NoordAmerika.nl Jouw vakantie naar NoordAmerika begint hier!

Reviews Vancouver Island

8,7
8,7 Algemene ervaring
8,6 Beziens­waardigheden
9,0 Locals
9,5 Natuur
7,9 Interessant
8,6 Stranden
  • Aantal reviews: 30
  • Aantal waarderingen: 15

Vancouver Island (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Stephanie Boutkan-Laros op 23 november 2019

Op Vancouver Island zie je Canada in het klein. Voor ons was het de plaats om met weinig kilometers vooral veel te genieten. En wat is het mooi. Vooral de westkust. Mooie natuur, gezellige plekjes en aardige mensen. Al vind je die overal in Canada.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
8 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Vancouver Island

  • Mooie natuur en aardige mensen.

Minpunten Vancouver Island

  • Geen
Ultieme tip: De westkust en Brownsbay resort boven Campbell river
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch land! (bezocht in juni 2019)

Review geschreven door Dick Koster op 21 november 2019

Canada was super. In Vancouver een Grizzly tour gedaan. Echt heel gaaf in knights inlet. Dolfijnen orcas en diverse Grizzly beren!
Top van Canada vond ik de rustige natuuromgeving van de Canadese Rockies. Daar zou ik weken op een van de campings kunnen verblijven.

Ultieme tip: Knight inlet. Dag excursie lijkt genoeg. En betaalbaar.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers

Met Sea Wolf Adventures grizzly beren spotten in The Knight Inlet (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Jolanda Thewessem op 17 november 2019

Het was een bijzondere ervaring om met Sea Wolf Adventures vanuit Port McNeill een heel dag met de boot op stap te gaan zoeken naar grizzly beren. De bijzondere native maar vooral ook persoonlijke verhalen maakten diepe indruk op me. Ze probeerden heel goed over te brengen hoe ze hier leefden en een zijn met de natuur. Zoveel respect voor de dieren. Helaas op het einde van de dag waren er orka's gespot bij Telegraph Cove, maar daar kwamen zoveel bootjes en roeiers op af op een te korte afstand dat we na een korte tijd weg gegaan zijn. Het was te respectloos voor de groep orka's. We hebben humpback whales, orka's en verschillende grizzlyberen gespot. De hele dag werd ook door hun zeer goed gezorgd, we kregen ontbijt, lunch, drank en snacks. Ik zal dit uitstapje nooit vergeten, en was het geld zeker waard, ik zou het iedereen aanbevelen.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
7 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Vancouver Island

  • zeer vriendelijk
  • adembenemende natuur
  • lekker eten

Minpunten Vancouver Island

  • prijzig
Ultieme tip: Ga in Ucluelet op de Wild Pacific Trail de Lighthouse loop doen. Wij hebben daar bij La Mer Inn geslapen (air bnb) en ligt zo'n 200 meter van de wandelroute, geweldig verblijf!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Vancouver Island (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Yuri Bazen op 12 november 2018

Rondreis met een camper door Canada is een echte Must! Wat een mooi land en wat een omgeving. Van schitterende meren, watervallen tot gave momenten met wilde dieren, zoals beren en orca's. Ook met kleine kinderen super goed te doen!

Ultieme tip: Ga het eiland over met een camper!!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Leuk maar niet bijzonder (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Kelly Fortuin op 25 november 2017

Ik vond Vancouver Island niet heel bijzonder. Ik vond het vaste land veel indrukwekkender. Maar dat lag misschien ook aan de volgorde van onze route. Wij hebben eerst het vaste land gedaan en de laatste week naar Vancouver Island geweest. Een paar dagen was lang genoeg geweest. Er zijn een aantal hele mooie/leuke plaatsjes daar. Zoals Telegraph Cove en Victoria. Maar ik vond het verder een beetje saai. Een week was in ieder geval te lang.

7,0
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
9 Locals
7 Natuur
6 Interessant
6 Stranden
Ultieme tip: Ga de orka's bekijken! Zo gaaf om dat in het echt te zien! En ga naar Telegraph Cove. Heel mooi klein plaatsje met gekleurde houten stijger huisjes. Voor mij typisch Canadees.

Vancouver Island (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Mariska Jansen op 21 november 2017

Mooi! Wij hebben hier echt genoten van de natuur, de locals en de leuke campings. De boottocht met Eagle Eye Adventure in Campbell River is echt een aanrader, super leuk. Verder is de Pacific Rim geweldig mooi, zeker bij zonsondergang!

9,0
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
8 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Vancouver Island

  • natuur

Minpunten Vancouver Island

  • Weer
Ultieme tip: Camping Green Point in Tofino.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Misschien te groot en teveel voor een vakantie (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Ruud van der Bliek op 14 november 2017

Vancouver Island is een geweldige bestemming voor watersporters, natuurliefhebbers en rustzoekers. Op het eerste gezicht minder spectaculair dan de berggebieden van het vasteland, zoals de Rockies en de Coastal Mountains, maar schijn bedriegt. Het heeft zoveel meer te bieden dan enkel Victoria en de leuke plaatsen aan de oostkust.
Denk aan Pacific Rim NP aan de westkust met wouden, mooie baaien en stranden en de havenplaatsjes Ucluelet en Tofino, van waaruit je per boot walvissafaries kunt maken. Dat laatste kan wat noordelijker aan de oostkust ook vanuit Campbell River en Telegraph Cove, met name bultruggen en orca's. Vanuit die plaatsen vertrekken ook boottochten naar het vaste land om grizzlies te spotten.
De wateren aan de oostkant zijn een stuk rustiger dan de open oceaan in het westen en heel geschikt voor activiteiten als vissen en kajakken. De vele rotseilanden worden bevolkt door zeeleeuwen en zeehonden.
Geniet over het hele eiland van de uitgestrekte meren en de rivieren vol trekkende zalmen, waar volop wordt gejaagd door zwarte beren en bald eagles.
Wandel door de vele beschermde parken met eeuwenoude ceders en vele soorten vogels als b.v. spechten en uilen. Ze laten zich goed zien.
Vancouver Island is groot genoeg en heeft voldoende te bieden voor een hele vakantie. Heb je dan héél Canada gezien? Nee, maar wel een heel bijzonder deel ervan.

Pluspunten Vancouver Island

  • Ongerepte natuur
  • prachtige kusten

Minpunten Vancouver Island

  • druk in het seizoen
  • deels slechte wegen in het binnenland
Ultieme tip: Walvissafari vanuit Tofino en Telegraph Cove
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Vakantie Canada 2017 (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Rita Dekkers op 13 november 2017

Een fantastisch eiland. Ongerepte natuur. De baaien, de vele eilanden, een en al wow momenten. De kleine plaatsen, zeer zeker de moeite waard. En niet te vergeten Victoria. Ik zou zeggen doen. Het is een belevenis om nooit te vergeten.

Ultieme tip: Bezoek het restaurant aan de haven In Ucluelet. Heerlijk eten op een vlot.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Vakantie Canada 2017 (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Rita Dekkers op 13 november 2017

Een fantastisch eiland. Ongerepte natuur. De baaien, de vele eilanden, een en al wow momenten. De kleine plaatsen, zeer zeker de moeite waard. En niet te vergeten Victoria. Ik zou zeggen doen. Het is een belevenis om nooit te vergeten.

8,7
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Natuur
8 Interessant
10 Stranden
Ultieme tip: Bezoek het restaurant aan de haven In Ucluelet. Heerlijk eten op een vlot.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Vancouver Island (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Nicole Jonker op 12 november 2017

Wij zijn 4 nachten op Vancouver Island geweest. Achteraf te kort. Wat een mooi stukje Canada! Bij Campbell River genoten wij van de natuur en wildlife. En Victoria is een mooi stad met een heel prettige sfeer.

Pluspunten Vancouver Island

  • Mentaliteit van de locals
  • natuur
Ultieme tip: Neem de tijd om Vancouver Island in al zijn schoonheid te ontdekken, noord, zuid, oost west. Sla het niet over!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

West Canada (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Arieke van 't Zelfde op 12 november 2017

Tijdens onze Camperreis door West Canada kon Vancouver Island natuurlijk niet ontbreken. We zijn er 5 dagen geweest. Langs de geiten op het dak van de Grocery store in Coombs. Gewandeld door Cathedral Grove. Het prachtige Pacific Rim NP. Zeesterren gezocht en gevonden tussen de rotsen van LongBeach. Rondstruinen in Tofino en een prachtige wildlife cruise vanuit Ucluelet. En als eindpunt natuurlijk Victoria. Wat een goeie sfeer in die stad.

7,8
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
7 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Vancouver Island

  • de prachtige natuur

Minpunten Vancouver Island

  • met een camper moet je wel van te voren je plekjes op een camping reserveren
Ultieme tip: Laat je meenemen door de sfeer van het eiland. Die vind je overal.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Vancouver island..great to visit the grizzlys (bezocht in september 2011)

Review geschreven door Astrid Beukeboom op 11 november 2017

Het eiland op zich is mooi maar niet heel bijzonder. De boottocht erheen is prachtig. Wat wel heel speciaal is dat je vandaaruit onwijs leuke boottripjes kan maken door de innlets. In Campell zit een hele leuke bij http://www.aboriginaljourneys.com/ zeker de moeite waard en een volledige dag op pad.

Pluspunten Vancouver Island

  • grizzly tochten vanuit campbell

Minpunten Vancouver Island

  • toeristisch en duur
Ultieme tip: Doe een grizzly tour vanuit Campbell met http://www.aboriginaljourneys.com/ Duur maar zeer de moeite waard, een once in a lifetime experience!!!
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Only us in Quadra Island (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Christa van Leeuwe op 11 november 2017

Quadra Island. Dit is een plek voor een mooie onderbreking tijdens een druk geplande rondreis. Na een boottocht van een half uur en niet wetend dat wij ons huisje al konden zien, kwamen we uiteindelijk op plaats van bestemming. Eenmaal ingecheckt en op weg naar ons huisje, werden we toch wat stil achterin de auto. Langs een vuurtoren, langs het water, langs een RV park staat daar een huis in de middle of nowhere. Adem in, adem uit. Niet goed wetend wat wij van deze plek moeten vinden, komen we tot de conclusie dat dit huisje een steiger heeft die Columbus heeft ontdekt. Eenmaal gesetteld, toch even op die Columbus ontdekte steiger kijken en dat besef je dat je alleen met z'n vieren bent, je hoort water stromen, bootjes voorbij varen en soms zie je een zeehonden hoofd omhoog komen. De zon begint te zakken achter de heuvel en *klik* de foto wordt gemaakt. Het gevoel wat wij hadden bij dit huisje op Quadra Island, wordt in deze foto voor 100% beschreven.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
10 Natuur
10 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Vancouver Island

  • Veel afwisseling in bezienswaardigheden
  • Quadra Island voor ultieme rust
  • Perfecte combinatie tussen cultuur en natuur

Minpunten Vancouver Island

  • Alleen bereikbaar met veerboot
  • veel wachttijd voor de veerboot
  • Je bent afhankelijk van de Ferry op Vancouver Island
Ultieme tip: Vancouver Island is een plek voor de perfecte combinatie tussen cultuur en natuur. Victoria is cultuur, Quadra Island is natuur. Maak je keuze op dit eiland dus goed.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch Vancouver Island (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Geeske Postma op 11 november 2017

Een rondrit gemaakt op Vancouver Island. We zijn begonnen in Victoria, daar met Eagle Wings een walvissen excursie gedaan! Tip, ga ‘s ochtends! Dan zijn de orca’s aan het spelen. Prachtige taferelen!!
Ook de Bucharts Gardens zijn een absolute aanrader!!
Vervolgens zouden we naar Tofino gaan. De reis erheen was al adembenemend mooi, zulke mooie natuur! Helaas door een wegblokkade nooit in Tofino geweest.
Vervolgens Campbell River, vanuit daar kun je een excursie doen naar een natural spa waar je lekker kan relaxen in een natuurlijk zwembad. Ook is het zeker de moeite waard om vanuit Campbell River met een watervliegtuig over de omgeving te vliegen! En voor de paardenliefhebbers kun je bij een ranch een tocht maken en misschien wel beren spotten als je mazzel hebt.

Graag zou ik nog een keer terug willen om alsnog Tofino te bezoeken

Pluspunten Vancouver Island

  • prachtige natuur
  • gastvrij

Minpunten Vancouver Island

  • geen mooi weer garantie
Ultieme tip: Boek excursies die worden aangeboden ! En vraag tips aan de locals, je ziet de mooiste dingen!!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Paradijselijk (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Joreintje Mackenbach op 07 november 2017

Echt een paradijselijk stukje aarde. Lekker met de auto langs de adembenemende kust rijden. Overal is de oceaan weer anders. Je kunt surfen, zwemmen, picknicken, wandelen, kiten enz. Ook veel flora en fauna te zien.

Pluspunten Vancouver Island

  • Flora
  • Fauna

Minpunten Vancouver Island

  • Duur
Ultieme tip: Tofino beach
Aangeraden voor: Gezinnen, Natuurliefhebbers

Rondreis Canada - Langdale - Vancouver Island (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Francizca Plantinga op 06 november 2017

Net als vele andere toeristen hebben ook wij slechts enkele dagen (vier) op Vancouver Island doorgebracht. Wat ons betreft echt veel té kort! Er is zo ontzettend veel te zien en te doen op Vancouver Island en er heerst een heel relaxte sfeer. Wij bezochten Vancouver Island in augustus, een drukke periode, maar toch voelde dat niet zo (wel zou ik de ferry reserveren bij een bezoek in het hoogseizoen). Je kunt er heerlijk eten in één van de vele restaurants en de natuur is ook hier, net als in de rest van Canada, prachtig!

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
9 Natuur
9 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Vancouver Island

  • Temperatuur
  • Gezelligheid
  • Restaurants
  • Kust
  • Activiteiten
  • Sfeer
  • Watersport

Minpunten Vancouver Island

  • Zwervers in de grote steden
Ultieme tip: Whale trip in een speedboat met Orca Spirit
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vancouver Island augustus 2017 (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Brenda van Helden op 19 augustus 2017

We hebben een rondreis van 3 weken gemaakt. We begonnen en eindigden in Edmonton. De vliegtickets waren goedkoper dan naar en vanaf Vancouver vliegen.

Vanuit Prince Rupert naar Vancouver Island gevaren via de Inside Passage. Je waande je in Noorwegen tussen de fjorden.
Op V.I. hebben we vanuit Telegraph Cove een grizzlie excursie gedaan...en grizzlies hebben we gevonden...wel zo'n 14 stuks. Dit hebben we geboekt via TideRip.
Je gaat op een bootje waar we met zn 1o-en waren. Lekker rustig dus.

Vanuit Port McNeill hebben we de orcatour gedaan...en ook die in grote getalen gezien. Tevens humpback whales, porpoises en zeearenden gezien. Dit hebben we geboekt via Mackay. We waren hier met zo'n 15 mensen op de boot.

Vanuit Campbell River hebben we een wildlife tour gedaan. Ook humpback whales gezien en een enkele orca. Dit geboekt via Eagle Eye Adventures.. Je vaart met een soort rib boot waar er 12 mensen op kunnen.
Ook vanuit deze plaats een vlucht over de diverse eilandjes gedaan met een watervliegtuig van Corilair.

Al deze excursies waren erg gaaf om te doen.

Daarna richting Cowichan Bay gereden. Een erg leuke omgeving en wij hadden het idee dat het nog niet zo toeristisch was.
Hier vandaan hebben we de Pacific Marine Circle gereden in 1 dag. Dat is een toerisch rondje waarbij je het zuidelijke gedeelte van V.I. aandoet.

Pluspunten Vancouver Island

  • diversiteit
  • leuke excursies

Minpunten Vancouver Island

  • geen
Ultieme tip: Wij vonden de grizzlie excursie van Tide Rip erg gaaf.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Reizen kleurt het doek van je leven! (bezocht in juni 2010)

Review geschreven door Daniëlle van Bakel op 26 juni 2017

Het was een bijzondere en emotionele reis. De laatste vakantie samen mijn helaas ongeneeslijk zieke levenspartner Sophie. Ze zei: "Laten we nog één keer naar onze favoriete bestemming in Canada gaan. Nu kan ik nog enigszins vooruit. Dat is mijn ultieme wens!" En zo gebeurde het.... Eerst een week op een cruise vanuit Vancouver naar Alaska. Alles was prima geregeld en er geweldige faciliteiten op de Zuiderdam; een van de paradepaardjes van de Holland Amerika Lijn. Op de 2e dag in de namiddag, manouvrerend in de smalle Inside Passage, schoten we vanaf het balkon van onze hut de bijgaande foto. Aansluitend hebben we op ons gemak een autotour van 8 dagen over Vancouver Island gemaakt. Wat hebben we genoten van prachtige vergezichten, de ruige kustlijn en de verstilde cultuur van de Haïda Indianen. Van statig zwevende arenden, bruine beren dwars over het pad, voorbijschietende walvissen en overal vriendelijke mensen. Dat maakte dat we ons volledig konden ontspannen en thuisvoelden. Wat ging de tijd snel voorbij! Het was een prachtige en onvergetelijke reis die een speciale plek heeft in mijn hart. En Sophie kijkt vanaf haar wolk mee over mijn schouder en knikt tevreden als ik dit schrijf. Het ultieme bewijs dat reizen het doek van je leven kleurt.

9,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
9 Natuur
8 Interessant
8 Stranden
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een adembenemende vakantie (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Roelof Hellinga op 14 juni 2017

De vriendelijkheid van de inwoners was hartverwarmend. Ook genoten van de adembenemende natuur, bergen en de dieren die daar leven was een hele ervaring die je een keer gehad moet hebben.
Voor rustige momenten kan men het beste voor het hoogseizoen gaan.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
8 Interessant
8 Stranden
Ultieme tip: Een boottocht om de orka's en de walvissen te spotten.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Indrukwekkend mooi! (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Brigitte Beunders op 30 mei 2017

Vancouver Island kent een prachtige natuur, veel wildlife en zeer vriendelijke en behulpzame bevolking. De whalewatchtour is een absolute aanrader. Het eiland kent veel diversiteit. Zorg dat je er minimaal een week de tijd hebt!

Pluspunten Vancouver Island

  • Relaxt
  • wildlife
  • natuur

Minpunten Vancouver Island

  • elektriciteitkabels
Ultieme tip: Whalewatch tour en Cathedral Grove.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Reizen Vancouver Island

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Verenigde Staten kenner
Sponsors