Kan je in Canada ijsberen tegenkomen in het wild?

Kan je in Canada ijsberen tegenkomen in het wild?

door Kimberly Hermans

Ja. In het noorden van Manitoba ligt het Canadese dorpje Churchill: een van de weinige plekken ter wereld waar je zomaar een wilde ijsbeer tegenkomt! De witte reuzen lopen er zo vaak rond, dat de inwoners van Churchill hun auto expres niet op slot doen. Zo kunnen voetgangers die toevallig een ijsbeer tegen het lijf lopen zich verstoppen in een auto. 

Het dorp doet er wel alles aan om de ijsberen buiten de bewoonde wereld houden, want de beesten zijn levensgevaarlijk. Er is zelfs een ijsbeergevangenis waar stoute ijsberen een tijdje binnen worden gehouden, voordat ze met een helikopter terug naar de natuur worden gevlogen. Het is namelijk al een paar keer voorgekomen dat een ijsbeer ook boodschappen wilde doen in de supermarkt.

ZELF NAAR Canada?

Bekijk alle 123 reizen naar Canada

In de zomermaanden komen de ijsberen dichterbij het land, omdat het ijs dan voor een deel gesmolten is. Maar zodra het winter wordt, trekken de ijsberen er weer opuit. Dat is ook het beste moment om ijsberen te bekijken vanaf een veilige afstand, want dan zijn ze op zeehondenjacht! In het noordelijkste puntje van Churchill kan je ijsberen spotten tijdens een Great White Bear Tour. 

Reizen Canada

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors