Nova Scotia
Like ons op Facebook

Reviews Nova Scotia

8,9
9,3 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
10,0 Locals
8,7 Natuur
8,0 Interessant
8,3 Stranden
  • Aantal reviews: 5
  • Aantal waarderingen: 3

From Nova Scotia with love (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Natalie Cominencia op 18 november 2018

Mooie natuur, vriendelijke mensen, zee, af en toe zon en vuurtorens in overvloed. Natuur liefhebbers mogen dit prachtige stukje Canada niet overslaan. De kleinste en vaak vergeten provincie die het moet afleggen tegen de overweldigende schoonheid van BC. Toch heeft NS zeker zijn eigen charme en is het eigenlijk appels met peren vergelijken. Een eigen cultuur, waarbij je soms het idee hebt dat je echt in 'nieuw Schotland' bent. Een plek waar je tot rust komt. Geen busladingen vol toeristen ( op een enkele plek na, Peggy's cove, ik kijk naar jou). Met als hoogte punt de Cabot trail. Een fantastische route langs de kust, met grote kans een walvis te spotten. Nova Scotia heeft al mijn verwachtingen overtroffen en heeft mij geïnspireerd om de reis richting New Foundland en Labrador ook te gaan maken .

Pluspunten Nova Scotia

  • mooie natuur
  • niet te duur
  • geweldig eten
  • vriendelijke locals

Minpunten Nova Scotia

  • geen minpunten
Ultieme tip: Als je naar Peggy's Cove gaat( een must) ga dan voor 09:00. Dan zijn er bijna geen mensen. De mensen van de cruiseschepen arriveren vaak pas na 09:30
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Morgen weer (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Nick meisner op 16 november 2017

Buiten de Cabotrail en de natuurparken en Digby, waar het smullen is van de St Jacobsschelpen. En het enorme verschil tussen eb en vloed in de naast gelegen provincie Brunswick. Was het het uitstapje met de (nacht)pont naar New Foundland echt een aanrader

Ultieme tip: Overnachting in de Genora Whiskey-stokerij.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Het eiland van de vuurtorens. (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Jolanda Raijmakers op 25 juni 2017

Voor heel veel mensen een onbekend stuk Canada. Maar adembenemend. De provincie van de "lobster" en "the Lighthouse Route". Het prachtige Cape Breton Island met het natuurpark Cabot Trail. Veel historie van de Fransen en de Engelsen, het Fort Louisbourg, the Citadel in Halifax. Ook hebben we een bezoek gebracht aan "Pier 21", de plek waar vroeger de emigranten binnen kwamen, waaronder veel Nederlands. Het ontroerende bezoek aan de begraafplaats van heel veel overledenen van de Titanic. Het "grootste" kleinste deel van Canada wat je niet mag missen, en slechts op 6 uur vliegen hier vandaan.

8,0
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Locals
7 Natuur
6 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Nova Scotia

  • veel natuur
  • vuurtorens
  • heerlijk eten
  • niet al te vliegen
  • afstand

Minpunten Nova Scotia

  • kan in juni nog fris zijn
Ultieme tip: Lobster Kettle Restaurant te Louisbourg
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Nova Scotia: Cape Breton (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Mike van der heijden op 05 juni 2017

Je verwacht van alles: herten, vossen en eventueel beren. Watervallen en elanden... Maar dan rijd je zo over deze mooie Canadese weg en daar opeens denk je... 'Hé zie ik dat nu goed. Zijn dat...? Ja, echt ze zijn het!"
Homer en familie staan naar je te zwaaien en wensen je een hele mooie rit door hun achterland. TOP toch?

9,2
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
9 Natuur
9 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Nova Scotia

  • rust
  • temeperatuur
  • de vriendlijke behulpzaame mensen

Minpunten Nova Scotia

  • het kan er mistig zijn
Ultieme tip: Heel de provincie Nova Scotia staat vol met bezienswaardigheden... Ga van de weg en rijd binnen door en je ziet meer dan wat er in de reisgidsen staat.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een bijzondere ervaring in Nova Scotia en New Foundland (bezocht in februari 2002)

Review geschreven door Jan Tijenk op 02 juni 2017

Nova Scotia een mooi en ruig gebied, tijdens mijn bezoek aan het eind van de winter was het -30. De hoofdstad Hallifax heeft vele bezienswaardigheden, als ex-zeeman kan ik mijn ogen uitkijken naar o.a. de schoener Luenose uit lunenburg die nog steeds in de Privateers' Wharf voor anker ligt en in het klein op de Canadese munt van tien cent staat. Slenterend langs de havens geniet ik van de schepen die voor anker liggen en kan ik in gedachten mijn oude stoomturbineschip weer zien liggen. Kijkend vanaf het fort Halifax Citadel probeer ik de straten en de oude cinema van weleer terug te vinden. Als ik geluk heb zie ik zelfs een Ufo, zo een als er in 1967 is neergestort of vind ik de schat van de piratenkapitein William Kidd.

Per openbaar vervoer of per huurauto heb ik de kleinere plaatsjes verkend en intens genietend van de prachtige natuur en de altijd onstuimige oceaan krijg ik het gevoel van heimwee. Vanuit Nova Scotia rijd ik naar New Foundland en over de lakes naar Montreal en Toronto. Vanwege het drijfijs gingen wij in een vluchthaven op Nova Scotia voor anker. Hier heb ik voor het eerst in mijn leven kennis gemaakt met de Indigenous en ontmoete ik een vriendelijke Mi'kmaq. Zij vertelde mij over haar cultuur. Op een dag bracht zij mij naar haar opa, hij leefde nog (illegaal) in een Teepee. De hartelijkheid en de bijzondere verhalen heb ik heel mijn leven gekoesterd.

Als ik ooit terug ga naar Nova Scotia wil ik op een speciale, gezegende plek haar in stilte bedanken en mijn eer betuigen, maar ook nog een keer van dit prachtige land en zijn bewoners genieten. Oh als Canada veteraan moet ik jullie toch iets bekennen, het was niet 2002 maar 1967 toen ik voor het laatst Nova Scotia bezocht. Tijden veranderen, maar de prachtige natuur en zijn hartelijke bewoners zijn nog steeds wonderbaarlijk.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
9 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Nova Scotia

  • Prachtige natuur
  • Vriendelijke mensen

Minpunten Nova Scotia

  • Het klimaat kan wispelturig zijn
Ultieme tip: Geniet van de overweldigende natuur en maak kennis met de cultuur en de oorspronkelijke bewoners. Dit kan voor altijd je kijk op het leven veranderen.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Nova Scotia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

NoordAmerika.nl kenner
Sponsors