Lake Louise
Like ons op Facebook

Reviews Lake Louise

8,8
9,1 Algemene ervaring
9,2 Mooi
8,2 Bereikbaarheid
8,7 Wildlife
  • Aantal reviews: 17
  • Aantal waarderingen: 9

Niet voor niets (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Margreet den Hartigh op 10 december 2017

Lake Louise is niet voor niets een hoogtepunt tijdens jouw Canada vakantie. Je kunt er letterlijk en figuurlijk niet om heen. Loop langs het meer en laat de stilte op je inwerken. Zoek een mooie plek aan de oever van het meer en bedenk je hoe bijzonder het is dat je hier bent.

Ultieme tip: Ga er heel Vroeg in de morgen naar toe en geniet van de stilte ver voorbij de drukte.
Aangeraden voor: Gezinnen, Natuurliefhebbers

Adembenemend mooi (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Kelly Fortuin op 25 november 2017

Voordat we naar Canada gingen had ik op internet wel al wat foto's gezocht van plekken waar we heen zouden gaan. De foto's die je van Lake Louise dan tegenkomt zijn schitterend. Maar je denkt dan dat het er in het echt wel anders uitziet.
Wij gingen 's ochtends vroeg naar het meer om de ergste drukte een beetje voor te gaan. Maar zelfs toen was het al druk. Toen we aankwamen bij het meer kreeg ik toch wel kippenvel. Wat een uitzicht! Zo mooi helder. Precies zoals op de foto's die ik van te voren had gezien. Echt adembenemend mooi! Voor mij is dit echt Canada. En er is een hele gave route om te hiken, waarbij je het meer vanaf boven op de bergen kan zien.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Mooi
9 Bereikbaarheid
nvt Wildlife
Ultieme tip: Ga 's ochtends vroeg, want dan kan je nog mooie foto's maken zonder kano's op het water. Hoe later je gaat hoe drukker het is. Ga er hiken.

Een bijzonder bezoek aan het einde van de dag (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Stephan Eikenboom op 20 november 2017

Het is een zeer indrukwekkende plek, wel is het zeer druk in de zomer dit kun je vermijden door juist vroeg of laat in de dag gaat dan vermijd je de top drukte. Ga niet altijd voor de luxe campings maar neem er ook eens een met minimale faciliteiten deze zijn vaak veel mooier.

8,3
8 Algemene ervaring
9 Mooi
7 Bereikbaarheid
9 Wildlife

Pluspunten Lake Louise

  • mooi
  • rustgevend

Minpunten Lake Louise

  • drukte
  • grote reisgroepen
Ultieme tip: Hike veel. Het is zonde om deze plek alleen vanaf het uitkijkpunt te bezichtigen, neem de tijd en maak een mooie wandeling.
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Drukdrukdruk (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Siobhan Daly op 15 november 2017

Lake Louise is een enorm mooi om te zien! Het is alleen erg jammer dat erg veel toeristen dit weten. Dit maakt het gebied rondom het meer erg druk en de parkeerplaats ook. Probeer daarom zo vroeg mogelijk daar te zijn.
Neem vooral je wandelschoenen mee! Zo kun je ook het prachtige landschap erom heen bewonderen. Dit betekent ook steile wandelingen omhoog en omlaag om zo het mooiste uit zicht te krijgen. Reken ook op dure prijzen als je wilt kanoën.

7,7
8 Algemene ervaring
9 Mooi
6 Bereikbaarheid
nvt Wildlife

Pluspunten Lake Louise

  • geschikt voor alle type wandelaars
  • erg behulpzame werknemers
  • zeer schone omgeving
  • grote parkeerplaats

Minpunten Lake Louise

  • veel toeristen
  • dure prijzen
  • moeilijk bereikbaar
Ultieme tip: Zo vroeg mogelijk daar zijn (vooral als je met de auto bent) en voor een licht uitdagende hike is the Beehive Trail aan te raden, waar je onderweg een schattige teahouse tegenkomt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Lovely Lake Louise (bezocht in juni 2013)

Review geschreven door Frank van Sonsbeek op 14 november 2017

Een geweldige plaats om te relaxen en van de natuur te genieten. Prachtige uitzichten, van het meer tot de gletsjers. Uitmuntende wandelopties: er zijn makkelijke routes met een kleine helling, maar ook moeilijkere hikes naar de bergtoppen.

Pluspunten Lake Louise

  • mooie uitzichten
  • mooie natuur

Minpunten Lake Louise

  • het kan druk zijn om het meer (maar als je omhoog klimt is dat probleem opgelost)
Ultieme tip: Wandel naar Lake Agnes Teahouse en loop verder naar de Big Beehive voor een geweldig uitzicht over het meer en de gletjers.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Yes. Naar Canada. (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Marian Van den Hoeven op 14 november 2017

Een mooie plek. Dat beweren er voor ons meerdere. De natuur is geweldig om met eigen ogen te aanschouwen.
Wij waren met Dutch Wolf tours op pad. Een groot voordeel was dat ons reisgezelschap uit 7 personen bestond. Veel plekjes gezien waar de andere toeristen nooit komen. Onze reisleider is Nederlands en woont zo'n 15 jaar in Canada. Dus geen last van vertalen.
Hadden ook nog inbreng wat we wilden zien of doen. De reizen worden ook in de winter georganiseerd met sneeuwscooters. Wij willen zeer zeker nog een keer terug.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Mooi
9 Bereikbaarheid
9 Wildlife

Pluspunten Lake Louise

  • moet je gezien hebben
  • ,mooie natuur
  • adembenemend

Minpunten Lake Louise

  • veel toeristen
Ultieme tip: Neem de tijd. Ga met een klein gezelschap. Geniet van de omgeving. Zoek je moment van rust. Dit mag je niet overslaan als je in Canada bent.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Lake Louise (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Jeanine Rademaker op 12 november 2017

Prachtig meer in het westen van Canada! Ga bij voorkeur vroeg op de dag of 's avonds, anders kun je er over koppen lopen. Prachtig water in dit gletsjer meer! Prachtige locatie voor foto's, en een echte must see als je in deze regio van Canada bent!

Pluspunten Lake Louise

  • uitzicht

Minpunten Lake Louise

  • drukte
  • niet met openbaar vervoer ze bereiken
Ultieme tip: Ga heel vroeg of laat op de dag.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Waanzinnig mooie plek (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Jeffrey van op 11 november 2017

Lake Louise en Lake Moraine zijn twee hele mooie meren. Lake Moraine is het mooiste van de twee maar ook met de minste toeristen. Je hebt mooie wandelingen die goed te doen zijn.
Vergeet bij Lake Louise niet om ook naar lake Agnes te lopen. Dit is een klein meertje bij een theehuisje. Je kan vanuit hier ook verder lopen naar een gletsjer.

Ultieme tip: Zorg dat je in het hoogseizoen vroeg in de ochtend of 's middags laat Lake Moraine bezoekt omdat er maar een kleine parkeerplaats is en als deze vol staat wordt de weg afgesloten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Lake Louise and me (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Christa van Leeuwe op 11 november 2017

Aankomend op de parkeerplaats, zo druk, wat kan je verwachten? Door de massa mensen heen kom je uiteindelijk aan bij hét welbekende Lake Louise. Lake Louise staat bekend om het feit dat als de zon schijnt de bergen weerkaatsen in het blauwe water. Vandaag geen zon, maar wel water wat blauw is, bergen en sneeuw in de verte en een beetje bewolkt. Maar echt, al die mensen. We hadden niet verwacht dat het zo druk zou zijn. Alle mensen willen foto's maken, logisch, want het is gewoon heel mooi. Dan schiet je een paar foto's, met mobiel, Canon camera, samen, alleen en dan ook van je ouders. Je kijkt terug en wat zie je. Een foto bij Lake Louise, kleuren zijn mooi, je ziet de rode kano's op de achtergrond in het blauwe water, de sneeuw op de achtergrond en de geheimzinnige wolken die daarboven hangen. En als ik hier dan op terug kijk, lijkt het eigenlijk alsof het op dat moment alleen ik en Lake Louise was.

8,5
9 Algemene ervaring
8 Mooi
7 Bereikbaarheid
10 Wildlife

Pluspunten Lake Louise

  • Ruime parkeerplaats
  • Mooie looproutes
  • Fotogenieke plaats

Minpunten Lake Louise

  • Veel toeristen doordat het geliefd is
  • Zon is nodig voor beste fotoresultaat
  • Attracties en eetgelegenheden te gecentreerd bij het meer dit veroorzaakt veel drukte
Ultieme tip: Lake Louise is altijd druk. Mijn tip: blijf niet staan op het punt waar de meeste toeristen foto's maken, maar loop verder, Lake Louise is ook mooi vanuit een ander perspectief.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Canada Day Lake Louise (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Nena van Bakel op 05 juli 2017

Reeds onbevangen hobbelden we met onze camper naar een van de eerste bestemmingen van onze Canadareis: Lake Louise. Eenmaal daar aangekomen, in alle vroegte, stond het er al rijen dik. Oh god... zouden we nog wel een glimp van het meer kunnen opvangen?
Na een heftig lastige inparkeersessie met onze grote camper liepen we vol goede moed op het meer af. En ja hoor. Alles wat men over dit meer zegt is waar. Het is p-r-a-c-h-t-i-g. Een waar sprookje. Hoewel we redelijk waren afgeschrikt door de hoeveelheid auto's, viel ons de drukte bij het meer nog wel mee. Er is dan ook genoeg te doen: hiken, kanoën, koffie drinken in het gigantische Fairmont Chateau of op de foto met de leuke 'boswachters'.
Wij kwamen hier namelijk, redelijk onverwachts, op 1 juli: Canada Day. En wat een leuke verrassing was dit! Overal liepen mensen met rode kleding en leuke Canadavlaggetjes en er was van alles te doen.
Na deze gezelligheid gingen we op weg naar het Lake Agnes Tea House, wat nog een aardige klim was maar zeker de moeite waard!! Al met al is Lake Louise echt een enorme aanrader. Het is misschien wat toeristisch, maar ga vooral lekker vroeg en dan valt het alles mee.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Mooi
10 Bereikbaarheid
nvt Wildlife

Pluspunten Lake Louise

  • prachtig
  • aardige werknemers
  • leuke mensen
Ultieme tip: Ga vroeg om de ergste drukte te vermijden!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Natuurliefhebbers

Reisjaar Canada (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Jacolien Westerink op 05 juni 2017

Deze reis was geweldig. Ik heb 10 weken in Canada gewoond en daar rondgereisd. Lake Louise was bijzonder mooi. Het uitzicht over een bevroren en besneeuwd meer was adembenemend. Ik zou er graag in de zomer nog eens naartoe gaan.

Pluspunten Lake Louise

  • aardige behulpzame mensen
Ultieme tip: Skiën daar is super.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Wat een rust en wat een schitterend uitzicht op deze vroege ochtend. (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Jan van de Maat op 30 mei 2017

Het is nog vroeg als wij de deur dichttrekken van het charmante Deer Lodge hotel. Naar dit hotel ga je niet voor luxe, de kamers zijn krap bemeten en er is geen lift, maar de sfeer van het in 1923 gebouwde logement is niet te evenaren. En het is een goedkoper alternatief voor het Fairmont. Elk moment verwacht je een dame in baljurk tegen te komen. Terwijl we die ochtend naar het meer lopen valt ons de stilte op. We verwachten dat we de eerste zijn, maar toch is er nog een stel ons voor die met een kano het water op gaat. Het rood geeft een mooi contrast aan de foto en trekt de eerste streep op het vrijwel rimpeloze water. De wandeling om het meer is een aanrader, er zijn die week beren gesignaleerd, dus de spray zit in onze tas. Die zien we tijdens de wandeling niet, maar als we later die dag in de auto stappen naar Jasper, rent er een jong exemplaar de weg over. Ons wow-gevoel is compleet. Wat een prachtige plek is dit, we hebben deze locatie in het voorjaar en de zomer gezien en steeds blijft het met haar schoonheid ons verrassen, we komen zeker een keer terug in de herfst!

Pluspunten Lake Louise

  • Deer Lodge

Minpunten Lake Louise

  • Bij mooi weer erg veel toeristen in het hoogseizoen.
Ultieme tip: Het eten in het sfeervol Railway Station is fantastisch. Het eten is genoeg, lekker en tegen betaalbare prijzen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers

Prachtige plek met fantastische wandelingen (bezocht in augustus 2012)

Review geschreven door Inge Kaman op 23 mei 2017

Fantastische plek voor dag- of meerdaagse wandelingen. Neem wel je berenbel en -spray mee. Wandelingen naar Lake Agnes, Big Beehive en natuurlijk richting gletsjer zijn absolute aanraders. Begin 's ochtends vroeg dan ben je de grote groep toeristen voor.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Mooi
8 Bereikbaarheid
7 Wildlife

Pluspunten Lake Louise

  • Natuur
  • Bereikbaarheid
  • Faciliteiten

Minpunten Lake Louise

  • Veel toeristen
Ultieme tip: Big Beehive wandeling boven Lake Louise.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Lake Louise en Lake Agnes (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Peter Schuit op 19 mei 2017

Prachtige locatie. Mooie hike van Lake Louise naar Lake Agnes met onderweg zeer mooie uitzichtpunten. Het hele pad gaat bergop dus het is een pittige wandeling. Wel zeer de moeite waard. Eenmaal bij Lake Agnes kun je genieten van het uitzicht onder het genot van een kop thee in the Teahouse. Voor de gevorderde hikers is er nog een trail omhoog naar de Big Beehive.

Pluspunten Lake Louise

  • Must see

Minpunten Lake Louise

  • Veel toeristen
Ultieme tip: Ga vroeg naar Lake Louise, het is een zeer populaire locatie. Na negen uur 's ochtend wordt het enorm druk.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

The adventure in Canada (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Céline Boer op 16 mei 2017

Lake Louise biedt in de zomer een meer waarop je in een kano kan stappen en de bergen met verbazing kan aanschouwen. Mocht je er in de winter zijn, dan steek je hetzelfde meer over met enkel ijs onder de voeten en besneeuwde bergtoppen om je heen. Een en al kalmte en genieten van de besneeuwde bosrijke omgeving! Een tip voor elk reislustig persoon

9,5
10 Algemene ervaring
9 Mooi
9 Bereikbaarheid
10 Wildlife

Pluspunten Lake Louise

  • aardige
  • locals
Ultieme tip: Ik vond het mooier toen het besneeuwd was! Toen voelde je de Canadese magie!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Canada is verbluffend mooi! (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Sjef van de Laak op 14 mei 2017

Een unieke ervaring. Ondanks dat het er druk kan zijn met toeristen, ervaar je een serene rust. Het turquoise gekleurde meer met de omringende bergen en de aan de overzijde liggende gletsjer zijn fenomenaal. Je kunt daar, net als mijn vrouw, uren blijven genieten.

8,8
9 Algemene ervaring
10 Mooi
9 Bereikbaarheid
7 Wildlife

Pluspunten Lake Louise

  • Natuurlijke schoonheid

Minpunten Lake Louise

  • Veel toeristen
Ultieme tip: Ga er naar toe in de ochtend. Dan is het licht op zijn mooist.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een plaatje dat er telkens anders uitziet (bezocht in februari 2003)

Review geschreven door Dieter Vantomme op 08 mei 2017

Lake Louise ziet er afhankelijk van het seizoen helemaal anders uit: prachtige groene omgeving, of desolaat in het midden van een witte, bevroren vlakte. In de zomer een verfrissende ervaring, en in de winter nog meer.

Pluspunten Lake Louise

  • Rust
  • natuurpracht
Ultieme tip: Schaatsen op het meer!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors