Rondreis Oostkust Canada
Like ons op Facebook

Rondreis Oostkust Canada

door Yldau Otter

Laat je meevoeren met de kronkelende Cabot Trail langs de ruige kustlijnen van Canada. Duik in de geschiedenis van Canada in Charlottetown. Ervaar het enorme getijdenverschil in de Bay of Fundy. En spot walvissen en ijsbergen voorbij de kust van Newfoundland

In een rondreis langs de oostkust van Canada combineer je de provincies Nova Scotia en Newfoundland. De reis begint in Halifax, de hoofdstad van de provincie Nova Scotia. De route neemt je in zo’n 2.000 kilometer mee langs alle hoogtepunten van de oostkust van Canada, helemaal naar Saint John’s. Je rijdt onder meer naar het vissersdorpje Peggy’s Cove, bezoekt de fotogenieke havenstad Lunenburg en begaat de wereldberoemde Cabot Trail.

ZELF NAAR Canada?

Bekijk alle 155 reizen naar Canada

Bezienswaardigheden langs de oostkust van Canada

Je komt aan in Halifax, het startpunt van je rondreis langs de oostkust van Canada. Halifax is het culturele en economische hart van Nova Scotia. In deze stad vind je uitgestrekte stranden, een ruige kustlijn, schattige vissersplaatsjes en historische havenwijken. Wandel eens door de stadsparken of bezoek Fairview Cemetry, de begraafplaats waar veel slachtoffers van de Titanic-ramp begraven zijn.

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Vanuit Halifax rijd je via de kust naar Peggy’s Cove, een van de populairste vissersdorpjes van Canada. De rood-witte vuurtoren met de glooiende granieten kustrotsen maken dit een van de meest fotogenieke plekjes op de route.

Vervolgens rijd je door naar Lunenburg. Deze grote vissersplaats staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en heeft zijn authentieke sfeer nog altijd behouden. Felgekleurde huizen en houten architectuur vormen het straatbeeld. Verken het oude centrum van Lunenburg of duik in de wereld van de zee tijdens een bezoek aan het Fisheries Museum of the Atlantic.

Je volgende stop is de Bay of Fundy. Hier bekijk je de grootste getijdenverschillen ter wereld aan de Atlantische kust. Bij deze 270 kilometer lange baai overspoelt het getijde hier twee keer per dag, soms wel tot een hoogte van zestien meter!

Maak een overtocht naar het Prince Edward Island en breng een bezoek aan de hoofdstad Charlottetown. Tussen de rustige straten en groene bomen staat de wieg van de Canadese geschiedenis. Bezoek het provinciehuis waar de Conferentie van Charlottetown werd gehouden, die bijdroeg aan de onafhankelijkheid van Canada.

De Cape Breton Trail begeleidt je vervolgens via een slingerende weg langs lage bossen, steile kliffen en ruige rotswanden naar Cape Breton National Park. Deze weg aan de oneindig blauwe Atlantische Oceaan staat bekend als een van de mooiste routes van het land. Neem ook even de tijd om een stop te maken langs de kust om walvissen en zeehonden te spotten.

Pak de ferry van Cape Breton naar Newfoundland en rijd naar het Gros Morne National Park. De beste manier om dit nationale park te ontdekken is met een wandeltocht. De Gros Mountain Trail leidt je naar de top van de Gross Morne Mountain op een hoogte van 806 meter. Dit is een van de langste en meest uitdagende routes in het park.

Houd er rekening mee dat je zo’n zes tot acht uur onderweg bent. Maar zodra je de top hebt bereikt, word je beloond met een adembenemend uitzicht op de groene bergen en blauwe meren.

Sluit je rondreis af in Saint John’s, de hoofdstad van de provincie Newfoundland. Verken het historische centrum en loop door de oudste straten Water Street en Duckworth Street. Deze straten lopen parallel aan de haven en lopen in elkaar over via steile trappetjes en smalle zijstraatjes.

Beste reistijd

De beste reistijd voor een rondreis langs de oostkust van Canada is april tot eind oktober. In deze periode is het vaak zonnig. De temperaturen zijn aangenaam en de kans is groot dat je walvissen spot! Voorbij de kust van Newfoundland en Labrador drijven daarnaast enorme ijsschotsen richting het zuiden. De grootste kans om deze ijsschotsen te zien is in het voorjaar en het begin van de zomer. 

Trek voor een rondreis langs de oostkust van Canada twee tot drie weken uit. Drie weken geeft je net iets meer de tijd om alles op een rustig tempo te bekijken.

Routebeschrijving

Je rondreis langs de oostkust van Canada begint op de luchthaven van Halifax. Volg de Lighthouse Route naar Peggy’s Cove. Neem vervolgens de Fisherman’s Memorial Highway naar Lunenburg. De Cape Breton Trail neemt je mee naar het Cape Breton National Park. Vanuit Cape Breton neem je de ferry naar Newfoundland. Saint John’s is het eindpunt van je reis, hier neem je het vliegtuig weer terug naar de luchthaven van Halifax.

De grootste afstanden leg je af met de auto. Daarnaast moet je een overtocht maken met de ferry vanuit Cape Breton naar Newfoundland. Deze overtocht duurt ongeveer zes uur.

Hebben we je geïnspireerd om op rondreis door Canada te gaan? Bekijk dan hier alle rondreizen naar Canada.

Fotocredits: Dennis Jarvis | Wilson Hum | Paul | Michel Rathwell | Zippo S

Like deze pagina

Reizen Canada

Foto's & video's Rondreis Oostkust Canada

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors