Rondreis Atlantische kust

Rondreis Atlantische kust

door Yldau Otter

Via een kronkelende weg rijd je langs de oceaan. Onderweg kom je langs de meest blauwe meren, uitgestrekte bossen en drijvende ijsbergen. Aan je rechterkant zie je zeehonden in het water luieren en aan je linkerkant kijk je uit over de groene heuvels. De geur van verse vis komt je tegemoet en je besluit te stoppen bij een vissersdorpje langs de weg. 

In een rondreis langs de Atlantische kust reis je langs de meest veelzijdige en indrukwekkende natuur van Canada. De rondreis begint in Halifax en neemt je zo’n 4.000 kilometer mee langs de Atlantische kust van Canada.  Onderweg kom je door de provincies Nova Scotia, New Brunswick, Prince Edward Island en Newfoundland. Bekijk het grootste getijdenverschil ter wereld bij de Baai van Fundy en bezoek het populairste vissersdorpje van Canada: Peggy’s Cove. 

ZELF NAAR Canada?

Bekijk alle 126 reizen naar Canada

Bezienswaardigheden langs de Atlantische kust

Begin je rondreis langs de Atlantische kust in Halifax, de hoofdstad van Nova Scotia. Vanuit hier rijd je via de zuidkust naar Lunenburg. Maak onderweg een stop bij het vissersdorpje Peggy’s Cove. Dit schattige plaatsje staat vooral bekend om de idyllische rood-witte vuurtoren: Peggy’s Point Lighthouse. 

Vanuit Lunenburg vertrek je naar het Kejimkuijk Nationaal Park. Naast heldere meren en gekleurde bossen vind je hier overblijfselen van de Mikmak-indianen. Slechts een klein stuk van dit natuurpark is per auto bereikbaar. De rest van het park is alleen te voet of per kano te bezoeken.

Hierna rijd je in noordelijke richting naar Digby. Ga hier op een walvisexcursie en spot de acht verschillende soorten walvissen en dolfijnen die in dit gebied voorkomen!

Bij de Baai of Fundy bekijk je het grootste getijdenverschil ter wereld, met wel zestien meter tussen hoog- en laagwater! In het Fundy Nationaal Park maak je wandelingen over stranden, over de riviervallei en langs watervallen. De Dicks Falls Trail brengt je naar de mooiste waterval van Fundy.  

Rijd vervolgens naar Wood Islands om de veerboot naar Pictou te nemen. Eenmaal aangekomen, vervolg je de weg over de glooiende hellingen van Nova Scotia naar het eiland Cape Breton. De drie kilometer lange Cabot Trail neemt je mee naar zandstranden, steile kliffen, schilderachtige vissersdorpen en dichte bossen omgeven met meren.

Vanuit het Cape Breton Nationaal Park vertrek je naar de haven van Sydney. Per ferry vaar je naar Newfoundland. Met een beetje geluk spot je walvissen en dolfijnen bij deze oversteek!

Natuur- en wandelliefhebbers bevinden zich in het Gros Morne Nationaal Park in een waar paradijs. In het park vind je honderd kilometer aan wandelpaden door bosrijke gebieden, naar spectaculaire watervallen. 

Vanuit Twillingate rijd je naar het Terra Nova Nationaal Park. Terwijl je langs de fjorden rijdt zie je de ijsbergen voorbij drijven. Wandel door dit uitgestrekte park langs de diepe fjorden en ontelbare meertjes. Op zo’n vijf kilometer van de noordelijke ingang van het park vind je het Bluehill Pond Lookout. Hier heb je een weids panorama over het hele park. 

Reis naar Argentia en maak de oversteek per ferry naar North Sydney. De Marine Drive voert je door bossen en schilderachtige havens terug naar Halifax. 

Beste reistijd

De beste reistijd voor een rondreis langs de Atlantische kust is april tot eind oktober. In deze periode is het vaak zonnig en zijn de temperaturen aangenaam. Bovendien is dit de beste tijd om walvissen te spotten! Ook is de kans groot dat je in het voorjaar en begin van de zomer enorme ijsschotsen voorbij de kust van Newfoundland en Labrador ziet drijven, wat een prachtig gezicht is. 

Trek tenminste drie weken uit voor je rondreis langs de Atlantische kust van Canada. Zo heb je genoeg tijd om alle parken op een rustig tempo te bekijken. 

Routebeschrijving

De rondreis langs de Atlantische kust van Canada begint en eindigt in de belangrijkste stad van Novia Scotia aan de noordoostkust. Je komt aan op Halifax Stanfield International Airport en rijdt vanaf hier naar Lunenburg, langs de zuidkust van Nova Scotia. Deze kust wordt ook wel de ‘piratenkust’ genoemd, deze naam is te danken aan het feit dat hier miljoenen dollars zijn uitgegeven aan het opgraven van piratenschatten. Via de Nova Scotia 8 N rijd je vanaf het Kejimluijk National Park naar Digby. Vanuit Digby neem je de veerboot naar Saint John. Volg de New Brunswick Route 1 naar het Fundy National Park. 

De lange afstanden zijn goed af te leggen per huurauto. Tijdens deze reis maak je twee keer een oversteek per ferry. Bij de zestien uur durende oversteek van Argentia naar North Sydney zit een overnachting inbegrepen. 

Hebben we je geïnspireerd om op rondreis door Canada te gaan? Bekijk dan hier het aanbod aan rondreizen. 

Fotocredits: miquitos | sk  | Emmanual Milou | Paul | 

Reizen Canada

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors