Mag je in Canada legaal een jointje roken?

Mag je in Canada legaal een jointje roken?

door Emma van Kampen

Ja. Sinds 17 oktober 2018 mag je in Canada legaal een jointje opsteken. Op deze dag trad de zogeheten Cannabis Act in werking. Hiermee is de verkoop, het bezit, de productie en de distributie van cannabis gelegaliseerd. De Canadese overheid denkt zo meer grip te krijgen op de cannabismarkt, het gebruik onder jongeren beter te kunnen voorkomen en de winst uit de zakken van criminelen te houden. 

De Canadese provincies hanteren verschillende regels omtrent het gebruik en de minimale leeftijd van cannabis. Zo mag je in Alberta al op je achttiende in het bezit zijn van wiet en in de overige provincies vanaf je negentiende. In Quebec moet je vanaf begin 2020 zelfs 21 zijn om de drugs te kopen. 

ZELF NAAR Canada?

Bekijk alle 123 reizen naar Canada

Hoeveel cannabis mag je bezitten als je oud genoeg bent? Als particulier mag je maximaal dertig gram gedroogde cannabis hebben en thuis maar vier wietplanten kweken. Wie deze regels aan zijn laars lapt, kan een celstraf van maximaal veertien jaar óf een boete tot vijf miljoen Canadese dollar krijgen. En daar had je toch aardig wat jointjes voor kunnen roken…

Reizen Canada

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors