Calgary
Like ons op Facebook

Reviews Calgary

8,4
9,0 Algemene ervaring
7,0 Beziens­waardigheden
9,0 Locals
8,5 Restaurants
8,3 Veiligheid
- Stranden
  • Aantal reviews: 9
  • Aantal waarderingen: 3

Royal Tyrrell Museum Drumheller (bezocht in september 2012)

Review geschreven door Thijs Kruit op 31 december 2017

Als je vanuit Calgary je reis door West-Canada begint ga dan niet direct richting Banff maar ga voor de verandering eerst eens de andere kant op naar Drumheller, ongeveer twee uur rijden ten oosten van Calgary. Je zult er geen spijt van krijgen, hier is namelijk het Royal Tyrrell Museum gevestigd waar zich een grote verzameling fossielen bevind van dinosaurussen en andere prehistorische dieren, zeker de moeite waard. Even verderop is een mooi natuur verschijnsel namelijk de Hoodoos, weg geërodeerde kalksteen formaties waarop een soort hoeden zijn gevormd.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
nvt Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Calgary

  • Erg veel te zien
Ultieme tip: Start je vakantie hier, huren van auto of camper is hier goedkoper.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

The Hoodoos Calgary Canada (bezocht in september 2012)

Review geschreven door Thijs Kruit op 31 december 2017

Calgary is een goede bestemming voor een reis door de mooie provicies Victoria en British Columbia, een goede reden om via Calgary te reizen is dat de belastingen in de provincie Victoria lager zijn dan in British Columbia waardoor huur van auto of in ons geval een camper behoorlijk wat goedkoper is.
Calgary is een uitstekend startpunt om via Banff en de Icefield Parkway en Jasper richting Vancouver en VancouverIsland te trekken.

Ultieme tip: Beklim de TV toren met glazen vloer en het plein waar de medailles van de olympische winnaars werden uitgereikt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Veilig en schoon (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Steff Silven op 12 november 2017

Een hele fijne stad. Ik kon zo over straat in het donker. De lichten van de Calgary tower zijn geweldig en als je naar het centrum rijdt zie je de bergen op de achtergrond. Dat is adembenemend. In een woord geweldig.

Pluspunten Calgary

  • schoon
  • veilig
  • kananaskis
  • Rocky mountains
  • uitzicht
  • calgary tower

Minpunten Calgary

  • temperatuur
Ultieme tip: Een uur vanaf de Rocky mountains waar je heerlijk kan skiën!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Canada (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Steff Silven op 12 november 2017

Ik heb een half jaar in Calagary gewoond en het is echt een hele mooie stad. Het is er schoon, veilig en iedereen is welkom. De Rocky mountains zijn er binnen een half uur te bereiken. Ik heb alleen maar genoten van mijn verblijf in Calgary.

Pluspunten Calgary

  • schoon
  • veilig
  • mooi
  • fijn
  • chinooks

Minpunten Calgary

  • het kan er min 35 worden
Ultieme tip: Kananaskis ligt nog niet eens een uur van Calgary vandaan en het is er prachtig.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een stage om nooit te vergeten (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Jorine Cosse op 11 november 2017

Ik heb de mooiste stage ooit gehad in Canada. Mijn stage adres zat in Carstairs, ongeveer 40 minuten rijden van het oppermachtige Calgary. Voordat ik aan mijn stage begon heb ik 6 dagen rondgereisd met vriendinnen, waarvan we 3 dagen in Calgary hebben doorgebracht om de Calgary Stampede bij te wonen, welke je als toerist absoluut niet mag missen. De Stampede is een hele happening en de sfeer is er fantastisch! De stad op zich heb je na 4 keer wel gezien, al blijft het, elke keer als je er komt, toch een fijne, comfortabele stad om in rond te lopen. Ik heb weinig tot geen momenten gehad waarin ik me niet veilig of comfortabel voelde. Er is veel leven in het stadscentrum, maar ook daarbuiten valt veel te ontdekken. De Calgary Tower is een mooie bezienswaardigheid, evenals Spruce Meadows (voor de paardenliefhebbers) en dus de Stampede fairgrounds. En, wat mij verteld is, is een bezoek aan Alberta zonder naar Ranchmen’s (club/bar) te gaan, geen echt bezoek aan Alberta, en laat er nou net een Ranchmen’s in Calgary zitten, een echte aanrader! Probeer echter, als je al niet zo’n held bent op de weg, het verkeer in de stad te vermijden, ze zijn er toch wat roekelozer vergeleken met wat wij Nederlanders gewend zijn en de hele stad bestaat zo’n beetje uit één richtings wegen. Overall: Calgary is een echte aanrader!

Pluspunten Calgary

  • Zeer vriendelijke bevolking
  • stad voelt veilig en vertrouwd aan
  • veel gezelligheid
  • hotels buiten stadscentrum waren goed betaalbaar

Minpunten Calgary

  • druk wat betreft verkeer
  • veel éénrichtingswegen
Ultieme tip: Bezoek de Stampede (juli) en Ranchmen’s!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers

Canada een land met alleen maar mogelijkheden (bezocht in september 2015)

Review geschreven door erwin stokkel op 08 november 2017

Bij onze aankomst in Canada alweer voor de 7e keer verbaast het mij nog altijd hoe snel de koffers er zijn. Dat je binnen een uur op de snelweg zit met je huurauto. Een geweldige stad: Calgary, goed openbaar vervoer en via bepaalde wegen zit je zo aan de andere kant of op de snelweg. Op zo'n 200 km ligt Drumheller in de Badlands waar vroeger de dinosaurus leefde en met een schitterend museum kun je daar van alles zien op het gebied van dinausaurussen. Aan de andere kant ligt Canmore een rustig plaatsje aan de voet van de Rocky Mountains. Met het mooie Lake Louis meer met zijn prachtige helder water en natuurlijk de plaatsen Banff and Jasper. Kortom een geweldig mooi land waar veel te zien is en nog heel veel ontdekt moet worden. Een land voor iedereen.

Pluspunten Calgary

  • behulpzaam
  • ,vriendelijk
  • beleefd

Minpunten Calgary

  • afstand
Ultieme tip: De ultieme tip is in juli ieder jaar de Calgary stampede. Een geweldige week met shows op gebied van cowboys en girls, indianen etc. Dit moet je een keer meegemaakt hebben.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

West Canada (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Judith Hofstede op 04 juni 2017

De ruimte, de rust, de verschillen in landschap, de meren, de campgrounds, de wilde dieren... in 1 woord: paradijslijk!
De toren in centrum Calgary voor het eten en uitzicht
Wat je ziet op tv klopt, maar in het echt is het zo mooi!

Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bij dochter op visite (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Tjitte Groothof op 20 mei 2017

Vanuit Calgary zit je binnen een uur in de Rockys en ook andere plaatsen in de omgeving zijn snel en makkelijk te bereiken. Winkelen kun je in de vele malls overal in de stad, binnen de stad zijn veel mooie parken waar je kunt wandelen en fietsen en vergeet dat je in de City bent. Ieder jaar is er de Calgary Stampede een heel groot evenement en rodeo, ben je niet in stampede tijd in Calgary dan zijn er altijd in de plaatsen rondom Calgary wel rodeo's.

Pluspunten Calgary

  • Calgary heeft voor elk wat wils

Minpunten Calgary

  • De stad is wel erg groot geworden
Ultieme tip: Een leuke trip is de 22 nemen naar het zuiden in Back diomond en Longview zitten leuke restaurantjes.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Met een camper door Canada (bezocht in mei 2012)

Review geschreven door Marjolein Schouten op 02 oktober 2016

Calgary is de oliestad van Alberta. Leuk om rond te kijken en van het openbaar vervoer
gebruik te maken. Prima hotels in verschillende prijsklassen, zowel centraal als buiten de stad gelegen. Met een camper kom je heel makkelijk de stad uit.

8,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Calgary

  • Aardige mensen
  • erg behulpzaam

Minpunten Calgary

  • Nieuwe stad
Ultieme tip: Eten in het restaurant boven in de tower! Je gaat tijdens de maaltijd twee keer 360 graden rond. Heel leuk en lekker! Wel van tevoren reserveren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Luxe reizigers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors