5 x favoriete hotspots van locals op Vancouver Island

5 x favoriete hotspots van locals op Vancouver Island

door Charlotte de Vries

Ben je weleens op Vancouver Island geweest? Dan weet je hoe ontzettend vriendelijk de eilandbewoners zijn. Ze schieten vaak te hulp als je staat te prutsen met een landkaart. Vragen aan de lopende band “how are you?” - al wordt een antwoord daarop niet per se verwacht. En geven je reistips zonder dat je erom vroeg.

ZELF NAAR Canada?

Bekijk alle 127 reizen naar Canada

Dankzij die relaxte locals ontdekten wij een aantal pareltjes op Vancouver Island. De beste tips zetten we hier op een rij.

1. Scooteren over Dallas Road in Victoria

Op Victoria raakt iedereen verliefd. Deze prachtige stad is een van de beste plekken op Vancouver Island om walvissen te spotten. Maar stap vanaf de boot niet gelijk weer de auto in. Huur een scooter en rijd over Dallas Road. Vooral ‘s zomers is deze weg langs de kust een favoriet onder locals. Trek er een middagje voor uit en scheur het hele eind van Ogden Point naar Cadboro Bay.

2. Wandelen naar de orka's in Telegraph Cove

Wandelen naar de orka’s? Jazeker! De Blinkhorn Trail brengt je in zo’n 2 tot 4 uur via touwbruggen en ladders naar een waanzinnig uitkijkpunt. De Johnstone Strait en Broughton Archipelago strekken er voor je uit. Met een beetje geluk spot je er orka’s! Ook fijn: het startpunt is de Forest Campground van het Telegraph Cove Resort, waar je aan de manager laat weten wanneer je vertrekt en terug bent.

3. Kajakken in het Pacific Rim National Park

Het Pacific Rim National Park is nog vrij onontdekt. En daarom een geliefde plek van veel eilandbewoners. Het park bestaat uit drie delen, waaronder de Broken Group Island Unit in Barkley Sound. Daar moet je heen. In het waterlandschap zie je meer dan honderd kleine eilandjes liggen. Met een kajak ontdek je ze allemaal. Of, nouja, een paar.

4. Met de ferry naar Quadra Island

Natuurlijk gun je ‘zalmhoofdstad’ Campbell River een bezoekje tijdens je vakantie op Victoria Island. Als je dan toch in de buurt bent: pak eens de ferry naar Quadra Island. De trip duurt maar een minuut of tien. En toch beland je in een totaal andere cultuur dan op het hoofdeiland. Wandel via de vele trails bijvoorbeeld naar Spirit Square. Daar zie je de inheemse bewoners (genaamd Kwakwaka’wakw) vaak muziek maken en dansen.

5. Naar de zee staren in Tofino

Tofino trekt in de zomer een hoop surfers aan. De swell in dit westelijke kustplaatsje is namelijk écht heel goed. Net als de meeste surfdorpen is Tofino een hele relaxte bestemming. Een tip: trek je schoenen uit en loop met je voeten in het zand naar het noordelijke puntje van Chesterman Beach. Grote kans dat je daar een local ziet die eindeloos naar de zee zit te staren.

Wil je op vakantie naar Vancouver Island? Bekijk hier het beste reisaanbod.

Reizen Canada

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors