Camperreis Canada
Like ons op Facebook

Camperreis Canada

door Saskia Bergmeijer

Het is vroeg in de ochtend. Warm aangekleed zit je buiten voor je camper en blaas je zachtjes tegen de hete mok met koffie. De damp slaat er vanaf. Je bewondert de groene natuur van Banff National Park om je heen, terwijl vogels vrolijk de dag inluiden met hun gefluit.   

Even later is het weer tijd om te gaan. Je zet je klapstoeltje binnen en start de motor van je ‘huis-op-wielen’. Je rijdt de horizon tegemoet, op naar een nieuwe dag van je camperreis door Canada.

ZELF NAAR Canada?

Bekijk alle 155 reizen naar Canada

Met een camper door Canada

Klinkt als een droom niet waar? Een camperreis door Canada is één van de betere manieren om het land te verkennen. Rijdend in een camper ervaar je ultieme vrijheid. Slapen middenin de natuur? Zelf bepalen hoelang je ergens blijft? Met een camper door Canada kan het allemaal!

Niet alleen geeft reizen met een camper door Canada veel vrijheid. Het is ook nog eens ontzettend avontuurlijk. Je komt op de meest afgelegen plekken midden in de natuur. Je eten maak je klaar bij een zelf gestoken kampvuur. En het slapen? Ook dat kan middenin de natuur!

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Overnachten op campings in Canada

Want de hele tijd van hotel naar hotel en je koffer uit- en inpakken is ook niet alles. Tijdens je camperreis door Canada overnacht je veelal op campings in Canada. Omgeven door de torenhoge bomen voel je je alleen op de wereld. 

Omdat een camperreis door Canada populair is, is het handig de meeste campings in Canada van te voren te reserveren. Met name in het hoogseizoen is dit aan te raden. Ga je toch liever op de bonnefooi? Ook niet erg, maar zorg ervoor dat je wat vroeger op de dag aankomt. Bij veel campings geldt namelijk het motto: ‘first come, first serve’. 

Natuurlijk kan het ook nóg avontuurlijker. Zet je tentje op tussen de groene bossen op plekken waar het is toegestaan en doe aan ‘Boondocking’. Oftewel: wildkamperen! 

Terwijl je zelf hout aan het sprokkelen bent voor een kampvuur schittert een sterrenhemel tussen de bomen door. Let wel op nieuwsgierige bosbewoners zoals de beer. Grote kans dat je s’nachts wakker wordt van gesnuffel aan je tent. 

Camperhuur in Canada: hoe zit dat?

Waarschijnlijk ben je al aan het wegdromen naar jouw ultieme camperreis door Canada. Maar hoe kom je eigenlijk aan je eigen huis-op-wielen? Er zijn talloze camperverhuurders die enorm veel verschillende campers verhuren. 

Van groot en luxe tot klein en compact. Van campers voor vier personen met uitbouwmogelijkheden, tot een tweepersoons-camper met een simpel keukentje. Laat de reisorganisatie van jouw camperverhuur weten wat je wensen zijn en zij zoeken de perfecte camper voor je uit. Wil je zeker zijn van een camper die aan al je wensen voldoet? Boek je camper zo vroeg mogelijk, dit kan vaak al maanden van tevoren. En een leuke bijkomstigheid: veel bedrijven doen aan vroegboekkortingen. Zo scheelt het soms wel honderden euro’s. 

En dan is het wel zo handig om te weten voor welke periode je het beste een camper huurt. De beste reistijd voor Canada is dan ook tussen juni en september. De temperaturen zijn aangenaam en overdag is het lang licht. Het nadeel is dat dit ook meteen het hoogseizoen is, waardoor het op tijd boeken van een camper nóg belangrijker is. 

Bekijk alle aanbieders van camperreizen door canada

Kan jij niet wachten op jouw camperreis door Canada? Bekijk alle aanbieders van camperreizen door Canada.

Like deze pagina

Reizen Canada

Foto's & video's Camperreis Canada

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors