Rondreis Cabot Trail Jouw vakantie naar NoordAmerika begint hier!

Rondreis Cabot Trail

door Frederieke Jansen

Helemaal in het oosten van Canada slingert een weg aan de oneindig blauwe Atlantische Oceaan. Een weg door lage bossen, langs steile kliffen en ruige rotswanden. Een weg die bekend staat als een van de mooiste routes van het land. Maak kennis met The Cabot Trail.

Vanaf Baddeck rijd je 292 kilometer over Cape Breton Island door het Cape Breton Highlands National Park en eindig je het rondje bij Hunters Mountain. Over de Cabot Trail leer je het nieuwe Schotland kennen tijdens je rondreis in Oost-Canada.

ZELF NAAR Nova Scotia?

Bekijk alle 12 reizen naar Nova Scotia

Bezienswaardigheden langs de Cabot Trail

Baddeck zelf is niet heel bijzonder, op één feitje na: uitvinder Alexander Graham Bell vond hier in zijn vakantiehuis de telefoon uit. Neem een kijkje in het museum dat deze wereldveranderaar eert. En bezoek voor je de echte Cabot Trail start nog even de in de buurt gelegen Uisge Ban-waterval.

Maak een wandeling over de vier kilometer lange Uisge Ban Waterfall Hike net buiten het dorpje Baddeck. Je wandelt stroomopwaarts tussen de esdoornbomen en berken over de onverharde paden. Volg het kabbelende beekje en de met mos begroeide keien. Uit sommige keien groeit zelfs een boom! Wanneer de paden nauwer worden weet je dat je in de buurt bent van de Uisge Ban-waterval, waar het water van zestien meter hoog over de rotsen naar beneden klettert.

Anderhalf uur verder richting het noorden kom je op een plek waar je bij vloed een kustlijn van ronde afgeslepen keien ziet. En bij eb een zacht, goudgeel zandstrand zich voor je uitstrekt. Dát is wat Ingonish Beach bijzonder maakt.Een mooie wandeling is de Middle Head Trail in het oostelijkste puntje van Cape Breton Highlands National Park. Je struint voor vier kilometer door de groene loofbossen en frisse weiden naar de hoge kliffen van het schiereiland. Daar word je beloond met een wijds uitzicht over Ingonish Beach. Eenmaal weer beneden wacht het Keltic Lodge Resort je op met een warm bubbelbad.

De volgende dag rijd je door naar het noorden. Onderweg kom je langs Lakies Head. Tijdens een klein wandelingetje over de steigers leer je van alles over de immigratie van walvissen, orka’s een zeeschildpadden naar Cape Breton Island. Blijf even hangen, misschien spot je nog een walvis.

Maak vervolgens een ommetje langs White Point. Hier neemt het wandelpad je mee naar het uiterste puntje van het eiland, waar je wordt omringd door de opspattende golven van de Atlantische Oceaan terwijl je veilig en droog bovenop de groen begroeide rotsen staat.

Next stop is Cape Breton Highlands National Park. Stap uit de auto bij de start van de Skyline Trail, een van de mooiste wandelroutes van Canada. Beklim de trappen en rust even uit bij de uitkijkpunten op de klif. Wil je het beste uit deze hike halen? Ga dan voor zonsondergang of -opkomst naar boven en geniet van het kleurenspektakel in de lucht.

Maak het rondje van de Cabot Trail af door naar Hunters Mountain te rijden. Of kies ervoor om na Margaree Forks verder richting het zuiden te rijden en de rest van Cape Breton Island te ontdekken.

Beste reistijd voor de Cabot Trail

De Cabot Trail rijd je het liefst in de zomer tussen juli en september, wanneer de zon schijnt en de bomen, planten en bloemen in bloei staan. Dan relax je in je zwembroek aan het strand of neem je een duik in de Atlantische Oceaan. Vergis je niet in de lente op Nova Scotia. Sometimes it snows in April, en soms zelfs nog in mei. Dan zit je liever niet in je tentje aan de Atlantische kust…

Als je in een keer door rijdt doe je er maar vier tot vijf uur over om deze weg af te leggen. We raden je aan er zo’n twee tot vier dagen voor uit te trekken, zodat je de tijd hebt om alle bezienswaardigheden op je gemak te verkennen. En je óók nog de tijd hebt om nog even goed vakantie te houden aan het strand.

Routebeschrijving

De Cabot Trail kan je op twee plekken beginnen: Margaree Forks of Baddeck. We raden je aan om de Cabot Trail tegen de klok in te rijden. Zo heb je geen last hebt van passerend verkeer in je uitzicht en je foto’s.

Vanaf Baddeck volg je de Trans-Canada Highway verder noordwaarts. Bij afslag elf sla je linksaf en begint de echte Cabot Trail. Steek over met de ferry en vervolg je weg naar Ingonish Beach. Onderweg naar White Point? Sla bij Neils Harbour af naar rechts en volg de New Haven Road. Volg daarna de White Point Road, dan kom je vanzelf weer op de Cabot Trail.

Heb jij ook zin in een rondreis door Canada? Bekijk hier de reizen.

Fotocredits: Sarahbdau | Dennis Javes | Dennis Javes | Paul

Reizen Nova Scotia

Foto's & video's Rondreis Cabot Trail

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors