Waarom drinken Canadezen melk uit een plastic zak?

Waarom drinken Canadezen melk uit een plastic zak?

door Kimberly Hermans

Canadezen drinken melk uit een plastic zak om de simpele reden dat het efficiënter en goedkoper is dan het kartonnen melkpak dat wij in Nederland gewend zijn. In de jaren zeventig werd deze plastic zak uitgevonden en op de dag van vandaag wordt in Ontario 75 procent van de melk verkocht in dergelijke zakken. In Quebec, de maritieme provincies en de rest van Canada is dit getal ongeveer vijftig procent. In ongeveer de helft van alle Canadese koelkasten vind je dus een plastic zak met melk! 

Rond 1960 werd melk nog in glazen flessen verkocht, maar dat bleek in de praktijk niet zo handig te zijn. Glas is nogal breekbaar, waardoor er vaak een paar melkflessen onderweg al sneuvelden. Het verhaal gaat dat het Canadese bedrijf DuPont de briljante oplossing bedacht om melk in een flinterdunne plastic zak te verpakken. En zo geschiedde: in 1980 was er geen glas meer te bekennen en bestonden er zelfs speciale kannen waar de melkzak perfect in past. 

ZELF NAAR Canada?

Bekijk alle 122 reizen naar Canada

Niet alleen Canada is fan, maar ook China, Argentinië en nog veel meer landen zijn om. Waarschijnlijk is deze manier van verpakken geliefd, omdat een plastic zak melk makkelijk te vervoeren is én makkelijker te recyclen is, alhoewel daar nog over te discussiëren valt. Maar als je eenmaal een zak open hebt geknipt, moet je wel binnen een paar dagen de melk opdrinken, omdat het sneller bederft…

Fotocredits: fw_gadet

Reizen Canada

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Verenigde Staten kenner
Sponsors