De 5 meest indrukwekkende dieren van Canada

De 5 meest indrukwekkende dieren van Canada

door Maurice Kosterink

Met een flinke pas dwaal je door dichte naaldbossen, op pad naar het uitzicht over het azuurblauwe Lake louise in het Banff National park. Maar je loopt die weg niet alleen door de bossen. En het kanoën op het meer doe je daarna ook niet alleen. De dieren van Canada gaan natuurlijk met je mee.

Maar wat voor dieren vergezellen je door de Canadese natuur? We verklappen je alvast dat het geen leeuwen en tijgers zijn. Maar ze zijn minstens even zo fascinerend. Daarom hebben we de vijf meest indrukwekkend dieren van Canada op een rij gezet. 

ZELF NAAR Canada?

Bekijk alle 123 reizen naar Canada

5. De Canadese Lynx is toch iets wilder dan een huiskat

De Canadese Lynx komt vooral voor in de naaldwouden van het Canadese deel van de Rocky Mountains. De katachtige is moeilijk te spotten tijdens je wandeltochten, omdat hij overdag slaapt onder omgevallen bomen of laaghangende takken. Mocht je hem toch tegenkomen, wees dan voorzichtig! De Canadese lynx is namelijk net wat wilder dan je huis-tuin-en-keuken-kat.

4. Deze knapperd kom je vooral tegen in het noorden

Nee. Dit is niet je Canadese schoonmoeder, maar de pacifische walrus. Voor de inuit, oftewel de eskimos, is de walrus is een belangrijk dier. Zo jaagden deze oorspronkelijke bewoners van Canada op dit dier voor de slagtanden, die ze gebruikten als bouwmateriaal. Deze jacht was nooit bedreigend, totdat de Europeanen naar Canada. Gelukkig behoort de pacifische walrus nu tot de beschermde dieren van Canada.

3. De Noord-Amerikaanse bever is het symbool van Canada

Een klein, bruin beestje met een enorme staart is het symbool van Canada: de bever. Deze dieren in Canada staan vooral bekend om het bouwen van beverdammen. Kom je een boel takken in het water tegen tijdens je rondreis door Canada? Dan zijn de bevers in de buurt!

2. Winnie the Pooh woont in Canada

Hét hoogtepunt van je rondreis door Canada is misschien wel het spotten van een grizzlybeer. Deze ondersoort van de bruine beer leeft vooral in British Columbia, waar ook de enige berenopvang van Canada is. Over het algemeen laten deze dieren in Canada je met rust, als jij hen ook met rust laat. Zo niet, dan moet je héél stil liggen op de grond!

1. Rijd niet een eland aan!

Elanden zijn fantastische dieren. Wist jij dat bijvoorbeeld dat ze hele goede zwemmers zijn? Verder zijn ze ook héél goed in oversteken zonder te kijken. Daarom zie je in Canada langs de weg veel borden die je wijzen op overstekende elanden. Pas dus goed op! Want niet iedereen overleeft een botsing met een eland.

Heb jij zin om de dieren van Canada te spotten? Bekijk dan hier ons reisaanbod en wie weet bekijk je straks de dieren van Canada met je verrekijker.

Reizen Canada

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors