Camperroute Ontario in drie weken

Camperroute Ontario in drie weken

door Getaway Travel

Leg je strandhanddoek neer bij een van de kristalheldere meren die je tegenkomt tijdens je camperreis door Canada. Of wil je liever hiken op de Cup-and-Saucer Trail? Er is genóeg te doen tijdens een reis door Ontario in drie weken! 

Tijdens deze camperroute door Canada reis je langs alle highlights van Ontario in drie weken tijd. Je komt langs gevarieerde landschappen, van het bruisende Toronto tot de wildernis van het Algonquin Provincial Park. Zo’n 3.000 kilometer later, eindig je weer bij het startpunt van je reis: Toronto. Koffers gepakt?  

ZELF NAAR Canada?

Bekijk alle 123 reizen naar Canada

Het begin van je camperreis door Ontario in drie weken

Dag 1-3 Je begint de camperroute door Canada in Toronto. Ga bovenaan de CN Tower staan en kijk uit over de glazen wolkenkrabbers. Dan haal je de camper op en rijd je naar het langste zoetwaterstrand van de wereld: Wasaga Beach. Plons in het water en blijf ‘s avonds slapen aan het water bij Gateway Camping. Rijd verder naar Wiarton waar je met een mountainbike door de bossen sjeest. Of ga wandelen over het oudste en langste Canadese wandelpad: The Bruce Trail. 

Dag 4-7 Op naar de volgende bestemming: Tobermory. Onderweg kom je langs de fraaie stranden van Colpoy’s Bay, Barrow Bay, Georgia Bay en Lionshead. Nu moet je alleen nog bedenken waar je je handdoek gaat neerleggen. Na een dagje zonnebaden blijf je overnachten bij camping Land’s End. Vandaag staat het Bruce Peninsula National Park op het programma. Tijdens de Georgian Bay Mar Lake Trail kom je langs kristalhelder water en kijk je uit op kalkstenen kliffen.

Hierna reis je naar het pittoreske Manitoulin Island. Vanuit de camping Stanley Park Campgrounds aan het Mindemoya Lake heb je alle mogelijkheden om te gaan vissen, kanoën of hiken. Bewonder de Bridal Veil Falls en kijk uit over de uitgestrekte bossen tijdens de Cup-and-Saucer Trial.

De leukste campings in Ontario

Dag 8-11 De volgende dag rijd je naar de Serpent River Campground in Spragge. Onderweg maak je een stop bij de Whitefish-watervallen. Parkeer je camper bij de Pancake Bay Provincial Campgrounds. Na een lange rit rust je uit aan het water. Maak vervolgens een tripje met de trein door de schitterende Agawa Canyon en bewonder eeuwenoude rotstekeningen terwijl je wandelt over de Agawa Rock Indian Pictographs Trail in het Lake Superior Provincial Park. Je slaapt in de buurt, in het Wawa RV Resort and Campground. 

Door het nog onontdekte Obatanga Provincial Park reis je verder naar het piepkleine White River. Dit is de geboorteplaats van Winnie de Poeh! In het nabije Fushimi Lake Provincial Park loop je veel vissers tegen het lijf. Je parkeert je camper bij een van de vele campings aan de rand van het Fushimi Lake dat is omringd door dichtbegroeide bossen. 

Dan reis je verder naar Cochrane, vanwaar je met de Polar Bear Express dwars door de natuur naar Moosonee rijdt. Deze trein moet je wel van tevoren boeken. Vanuit Moosonee pak je de boot naar Moose Factory, waar veel Cree-indianen wonen. Dezelfde dag reis je nog terug naar Cochrane.

Dag 12-15 Vandaag verken je eerst de beroemde goudmijnen van Kirkland Lake, voordat je naar Temagami rijdt. In deze regio duik je de wildernis in via de Devil’s Rock Trail en bewonder je de kleurrijke bloemenvelden rondom Iroquis Falls. Overnacht in het wild bij camping Finlayson Point. 

Maak een tussenstop in het vriendelijke North Bay voordat je naar Algonquin Provincial Park gaat. Je het park te voet of per kano, en blijft slapen op het Canisbay Lake Campground. 

De laatste week van je camperreis door Ontario

Dag 16-18 Maak je klaar voor een trip langs het platteland naar het gezellige Ottawa. Loop langs het parlementsgebouw en bezoek een van de kunstmusea. Daarna ga je door naar het bescheiden Cardinal waar je blijft overnachten op camping Cardinal/Ottawa South KOA. 

Op naar het bruisende Toronto, waar je eerst de camper neerzet bij campground Toronto West KOA. Loop door de hippe wijken van Kensington Market en maak een ritje in een van de achtbanen in Canada’s Wonderland. 

Dag 19-21 Wanneer je naar de wereldberoemde Niagarawatervallen rijdt kom je langs de typische houten huizen van Niagara-on-the-Lake. Parkeer bij de KOA Campground aan Lundy's Lane en verruil de camper voor de boot Maid of the Mist.Hopelijk heb je de regenponcho die je er bij te leen krijgt niet nodig! Hierna eindigt helaas je camperroute door Canada en rijd je terug naar Toronto om de camper in te leveren!

Praktische informatie over camperreizen in Canada

Bij een camperreis door Canada komen bepaalde voorbereidingen kijken. Ook zijn er dingen die handig zijn om vooraf te weten. Welk soort stopcontacten heeft een camper in Canada bijvoorbeeld? Alle praktische informatie over het huren van een camper, het reserveren van de campingplekken en allerlei andere handige tips vind je hier

Beste reistijd voor Canada

Als je het niet erg vindt om je nét iets warmer aan te kleden, dan raden wij je aan om tussen november en april te reizen. Dit is het laagseizoen van Canada waardoor het een stuk goedkoper is om in het land te reizen en verblijven. Daarnaast zie je in september op veel plekken de bomen langzaam geeloranje kleuren. Dit wordt ook wel de Indian Summer genoemd: een prachtig seizoen om mee te maken.

Let op! Canada blijft een populair land om doorheen te reizen met de camper. Boek dus vroeg van tevoren een camper en houd in de gaten bij welke camping er plek is. Veel campings hebben namelijk een ‘first come, first served’-beleid. Vooral in het hoogseizoen (maart tot oktober met als hoogtepunt juli en augustus) heb je grote kans dat het erg druk is. 

Routebeschrijving

In drie weken rijd je lang alle hoogtepunten van Ontario. Je begint en eindigt de camperreis in Toronto. Rijd via de ON- 400 naar Wasaga Beach en blijf dan langs de kust rijden op de ON-26. Pak de ON-6 naar Tobermory en stap in de ferry naar Manitoulin Island. Verlaat het eiland van de ON-540 naar de ON-6. Nadat je de Whitefish Falls heb bezocht rijd je over de Trans-Canada Highway langs de kust naar Lake Superior Provincial Park. Rijd vanaf White River over de ON-631 naar Fushimi Lake Provincial Park. Vervolg je weg over de ON-11 en neem de afslag naar ON-60 door Algonquin Provincial Park. Rijd via de ON-401 naar Toronto en volg de borden naar Niagra Falls. Eenmaal terug in Toronto, lever je de camper weer in. 

Wil jij zelf deze camperroute door Ontario in drie weken maken? Bekijk hier het beste reisaanbod!

Reizen Canada

Foto's & video's Camperroute Ontario in drie weken

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Verenigde Staten kenner
Sponsors