Vancouver
Like ons op Facebook

Reviews Vancouver

8,6
8,8 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
9,1 Locals
8,5 Restaurants
8,1 Veiligheid
7,9 Stranden
  • Aantal reviews: 30
  • Aantal waarderingen: 13

Vancouver voor wandelaars! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door S Sint Hill op 29 december 2018

De leukste bezienswaardigheden zijn het Capilano Provincial Park en het Squamish-Lillooet Park. Het Squamish-Lillooet Park (bij gondel) biedt een heel mooie uitzicht op het meer en de waterval.
De mooiste ervaring was het reis naar Victoria Vancouver Island. Op het eiland bevindt zich een van de mooiste flowergardens ter wereld. Victoria Island is een aanrader.

8,8
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Vancouver

  • Aardige locals
  • Supermarkten
  • Openbaarvervoer

Minpunten Vancouver

  • Duur
Ultieme tip: Openbaarvervoer is heel goedkoop in Vancouver. Bij aankomst OV-kaart kopen, opladen en je vakantie kan beginnen. OV-kaart wordt gebruikt voor trein, bus en ferrie.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch Vancouver (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Annemarie Breddels op 12 november 2018

Paar dagen Vancouver gedaan. Op de fiets door prachtige parken en langs zee. Lekker eten en bijkomen van de jetlag op Granville Island met zijn leuke kunst winkeltjes en smakelijke restaurantjes. Winkelen in Gaston en Chinatown. De perfecte start voor een rondreis door West Canada en de Rockies.

Pluspunten Vancouver

  • aardige en relaxte bevolking
Ultieme tip: Met een super leuk klein taxi bootje varen naar Granville Island voor een lazy afternoon.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Manon Klercq op 11 november 2018

Wat een geweldige ervaring! De mensen daar zijn ontzettend lief en behulpzaam. Er is zo veel te zien en openbaar vervoer was echt super! Wij zijn overal gekomen waar we wilde! Aanrader!! Airbnb is top

Pluspunten Vancouver

  • super behulpzaam
  • goed geregeld
  • niet te duur

Minpunten Vancouver

  • zwervers
  • veel aziaten
Ultieme tip: Neem het openbaar vervoer!
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers

Geweldig (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Manon Klercq op 11 november 2018

Wat een geweldige ervaring! De mensen daar zijn ontzettend lief en behulpzaam. Er is zo veel te zien en openbaar vervoer was echt super! Wij zijn overal gekomen waar we wilde! Aanrader!! Airbnb is een top daar!

8,0
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
7 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Vancouver

  • super behulpzaam
  • goed geregeld
  • niet te duur

Minpunten Vancouver

  • zwervers
  • veel aziaten
Ultieme tip: Neem het openbaar vervoer!
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers

Adembenemend (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Natasja Knippels op 20 maart 2018

Vancouver is een mooie schone stad waar echt alles mogelijk is, bergen, parken watervallen watervliegtuigjes, shoppen, grote dikke jeeps, aardige mensen ongerepte natuur, te veel om te benoemen. We hebben gesurft in Tofino, gewandeld in the Wild Pacific Rim National Park. In Campbell River een Whale watch tour van een hele dag. Maar ook een Historische Postvlucht in C R. Met een watervliegtuig.

Pluspunten Vancouver

  • strand
  • winkels
  • natuur

Minpunten Vancouver

  • druk
  • , groot
  • duur
Ultieme tip: Ga winkelen in Vancouver stad, maar je kunt er ook aan het strand liggen en Stanley park is ook erg leuk leuk. Je kunt een rondvlucht maken met een watervliegtuig.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Vancouver (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Corinne Schouten op 10 december 2017

Vancouver is een geweldige stad voor zowel avonturiers, maar ook gezinnen met kinderen. Het heeft meerdere stadsstrandjes waar in het weekend volop gesport sport, een heel groot natuur zwembad, volop fietspaden, een prachtig park om in te wandelen en fietsen (Stanley Park) een gezellig en compact stadscentrum met mooie winkels en hippe eettentjes en meerdere havens. Je verplaatst je gemakkelijk met het openbaar vervoer, maar er varen ook kleine pondjes naar verschillende delen van de stad. Binnen een kwartier zit je in de bergen waar je in de winter kunt skien en in de zomer heerlijk wandelen. Er gaan dagelijks veerdiensten naar Vancouver Island wat je voor zijn natuur en wildlife ook absoluut niet mag missen. Kortom als stad een absolute aanrader!

Pluspunten Vancouver

  • bijzonder vriendelijke en behulpzame locals
  • kindvriendelijk
  • fietsvriendelijke stad

Minpunten Vancouver

  • redelijk prijzig
Ultieme tip: Handige site voor activiteiten vancouver: Vancitybuzz Geweldige ijstent: Rain or shine
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een camper weggebracht van Vancouver naar Calcary (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Piet Steffen op 09 december 2017

Vancouver biedt van alles, zoals fantastische vergezichten, mooie bergen en kans op sneeuw en wilde dieren, zoals elanden, herten en beren. Ook zijn er rustige campings, prachtige meren en gletsjers, zalmen, kun je walvis spotten en zijn er prachtige bloemen. Wandelen, mountainbiken en vissen behoort ook tot de mogelijkheden.

Pluspunten Vancouver

  • vlakbij Rocky Mountains

Minpunten Vancouver

  • geen
Ultieme tip: Mooie stad vlakbij Vancouver eiland. En dichtbij natuurgebieden in de Rocky Mountains.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

The place to be: Vancouver (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Demi Geurtsen op 29 november 2017

Een hele mooie stad en veel te doen! Vancouver heeft eigenlijk alles wel, leuke barretjes en restaurants, goede shopping mogelijkheden, mooie stranden en gave natuur. Als je van sushi houdt is dit overal te vinden en voor een goede prijs. Gastown, een buurt in downtown Vancouver, is zeker een must! Tot nu toe wel een van mijn favoriete steden!

Pluspunten Vancouver

  • eten
  • natuur
  • mensen

Minpunten Vancouver

  • Eigenlijk niks
Ultieme tip: West Vancouver, huur een auto en rijd langs de coast richting Whistler. Hele mooie natuur! Daarnaast, is Wreck Beach super mooi, alhoewel het een clothes optional strand is.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Onvergetelijke reis door Noord-Amerika (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Larissa Geuke op 12 november 2017

Erg leuke en mooie stad met beeldschone natuur binnen handbereik. De combinatie van twee natuurparken en de mooie skylines van de stad maakt het een veelzijdige stad met een fijne sfeer. De mensen zijn aardig en er kan goed gewinkeld en gegeten worden.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
7 Stranden

Pluspunten Vancouver

  • de combinatie van natuur en stad
Ultieme tip: Verken de stad per fiets. Fiets van Stanley Park, langs de strand, door naar Gastown en Granville Island.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

West Canada (inclusief Vancouver) (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Angelique Titulaer op 12 november 2017

De west Canada reis was een aaneenschakeling van hoogtepunten. Zoals de Canadezen zelf zeggen: awesome! We zijn gestart in Calgary en van daaruit naar Vancouver gereisd. Vancouver is een prachtige mondiale stad en zeer relaxed! Heerlijk gegeten.

Ultieme tip: Ga naar Vancouver Island (Victoria) voor een orca spotting tour met zodiac. In de zomermaanden altijd succes verzekerd ofwel 'prijs schieten'. Je hebt bijna 100% orca garantie.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Waanzinnig (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Wendy Arendse - de Bruin op 12 november 2017

Vancouver zelf is een stad die je gezien moet hebben, maar Vancouver Island is echt een aanrader. Wij zijn een dag in het Capilano park geweest. Daar de hangbrug overgestoken en hoog in de bomen gewandeld in de Treetop Adventure. Zeer de moeite waard.

Ultieme tip: Capilano Bridge en park
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldig Vancouver (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Elly van Dijk op 11 november 2017

Vancouver was het begin en eindpunt van een geweldige camperreis. Maar Vancouver zelf is het bekijken zeker waard. Het beste kan je dat doen met de Hop on - Hop off bus want dan kom je langs alle highlights. Het is een heel levendige gezellige stad waar je je niet hoeft te vervelen.

Pluspunten Vancouver

  • Gezellige
  • levendige
Ultieme tip: Er is zoveel, dus pak die bus dan kom je ook door Stanley Park, langs de Lion Gate Bridge, de kust. Maar ook Gastown. Geweldig.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Vakantie Canada (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Svenja Klungel op 11 november 2017

Op 2 september was het dan zo ver we waren geland in Vancouver, nadat we de auto hadden gehaald ging het richting downtown, waar ik eerst toch best wel nerveus was om daar te rijden was het absoluut geen probleem de andere weggebruikers waren zeer aardig en echt relaxt, ons hotel lag direct aan stanleypark een must see als je in Vancouver bent. Dit park is echt geweldig en voor fotografie kun je je er echt uitleven. Het ligt meteen aan zee en je hebt er een fantastische zonsondergang, vanuit downtown kun je ook richting granville island waar je een grote markthal vind met allemaal kleine kraampje echt de moeite waard. Om te shoppen kun je het beste granville street op gaan het is tevens de hoofdstraat in downtown Vancouver. Verder zijn wij alleen maar behulpzame Canadezen tegen gekomen zeer vriendelijk en behulpzaam. Helaas waren wij maar 3 dagen in Vancouver maar in die tijd toch behoorlijk veel gezien dus zeker een aanrader. P.s. Als je van hardlopen houd een rondje Stanley park is ongeveer 15 km.

Pluspunten Vancouver

  • locals
  • goedkoop
  • uitzicht
  • bezienswaardigheden
Ultieme tip: Voor ontbijt is er een heel leuk eettentje aan daviestreet waar je redelijk goedkoop kunt ontbijten/ brunchen,
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vancouver... my retreat (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Douwe Weitenberg op 07 november 2017

Vancouver is mijn zenstad. Elke keer als ik er kom (klinkt wat blasé, maar ben er nu 5 keer geweest) kan ik de dagelijkse stress van werk, stad en dergelijke achter me laten.
De stad ligt ideaal: binnen uur ben je in de bergen, binnen een paar uur op Vancouver island of ben je in het grote achterland.
Als tips voor toekomstige Vancouver ontdekkers: probeer de koffie van JJBeans, ga naar Granville Island, bezoek de Lynn Valley hangbrug, ontdek de wijk Kitsilano en wandel in Stanley park.
JJBeans heeft in mijn ogen de allerlekkerste koffie, het vriendelijkste personeel en een mooie duurzame bedrijfsfilosofie.
Granville Island is een kunstenaarsenclave en heeft een overdekte versmarkt.
Lynnvalley suspensionbridge is in North Vancouver en is net als alle andere attracties goed te bereiken met het openbaar vervoer.
Kitsilano en Kitsilano beach zijn een belevenis op zich. De voormalige hippiewijk is een mengeling van kunstenaars, pensionado's en werkende Vancouverites.
Op Kitsilano beach heb je een fantastisch uitzicht op de Burrard inlet en op de hoogbouw van Yaletown.
Wandel door het betoverende Stanley park en vergaap je aan alle joggende, rennende, fietsende en selfiesmakende mensen en geniet van de vele mooie uitzichten.
Tip: koop een compasscard voor het openbaar vervoer. Je komt er echt overal mee.
Voor diegenen die gaan: geniet en laat je zintuigen alle indrukken verwerken!

8,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
8 Stranden

Pluspunten Vancouver

  • vriendelijke mensen
  • centrale ligging
  • goed openbaar vervoer
  • prachtige wijken

Minpunten Vancouver

  • bedelaars
  • junks
  • regen
Ultieme tip: JJBean cofferoasters... de lekkerste koffie
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vancouver (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Nena van Bakel op 30 juni 2017

Vancouver is echt een fantastische stad! We stonden met onze camper net over de Lions Gate Bridge wat prima te doen was. We zijn hier een keer overheen gelopen en daarna hebben we een fiets gehuurd, wat wel wat fijner was ;) Huur ook vooral een fiets om Vancouver te ontdekken, want op die manier kom je op de leukste plekjes terecht!!

Rijd op je fiets zeker een rondje om Stanley Park, waar je geniet van prachtige uitzichten op de Lions Gate Bridge en je ook meer over de geschiedenis leert van het land bij de kleurrijke totempalen. Hierna ga je op weg naar Granville Island, waar je terechtkomt in een soort Canadese foodhallen met enorm veel standjes waar je alles kunt eten van verse sushi, lekkere gebakjes en allerlei lokale lekkernijen.

Uitgegeten? Ga dan op weg naar China Town waar je de prachtige Sun Yat Sen Classical Chinese Garden bezoekt waar je je echt even in China waant en je een lekker kopje thee drinkt. Vervolgens fiets je door naar het hippe Yaletown, waar je allerlei leuke kledingzaken/koffietenten bezoekt en Gastown, waar je naar de fameuze stoomklok bekijkt.

Al met al is Vancouver een fantastische stad om te bezoeken. Er zijn talloze plekken om te eten, de mensen zijn allervriendelijkst en bovendien is de stad super goed te bezichtigen op de fiets. Wat de echt Hollander natuurlijk erg content maakt ;)

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Vancouver

  • eten is lekker
  • nette stad
  • goed bereikbaar
  • veel te doen
Ultieme tip: Huur een fiets en ontdek de stad op eigen houtje!!

Heerlijk Vancouver (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Monique Langendoen op 25 juni 2017

Vancouver is een heerlijke stad met o.a. de leuke wijk Gastown met de Steamclock. Huur een fiets en fiets door het prachtige Stanley Park met zijn meren en totempalen. Wat leuk is aan Vancouver, is dat er in elke wijk wel leuke restaurantjes zitten en op elke hoek van de straat een koffietentje.

7,8
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Restaurants
7 Veiligheid
6 Stranden
Ultieme tip: Met de fiets door Stanley Park en 's avonds eten bij Cin Cin.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep

Om nooit te vergeten (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Dana van Westerhoven op 13 juni 2017

Vancouver is een geweldige stad waar van alles te beleven is! Voor ieder wat wils, lekkere restaurants, cultuur en mooie natuur op een steenworp afstand. Alles is makkelijk bereisbaar met het openbaar vervoer en Vancouver voelt echt aan als een veilige stad.

Pluspunten Vancouver

  • aardige mensen
  • heerlijk eten
  • niet duur
  • veel te doen
  • veel te zien
  • mooie stad
  • schone stad

Minpunten Vancouver

  • alles ligt wat verder uit elkaar
Ultieme tip: Een whale tour via Wild Whales Vancouver
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een jaar gewoond in Vancouver (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Nadia Ermens op 06 juni 2017

Mooiste stad waar ik ooit ben geweest, je hebt er alles: zee, bergen, natuur, stad en strand. Vooral voor natuurliefhebbers en buitensporters is Vancouver ideaal! Het is een combinatie tussen stad en natuur.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
9 Veiligheid
8 Stranden

Pluspunten Vancouver

  • Natuur
  • aardige inwoners
  • mooi
  • sushi
  • bergen

Minpunten Vancouver

  • duur
Ultieme tip: Sushi eten in Vancouver, fietsen over de seawall in Stanley Park, de bergen in, zwemmen in meren, hikes maken.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Hier verveel je je nooit! (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Marielle Elsenbroek-van Veen op 22 mei 2017

Laatste keer dat we gingen is alweer een jaar geleden. Dat was tevens de vierde keer in Vancouver. Het is een veelzijdige stad met voor een ieder wat wils! Wij komen hier graag terug, inmiddels met twee kindjes. Zij vinden het fantastisch om door Stanley Park te banjeren, English Bay beach of Kitsilano zandkastelen te bouwen.

Pluspunten Vancouver

  • goed openbaar vervoer
  • veel leuke eettentjes
  • vriendelijke mensen
  • geen auto nodig
  • voor ieder wat wils

Minpunten Vancouver

  • sommige bezienswaardigheden zijn duur
Ultieme tip: Rustige straten in downtown: Nelson & Chicco; heerlijke straten met bomen en fantastische huizen. Buiten downtown de wijk Mount Pleasant. Lynn Canyon ipv Capilano Suspension Bridge
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vancouver, BC, Canada (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Heidi de Boer op 18 mei 2017

Een kort bezoek in Vancouver, waarbij we alle hoogtepunten hebben bezocht. Van Stanley Park en de totempalen tot de Capilano Susp.Bridge en de orka's. Het is een prachtige omgeving, waarbij je ook alle verschillende soorten van natuur kunt bezoeken. Van bergen tot strand. Een grote aanrader!

Pluspunten Vancouver

  • Vriendelijke inwoners
  • betaalbaar
Ultieme tip: Het whalewatchen Is, als je er in de juiste periode van het jaar bent, een grote aanrader. De Otello tunnels zijn leuk voor een wandeling.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Canada kenner
Sponsors