Top 7 natuurparken in West-Canada

Top 7 natuurparken in West-Canada

door Nena van Bakel

Je hebt het misschien al een keer gehoord dit jaar, Canada bestaat maar liefst 150 jaar en nodigt daarom de hele wereld uit om dit jaar gratis haar nationale parken te bezoeken. Wow!

Geen beter moment dan 2017 dus om eindelijk die prachtige reis naar dit veelzijdige en uitgestrekte land vol meren, bossen bergen en beesten te maken!

ZELF NAAR Canada?

Bekijk alle 122 reizen naar Canada

Ben jij van plan om de parels van West-Canada te bezoeken? Lees dan hier de zeven natuurparken die je zeker niet mag overslaan op je roadtrip!

7. Lake Louise

Het sprookjesachtige Lake Louise is terecht de meest bezochte attractie van Banff National Park. Dit is ook te merken; de mensen komen in groten getale naar dit meer, dus zorg dat je hier zo vroeg mogelijk met je camera in de aanslag staat. Eenmaal aangekomen snap je meteen de commotie; het smaragdgroene strakke water, de groene dennenbossen eromheen en op de achtergrond de gigantische bergen waartussen zich precies in het midden een gletsjer bevindt. Alles klopt precies!

Wil je de drukte hier even ontsnappen? Vanaf Lake Louise loopt de Lake Agnes Tea House Trail die, je raadt het al, uitkomt bij een theehuis. Onderweg hiernaartoe beleef je de mooiste uitzichten op de omgeving waarna je op de helft uitrust bij het theehuis gelegen aan het stille Lake Agnes.

Geen zin om deze wat zwaardere trail te lopen? In het weelderige Fairmont Chateau, gelegen aan het meer, zijn genoeg opties om een lekker kopje koffie of thee te drinken en uit te rusten in luxueuze sferen.

6. Peyto Lake

Na Lake Louise de smaak te pakken? Van al de prachtige meren in Banff en Jasper National Park behoort het Peyto Lake toch tot de top. Een van de voornaamste redenen hiervoor is de unieke ligging van het meer. Dit felblauwe meer is enkel te bewonderen vanaf de Bow Summit, een uitkijkpunt gelegen aan de Icefield Parkway. Na het parkeren van de auto, loop je een korte maar heerlijke wandeling door het geurige dennenbos waarna je uitkomt op het uitkijkpunt. Op de top sta je versteld van dit onwerkelijke idyllische plaatje. Meer Canada dan dit krijg je het niet.

5. Wells Gray National Park

Wells Gray Provincial Park wordt niet voor niets ook vaak Waterfall Park genoemd; het park bevat namelijk maarliefst 250 watervallen in alle soorten en maten. Wil je de vierde grootste waterval van Canada bezoeken? Ga dan naar de Helmcken Falls; een enorme waterval die in een immense en vruchtbare vallei buldert. Naast deze verschijning zijn ook de Dawson Falls een bezoekje waard. Deze watervallen worden namelijk door de locals ook wel de kleine Niagara Falls genoemd!

De keuze in het park is groots. Tip: volg de weg en stop bij iedere waterval, welke staan aangegeven langs de kant van de weg. Je wordt steeds weer verrast door de mooiste watervallen en natuurwonderen.

4. Whistler mountain

Na al dat watergeweld zin in meer actie? Bezoek dan Whistler Mountain, gelegen bij Whistler dat aan de rand van het Garibaldi Provincial Park ligt. Om op deze berg te komen, neem je de "tram", een soort skilift in de vorm van een tramcabine, naar de top. Op Whistler Mountain, waar regelmatig een stevig windje staat, valt eindeloos te lopen. Volg het wandelpad naar de top en geniet van het immense uitzicht wat je hebt vanaf deze berg. Op een hoogte van 2200 meter kijk je namelijk heel wat kilometers de verte in.

3. Manning Provincial Park

Zin in wat meer rust en ontspanning? Bezoek Manning Park, waar je wordt bedolven onder de heerlijk frisse dennengeur en de stilte van de natuur. Zodra je de camper uitstapt, merk je de mediterende werking van deze omgeving. Het park is vergeleken met de rest van de parken in Canada uitzonderlijk rustig en hier kom je dan ook een stuk minder snel hordes toeristen tegen.

Loop in Manning Park de trail om het Lightning Lake. Dit is een prachtige ronde om het meer met mooie uitzichten en op de helft van de trail de Rainbow Bridge; een compleet houten brug die als een magische toegangspoort vaak half in de mist over het water hangt.

2. Revelstoke National Park

Van de ene verbazing val je direct in de ander. Revelstoke National Park is een gebied van enorme contrasten. Bezoek Mount Revelstoke door een flinke weg naar boven te rijden en stop onderweg voor fenomenale uitzichten. Aangekomen op de berg loop je langs het Balsam Lake, dat omgeven is door spitsige bomen en kleurrijke bloemen, waarna je je naar de top van de berg begeeft. Hier waan je je in een sprookjesachtige fantasiewereld vol kleurrijke bloemen. Wees gewaarschuwd: door de hoeveelheid fleurige bloemen, wonen er ook duizenden muggen op deze berg.

Naast deze bijzondere berg, bevindt ook de Giant Cedars Boardwalk Trail zich in het Revelstoke National Park. Hier loop je plots door een tropisch regenwoud met immense bomen en vele wilde planten. Volg de vijfhonderd meter lange houten stellage en verbaas je over de compleet andere flora en fauna van dit deel van het park.

1. Kootenay National Park

Meer meekrijgen van de geschiedenis van de Canadezen? Bezoek dan de Paint Pots in Kootenay National Park. De legende vertelt dat dit de bron is waar de indianen vroeger hun verf vandaan haalden. Loop over de houten paden door het moerassige en kleurige gebied en pas op: stap niet in de kleurige verf want je krijg het niet zomaar van je schoenen of kleren af!

Naast de Paint Pots is ook de Marble Canyon in Kootenay Park een bezoekje waard. Loop over de trails langs het turquoise, superheldere water en kijk meters en meters de diepte in. Let op: niet geschikt voor mensen met hoogtevrees!

Ook al deze prachtige plaatsen bezoeken? Bekijk hier al onze rondreizen door Canada!

Fotocredits: Edwin van Buuringen | Harvey Barrison | Gary Ullah | Jay Huang | Murray Foubister | Colin Zhu | Jennifer C. | JvL | GoToVan | Brian Uhreen

Reizen Canada

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Verenigde Staten kenner
Sponsors