Rondreis Canadese Rockies

Rondreis Canadese Rockies

door Frederieke Jansen

Het grootste nationale park van Canadese Rockies, het oudste nationale park van Canada, het nationale park met de meeste watervallen, het nationale park met de meeste gletsjers. Je gaat ze allemaal meemaken tijdens een rondreis door de Canadese Rocky Mountains

Begin je rondreis door de Canadese Rocky Mountains in Calgary en maak 1417 kilometer later je rondje af door te eindigen in Calgary. Maar niet voordat je de grote nationale parken van Alberta en Brits Colombia gezien hebt.

ZELF NAAR Canada?

Bekijk alle 121 reizen naar Canada

Bezienswaardigheden tijdens je rondreis door de Canadese Rockies

Op je eerste dag verken je de torenhoge stad Calgary. De op twee na grootste stad van héél Canada. Tussen de moderne wolkenkrabbers proef je haar westernkarakter door haar kroegen, elanden- en bizonburgerrestaurants en de architectuur van de winkeltjes in het centrum. Ga met de lift mee omhoog naar het uitkijkpunt op de Calgary Tower waar je geniet van een 360 graden-uitzicht over de eindeloze prairie vlaktes aan de ene kant en de besneeuwde toppen van de Rocky Mountains aan de andere kant. En het drukke stadsleven onder je doorzoeft op het stuk waar zelfs de vloer van glas is.

Vanuit Calgary rijd je naar Banff, het oudste nationale park van Canada. Je komt een wereld binnen vol  scherpe besneeuwde bergpieken, gletsjers, fleurige bergweides, naald- en loofbossen en diepblauwe of groene gletsjermeren. Houd je ogen open en spot een grizzly of een zwarte beer, een eland, een wolf, een dikhoornschaap of een hert. Aan het eind van de dag relax je in de natuurlijke warmwaterbaden van de Banff Upper Hot Springs en staar je naar de heldere sterrenhemel.

Nadat je Banff National Park hebt verkend, rijd je door naar je volgende overnachting in Revelstoke. Onderweg maak je nog even een stop bij de Spiral Tunnels in het Yoho National Park waar je doorheen rijdt. Wacht tot er een trein langs komt en zie hoe het begin van de trein een verdieping lager alweer uit de tunnel komt, terwijl het achterste en grootste deel van de trein nog niet eens in de buurt van de tunnel is en nog door de bergen kronkelt.

Rijd verder door het Glacier National Park waar je tussen zo’n vierhonderd gletsjers in even een pauze houdt in de natuurlijke warmwaterbronnen van Canyon Hot Springs. Dan kun je weer fris doorrijden naar Revelstoke.

Een goede nachtrust later, vervolg je de weg naar Clearwater, de deur naar het Wells Grey Provincial Park. In dit park kijk je je ogen uit naar de 39 watervallen die dit park huist. De bekendste en meest indrukwekkende waterval is de Helmcken-waterval die 141 meter naar beneden dendert. De snelstromende wateren in dit park maken het de ideale plek om te gaan raften. Maar je kan ook rustig kanoën over de wat mindere heftige riviertjes.

Ongeveer drie en een half uur rijden verder kom je aan in het populairste National Park van Canada. Maak een wandeling door de met zonnestralen versierde loofbossen en over de fleurige in bloei staande weides en klim naar een grillige bergtop voor een panoramisch uitzicht. Of maak een kanotoer over een van de knalblauwe meren aan de voet van de ruige Rockies.

Via de beroemde Icefields Parkway rijd je richting Lake Louise. Deze weg is een van de mooiste routes van heel Canada. Zorg dat je genoeg stops maakt, want de spetterende Sunwapta-waterval, de glinsterende Athabasca-gletsjer en het blauwer dan blauwe Peyto-meer wil je écht gezien hebben.

Aangekomen bij Lake Louise huur je een kano en drijf je tussen de bergtoppen over het heldere blauw water naar het einde van de Victoria-gletsjer. Of je maakt een wandeling tussen de groene loofbomen een rondje langs het meer.

Voor je de volgende dag weer naar huis vliegt, spendeer je nog een dagje in de Calgary Zoo, waar om elf uur ’s ochtends de pinguïns een rondje door de dierentuin waggelen.

Beste reistijd voor een  rondreis door de Canadese Rockies

Deze rondreis door de Canadese Rockies doe je het liefst in de zomermaanden wanneer de temperatuur aangenaam rond de 22 graden ligt. Neem nog wel een dikke trui mee want het koelt ‘s nachts flink af in de Rocky Mountains.

Neem er ongeveer veertien dagen de tijd voor, dan heb je genoeg tijd om alles op je gemak te bekijken. Omdat Jasper National Park erg populair is raden we je aan om van te voren je overnachting en eventuele activiteiten te reserveren.  

Routebeschrijving

Vanaf Calgary volg je de Trans-Canada Highway via Banff en Lake Louise door Yoho National Park en Glacier National Park voorbij Revelstoke. Bij het kruispunt van Squillax neem je de afslag naar de Squillax-Anglemont Road, waarna je de Holding Road, Adams Forest Service Road, Agate Bay Road volgt naar de Southern Yellowhead Highway richting Clearwater.

Blijf deze weg volgen tot hij samengaat met de Yellowhead Highway die je naar Jasper leidt. Vanaf Jasper ga je de Icefields Parkway op tot je weer bij Lake Louise bent. Daarna houd je de Trans-Canada Highway aan tot je weer in Calgary bent.

Hebben we je geïnspireerd voor een vakantie in Canada? Bekijk hier de mooiste reizen.

Fotocredits: m01229 Murray Foubister | Bernard Spragg. NZ 

Reizen Canada

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Verenigde Staten kenner
Sponsors