Ga op bezoek bij de enige grizzly-opvang van Canada

Ga op bezoek bij de enige grizzly-opvang van Canada

door Emma van Kampen

“Niets is leuker dan de wildernis ontdekken per boot. Vanaf veilige afstand zag ik de berenpopulatie in hun natuurlijke omgeving.”

Verscholen in de bossen van British Columbia ligt het Khutzeymateen Grizzly Bear Sanctuary. Dit is de enige berenopvang van Canada. Met onze camper kwamen we aan bij het watervliegtuigje waarmee we naar de Lodge vlogen. We vlogen over de prachtige groene bossen en rustige wateren. Het eindeloze landschap heeft een onuitwisbare indruk op mij gemaakt. Vooral toen ik het water zag breken en er een walvis tevoorschijn kwam.

Na twintig minuten vliegen kwamen we aan bij de lodge, het hoofdkwartier van de berenopvang. Het houten huisje dat op het water ligt smelt samen met de wildernis eromheen. De lodge ligt op verre afstand van de bewoonde wereld, ik was nu écht in de middle of nowhere. ‘s Middags stapten we op de boot. We gingen de wildernis in, op zoek naar wildlife. De rangers lieten ons vanaf veilige afstand kennismaken met de beren. Vanaf de boot zag ik een moeder grizzly samen met haar kroost vissen vangen. De jonge grizzly’s waren volgens de ranger pas één jaar. Uren vaarden we rond op zoek naar andere beren, én die zagen we zeker. 

ZELF NAAR Canada?

Bekijk alle 123 reizen naar Canada

Reizen Canada

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors