig mooi land, met super vriendelijke mensen.
Je komt echt ogen tekort, zoveel moois is er te zien.
Leuke stadjes, mooi landschap en heel veel wildlife gezien.
Wolven, herten, elanden, walvissen en heel veel beren met cubs.
Hier wil ik echt nog wel een keertje heen en nog wel meer als een keertje ook!!!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Lekker een auto huren en overal op je gemak heen rijden, dat is super fijn. Vooral als je naar Banff en Jasper gaat.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Abraham Lake, David Thompson Highway, Alberta (bezocht in september 2011)

Review geschreven door Simone de Jongh op 02 juni 2017

Abraham Lake ligt wat 'verscholen'. Veel mensen rijden de Icefield Parkway af richting Jasper of Banff. Wij houden van de alternatieve routes en zo zijn wij bij de Crossing afgeslagen richting Nordegg. Aan de David Thompson Highway ligt dit schitterende stuwmeer. Zeker de moeite waard om hiervoor een detour te nemen!

Pluspunten Canada

  • Rust
  • natuur
  • ruimte
  • wildlife
  • vriendelijke mensen
  • camping

Minpunten Canada

  • dat het niet naast de deur is ;)
Ultieme tip: Kamperen in Canada geeft de ultieme beleving! Ongeacht of je voor BC, Alberta of Saskatchewan. Pak je tent en toebehoren in, huur een auto en geniet van de natuur en rust.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Canadian Rockies (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Bas Leijten op 01 juni 2017

Even helemaal weg van alle drukte en genieten van de mooiste plekken op aarde. Canada heeft het allemaal en liet mij mezelf erg nietig voelen in de ruige, maar schitterende natuur.. Daarnaast de variatie aan wildlife die mij echt heeft gegrepen. Een plek op aarde waar de echte natuurliefhebber op zijn wenken wordt bediend!

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Ontzettend vriendelijke en behulpzame mensen
  • overzichtelijk om rond te reizen
  • Ruige en mooie natuur
  • Wildlife
Ultieme tip: Moraine Lake verliest het qua bekendheid van Lake Louise, maar doet zeker niet onder voor deze prachtige plek. Heaven on earth!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rocky Mountains (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Regé van Steen op 31 mei 2017

Wij houden van natuur en hebben er veel gewandeld. Het is er super mooi. We hebben de zwarte beer en de grizzlybeer gespot. Er zijn ook veel meren, watervallen en canyons. Wie van natuurwandelingen houdt moet er zeker heen. En de mensen zijn super gastvrij. Wij hebben dit gedaan via Airbnb.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Rocky Mountains reis Juli 2014 (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Sjannet Munneke op 31 mei 2017

We hebben een reis gemaakt in juli/augustus 2014 door de Rocky Mountains. In de eerste week was onze uitvalsbasis Canmore . Vanuit deze plaats kun je rustig de Rocky Mountains verkennen omdat je vlakbij Banff, Lake Louise, Lake Minnewanka, Two Jack Lake en de Kananaskis mountains zit. Canada is 1 van de kindvriendelijkste landen waar ik tot nu toen ben geweest, vooral in restaurants en hotels. Voor kinderen is in Canada voldoende avontuur te beleven, denk aan kajakken of een bezoek aan een Huskie-kennel waar je met puppies mag knuffelen. Banff is een toeristisch stadje waar je volop restaurants en winkels treft. Canmore is ook een levendig dorp , waar ook volop activiteiten zijn.
Via de Icefield Parkway reden we in 2 dagen naar Jasper, onderweg is een bezoek aan bijv Peyto Lake en de Sunwapta Falls zeker de moeite waard. Vergeet vooral niet om de indrukwekkende Athabasca Falls te bezoeken, waar het bergwater met donderend geweld naar beneden raast. Onderweg kun je veel wildlife tegenkomen, de beren lopen letterlijk over de weg!!
Jasper is een drukke stad (hoogseizoen) , met volop activiteiten. De rit met Jasper Skytram was geweldig, wat een prachtig uitzicht op Jasper en omgeving.
De tweede week hebben we de omgeving van Miete Hot Springs verkend, de Hot Spring ligt mooi gelegen in de bergen en je kunt er heerlijk ontspannen.
Kortom Canada is een schitterend land waar je volop kunt genieten van de natuur en cultuur.

9,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • kindvriendelijk

Minpunten Canada

  • mug
Ultieme tip: Hell's gate Airtram over de Fraser Rivier is een leuk uitstapje. Ben je een echte Dino-liefhebben dan mag een bezoek aan het Royal Tyrell museum in Alberta niet missen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Heerlijke vakantie op het boerenland!! (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door maria van moerkerk op 31 mei 2017

Wat een fijne vakantie was dat met bestendig weer, elke dag zonneschijn!! Vandaar uit naar Waterton gegaan, een prachtige trip met warempel twee grizzlyberen!! Ook Bassano is de moeite waard om te bezoeken met zijn prachtige stuwdam!!!!

8,3
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • warme zomer

Minpunten Canada

  • de muggen
Ultieme tip: De kleine lokale restaurantjes zijn meestal erg goed van kwaliteit en prijs!!! De plaatsen brooks medicin hat en ledbridge zijn leuk om te shoppen!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Onbeschrijfelijk mooie natuur (bezocht in december 2011)

Review geschreven door maria van moerkerk op 31 mei 2017

Ik heb deze reis heel erg genoten van de mooie natuur in de Rocky Mountains het was wel -32c. Maar dat kon de pret niet drukken, het enige dat minder was dat de sledehonden rit niet door ging, het was te koud!! Verder was het fantastisch om achter die grote ijspegels te kunnen lopen onder begeleiding van een gids! Zelfs een heuse wolf liep daar rond, maar met meerdere mensen zijn die een beetje schuw, dus niks te vrezen!! Al met al was het geweldig in Jasper en Banff !!!

8,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Canada

  • de natuur
  • mooie hotels
  • lodges met king size bedden

Minpunten Canada

  • soms te koud
  • in de zomer veel muggen
  • in alberta veel muizen
Ultieme tip: Lekker gegeten bij Montana's!! En de hotsprings zijn geweldig ook!!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Zeker voor herhaling vatbaar! (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Jo-Hanneke van der Meij op 30 mei 2017

Mei is een prima maand om naar het prachtige Canada te reizen. Er zijn weinig andere toeristen, waardoor je je in het Killarney of Alqonguin Park voor een paar dagen alleen op de wereld waant. De natuur komt tot leven, je ziet de bomen per dag groener worden. Wilde dieren komen van het voorjaarszonnetje genieten en laten zich met plezier fotograferen en bewonderen. Kortom, ik kan niet een aantal specifieke plekken beschrijven die perse bezocht moeten worden, want Canada heeft zoveel prachtige plekken. Ik zou adviseren laat je leiden door de natuur en geniet van elke dag!

Pluspunten Canada

  • Lokale bevolking is heel aardig en behulpzaam.
  • Veel vegetarische gerechten.

Minpunten Canada

  • niet van toepassing
Ultieme tip: Zorg dat de pincode van de creditcard bekend is.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Onze droomreis naar Canada en Amerika (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Miranda Manders op 28 mei 2017

Vorig jaar hebben wij een trip gemaakt door Canada en Amerika van 6,5 week. We begonnen in Vancouver, daar hebben we twee nachten geslapen wat ook wel nodig was om te acclimatiseren. In Vancouver zelf is een hoop te zien. Bijvoorbeeld The Capilano suspension bridge, Stanley park en Granville Island wat erg Europees aandoet. Genoeg grote stad, want we kwamen voor de natuur. Door naar Vancouver Island. Na vijf nachten zijn we weer terug gegaan naar Vancouver om van daaruit richting Jasper te rijden. Onderweg overnacht in Kamloops en Blue River. Wells Gray Provincial park is een aanrader met z'n mooie watervallen. Bij de eerste waterval stond een Belgische man wafels en bonbons te verkopen. Door naar Jasper-Lake Louise-Waterton Lakes National Park. Overnacht in Lethbridge om daarna onze reis richting onze familie in Rockglen, Saskatchewan te vervolgen. Van daaruit reden we richting Yellowstone Park. Prachtig en echt een aanrader. De hotels zijn erg duur maar wij vonden er een in Cody die betaalbaar was. Vanuit Yellowstone reden we richting Portland. Onderweg overnacht in Bozeman en Spokane. Twaalf dagen verbleven we in Vancouver, Washington. Dit ligt tegen Portland aan. Terug richting Vancouver, Canada zijn we gestopt in Seattle. Natuurlijk naar boven geweest in de Space Needle. Onze reis eindigde in Vancouver, Canada. Wat een geweldige reis. We zijn nu al aan het plannen om het nog een keer te doen.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Aardige mensen
  • de ruimte
  • prachtige natuur
  • goed begaanbare wegen

Minpunten Canada

  • in het hoogseizoen erg prijzig en vol
Ultieme tip: Huur een comfortabele auto/SUV. Wij hadden een Chevrolet Tahoe waar wij in totaal ongeveer 9000 km mee hebben gereden. Op tijd de ferries reserveren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijk (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Hans Balsing op 26 mei 2017

Canada, wat een onmetelijk landschap en wat een ruimte. Je krijgt de indruk aan de westkant dat heel Canada uit bomen en bergen bestaat. Wat een overweldigende natuur. Flora en Fauna te over en heel veel mooie vergezichten. Canada een land waar je, zodra je weg bent, weer naar toe wilt.

Pluspunten Canada

  • top
Ultieme tip: Neem voor elke stop een paar dagen je krijgt er geen spijt van.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Lifetime experience (bezocht in juli 2012)

Review geschreven door Trudy Pit op 25 mei 2017

Voor wie van natuur houdt, is Canada de place to be. De Rockies zijn echt prachtig. Helaas hadden wij geen camper gehuurd, en vooraf motels gereserveerd. Achteraf hadden we liever een camper gehuurd, heb je toch meer vrijheid, en reserveren is niet echt nodig. De locals zijn zeer vriendelijk en behulpzaam.

8,8
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Minpunten Canada

  • Niet in het hoogseizoen.
Ultieme tip: Blaeberry mountain lodge, Golden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

In Canada ligt mijn ❤ (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Miranda Bakker op 25 mei 2017

Ik heb acht jaar in Canada gewoond, nog elke dag spijt dat we terug verhuisd zijn naar Nederland
Tip voor reizigers die nog gaan, neem der de tijd voor en je zult deze reis nooit meer vergeten.
Mijn liefde heb ik gegeven aan Canada. Ik heb er nog steeds familie wonen en mis ze allemaal.

Pluspunten Canada

  • alles

Minpunten Canada

  • het word allemaal wel prijziger
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kippenvel. (bezocht in juli 2010)

Review geschreven door Wim Stolwerk op 24 mei 2017

Fantastisch land met ruimte en imposante natuur. Zelf rondreis gemaakt door Newfoundland met varen in een Zodiac naast duikende en opduikende potvissen als absoluut hoogtepunt. Kippenvel! Unieke ervaring! De andere hoogtepunten de schitterende landschappen, de Jan van Gent kolonie op Cape St. Mary, de vele mogelijkheden om walvissen en zeearenden te spotten langs de kust en de koddige papagaaiduikers bij Elliston en Bay Bulls.

Pluspunten Canada

  • Gastvrij
  • betaalbaar
  • natuur
  • dieren

Minpunten Canada

  • Geen
Ultieme tip: "Whale Watching" vanuit Trinity in Newfoundland met Sea of Whales in een Zodiac voor maximaal acht personen. Je zit dus laag boven het water en dat biedt een unieke ervaring.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Canada (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Margo Kraats op 23 mei 2017

Als je aan de oost kust van Canada bent mag je de Niagara watervallen niet over slaan. Dit is indrukwekkend en mooi! Neem ook een boottocht op de vernieuwde boten the Blowhorn! Dit is een fantastische ervaring.

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Canada

  • mooie natuur zeer vriendelijk schoo

Minpunten Canada

  • geen
Ultieme tip: Als je dan toch bij de Niagara watervallen bent bezoek ook het stadje er om heen. Zeker als er kinderen in het gezelschap zitten bezoek dan The Rain forst.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een plek waar je terug wilt komen!! (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Nadine Commandeur op 22 mei 2017

Canada is geweldig., het is heel simpel. De natuur is prachtig, de mensen zijn er oprecht aardig, het leven is er makkelijk, en ga zo maar door. Het is een land waar je zowel als stel of als gezin kan gaan reizen, van jong tot oud. Ga je naar plekken als Lake Louise en Lake Moraine in Banff National Park (die ene van de foto van een meer en rotsen met blauw water dat iedereen gebruikt op zijn/haar reispagina), dan krijg je met toeristen te maken. En natuurlijk, dat is mooi. Maar ga je echter door naar the "off beaten tracks", krijg je te maken met de natuur zoals Canada bedoeld is. Beren, wolven, een moose, berggeiten, walvissen en bevers je ziet het allemaal. Sky is the limit. Je kan er bergbeklimmen, hiken, varen, kanoën, ijs-klimmen en ga zo maar door. Wil je wat meer luxe, kan je in natuurlijke warmwaterbronnen heerlijk ontspannen. Daarnaast kan je in een metropool stad als Montreal of Toronto je ook zeker goed vermaken. Van Vancouver Island tot Nova Scotia, elk stukje is weer anders in dit veelzijdige land. En om elke stukje te ontdekken heb je veel tijd nodig, maar het is het allemaal waard!

9,1
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Geweldige natuur
  • Aardige locals
  • Vancouver Island
  • Cape Brenton
  • Jasper National Park
  • Mount Robson National Park

Minpunten Canada

  • Eten is veel hetzelfde boodschappen zijn duur
  • quebec is wel echt heel "frans"
  • er wordt vaak een te hoge fooi verwacht
Ultieme tip: Cape Brenton op Nova Scotia is een geweldig natuurpark en nog ongerept, weinig toeristen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis Rocky's West-Canada (bezocht in augustus 2013)

Review geschreven door Sytze de Bruine op 22 mei 2017

De rondreis van Calgary/ Banff/ Lake Louise/Jasper via de Columbian Icefields is mooi en indrukwekkend. Met een beetje geluk kun je er vele dieren zien zoals edelherten/elanden/grizzly en/of zwarte beren

Ultieme tip: Neem de tijd en plan niet te veel.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis West-Candada (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Priscilla van der Voort op 21 mei 2017

Canada is een prachtig land met adembenemende bergen, heldere meren, ontzettend veel gave watervallen, beren en veel meer wilde dieren.
De temperaturen kunnen heel erg uiteenlopen en prachtige wandelingen zul je zeker niet te kort komen. Zeker een land om naar terug te keren.

Pluspunten Canada

  • veel te zien
  • veel te doen
  • aardige mensen
  • prachtige natuur
  • bergen
  • sneeuw en zon
  • natuur
  • watervallen
Ultieme tip: Geniet van alles wat je kan zien en doen in dit prachtige land. Mocht je in de buurt zijn van Lake Paul. Dan is dit echt een aanrader.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Campertrip door BC, Canada (bezocht in juni 2014)

Review geschreven door Anton Prins op 21 mei 2017

Al meerdere keren een campertrip gedaan door BC in West-Canada. Wat ons daar vooral trekt is de enorme ruimte, de rust en het vrije gevoel. Daarnaast zijn over het algemeen de mensen heel vriendelijk en behulpzaam. Met name als je op een Provincial Park staat tref je gelijkgestemde mensen die altijd in zijn voor een praatje. Ditzelfde geldt als je in wegrestaurantjes gaat eten of wat drinken. We hebben ook dikwijls contact gehad met mensen die geëmigreerd zijn, ook uit Nederland. De natuur is geweldig, fantastisch als er een beer voor je camper over de weg wandelt. Fantastisch ook als je in een Provincial Park staat en het is in de nacht doodstil en je hoort alleen een coyote huilen. Deze parken hebben in het algemeen heel goede voorzieningen, de campers staan ver uit elkaar en er komt met regelmaat een parkwachter langs. Er is meestal een tapwatervoorziening en een toilet. Dit is een houten hok met daarin een betonplaat, toiletpot erop en daaronder een heel diep gat. Maar wordt wel heel goed dagelijks schoongehouden. Wij staan liever op dit soort parken dan op de reguliere campings met allerlei voorzieningen, hier staan de campers meestal op een rijtje en dat is niet wat we willen, en uiteindelijk heb je alle voorzieningen in de camper. Wij reizen altijd op ons zelf. We bespreken dit altijd bij reisbureau Mundisol in Etten-Leur. Zij regelen voor ons de retourvlucht, het hotel, de camper en alle papierwerk er omheen. Is altijd al perfect geregeld. Wij vinden het geweldig en zouden het iedereen aan willen raden.

Pluspunten Canada

  • ruimte
  • rust

Minpunten Canada

  • geen
Ultieme tip: Canada heeft heel veel geweldige natuur. Voor ons is het Wells Gray park één van de voorkeursplaatsen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Canada, on tour (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Corjan Rink op 21 mei 2017

Omdat Canada zo'n groot land is, is het moeilijk om te beslissen waar naartoe te gaan. In 2016 zijn we naar het westen geweest en hebben we onder andere de parken Banff en Jasper bezocht. Wat een fantastische natuur. De bossen, de wilde dieren, de wandelingen (zelfs zonder andere toeristen ;-), de uitzichten. Zelfs als het bewolkt is of sneeuwt dan nog is het een grote ontdekkingstocht. En in juni is het nog niet zo druk, waardoor alles goed toegankelijk is. Een geweldige ervaring om naar de Rocky te zijn geweest. Zeker voor herhaling vatbaar, maar dit jaar gaan we naar de oostkust.

7,0
7 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
5 Locals
8 Veilig
9 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Canada

  • Vooral ruimte
  • natuur
  • toronto
  • stadsleven
  • afwisseling

Minpunten Canada

  • Lang rijden
  • mensen zijn op zichzelf
  • leven is duur
Ultieme tip: In Toronto zitten geweldige eettentjes, maar het leukst is om te eten Sint Lawrence Market. Daar kun je van alles eten en proeven.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Canadaantrekkelijk (bezocht in april 2014)

Review geschreven door Huib Breedijk op 21 mei 2017

Drie weken rondgetrokken door West-Canada. Begonnen in Vancouver en met de klok mee gereden richting Whistler, Banff, Jasper en toen richting Kamloops en Vancouver Island. Wat een prachtland, vriendelijke mensen, heerlijk eten en overweldigende flora en fauna. Dat gevoel dat je krijgt als je een beer op nog geen vijf meter van de auto ziet lopen en een roedel wolven een stuk verderop de weg ziet oversteken is onbeschrijfelijk. Het is moeilijk kiezen om een mooiste foto te selecteren, je kunt er bezig blijven met foto's schieten. Boek die reis naar Canada, regel een hogere huurauto en laat het land en alle inwoners je omarmen. Haal 's morgens een koffie op bij Tim Hortons en geniet!

Pluspunten Canada

  • ongerepte natuur
  • rust
  • Vancouver
  • Whistler
  • dieren
  • eten
  • Vancouver Island
  • Beren
  • Wolven
  • Suspension Bridge

Minpunten Canada

  • tijd tekort
  • vastgestaan door lawinegevaar
Ultieme tip: Rijden over de Ice-field Parkway.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

West Canada (bezocht in juni 2011)

Review geschreven door Helmut van Pelt op 21 mei 2017

De westkant van Canada lednt zich enorm voor natuurliefhebbers. Mooie lanschappen wisselen elkaar af en ook de diversiteit aan wildlife is geweldig. Neem daarbij de vriendelijkheid van de inwoners en je hebt er de vakantie van je leven!

Pluspunten Canada

  • Aardige bevolking
  • mooie natuur
  • wildlife
Ultieme tip: Rocky Mountain Buffalo Ranch is 'the place to be'. Huur er een huisje tussen de bisons midden in een prachtige omgeving!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Vakantie in Canada (bezocht in juni 2014)

Review geschreven door Zwany de Vos op 20 mei 2017

Een geweldig land, met vriendelijke bewoners. Wij zijn met Tioaga naar West Canada geweest. Met een camper gereden van Calgary via alle bezienswaardigheden Banff Jasper Wisthler naar Vancouver. Een verschrikkelijk mooi land, fijn zijn de openbare toiletten, douches, de mooie campings met bijna overal WiFi (nodig om je reis verder uit te stippelen) en kampvuur plekken en voorzieningen, de verschrikkelijk vriendelijke mensen, overal krijg je water bij het eten, de rust, de vrijheid, en overal is het gewoon schoon! Geen afval, voldoende "beerproef" containers. Hilarisch en leuk als er een beer of ander wild gespot wordt. Iedereen staat stil en kijkt en spot. Kortom een land waar wij graag weer naar toe willen. En niet alleen omdat onze dochter er woont!

9,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Canada

  • vriendelijke locals
  • , schoon
  • openbare toiletruimtes
  • mooie natuur
  • ruimte
  • rust

Minpunten Canada

  • tja weet ik eigelijk niet. beetje duur
Ultieme tip: The icefields high way, zo mooi, beren, natuur, watervallen. Mooiste natuurgebied wat ik ken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers