Tijdens deze boottrip spot je bruine én zwarte beren in hun natuurlijke habitat

Tijdens deze boottrip spot je bruine én zwarte beren in hun natuurlijke habitat

door Emma van Kampen

“Vanaf de boot spot je bruine en zwarte beren in overvloed, voor twee uur ben je even helemaal één met de natuur.”

Vanaf de Canadese plaatsen Tofino en Ucluelet op Vancouver Island maak je een wel héél speciale boottrip. Tijdens de twee uur durende boottocht spot je zwarte en bruine beren in hun eigen leefomgeving. De beren komen bij vloed uit de bossen om te zoeken naar een lekkere snack, het liefst een vette zalm of een krabbetje. Toen ik de eerste beer vanaf het dek zag staan, was ik compleet verbaasd: ik had nooit verwacht dat ik het zó indrukwekkend zou vinden om de beren van zo dichtbij te zien. Een beer in de dierentuin zien is wel even andere koek. In het wild leven de beren écht, in een dierentuin overleven ze enkel.

ZELF NAAR Canada?

Bekijk alle 123 reizen naar Canada

Vanaf de boot zag ik veel moederberen hun jongen de kneepjes van het jagen leren. Prachtig! Ook vaarden we door een beeldig landschap. Het klokkende water, de groene omgeving en het geritsel van de struiken prikkelen je om voortdurend rond te blijven kijken. Ik had dit voor geen goud willen missen.

Wil jij dit avontuur meemaken? Plan je bezoekje in de lente of herfst, dan gaan de beren aan de kust op zoek naar voedsel. In de zomer verstoppen de meeste beren zich in de bossen en in de winter houden ze uiteraard hun welverdiende winterslaap.

Reizen Canada

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors