Camperroute Noordoost-Canada in drie weken Jouw vakantie naar NoordAmerika begint hier!

Camperroute Noordoost-Canada in drie weken

door Getaway Travel

Ben je benieuwd wat je allemaal van je bucketlist af kan strepen tijdens een roadtrip door Noordoost-Canada in drie weken tijd? Ruige kliffen, gekleurde huisjes en reusachtige walvissen. Tijdens de camperreis door Canada die we hier voor je hebben uitgestippeld, rijd je dwars door de ongerepte natuur en authentieke steden. 

Deze camperreis door Canada begint en eindigt in Halifax. Onderweg kom je langs drijvende ijsschotsen en orka’s. Maar je rijdt ook door oude vissersdorpjes en gigantische natuurparken. Nadat je bijna 3.000 kilometer hebt afgelegd, heb je alle hoogtepunten van Noord-Oost Canada in drie weken bekeken. Klaar voor de start?

ZELF NAAR Canada?

Bekijk alle 122 reizen naar Canada

Het startpunt van je camperreis door Noordoost-Canada 

Dag 1-3 Je begint je camperreis door Canada in de havenstad Halifax. Midden in het gezellige downtown staat de blikvanger Old Town Clock. Drink hier ‘s avonds een biertje in een van de biertuinen of pubs. In dit gedeelte van de stad vind je ook allerlei interessante musea, zoals het Canadian Museum of Immigration en het Maritime Museum waar je meer over de Titanic te weten komt.

Dan begin je aan de rit naar het vissersdorpje Lunenburg en parkeer je de camper bij Campground Lunenberg. Deze stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege de gekleurde huisjes van Old Town Lunenburg. Door de smalle straten en houten gebouwen lijkt het net alsof de tijd heeft stilgestaan. Als je tijd over hebt, maak dan een uitstapje naar de bekende vuurtoren Peggy’s Cove. 

Dag 4-7 Aan Fundy Bay ligt het verstopte plaatsje Digby. Vlakbij Digby Campground liggen verschillende boten klaar voor vertrek om walvissen te spotten. Vergeet ook niet de bekende Digby-coquilles te proeven! 

Op naar Truro, waar het Victoria National Park je opwacht. Beklim de steile Jacobs Ladder en wandel langs de kabbelende Lepper Brook River op zoek naar de Joseph Howe Falls. Op een kwartier van de stad ligt de slaapplek voor vanavond: Scotia Pine Campground. 

Door naar een van de mooiste nationale parken die je tegenkomt tijdens je camperreis door Canada. Zet je camper midden in de natuur neer bij Chéticamp Campground. In het Cape Breton Highlands National Park hike je over de Cabot Trail en kijk je uit op groene heuvels. Misschien spot je wel een dolfijn in het water! 

De leukste campings in Noordoost-Canada 

Dag 8-12 Dan pak je de ferry van Sydney naar het eiland Newfoundland. Onderweg naar het eiland spot je springende dolfijnen. Ook in Channel-Port aux Basques staan gekleurde houten huisjes. Geniet van het uitzicht op zee bij Cape Ray Lighthouse voordat je naar Grand Codroy Campground rijdt.

Vanuit Western Brook Pond maak je een boottocht naar de fjorden van het Gros Morne National Park. Beklim de Long Range Mountains en dwaal door de verlaten Tablelands. ‘s Avonds overnacht je tussen de elanden en zeearenden bij Gros Morne RV/Campground Rocky Harbour. 

Op naar de ‘ijsberghoofdstad’ van de wereld. In Twillinggate zie je ijsschotsen voorbij drijven vanuit je kajak. Houd afstand, want er kan zomaar een stuk ijs afbreken! Check ook het uitzicht op de kliffen en ijsblokken bij Long Point Lighthouse. Een kwartier hiervandaan ligt Peyton’s Woods RV Park. 

De laatste dagen van je camperreis door Noordoost-Canada 

Dag 13-16  In het kleine dorpje Trinity heb je nog steeds uitzicht op drijvende ijsschotsen. Maar dit dorpje is ook een uitstekende plek om walvissen te spotten. Houd je ogen open voor orka’s! ‘s Avonds blijf je slapen bij Trinity Cabins Trailer Park. 

De hoofdstad van Newfoundland is het bruisende St. John’s. Zet je camper neer bij camping Pippy Park. Ook hier waan je je door gekleurde straten, maar dan met een modern tintje. Voor het beste uitzicht op de havenstad moet je naar Signal Hill. Zin om te hiken? Wandel over de East Coast Trail naar Cape Spear voor het meest oostelijke puntje van Noord-Amerika. 

Dag 17-20 Op naar Bay Bulls waar je op zoek gaat naar walvissen en een kolonie van papegaaiduikers. Dan stap je op de ferry van Argentia terug naar Sydney. Als je weer voet aan land hebt gezet rijd je naar het ruige landschap van Liscombe Mills. Vanuit Liscombe Lodge worden verschillende hikes aangeboden voor ervaren wandelaars én beginners. De volgende dag rijd je naar Halifax om de camper in te leveren.

Praktische informatie over camperreizen in Canada

Bij een camperreis door Canada komen bepaalde voorbereidingen kijken. Ook zijn er dingen die handig zijn om vooraf te weten. Hoe lang van tevoren moet je een camper bijvoorbeeld reserveren? Alle praktische informatie over het huren van een camper, het reserveren van de campings en allerlei andere handige tips vind je hier

Beste reistijd voor Canada

Als je het niet erg vindt om je nét iets warmer aan te kleden, dan raden wij je aan om tussen november en april te reizen. Dit is het laagseizoen van Canada waardoor het een stuk goedkoper is om in het land te reizen en verblijven. Daarnaast zie je in september op veel plekken de bomen langzaam geeloranje kleuren. Dit wordt ook wel de Indian Summer genoemd: een prachtig seizoen om mee te maken.

Let op! Canada blijft een populair land om doorheen te reizen met de camper. Boek dus vroeg van tevoren een camper en houd in de gaten bij welke camping er plek is. Veel campings hebben namelijk een ‘first come, first served’-beleid. Vooral in het hoogseizoen (maart tot oktober met als hoogtepunt juli en augustus) heb je grote kans dat het erg druk is. 

Routebeschrijving

Je begint de camperreis in Halifax, vanwaar je grotendeels de NS-103 aanhoudt. Bij Digby neem je de NS-101 en houd je links aan voor de NS-102. Vanaf Truro rijd je op de Trans-Canada Highway tot Sydney. Hier neem je de ferry naar Channel-Port aux Basques. Rijd verder op de Trans-Canada Highway. Sla linksaf op NL-340 naar Twillingate. Dan pak je de NL-331 en vervolg je je weg op de Trans-Canada Highway. Sla linksaf op de NL-100 voor de ferry van Argentia naar Sydney. Rijd verder op de NS-4 en pak dan de NS-104. Via Nova Scotia Trunk 7 rijd je naar Liscombe Mills. En als laatst neem je de NS-107 naar Halifax.

Wil jij deze camperreis door Noordoost-Canada in drie weken zelf maken? Bekijk hier het beste reisaanbod!

Fotocredits: Emmanuel Milou | Mike Norton 

Reizen Canada

Foto's & video's Camperroute Noordoost-Canada in drie weken

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors