Algonquin provincial park
Like ons op Facebook

Reviews Algonquin provincial park

8,9
9,3 Algemene ervaring
9,7 Natuur
8,7 Stranden
8,0 Wildlife
8,6 Overige activiteiten
9,0 Bereikbaarheid
  • Aantal reviews: 10
  • Aantal waarderingen: 7

AMOOSING (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Amber Bongertman op 09 december 2017

We deden een dagtrip in het Algonquin provincial park. Een gids ging met ons mee op kanotocht en liet ons vanaf het water de mooiste plekken van het park zien. We zagen een eland tijdens onze kanotocht en lunchten op een eilandje waar we konden zwemmen.

Pluspunten Algonquin provincial park

  • Alles
Ultieme tip: Kanotocht doen met gids.

Canadese Schoonheid (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Bart Hendriks op 12 november 2017

Het Algonquin provincial park in Ontario Canada is een mooi en oud park niet ver van Toronto en Ottawa. Het park is vrij toerisitisch en om het park goed te leren kennen is het slim om zelf op pad te gaan. Dit kan op een van de vele wandelroutes, met een mountainbike of om de ultieme ervaring te krijgen met een echt Canadese kano. Een goede uitvalbasis hiervoor is het two river lake campsite wat midden in het park aan grote weg ligt. Er is een winkel en restaurant dicht bij maar toch zit je op je eigen kampeerplaats midden in de bossen. Aan het meer zijn kano's te huren waarmee je je eigen avontuur kan gaan beleven. De rust en de schoonheid die je op het water vindt is echt ongelooflijk mooi en indrukwekkend. Daarnaast is de kans om een eland of bever te zien op het kalme water, weg van de grote weg en toeristen aanzienlijk groter!

8,3
8 Algemene ervaring
9 Natuur
7 Stranden
8 Wildlife
9 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Algonquin provincial park

  • De rust
  • gastvrijheid
  • natuur
  • fietsroute
  • kano
  • avontuur

Minpunten Algonquin provincial park

  • veel toeristen
  • grote weg
Ultieme tip: Ga weg van de grote weg en de toeristische plekken. Ga er zelf op uit om het Canadese landschap zelf beter te leren kennen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Overweldigende natuur (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Albert&Janny Stadman op 23 juni 2017

Een topper! Schitterende natuur , overal prachtige meren en bossen.
Een geweldig gebied om er met je kano op uit te trekken. Het straalt een enorme rust uit. Heel veel beverdammen gezien op de mooiste plekjes.

Pluspunten Algonquin provincial park

  • Betaalbaar
  • September niet druk
  • overweldigende natuur

Minpunten Algonquin provincial park

  • Geen minpunten
Ultieme tip: Blijf niet op de hoofdweg , neem alle afslagen mee. Je wordt elke keer verrast met een schitterend uitzicht en een meer.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Kamperen (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Dieuwertje Verzaal op 25 mei 2017

Tijdens onze rondreis door dit prachtige stukje Canada zijn we ook twee nachten in het Algonquin provincial park geweest. Er zijn verschillende campings waar je kunt verblijven (tip: ruim van tevoren reserveren). Echt kamperen! Geen stroom, een knisperend vuurtje en een picknicktafel. In dit park vol water kun je kanoën en verschillende wandelingen maken. Dit park is ongeveer net zo groot als Nederland en heeft een weg die er doorheen loopt. Veel gebieden zijn alleen te bereiken met boot of kano. Het park heeft ook een openluchtmuseum. Hier kun je je verdiepen in de geschiedenis van dit park.

8,7
10 Algemene ervaring
10 Natuur
9 Stranden
8 Wildlife
8 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Algonquin provincial park

  • De rangers zorgen voor goede info en veiligheid

Minpunten Algonquin provincial park

  • / //
Ultieme tip: Een kanotocht maken. Kamperen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Driedaagse Kano trip (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Quirine Franken op 22 mei 2017

Ontzettend mooi en schoon park. Het is er zo mooi en rustig. s'Avonds hoor je heel veel dieren geluiden en zie je op andere camping plaatsen ook mensen bbq'en. s'Ochtends als je de tent opent, zie je het mooiste en rustigste beeld wat je ooit hebt gezien.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
10 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid
Ultieme tip: Er is geen telefoonbereik!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Compact maar gevarieerd (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Tim Munnich op 21 mei 2017

Het park is heel compact, maar de hikingtrails zijn ongekend divers. Je kan langs meren en rotsen lopen en je zult overal kabbelende beekjes en lokaal fauna spotten. Als je van wandelen en diversiteit houdt, is dit absoluut een aanrader.

Pluspunten Algonquin provincial park

  • Diversiteit
  • Wildlife
  • Compact

Minpunten Algonquin provincial park

  • Zwaar
  • Moeilijk
Ultieme tip: Koop een parkeervergunning en loop meerdere kleine trails op een dag!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Into the wild (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Hinke van der Werf op 11 mei 2017

Prachtig park met veel kans om wilde dieren te zien. Mooi bezoekerscentrum en aardige rangers die je alles over de natuur kunnen vertellen. Fantastisch om te wandelen, wel pittig voor beginners. Er kan nog sneeuw liggen in april dus wees voorbereid (geen gladde schoenen) want dan kan het glad zijn.

8,7
9 Algemene ervaring
10 Natuur
9 Stranden
8 Wildlife
8 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Algonquin provincial park

  • goed onderhouden wandelpaden

Minpunten Algonquin provincial park

  • niks
Ultieme tip: Kom vroeg in de ochtend dan heb je de meeste kans om dieren te spotten.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Adembenemend! (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Joyce Casteelen op 07 mei 2017

Fantastisch natuurpark met mooie trails. Voor ieder wat wils, lang/kort/makkelijk/moeilijk. Mooie lodges aan meertjes, prachtige uitzichtpunten. Adembenemende reis. Bbq'en bij je cabin, helemaal uitrusten!

7,7
8 Algemene ervaring
9 Natuur
8 Stranden
5 Wildlife
7 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Algonquin provincial park

  • natuur
  • wandelroutes
  • omgeving
  • bereikbaarheid
  • indian summer

Minpunten Algonquin provincial park

  • Accomodatis zijn vrij prijzig voor wat je krijgt
  • zitten snel vol
Ultieme tip: Ga rond eind september/begin oktober en maak de Indian Summer mee!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Overweldigende natuur (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Albert&Janny Stadman op 29 januari 2017

Combinatie van bossen en meren in een overweldigende natuur. Herfsttinten, rust, stilte en schoonheid! Wanneer je van de hoofdweg een zijweg inslaat word je overvallen door stilte en verwondering. Het heeft een diepe indruk op ons gemaakt. En was wel het hoogtepunt van onze vakantie in Canada!

9,0
10 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Stranden
8 Wildlife
8 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Algonquin provincial park

  • Betaalbaar
  • , schoon
  • avontuurlijk
Ultieme tip: In verband met prachtige rode herfsttinten reizen in september/oktober. Tip! Neem alle zijwegen mee. Elke zijweg komt uit op een meer.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Wilde dieren spotten in het Algonquin provincial park (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Koen van Berkel op 15 januari 2017

Door het Algonquin park loopt één grote weg (de highway 60) die het startpunt biedt voor verschillende mooie wandelroutes. Deze zijn voor iedereen toegankelijk, aangezien er zowel routes zijn voor beginnende wandelaars als voor de zeer ervaren wandelaars. Ook hebben de routes verschillende lengtes (van een half uur tot aan zo'n 4/5 uur). Deze routes zijn mooi aangelegd en daardoor goed begaanbaar en per route zijn er verschillende informatiepunten met mooie uitzichten. Dit park is zeker de moeite waard om te bezoeken en ik raad je aan om er zeker een hele dag voor uit te trekken. Kijk ook niet raar op als er een paar auto's langs de kant van Highway 60 staan, maar sluit juist aan! De kans dat je een wilde zwarte beer op geringe afstand kunt spotten is dan namelijk erg groot!

9,8
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
9 Wildlife
10 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Algonquin provincial park

  • Goede bereikbaarheid
  • Goed aangelegde wandelroutes
  • Per wandelroute meertalige informatieve folders beschikbaar
  • Mooie uitzichtpunten per route

Minpunten Algonquin provincial park

  • Zijn er niet
Ultieme tip: Breng een bezoekje aan het Algonquin Visitor Centre! Het heeft een mooi uitzichtpunt, mooie wandelroutes en leerzame tentoonstellingen over de geschiedenis van mens en natuur.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Verenigde Staten kenner
Sponsors