Top 3 plaatsen om walvissen en orka’s te spotten in West-Canada

Top 3 plaatsen om walvissen en orka’s te spotten in West-Canada

door Emma van Kampen

Als je een rondreis door Canada gaat maken, moet je absoluut wat van het prachtige wildlife hebben gezien. Zoals de grizzlyberen en elanden die struinen door de inheemse bossen; de Amerikaanse bizons en prairiewolven die rennen over de grasvlaktes. Maar het meest indrukwekkend vinden wij nog wel de kolossale zoogdieren die je voornamelijk langs de westkust van Canada aantreft: de walvissen.

Langs de kust van Canada leven niet alleen verschillende walvissoorten maar ook orka’s, zeehonden, bruinvissen en zeeleeuwen. Als je verzekerd wil zijn van het spotten van Canada’s prachtige zeezoogdieren kun je het beste je trip plannen tussen mei en oktober. En om af te reizen naar de favoriete plek van de walvissen en orka's: de kust van British Columbia. Ga op ontdekkingstocht in Tofino, Telegraph Cove of nog beter Victoria!

ZELF NAAR Canada?

Bekijk alle 122 reizen naar Canada

3. Tofino

In Tofino kun je onder begeleiding van de crew van het Whale Centre twee en een halfuur genieten van Canada’s zeedieren. Tijdens de trip zit je op een kleine boot. Dit zorgt ervoor dat je in alle rust van ze kunt genieten.

Tijdens je trip zie je niet alleen walvissen, maar geniet je ook nog eens van de prachtige natuur langs de ruige kustlijn van Tofino en Vancouver Island. Je betreedt de natuurlijke habitat van de walvissen, zeeleeuwen, zeeotters, adelaars en zeehonden. Deze kun je zien vanaf de boot.

Langs de kust van Tofino zwemmen tussen mei en november zo’n 20.000 verschillende walvissen. De gidsen schatten de kans dan ook op 96 procent dat je de dieren spot. Zie je tijdens je trip aan boord van de Whale Centre tour toch geen walvissen of orka’s? Dan mag je gratis mee op een volgende tour. Dit aanbod is de rest van je leven geldig, dus walvissen spotten zul je zeker nog een keer doen!

2. Telegraph Cove

In het voormalige vissersstadje Telegraph Cove, in het noorden van Vancouver Island, nemen de gidsen van Prince of Whales je mee op avontuur. Op een wat grotere boot vertrek je vanuit het schattige haventje van Telegraph Cove via Johnstone Strait’s naar de Broughton Archipelago waar de meeste walvissen leven. Aan boord vertellen de experts je de leukste walvisverhalen en delen ze hun kennis van de dieren.

De tour is wel aan de dure kant. De prijzen voor volwassenen beginnen vanaf 130 Canadese dollar. Heb je niet zo’n groot budget om de walvissen te spotten? Huur dan voor nog geen vijftig Canadese dollar een kajak en trotseer de Canadese wateren al peddelend. Tijdens je avontuur kom je geheid orka's en walvissen tegen. Wees wel alert, het is uiteraard niet de bedoeling dat je een bedreiging vormt voor de dieren.

1. Victoria

Victoria ligt helemaal in het onderste puntje van Vancouver Island en is dé beste plek in British Columbia om walvissen te spotten. Vooral orka’s zie je in dit stukje Canada in overvloed. Met touroperator BC Whale Tours stap je in de haven op een twaalfpersoonsboot, waardoor je alle ruimte hebt om de walvissen en orka’s te bekijken. Eenmaal aan boord van de Zodiac gaan de gidsen voor jou op zoek naar de walvissen en orka’s...

En niet alleen walvissen en orka's behoren tot die onderwaterwereld. De trip laat je ook kennis maken met zeeleeuwen, zeehonden en bruinvissen. Kijk dus goed om je heen, deze dieren wil je ook absoluut spotten!

Bij BC Whale Tours kun je kiezen uit twee verschillende tours. Je kan een kortere of een langere tour maken. Uiteraard heb je bij de langere tour meer kans om de zoogdieren te spotten. Daarnaast ga je verder de zee op en ontdek je meer dan enkel de kustlijn van Victoria.

Wil jij zelf op rondreis door Canada? Bekijk dan hier het reisaanbod.

Foto: KaIkoura Kayaks

Reizen Canada

Specialisten Canada

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Noord-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Verenigde Staten kenner
Sponsors