8 Must-see's Oost-Canada

8 Must-see's Oost-Canada

door Frederieke Jansen

De Canadese Rockies, Vancouver, Banff… dát is waar je voor komt tijdens een rondreis door West-Canada. Of toch niet? Want heb je al eens naar Oost-Canada gekeken? Met Toronto, de grootste stad van Canada, het koloniale Québec, de ruige Atlantische kustlijn en niet te vergeten: de indrukwekkende Niagara Falls. 

Misschien is Oost-Canada zelfs wel nóg leuker dan West-Canada. Om je een indruk te geven, nemen we je mee naar de acht must-see’s van Oost-Canada. Kan je daarna zelf beslissen of je je bucketlist moet aanvullen!

ZELF NAAR Canada?

Bekijk alle 122 reizen naar Canada

8. De CN Tower, Toronto, Ontario

Een rondreis door Oost-Canada start meestal in Toronto. Daar vind je ook meteen je eerste must-see: de CN Tower. Met een hoogte van 533 meter is deze toren de hoogste op het westelijk halfrond. 

Laat je door de lift omhoog zoeven en loop bovenin een rondje. Aanschouw de wolkenkrabbers en de gevulde straten van de grootste stad van Canada in 360 graden. Kijk uit over Lake Ontario. Loop over het glas om de stad van bovenaf te bekijken. En wees niet bang, het glas is vijf keer sterker dan nodig en kan zo’n 35 elanden of drieënhalve orka dragen!

 7. Casa Loma, Toronto, Ontario

Midden in Toronto vind je Casa Loma, vlak voor de Eerste Wereldoorlog gebouwd door sir Henry Pellatt. Door haar idyllische torentjes en elegante tuinen wordt het kasteel vaak gebruikt als filmlocatie. Zo zijn bijvoorbeeld Harry Potter and the Deathly Hallows, X-Men en Beauty and the Beast hier opgenomen.

Zodra je het huis binnenloopt doe je een stap terug in de tijd. Verken het huis van top tot teen en vergeet de kleurrijke en dynamische bloemenzee in de vijf hectare aan tuinen niet. Of ben jij in voor wat meer spanning tijdens een Escape the Tower-avontuur? 

6. Bay of Fundy en Hopewell Rocks, Nova Scotia en New Brunswick

Aan de oostkust van Canada is er een plek die je absoluut doet verbazen. Bovenop de ruige kliffen van Cape Enrage kijk je vanaf veilige hoogte uit over wel de grootste tijwisseling ter wereld. Op Bay of Fundy schelen eb en vloed wel vijftien meter van elkaar in hoogte. 

In een half uurtje rijd je door naar de noordelijker gelegen Hopewell Rocks. Huur een kano om tijdens de uitstromende hoogtij een rondje te varen tussen de reusachtige rode rotsen met hun eigen bos op de top. Houd je ogen open tijdens het kanoën, misschien spot je nog een walvis. Wanneer het laagtij is teruggekeerd en je uit je inmiddels gestrande kano stapt, sta je meteen op de oceaanbodem. Bekijk de enorme stenen pilaren vanuit een ander perspectief, terwijl je tussen ze door loopt.

5. Gros Morne Nationaal Park, Newfoundland

Op het noordelijker gelegen eiland Newfoundland ligt het Gros Morne National Park, een echt walhalla voor hikers. Het park is versierd met ruim honderd kilometer aan wandelpaden van verschillende niveaus. Onderweg loop je over angstaanjagende kliffen, door majestueuze fjorden, langs watervallen, over zachte zandstranden en door enkele authentieke vissersdorpjes. 

Bewandel de Stanleyville Trail of de Lookout Hills Trail van vijf kilometer als je een eenvoudige hike wil maken. Ga je voor een echte hikersuitdaging? Beklim dan de zestien kilometer lange Gros Morne Mountain Trail naar de top van de Gros Morne Mountain, waar je vanaf 806 meter hoogte over de groenblauwe fjorden uitkijkt.

4. Forillon National Park, Québec

Voor rust en stille verbazingen moet je in Forillon National Park in de provincie Québec zijn. Omringd door fluitende zeevogels zoals de witte morus, het gezang van walvissen en de aanspoelende zeegolven, geniet je van de rust om je heen. 

Duik in de geschiedenis door enkel de deur van het gele huis met uitzicht op de baai open te trekken. Of volg de Route Grande Grave waar een acht kilometer lange wandelroute je naar het uiterste puntje van de 95 meter hoge kaap Cap Gaspé leidt, waar de Cap Gaspé-vuurtoren de wacht houdt. En vergeet niet uit te kijken naar de zeehonden en walvissen. Of neem de kortere La Chute-wandeltocht naar een zeventien meter hoge waterval. 

3. Vieux-Québec, Québec City, Québec

Ook de schattige authentieke punttorentjes en  van het historische district van Québec City wil je niet missen. Vanwege de stadsmuur is Vieux-Québec goed bewaard gebleven en heeft ze een plek op de Werelderfgoedlijst verdiend.

Wandel over de met klinkers betegelde straatjes. Bezoek oude kathedralen en kastelen. Loop langs huisjes en kleine winkeltjes met kleurrijke raampanelen en sierlijke uithangborden. En bezoek een van de bekendste bezienswaardigheden van Québec: La Château Frontenac. 

2. Parliament Hill, Ottawa, Ontario

Tijdens je rondreis door Oost-Canada stop je geheid even tussen Québec en Toronto in Ottawa. Deze tweetalige stad is gekozen als hoofdstad van Canada vanwege haar evenwicht tussen Frans- en Engelssprekende inwoners. En dat zorgt ervoor dat je door zowel Londen als Parijs loopt, op hetzelfde moment. 

Bezoek het sprookjesachtige Parliament Hill en getuig de dagelijkse wisseling van de wacht, net zoals bij het Buckingham Palace in Londen. Maak een wandel- of fietstocht langs de puntig afgewerkte gebouwen met kleine raampjes langs het UNESCO-werelderfgoed Rideau Canal. Of ga er dwars doorheen met een kano onder alle bruggetjes door. Het lijkt net of je over de Seine vaart.

1. Niagara Falls, Ontario

Met stip op nummer één staan de wereldberoemde Niagara Falls. Een échte toeristentrekpleister, maar niet voor niets. Iedere seconde klettert er alleen al twee miljoen liter water van de Horseshoe waterval vijftig meter naar beneden.

Trek een poncho over je hoofd en kom zo dicht mogelijk bij de watervallen tijdens de Maid of Mist-boottocht. Of ga mee op de Journey Behind the Falls-tocht en bekijk de watervallen vanaf de achterkant. 

Is onze nummer één voor jou nog niet spectaculair genoeg? Wacht dan tot het donker is, dan worden de lampen aangezet en krijgen de watervallen een kleurtje. Een mooiere afsluiter van je rondreis door Oost-Canada krijg je niet.

Heb jij ook zo’n zin in een rondreis door Oost-Canada? Bekijk hier de beste reizen!

Fotocredits: Saerbaryo | Michel Rathwell | Andrea Schaffer | heipei Jeff Keenan

Reizen Canada

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Verenigde Staten kenner
Sponsors