De vergeten wandelroute van Alberta

De vergeten wandelroute van Alberta

door Kimberly Hermans

“Tijdens een uitdagende hike over de Plain of Six Glaciers Trail kijk je uit op het knalblauwe Lake Louise.”

De meeste hikers wandelen gelijk naar het populaire Lake Agnes Tea House. Maar het gros van de mensen weet niet dat er nóg een theehuisje staat bij Lake Louise: de Plain of Six Glacier Tea House. Het theehuisje zelf stelt niet heel veel voor, maar het uitzicht vanaf het huisje is het zeker waard. 

Ik begon al vroeg in de ochtend aan de Plain of Six Glaciers Trail bij Lake Louise. De eerste paar kilometers waren prima te doen, maar na een paar uur ging ik het wel voelen. Onderweg klauterde ik steeds verder naar boven en werd Lake Louise steeds kleiner. Na een paar uur bereikte ik eindelijk het theehuisje...

ZELF NAAR Canada?

Bekijk alle 122 reizen naar Canada

Vanaf het terras keek ik uit op het minuscule Lake Louise en de reusachtige gletsjers. Nadat ik mijn dorst had gelest, klom ik verder naar het ultieme uitzichtpunt: Abbot Pass Viewpoint. Hier zag ik de bevroren Mount Victoria-gletsjers en de Lefroy-gletsjer van dichtbij. Deze gletsjers waren eigenlijk nog veel mooier dan het knalblauwe meer. Als je na je hike nog energie over hebt om naar de Abbot Pass te lopen, dan raad ik je die dus zeker aan!
 

Reizen Canada

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Verenigde Staten kenner
Sponsors