Walvissen en orka’s spotten doe je vanuit je kajak

Walvissen en orka’s spotten doe je vanuit je kajak

door Emma van Kampen

“Tijdens een kajaktocht door de Canadese wateren ben je continu alert; er kan elk moment een walvis of orka boven het water uit springen.”

Sinds ik een voet aan de grond heb gezet in Canada heb ik al elanden, wapiti’s en grizzly’s gezien. En vandaag hoop ik orka’s en walvissen toe te kunnen voegen aan dat lijstje. Er staat namelijk een kajaktocht door de fjorden van Vancouver Island op de planning. Samen met mijn reismaatje en een instructeur ga ik op pad. Ons startpunt: havenstadje Port McNeill. Ik stap in mijn kajak, zoek balans en start met peddelen. We banen een weg door het eindeloze fjordendoolhof, het thuis van een hoop berggeiten en elanden. Als we uit het labyrint zijn, is het tijd om de golven langs de ruige kustlijn te trotseren, waar we hopelijk meer geluk hebben…

“Kijk daar!” roept onze instructeur Adam. Het water van de oceaan breekt en ik zie een grote orka boven komen. En dat op slechts twintig meter van onze kajaks. Ik gris snel m’n camera uit mijn zak om dit once-in-a-lifetime-moment vast te leggen. We peddelen verder en zien nog twee spuitende bultrugwalvissen boven het wateroppervlak uit komen. De grootste is zeker vijftien meter. Op de weg terug heb ik een lach van oor tot oor op mijn gezicht, deze magische ervaring pakt niemand mij meer af. 

ZELF NAAR Canada?

Bekijk alle 122 reizen naar Canada

Reizen Canada

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Verenigde Staten kenner
Sponsors