7 redenen om Canada te bezoeken

7 redenen om Canada te bezoeken

door Elsemieke Land

Canada is het op één na grootste land ter wereld en heeft dan ook enorm veel te bieden. Oneindige natuur, spannend wildleven, actie, avontuur en zelfs ontspanning. 

Het oppervlakte van dit land schrikt in eerste instantie misschien een beetje af, maar eenmaal beland in het eerste natuurpark ben je op slag verliefd op dit veelzijdige stukje aarde. Staat Canada nog niet op je bucketlist? Dit zijn zeven redenen om vandaag nog je ticket te boeken! 

ZELF NAAR Canada?

Bekijk alle 124 reizen naar Canada

1. Adembenemende natuur

De natuur van Canada moet je gewoon met eigen ogen gezien hebben. Al is het alleen al om te geloven dat de meren in Jasper écht zo helderblauw zijn. Om nog maar te zwijgen over de imposante Rocky Mountains en de levendige natuur op Vancouver Island. In Canada geef je je ogen de kost aan onder andere ijzige gletsjers, kletterende watervallen, groene naaldbossen en imposante rotspartijen.

2. De Canadezen

De Canadezen staan bekend om hun beleefdheid. In de algemene omgang excuseert een Canadees zich nog voor iets waar hij niet schuldig aan is. Ook worden er in Canada keurige rijen gevormd voor bijvoorbeeld de trein of bus, bij een balie of in een winkel. Iedereen wacht netjes op zijn of haar beurt.  

3. Dierenrijk

Canada is het land waar je zwarte beren spot. Soms steken ze zomaar voor je auto de weg over met hun kleintjes. En hoewel dit een schattig gezicht is, zijn het gevaarlijke roofdieren en is het beter om ze op afstand te houden

Verder kom je in Canada in het noordelijke dorpje Churchill ijsberen tegen, spot je vanaf een catamaran orka’s en walvissen bij Vancouver Island en loop je in Banff National Park misschien wel een wapiti of eland tegen het lijf. 

4. Ijshockey

Wat voetbal is voor Nederland, is ijshockey voor Canada. In oversized T-shirts moedigen de trotse Canadezen hun club aan vanuit een bar of in het stadion. De wedstrijden zijn een (prijzig) spektakel en een unieke ervaring. Terwijl je probeert de puck niet uit het oog te verliezen laat je je opslokken door de uitbundige en fanatieke sfeer en joel je al snel met de Canadezen mee. 

5. De diverse steden

Naast 47 nationale parken heeft Canada voor de afwisseling ook een aantal gezellige en diverse steden in de aanbieding. Hoofdstad Toronto, havenstad Vancouver, countrystad Calgary en muziekstad Montréal zijn tijdens je rondreis door Canada zeker een bezoek waard. 

6. Niagara Falls

De wereldberoemde en kolossale Niagara Falls verdienen een aparte plek in deze lijst. De kletterende watervallen liggen op de grens van het Canadese Ontario en de Amerikaanse staat New York. De Canadese Horseshoe Falls storten 671 meter naar beneden en leveren een spectaculair schouwspel op. 

7. Het noorderlicht

Het noordelijke Yellowknife wat net onder de poolcirkel ligt, is de beste plek in Canada om het noorderlicht te spotten. In de winter verschijnen de groene lichtbundels in de donkere hemel. Hoewel dit natuurwonder een spookachtige verschijning is, is dit toch wel een ervaring die je niet mag missen in Canada.

Ben jij al overtuigd? Bekijk snel welke rondreis door Canada bij jou past!

Reizen Canada

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Verenigde Staten kenner
Sponsors