Wat moet je doen als je oog in oog komt te staan met een beer?

Wat moet je doen als je oog in oog komt te staan met een beer?

door Emma van Kampen

Vooral niet in paniek raken! Beren zijn onvoorspelbare dieren. Je kunt je dus het beste rustig houden en geen onverwachte bewegingen maken. De intentie van beren is ook nooit om je aan te vallen. Ze willen er alléén achter komen of je een bedreiging vormt. Al zegt je eerste instinct waarschijnlijk ‘RENNEN!’, ren absoluut niet weg en draai je ook niet om. Beren kunnen de vijftig kilometer per uur aantikken. Zelfs wereldrecordhouder Usain Bolt wint het niet van een beer, dus jij ook niet!

Gelukkig zijn er een paar dingen die je wél kan doen. Neem allereerst een paar voorzichtige stapjes opzij. Plaats vervolgens een voorwerp op de grond. Daarmee leid je de beer af. Maak vooral geen oogcontact met de beer terwijl je dit doet. Kijk ook niet naar beneden, en maak jezelf zo groot mogelijk zodat je de beer ervan overtuigd om jou niet aan te vallen. Je kan het beste je armen in de lucht steken en met je handen zwaaien. Dieren kunnen dit niet, zo maak je dus duidelijk dat je geen dier bent. Tenslotte moet je ook vooral niet veel geluid maken. Stel de beer met een laag volume gerust en herhaal dit een aantal keer.

ZELF NAAR Canada?

Bekijk alle 127 reizen naar Canada

Heb je alles geprobeerd en denk je dat de beer je gaat aanvallen? Als je de beer blazende geluiden hoort maken, hij zijn kop heen en weer beweegt of op de achterpoten gaat staan, is er pas écht reden voor paniek. Dan kun je het beste voor dood spelen en op de grond gaan liggen. Terugvechten tegen een beer is absoluut geen strak plan.  

Reizen Canada

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors