6 redenen voor een rondreis door Canada met het hele gezin

6 redenen voor een rondreis door Canada met het hele gezin

door Elsemieke Land

Een vakantie naar Canada is onvergetelijk. Ook, of misschien wel júist, als je met het hele gezin gaat. Onze verre buur aan de andere kant van de Atlantische Oceaan is zelfs behoorlijk kindvriendelijk, waardoor niemand zich hoeft te vervelen. 

Een bijkomend voordeel van een reis met kinderen, is dat je een land door hún ogen ziet. En zo zelf weer nieuwe dingen ontdekt. Twijfel je nog over een familiereis naar Canada? We overtuigen je met zes redenen waarom je die rondreis door Canada met het hele gezin moet maken! 

ZELF NAAR Canada?

Bekijk alle 123 reizen naar Canada

1. Je spot in Canada de gaafste dieren in het wild

Wie wil er nog naar een dierentuin of aquarium als je de kans hebt om de gaafste dieren in hun natuurlijke leefruimte, in het wild te zien? Canada barst uit haar voegen van het interessante wildleven. In de Canadese Rockies spot je elanden, bizons en adelaars. Voor de kust van Vancouver Island zwemmen tussen maart en oktober orka’s, bultruggen en blauwe vinvissen. 

Maar ook voor de kust van Québec en Nova Scotia kun je op walvissafari. In British Columbia heb je de grootste kans om grizzlyberen en zwarte beren in het wild te zien. In Yukon komen poema’s voor en ijsberen spot je tussen juli en november in Churchill. Spannender wordt het niet!

2. Er gaan rechtstreekse vluchten naar Canada

Een meer praktische, maar ook niet belangrijke reden: veel centrale steden in Canada zijn te bereiken met een rechtstreekse vlucht. Zo vlieg je in zeven à acht uur in een rechte streep naar Montréal of Toronto, in negen uur naar Calgary en in een kleine tien uur naar Vancouver

Geen gedoe met overstappen dus, wat zorgt voor een relaxed begin en einde van je vakantie in Canada. En met behulp van wat in-flightentertainment en met het uitzicht op de landschappen onder je, als je eenmaal de Atlantische Oceaan over bent, vliegen de uren voorbij. 

3. Je vakantie in Canada lijkt wel een natuurfilm

Zijn de kids uitgekeken op de duinen van Schoorl en hebben ze alle hoeken van de Biesbosch wel gezien? Wacht maar tot ze in een kajak op het knalblauwe Lake Louise in Banff National Park zitten. Omringd door de majestueuze bergketens van de Rocky Mountains. Of zich vergapen aan het overdonderende watergordijn van de Niagara Falls.

De natuur van Canada is overweldigend. Een nieuw schilderijtje dat zich na elke bocht ontvouwt, maakt tablets met filmpjes op de achterbank overbodig. Of je nu langs steile rotswanden en watervallen rijdt in West-Canada of vuurtorens spot aan de oostkust. Het autoraam fungeert als tv-scherm tijdens je rondreis door Canada. 

4. Canada is één grote natuurspeeltuin

De gemiddelde hangbrug in een klauterbos in Nederland valt in het niet als je met zijn allen op de zeventig meter hoge Capilano Suspension Bridge in Vancouver staat. De Piraña wildwaterbaan in de Efteling is snel vergeten als de adrenaline door jullie lichaam giert op een wildwater-raft in Nova Scotia.

De landschappen van Canada schreeuwen erom om op avontuur te gaan en tillen ook simpele activiteiten als fietsen, wandelen, kajakken, picknicken en kamperen naar een hoger niveau. Met die frisse neus halen zit het dus wel goed. En geen zorgen, fiets- en wandelroutes zijn er voor vrijwel alle leeftijden en op verschillende niveaus. 

5. Jij en je kinderen hebben geen vervelende prikken of pillen nodig

Nog zo’n praktisch voordeel. Voor een rondreis door Canada heb je meestal geen inentingen nodig en hoeven jullie ook geen andere medicijnen te slikken. Dat scheelt toch een paar vervelende prikjes en pillen met soms vervelende bijwerkingen. 

Uiteraard is een vaccinatieadvies persoonsgebonden en zijn er uitzonderingen. Check dus altijd wat het advies voor jou en je gezin is. 

6. Een reis naar Canada is leerzaam voor je kinderen

De Canadezen laten geen kans onbenut om kinderen wat extra kennis mee te geven. Zo vind je in grote steden veel musea die ook aan kinderen hebben gedacht met theatervoorstellingen, praktische opdrachten en demonstraties. En bij historische locaties worden acteurs ingezet om ze mee terug te nemen in de tijd. 

Zo huist het Canadian Museum of Civilization in Gatineau zelfs een apart kindermuseum waarin jonge bezoekers de wereld ontdekken en hebben het Ontario Science Centre in Toronto en het Montreal Science Centre in Montréal een aparte kids-zone. En in het Dinosaur Provincial Park in Alberta gaan de kids zelf op ontdekkingstocht en leren ze aan de hand van films en tentoonstellingen meer over dinosaurussen en fossielen.

Hebben we jou ervan overtuigd om met het gezin naar Canada te gaan? Bekijk hier alle familiereizen naar Canada. 

Reizen Canada

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors