Camperroute Yukon in drie weken Jouw vakantie naar NoordAmerika begint hier!

Camperroute Yukon in drie weken

door Getaway Travel

In Yukon is de kans groter dat je een eland tegenkomt dan dat je een Canadees ontmoet. Je bent omringd door de wildernis en rijdt dwars door de verlaten landschappen van Canada. Wil jij weten hoe je een camperreis door Yukon in drie weken aflegt? Dan ben je aan het juiste adres.

Op deze camperroute door Canada staan de ruige rotsformaties van het Tombstone Territorial Park en schattige Canadese dorpjes. Je start in Yukon en eindigt in Whitehorse. Na ongeveer 3.555 kilometer heb je alle hoogtepunten van Yukon in drie weken bekeken. Kom maar door met die camperreis door Canada!

ZELF NAAR Canada?

Bekijk alle 122 reizen naar Canada

De start van je camperreis door Yukon in drie weken

Dag 1-4 Deze camperroute door Canada begint in de grootste stad van Yukon: Whitehorse. Vroeger leefde deze stad van de goudmijn-industrie, maar van goudkoorts zie je alleen nog maar sporen terug in het MacBride Museum. In dit pittoreske stadje haal je de camper op en rijd je naar Haines Junction. 

Dichtbij Haines Junction ligt het Kluane National Park, waar je uitkijkt op een grote gletsjervlakte en de allerhoogste piek van Canada. Tijdens een wandeling door dit park is de kans groot dat je een wilde lynx of grizzlybeer tegen het lijf loopt. ‘s Avonds blijf je in het park slapen op het Kathleen Lake Campground.

Dag 5-7 Dan rijd je verder naar Beaver Creek. In oktober en november spot je hier het Noorderlicht. In deze schattige stad komen niet veel toeristen, maar des te leuker is het om hier een kijkje te nemen. Blijf aan de grens van Alaska overnachten bij Beaver Creek RV Park & Motel. 

Terug naar de bewoonde wereld. In Dawson City vind je ook sporen van goudzoekers. Loop over de Discovery Trail langs de Klondike-rivier en wie weet vind jij een goudklompje in het water. Dichtbij de rivier ligt het City RV Park & Campground.

Op naar de leukste campings in Yukon

Dag 8-11 Op naar de schots en scheve bossen in Eagle Plains over de ruige Dempster Highway. Onderweg rijd je langs de vlijmscherpe bergen van het Tombstone Territorial Park. Alleen de échte hikers durven hier rond te dwalen. ‘s Avonds trek je je terug in het simpele Eagle Plains Campground and RV Park. 

De volgende dag rijd je weer door het ruige berglandschap. Heb je tijd over? Maak dan een helikoptervlucht over het natuurpark! Je schiet je memorycard helemaal vol terwijl je over de uitgestrekte toendra en de spitse bergtoppen zweeft.

Dag 12-13 Nu je de goudmijnen al hebt gezien, breng je een bezoekje aan de Silver Trail-regio. Parkeer de camper bij Keno City Camperground en strek de benen. In het artistieke Keno City volg je verschillende kunstworkshops en leer je over de geschiedenis van de zilvermijnen in het Keno City Mining Museum. 

De laatste week van je camperreis door Yukon

Dag 14-16 Dan rijd je verder naar Faro. Deze stad is verstopt in het midden van de natuur. Je zet de camper in het John Connolly Campground and RV Park. Omdat je omringd bent door bossen, is dit de ideale plek om te hiken en op zoek te gaan naar elanden.

De volgende stop is Watson Lake. Je moet ooit een kajak aangeraakt hebben tijdens je camperroute door Canada. Pak nu je kans en vaar op dat blauwe water. ‘s Avonds rooster je marshmallows boven het kampvuur bij Watson Lake Campground. 

Dag 17 - 21 Rijd door naar de otters en bevers van Tagish. Je overnacht vlakbij de Tagish-rivier in het Tagish Holiday Park. Het is vanzelfsprekend dat je gaat pootjebaden in Tagish Lake, maar je kan hier ook een hengeltje uitslaan.

Nu rijd je weer terug naar Whitehorse, maar onderweg maak je een tussenstop bij Carcross. Loop over het strand van Bennett Lake en werp een blik op Montana Mountain.

Praktische informatie over camperreizen in Canada

Bij een camperreis  door Canada komen bepaalde voorbereidingen kijken. Ook zijn er dingen die handig zijn om vooraf te weten. Wanneer je rechtstreeks uit Canada komt, mag je bijvoorbeeld niet direct achter het stuur van je camper kruipen. Alle praktische informatie over het huren van een camper, het reserveren van de campings en allerlei andere handige tips vind je hier

Beste reistijd voor Canada

Als je het niet erg vindt om je nét iets warmer aan te kleden, dan raden wij je aan om tussen november en april te reizen. Dit is het laagseizoen van Canada waardoor het een stuk goedkoper is om in het land te reizen en verblijven. Daarnaast zie je in september op veel plekken de bomen langzaam geeloranje kleuren. Dit wordt ook wel de Indian Summer genoemd: een prachtig seizoen om mee te maken.

Let op! Canada blijft een populair land om doorheen te reizen met de camper. Boek dus vroeg van tevoren een camper en houd in de gaten bij welke camping er plek is. Veel campings hebben namelijk een ‘first come, first served’-beleid. Vooral in het hoogseizoen (maart tot oktober met als hoogtepunt juli en augustus) heb je grote kans dat het erg druk is. 

Routebeschrijving

In drie weken rijd je langs alle hoogtepunten van Yukon. Deze camperreis begint en eindigt in Whitehorse. Je start op de YT-1 en rijdt langs het Kluane National Park en Beaver Creek. Pak de afslag naar Dempster Highway en rijd door het Tombstone Territorial Park naar Eagle Plains. Dan rijd je weer terug op dezelfde weg en vervolg je de route op YT-2 S. Je slaat linksaf op de Stewart Crossing voor Keno City. Dan rijd je dezelfde weg weer terug en rijd je op de YT-2, vervolgd door deYT-4. Dan rijd je langs Faro en Watson Lake. Vervolg je weg op de YT-1 en maak een afslag naar links op YT-8 voor Tagish en Carcross. Dan rijd je verder op de YT-2 richting Whitehorse.

Wil jij zelf deze camperroute vanaf Yukon in drie weken afleggen? Bekijk hier het beste reisaanbod!

Fotocredits: DJANDYW.COM

Reizen Canada

Foto's & video's Camperroute Yukon in drie weken

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors