Kom ik ijsberen tegen tijdens mijn wintersport in Canada?

Kom ik ijsberen tegen tijdens mijn wintersport in Canada?

door Emma van Kampen

Dat hangt ervan af waar je op wintersport gaat in Canada. In West-Canada kom je geen ijsberen tegen tijdens het skiën. Maar in Noordoost-Canada loop je er met veel geluk eentje tegen het lijf. Zo worden deze witte beren regelmatig gezien rondom Hudson Bay. En dan met name in Churchill in het noorden van de provincie Manitoba. Geen wonder dat dit de ijsbeerhoofdstad van de wereld wordt genoemd.

Met een gids heb je de meeste kans om de zeldzame dieren te spotten. Te voet of met de auto ga je op ontdekkingstocht op de toendra’s. Wil je er eentje zien tijdens het skiën? Dan heb je de meeste kans op Baffin Island, in Quebec of in Newfoundland and Labrador. Hoe afgelegener het gebied, hoe sneller je een ijsbeer ziet.

ZELF NAAR Canada?

Bekijk alle 127 reizen naar Canada

Canada is het thuis van de meeste ijsberen

In Canada leven ongeveer 17.000 ijsberen, dit is 68 procent van alle ijsberen op aarde. In de zomer kunnen de beren niet jagen, dan liggen ze op de toendra en nemen af en toe een duik in het koele water. Eind oktober verzamelen grote populaties ijsberen zich langs de kustlijn van Hudson Bay. Hier wachten ze tot de winter valt en het water bevriest om eindelijk weer op zeehondenjacht te gaan. 

Reizen Canada

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors